ills
Last update: Feb 12, 2024
Wat is de beste SSD op de markt? Met zoveel SSD's zie je al snel door de bomen het bos niet meer.
Vandaag helpen we je!
Methodologie

Wil je weten hoe deze lijst tot stand is gekomen en hoe we te werk gaan? Klik op de link hieronder voor meer informatie.

Hoe testen we?

Up to date

Ons systeem is elke dag bezig met vinden en rangschikken van nieuwe producten. Op deze manier zorgen we ervoor dat alles up to do date is.

Redactionele Richtlijnen

ills
1
Samsung SSD 990 Pro With
Beste SSD
Samsung SSD 990 Pro With
MerkSamsung
Score9.8
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
2
SK Hynix Platinum P41
SK Hynix Platinum P41
MerkSK Hynix
Score9.7
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
3
Samsung Samsung 870 Evo SATA
Samsung Samsung 870 Evo SATA
MerkSamsung
Score9.7
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
4
Samsung Samsung 980 Pro with
Samsung Samsung 980 Pro with
MerkSamsung
Score9.5
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
5
Samsung 980 Pro 500GB M.2
Samsung 980 Pro 500GB M.2
MerkSamsung
Score9.5
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
6
Crucial T500
Crucial T500
MerkCrucial
Score9.3
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
7
Sabrent Sabrent 1 TB Rocket
Sabrent Sabrent 1 TB Rocket
MerkSabrent
Score9.4
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
8
Kingston Fury Renegade SSD
Kingston Fury Renegade SSD
MerkKingston
Score9.2
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
9
Samsung 860 EVO SSD (2.5-inch
Samsung 860 EVO SSD (2.5-inch
MerkSamsung
Score9.2
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
10
Samsung 970 EVO PLUS M.2
Samsung 970 EVO PLUS M.2
MerkSamsung
Score9.1
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ

Hoe komt deze handige SSD opsomming tot stand..?

Hoe doen we dit?

De wereld is aan het veranderen... en ook het winkelonderzoek naar de beste SSD's ! Waar je eerst naar de winkel ging en je liet adviseren voor de beste aankoop van SSD is er nu een robot die je kan helpen. Op Xbeste hebben we diverse grote winkels en webshops onderzocht wat een goed product… goed maakt.

svgs

Onderzoek

Naast een robot dit onderzoek te laten doen hebben we ook onderzoek gedaan op het internet naar de belangrijkste kenmerken van SSD.

De beste SSD's op 1 plek

1. Samsung SSD 990 Pro With

Beste SSD:
Ik ben de Samsung SSD 990 Pro met Heatsink, en ik ben dé keuze voor wie op zoek is naar een topklasse SSD die uitblinkt in prestaties en opslagcapaciteit. Als opvolger van de 980 Pro bied ik opmerkelijke snelheden, met maximaal 7450/6900 MBps sequentieel lezen en schrijven, en tot 1,4 miljoen/1,55 miljoen lees- en schrijf-IOPS. Ik ondersteun TCG Opal-encryptie en bied 600TB aan gegarandeerde schrijfvermogen per TB aan capaciteit, volgens de JEDEC JESD218-standaard. Mijn capaciteiten zijn verkrijgbaar in 1TB en 2TB, met een 4TB-model op komst, en ik ben geschikt voor diverse opslagbehoeften. Mijn variant met heatsink, geprijsd op $169,99 voor 1TB en $289,99 voor 2TB, benadrukt mijn geschiktheid voor veeleisende toepassingen, zoals gaming en creatieve projecten.

Volgens PCMag "beheerst de SSD effectief thermische prestaties" dankzij de heatsink, wat zorgt voor aanhoudende hoge snelheid. De meegeleverde Magician-opslagsoftware biedt RGB-besturing, gegevensoverdracht, diagnostiek en firmware-updates, waardoor gebruikers uitgebreide controle en beheer hebben. Daarnaast verbetert het Performance Optimization-paneel met een Full Performance Mode de gebruikerservaring, waardoor aanpassingen mogelijk zijn aan specifieke vereisten.

Het 4TB-model, zoals benadrukt door ThePCEnthusiast, is ideaal voor gamers, creatieve professionals en techliefhebbers, met indrukwekkende sequentiële lees- en schrijfsnelheden tot 7.450 MB/s en 6.900 MB/s. Dankzij het single-sided M.2-formaat is het geschikt voor laptops met beperkte ruimte, waardoor de toepassingsmogelijkheden worden uitgebreid.

Mijn prestaties en duurzaamheid, zoals opgemerkt door UK.PCMag, zijn in lijn met andere PCIe 4.0-snelheidsduivels, met een garantie van vijf jaar. Ik word aanbevolen voor gebruik met de Sony PlayStation 5, wat mijn veelzijdigheid over verschillende platforms aantoont. Het is echter belangrijk op te merken dat Samsung waarschuwt tegen het verwijderen van de heatsink, omdat dit de schijf mogelijk kan beschadigen, wat een mogelijke beperking benadrukt.

Op de markt concurreer ik met andere high-performance SSD's, zoals de WD Black SN850 en de Sabrent Rocket 4 Plus. Hoewel deze SSD's vergelijkbare hoge snelheden en capaciteiten bieden, onderscheid ik me met mijn uitgebreide softwarepakket, waaronder het Magician-hulpprogramma en de Data Migration-app, waardoor gebruikers een holistische opslagbeheerervaring hebben.

Kortom, ik, de Samsung SSD 990 Pro met Heatsink, ben dé keuze voor wie op zoek is naar hoogwaardige opslag, met mijn uitzonderlijke snelheden, uitgebreide softwarepakket en een variant die is afgestemd op gaming en creatieve toepassingen. Mijn mogelijke beperkingen, zoals de waarschuwing tegen het verwijderen van de heatsink, moeten in overweging worden genomen naast mijn talloze sterke punten.

Verkrijgbaar bij:

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, woensdag in huis

2. SK Hynix Platinum P41

 • list plusExceptionele overdrachtssnelheden
 • list plusHoog energieverbruik (7.5W)
 • list plusConcurrerende prijsstelling bij lagere capaciteiten
De SK hynix Platinum P41 SSD is een high-end PCIe 4.0 NVMe-drive die veel aandacht heeft getrokken vanwege zijn opmerkelijke prestaties. Met indrukwekkende sequentiële lees-/schrijfdoorvoer en willekeurige lees-/schrijf-IOPS, is het een waardige opvolger van de populaire Gold P31. Volgens Tom's Hardware presteert de SSD beter dan zijn voorganger, de Gold P31, en verschillende andere prominente PCIe 4.0 SSD's, waaronder de WD Black SN850, Samsung 980 Pro, Crucial P5 Plus, Kingston Fury Renegade, Corsair MP600 Pro en Sabrent Rocket 4 Plus. De drive ondersteunt AES-256-encryptie en TCG Pyrite, biedt een garantie van vijf jaar en duurzaamheidsclassificaties van 500TBW, 750TBW en 1200TBW voor respectievelijk de 500GB, 1TB en 2TB modellen. Bovendien biedt het softwaretools voor gegevensmigratie en SSD-beheer.

In prestatietests blinkt de SK hynix Platinum P41 SSD uit in zowel lees- als schrijfbenchmarks, met sterke prestaties in sequentiële en willekeurige resultaten. Het schittert in 3DMark's Storage Benchmark, PCMark 10 Storage Benchmark en DiskBench, met hoge overdrachtssnelheden en uitzonderlijke prestaties bij gamen in de echte wereld. Zoals benadrukt door Tom's Hardware, "valt de SSD op door zijn indrukwekkende prestaties bij gamen in de echte wereld en uitzonderlijke overdrachtssnelheden, waardoor het een topkeuze is onder PCIe 4.0 SSD's." Bovendien toont de P41 in synthetische tests met ATTO en CrystalDiskMark uitstekende prestaties, wat zijn positie als high-performing SSD versterkt.

De review benadrukt echter ook dat de energie-efficiëntie van de P41 een punt van zorg is voor snellere drives, met een energieverbruik van 7,5W. Bovendien kan de werkelijke waarde van de P41 afhankelijk zijn van de verkoopprijzen, aangezien de markt competitief is en de adviesprijs het meest concurrerend wordt gezien bij capaciteiten van 1TB en 2TB. Dit is vooral relevant in vergelijking met de Solidigm P44 Pro SSD, die vergelijkbare specificaties biedt tegen lagere prijzen, zoals vermeld in de review van Tom's Hardware. De Solidigm P44 Pro SSD, verkrijgbaar in capaciteiten van 512GB, 1TB en 2TB, biedt vergelijkbare prestatie-indicatoren en functies tegen een meer concurrerende prijs.

Concluderend valt de SK hynix Platinum P41 SSD op door zijn uitzonderlijke overdrachtssnelheden, prestaties bij gamen in de echte wereld en indrukwekkende duurzaamheidsclassificaties. Hoewel het concurrentie ondervindt op het gebied van prijsstelling, maken zijn high-end prestaties en robuuste functies het een overtuigende keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar topklasse PCIe 4.0 NVMe-drives.

Verkrijgbaar bij:

3. Samsung Samsung 870 Evo SATA

 • list plusBiedt een brede capaciteit van 250GB tot 4TB, waardoor het aan verschillende opslagbehoeften voldoet.
 • list plusLevert sequenti"ele snelheden van tot wel 560/530 MBps en houdt tot 98.000/88.000 willekeurige lees/schrijf IOPS vol, wat onmiskenbare prestaties en betrouwbaarheid vertegenwoordigt.
 • list plusBeschikt over 9% over-provisioning, een substanti"ele garantie van vijf jaar, en AES 256-bit volledige schijfencryptie, wat zorgt voor gegevensbeveiliging en duurzaamheid.
 • list plusSommige gebruikers zouden wellicht een meer budgetvriendelijk alternatief willen zonder in te boeten op prestaties.
 • list plusIndividuen met specifieke technische eisen die buiten de mainstream vallen, vinden de mogelijkheden van de SSD misschien enigszins beperkt.
 • list plusDe prijsstelling van de SSD past mogelijk niet binnen het budget van alle gebruikers.
Ik ben verheugd om de Samsung 870 EVO SATA III SSD 1TB aan te kondigen, een eersteklas opslagoplossing die een breed scala aan capaciteiten biedt, variërend van 250 GB tot 4 TB en prijzen die passen bij verschillende budgetoverwegingen. Met sequentiële snelheden tot 560/530 MBps en een duurzaamheid tot 98.000/88.000 willekeurige lees/schrijf IOPS, biedt deze SSD onmiskenbare prestaties en betrouwbaarheid. Dankzij Samsung's Intelligent TurboWrite-algoritme, met SLC-schrijfcache variërend van 12 GB tot 78 GB op basis van de capaciteit, wordt de efficiëntie ervan versterkt. Bovendien beschikt de SSD over over-provisioning met 9%, een aanzienlijke garantie van vijf jaar en AES 256-bits volledige schijfversleuteling, wat de gegevensbeveiliging en levensduur waarborgt. De strakke, zwart geanodiseerde aluminium behuizing straalt niet alleen een premium uitstraling uit, maar weerspiegelt ook de nauwgezette aandacht voor ontwerp en duurzaamheid. De toevoeging van de Samsung Magician SSD-toolbox voor monitoring, firmware-upgrades, veilig wissen en benchmarking versterkt zijn gebruiksvriendelijke aantrekkingskracht, waardoor het een SSD op professioneel niveau is met een betrouwbaarheid die de norm bepaalt.

Zoals een recensie terecht opmerkt, "De Samsung 870 EVO SATA SSD biedt een breed scala aan capaciteiten van 250 GB tot 4 TB, met prijzen variërend van $39,99 tot $479,99." Dit benadrukt de veelzijdigheid van de SSD om te voldoen aan diverse opslagbehoeften, terwijl het kosteneffectief blijft. Bovendien onderstreept de compatibiliteit van de SSD met belangrijke hostsystemen en toepassingen, samen met zijn tot 600 TBW onder een beperkte garantie van 5 jaar, zijn vermogen om te voldoen aan professionele eisen. De beschikbaarheid van de Samsung Magician 6-software stroomlijnt verder het beheer- en upgradeproces, wat zorgt voor een naadloze gebruikerservaring.

In vergelijking met soortgelijke items zoals de SAMSUNG 870 QVO SATA III SSD en de SanDisk SSD PLUS onderscheidt de Samsung 870 EVO zich door zijn concurrerende prijsstelling en professionele functies. Zijn aanhoudende prestaties, uitgebreide garantie en robuuste versleutelingsmogelijkheden zetten het apart op de markt, waardoor het een ideale keuze is voor wie op zoek is naar een balans tussen betrouwbaarheid en betaalbaarheid.

In de wereld van SSD's schittert de Samsung 870 EVO SATA III SSD 1TB als benchmark voor uitmuntendheid en stelt het een hoge standaard voor prestaties en duurzaamheid. Zijn naadloze integratie met professionele setups, samen met zijn gebruiksvriendelijke functies, plaatst het als een topkandidaat in de opslagoplossingen.

Hoewel de Samsung 870 EVO uitblinkt in prestaties en betrouwbaarheid, is het belangrijk op te merken dat sommige gebruikers mogelijk op zoek zijn naar een meer budgetvriendelijk alternatief zonder in te leveren op prestaties. Bovendien kunnen personen met specifieke technische eisen die verder gaan dan de mainstream, de capaciteiten van de SSD enigszins beperkt vinden. Ondanks deze overwegingen maken de indrukwekkende prestaties, betrouwbaarheid en concurrerende prijsstelling van de Samsung 870 EVO het een ideale keuze voor professionele en persoonlijke opslagbehoeften, waardoor het zichzelf vestigt als een eersteklas SSD.

Verkrijgbaar bij:

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

4. Samsung Samsung 980 Pro with

 • list plusIndrukwekkende prestaties
 • list plusOntbreekt aan DRAM
Hey daar, ik ben de Samsung 980 M.2 NVMe SSD, en ik ben echt een topper, vooral voor PS5-gebruikers! Met capaciteiten van 250GB, 500GB en 1TB, en met mijn TurboWrite 2.0 technologie en PCIe 3.0 x4 interface, behaal ik indrukwekkende sequentiële lees-/schrijfsnelheden tot wel 3.5/3 GBps. En weet je wat? Ondanks dat ik geen DRAM heb, presteer ik echt goed voor mijn prijsklasse, dus ik ben perfect voor budgetbewuste consumenten. Tom's Hardware is het daarmee eens en noemt mij "een overtuigende keuze voor budgetbewuste consumenten."

Mijn evolutie is duidelijk te zien in mijn agressieve SLC-cachingstrategie en grotere cachegrootte, waardoor ik piekprestaties behaal in korte bursttests. Ik maak gebruik van Samsung's 512Gbit 128-laags 3D TLC NAND en heb een robuustere SLC-cachingstrategie dan mijn voorgangers. Ook heb ik NVMe Host Memory Buffer (HMB) voor goede prestaties in de echte wereld. AnandTech prijst mijn prestaties in de echte wereld en zegt dat ik geoptimaliseerd ben voor piekprestaties in korte bursttests en uitgerust ben met de NVMe Host Memory Buffer (HMB) om goede prestaties in de echte wereld te behalen.

In vergelijking met de Samsung 980 Pro M.2 NVMe SSD, bied ik een betaalbaar alternatief met concurrerende prestaties, waardoor ik aantrekkelijk ben voor budgetbewuste consumenten. De 980 Pro heeft weliswaar snellere sequentiële snelheden en een grotere dynamische cache, maar valt in een hogere prijsklasse. Mijn betaalbaarheid en uitstekende warmtemanagement maken mij een ideale keuze, vooral voor PS5-gebruikers. De 980 Pro daarentegen is een premium keuze voor degenen die topklasse prestaties zoeken.

Ondanks dat ik geen DRAM heb, compenseer ik dat met mijn indrukwekkende warmtemanagement en concurrerende prestaties, waardoor ik perfect aansluit op de behoeften van budgetbewuste consumenten en PS5-gebruikers. Mijn betaalbare prijs, efficiënte warmtemanagement en concurrerende prestaties maken mij een ideale keuze voor mensen die betrouwbare SSD-prestaties zoeken zonder te veel uit te geven. Maar als je topklasse prestaties wilt en bereid bent om meer te investeren, dan is de 980 Pro zeker het overwegen waard.

Al met al ben ik de Samsung 980 M.2 NVMe SSD, en ik ben echt een uitstekende budget-SSD, vooral voor PS5-gebruikers. Met mijn indrukwekkende prestaties, warmtemanagement en betrouwbaarheid tegen een betaalbare prijs, ben ik echt een uitblinker op de markt.

Verkrijgbaar bij:

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

5. Samsung 980 Pro 500GB M.2

Ik ben super enthousiast over de Samsung 980 Pro 500GB M.2 NVMe SSD! Met zijn 8nm NVMe SSD-controller en V6 V-NAND levert deze SSD ongekende PCIe Gen4-prestaties. Met indrukwekkende sequentiële snelheden tot 7GBps lezen en 5GBps schrijven, en meer dan 1 miljoen willekeurige lees-/schrijf-IOPS, steekt deze SSD met kop en schouders boven de rest uit. Met Intelligent TurboWrite 2.0 voor snelle burst-prestaties en AES 256-bit encryptie, zorgt deze SSD voor optimale data beveiliging. En laten we niet vergeten de uitgebreide softwarepakket en het stoere zwarte PCB, wat het ook nog eens een lust voor het oog maakt.

Tom's Hardware beloont de 980 Pro 500GB met een indrukwekkende 4.5 van de 5 sterren en een Editor's Choice award, vanwege zijn hoge prestaties, softwarepakket en 5 jaar garantie. Deze SSD blinkt uit in het snel laden van games, en overtreft zijn voorganger en diverse andere SSD's op de markt. Met zijn snelle bestandsoverdracht en leesprestaties steekt hij met kop en schouders uit boven zijn concurrenten.

De Samsung 980 Pro 500GB M.2 NVMe SSD is de benchmark voor Gen4-prestaties en is daarom de ideale keuze voor wie op zoek is naar de ultieme NVMe SSD. Ondanks een paar kleine minpunten, zoals een gemiddelde levensduur en een hogere prijs, is deze SSD de topkeuze voor wie prestaties en geavanceerde technologie voorop stelt.

Verkrijgbaar bij:

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

6. Crucial T500

 • list plusOngelooflijk snelle sequentiële lees- en schrijfsnelheden tot 7.400 MB/s en 7.000 MB/s, respectievelijk
 • list plusHoge verkoopprijzen
De Crucial T500 SSD vertegenwoordigt een significante sprong in opslagtechnologie en biedt uitzonderlijke prestaties en geavanceerde functies. Verkrijgbaar in capaciteiten van 500GB, 1TB en 2TB, met de optie van een heatsink voor de grotere versies, kan het bogen op razendsnelle opeenvolgende lees- en schrijfsnelheden tot 7.400MB/s en 7.000MB/s, respectievelijk. Daarnaast pieken de willekeurige lees- en schrijfsnelheden op een indrukwekkende 1.18M IOPS en 1.44M IOPS, wat zijn capaciteiten voor het verwerken van intensieve werklasten benadrukt. Het wordt geleverd met een garantie van 5 jaar en ondersteunt encryptie, waardoor de gegevensveiligheid wordt gegarandeerd. De toevoeging van Crucial Storage Executive en Acronis True Image verbetert verder zijn aantrekkingskracht door het bieden van schijfmonitoring en data back-up mogelijkheden.

Volgens Tom's Hardware is de T500 gepositioneerd als een sterke opvolger van de P5 Plus, en ondanks de hoge adviesprijzen, wordt verwacht dat het concurrerend geprijsd zal zijn, vooral tijdens vakantiepromoties. De review suggereert ook dat hoewel de heatsink een waardevolle toevoeging is, deze misschien niet essentieel is voor alle gebruikers, waardoor er keuzevrijheid is. Deze SSD wordt geprezen als een competitieve optie in de Gen 4 SSD-markt, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor een breed scala aan gebruikers.

De prestaties van de T500 werden getest tegen andere consumenten-SSD's in verschillende werklasten, waar het zijn capaciteiten toonde. StorageReview benadrukt zijn geavanceerde functies, waaronder SLC-caching, RAIN, multi-layer data-integriteitsalgoritmen en adaptieve thermische bescherming, allemaal gericht op het verbeteren van duurzaamheid en gegevensintegriteit.

In een directe vergelijking met andere SSD's valt de Crucial T500 op met zijn indrukwekkende snelheden en robuuste functieset. Het is echter vermeldenswaardig dat de review van PCMag niet toegankelijk was vanwege technische problemen op de site.

In de drukke SSD-markt onderscheidt de Crucial T500 zich met zijn uitzonderlijke snelheden, geavanceerde functies en een scala aan capaciteiten om te voldoen aan diverse gebruikersbehoeften. Zijn prestaties en functies positioneren het als een topkandidaat, vooral in situaties waarin hoge-snelheidsgegevensverwerking en betrouwbaarheid vereist zijn. Potentiële kopers moeten echter rekening houden met de adviesprijzen en overwegen te wachten op promotieaanbiedingen om de waarde te maximaliseren.

Tot slot maakt de Crucial T500 SSD indruk met zijn eersteklas prestaties, geavanceerde functies en capaciteitsopties, waardoor het een sterke concurrent is in de Gen 4 SSD-markt. Zoals Tom's Hardware opmerkt, is het een waardige opvolger van zijn voorganger, de P5 Plus, en levert het concurrerende prestaties. Hoewel het een hoger prijskaartje kan hebben, maken zijn prestaties en functieset het een aantrekkelijke keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar cutting-edge opslagoplossingen.

Verkrijgbaar bij:

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, dinsdag in huis

7. Sabrent Sabrent 1 TB Rocket

 • list plusUitzonderlijke prestaties en uithoudingsvermogen in meerdere capaciteiten.
 • list plusIndrukwekkende sequentiële leessnelheden tot 7,1 GBps en schrijfsnelheden tot 6,6 GBps.
 • list plusDirectStorage-geoptimaliseerde SSD met baanbrekende technologie en hoge duurzaamheid.
 • list plusDe prijs, vooral voor het 4TB-model, kan het als een premium keuze binnen de markt positioneren.
 • list plusMisschien niet het beste budgetproduct voor alle gebruikers.
 • list plusConcurrenten bieden een meer budgetvriendelijke optie zonder concessies te doen aan prestaties.
Met de Sabrent Rocket 4 Plus NVMe 4.0 Solid State Drive voeg ik een baanbrekende SSD toe aan mijn setup. Deze PCIe 4.0 x4 M.2 NVMe SSD is verkrijgbaar in 1TB, 2TB en 4TB, zodat ik altijd genoeg opslagruimte heb. Met indrukwekkende sequentiële lees- en schrijfsnelheden tot 7,1 GBps en 6,6 GBps, en willekeurige lees- / schrijf IOPS van 650.000/700.000, zet dit apparaat een nieuwe standaard voor snelle gegevensoverdracht. De SSD is uitgerust met een Phison PS5018-E18 controller, DDR4 DRAM en Micron 96L TLC-geheugen, waardoor betrouwbaarheid en efficiëntie gewaarborgd zijn.

Volgens een recensie is de Sabrent Rocket 4 Plus-G de eerste DirectStorage-geoptimaliseerde SSD op de markt, wat zijn baanbrekende rol benadrukt om de nieuwste technologieën te benutten om de prestaties te verbeteren. Bovendien onderstreept de 2TB-model zijn toewijding aan geavanceerde componenten met een PCIe 4.0 Phison E18 controller met kleine aanpassingen voor verbeterde betrouwbaarheid en F5AN8G6NDJ DDR4 van SK hynix voor DRAM.

De aantrekkingskracht van de SSD wordt verder vergroot door zijn 5-jarige garantie en indrukwekkende uithoudingsvermogen, met de Sabrent Rocket 4 Plus-G die 700TB aan uithoudingsvermogen biedt. Het wordt geleverd met Sabrent's SSD toolbox en kloonsoftware, waardoor de gebruikerservaring verrijkt wordt met essentiële hulpprogramma's. Bovendien dragen de stijlvolle tweekleurige koperen warmteverspreider en zwarte PCB niet alleen bij aan de esthetiek, maar benadrukken ze ook de focus op efficiënte werking, aangezien het een op DRAM gebaseerde architectuur gebruikt en verschillende energiebeheerfuncties ondersteunt.

Hoewel de Sabrent Rocket 4 Plus een topklasse presteerder is, kan de prijs, vooral voor het 4TB-model, het als een premium keuze binnen de markt positioneren. Hoewel het misschien niet het beste budgetproduct is voor alle gebruikers, maken zijn uitzonderlijke snelheden en DirectStorage-optimalisatie het tot een overtuigende keuze voor enthousiastelingen en professionals die topklasse prestaties en betrouwbaarheid zoeken.

In vergelijking met zijn voorgangers en concurrenten valt de Sabrent Rocket 4 Plus op door zijn geavanceerde technologie, hoge uithoudingsvermogen en indrukwekkende prestatiecijfers. Het vertegenwoordigt een significante evolutie van eerdere modellen en stelt een nieuwe norm voor NVMe SSD's. Voor gebruikers die echter op zoek zijn naar een meer budgetvriendelijke optie zonder in te leveren op prestaties, biedt de Sabrent Rocket NVMe 4.0 M.2 SSD een aantrekkelijke balans tussen prijs en prestaties, waardoor het een sterke concurrent is voor degenen die waarde hechten aan hun aankoop.

Kortom, de Sabrent Rocket 4 Plus NVMe 4.0 Solid State Drive is een geduchte keuze voor gebruikers die hoogwaardige opslagoplossingen eisen, vooral degenen die de nieuwste ontwikkelingen waarderen en bereid zijn te investeren in topklasse snelheid en uithoudingsvermogen. Zijn baanbrekende technologie, indrukwekkende specificaties en softwareondersteuning maken het tot een opvallende speler in de felbevochten SSD-markt.

Verkrijgbaar bij:

Bekijk bij bol.com

8. Kingston Fury Renegade SSD

 • list plusIndrukwekkende sequentiële lees- en schrijfsnelheden tot 7,3 GBps en 7,0 GBps respectievelijk.
 • list plusBreed scala aan capaciteiten van 500 GB tot 4 TB, afgestemd op verschillende opslagbehoeften.
 • list plusSterke duurzaamheid, efficiënt thermisch beheer en hoge prestaties in de echte wereld.
 • list plusEnige concurrentie van toonaangevende SSD's zoals de Samsung 990 Pro en WD Black SN850X.
 • list plusBlijft in sommige opzichten iets achter bij nieuwere schijven in synthetische tests.
 • list plusWordt als duur beschouwd in vergelijking met sommige concurrenten bij een capaciteit van 1 TB.
Ik ben razend enthousiast over de Kingston Fury Renegade SSD! Met indrukwekkende sequentiële leessnelheden tot 7,3 GBps en schrijfsnelheden tot 7,0 GBps, is deze schijf echt een topper voor wie op zoek is naar een snelle SSD. Met capaciteiten van 500GB tot 4TB is er voor elk wat wils, en met een prijs van $0,19-$0,27 per gigabyte is de 1TB capaciteit het meest voordelig. De Phison PS5018-E18 controller, DDR4 DRAM en Micron 176L TLC-geheugen dragen bij aan de uitstekende prestaties.

Volgens Tom's Hardware is de Fury Renegade door zijn PCIe 4.0 ondersteuning en sterke efficiëntie en thermische eigenschappen een van de snelste schijven op de markt. Bovendien biedt het meer duurzaamheid dan zijn voorganger, de KC3000. De M.2 2280 vormfactor met een grafiet aluminium warmtespreider zorgt voor compatibiliteit met verschillende apparaten, terwijl de Kingston SSD Manager app gebruikers in staat stelt om de schijf informatie en gezondheidsstatistieken te controleren. Bovendien zijn de prestaties bij bestandsoverdracht en het omgaan met verschillende bestandsgroottes indrukwekkend, volgens de ATTO en CrystalDiskMark tests.

Toch heeft de Fury Renegade stevige concurrentie van toonaangevende SSD's zoals de Samsung 990 Pro en WD Black SN850X. In synthetische tests blijft hij in sommige aspecten iets achter bij nieuwere schijven, zoals de 3DMark's Storage Benchmark en DiskBench test. Ondanks dit, wordt verwacht dat de real-world prestaties van de schijf heel dicht bij die van zijn concurrenten liggen.

Al met al is de Kingston Fury Renegade SSD een solide keuze voor consumenten die op zoek zijn naar een betrouwbare en snelle SSD. Het biedt hoge prestaties, sterke duurzaamheid en efficiënt thermisch beheer. Toch kan het in bepaalde benchmarks achterblijven bij sommige concurrenten en wordt het als duur beschouwd in vergelijking met sommige concurrenten bij de 1TB capaciteit. Desalniettemin maakt zijn verfijnde en snelle prestaties hem een sterke speler op de SSD-markt, vooral voor gebruikers die snelheid en betrouwbaarheid hoog in het vaandel dragen bij hun opslagoplossingen. 🚀

Verkrijgbaar bij:

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

9. Samsung 860 EVO SSD (2.5-inch

 • list plusIndrukwekkende prestaties en verbeterde duurzaamheid.
 • list plusConcurrerende prijsstelling en kosteneffectiviteit.
 • list plusCompatibel met een breed scala aan apparaten en biedt hardware-encryptie.
 • list plusDe 860 Pro biedt zelfs nog snellere snelheden, waardoor het een mogelijke overweging is voor gebruikers met meer veeleisende prestatievereisten.
Ik ben enthousiast over de Samsung 860 EVO SSD (2.5-inch 500GB), die een opvallende prestatie levert in de SSD-markt met een overtuigende combinatie van prijs en prestaties. Met 64-laags V-NAND-technologie en een MJX SATA-controller biedt het verbeterde snelheid en energie-efficiëntie. De 2.5-inch drives bieden sequentiële leessnelheden tot 560 MB/s en sequentiële schrijfsnelheden tot 520 MB/s, met een hogere duurzaamheid van 1,200 TBW. Volgens TechRadar is "de 860 Evo een significante upgrade van zijn voorgangers, met snellere snelheden en vier keer de duurzaamheid." Deze SSD-serie is verkrijgbaar in verschillende capaciteiten, van 250GB tot 4TB, waardoor het aan een breed scala van opslagbehoeften voldoet.

De evolutie van de 860 EVO wordt gekenmerkt door het gebruik van 3-bit per cel (TLC) flash, waarbij 2,3% van de NAND-capaciteit wordt gereserveerd voor achtergrondactiviteiten en caching. Het introduceert ook de nieuwe MJX-controller, ondersteunt energiezuinig DDR4-geheugen en biedt hardware-encryptie met TCG Opal en Microsoft's eDrive. Dit onderscheidt het van zijn voorgangers, met verbeteringen in snelheid, energie-efficiëntie en duurzaamheid. Volgens Tom's Hardware "biedt de 860 EVO hoge prestaties bij lage wachtrijdieptes, dankzij Samsung's V-NAND-technologie."

Wat betreft de prijs varieert de 860 EVO van $94 voor het 250GB model tot $1,399 voor het 4TB model. Ondanks de concurrerende prijs, compromitteert de SSD niet op prestaties. De serie wordt geprezen om zijn kosteneffectiviteit, vooral wanneer beschikbaar tegen gereduceerde prijzen. Tom's Hardware benadrukt dat "indien beschikbaar tegen een gereduceerde prijs, het als een competitieve keuze in de SSD-markt wordt beschouwd."

De primaire gebruiksscenario's voor de Samsung 860 EVO SSD (2.5-inch 500GB) omvatten persoonlijke en professionele computerbehoeften, waaronder snellere opstarttijden, snellere lancering van applicaties en verbeterde algehele systeemresponsiviteit. De voordelen zijn terug te vinden in de hoge prestaties, betrouwbaarheid en compatibiliteit met een scala aan apparaten. Het is echter belangrijk op te merken dat hoewel de 860 EVO uitblinkt in het bieden van een optimale mix van prijs en prestaties, de 860 Pro zelfs snellere snelheden biedt, waardoor het een mogelijke overweging is voor gebruikers met meer veeleisende prestatie-eisen.

Tot slot, de Samsung 860 EVO SSD (2.5-inch 500GB) onderscheidt zich als een solide keuze in de SSD-markt, met indrukwekkende prestaties, verbeterde duurzaamheid en concurrerende prijzen. De evolutie van eerdere modellen wordt gekenmerkt door significante verbeteringen in snelheid, energie-efficiëntie en betrouwbaarheid. Terwijl de 860 Pro wellicht geschikt is voor gebruikers met meer veeleisende prestatiebehoeften, maakt de balans tussen prestaties en kosteneffectiviteit van de 860 EVO het een overtuigende optie voor een breed scala aan gebruikers. 🚀

Verkrijgbaar bij:

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

10. Samsung 970 EVO PLUS M.2

Ik ben dol op de Samsung 970 EVO Plus SSD, een krachtige opslagoplossing die de grenzen van snelheid en capaciteit verlegt. Met indrukwekkende lees- en schrijfsnelheden tot 3,5 GB/s is deze verkrijgbaar in capaciteiten van 250GB, 500GB en 1TB, met een 2TB model in aantocht. Volgens Tom's Hardware is de prijs zeer concurrerend, met de 500GB en 1TB modellen geprijsd op ongeveer $0,25-$0,26-per-GB, terwijl het 250GB model op $0,32-per-GB komt. Bovendien wordt deze geleverd met een royale garantie van vijf jaar, hardware-encryptie en ondersteuning voor veilig wissen, waardoor het een robuuste optie is voor gegevensbeveiliging. Een opvallende functie is de optionele software voor prestatieverbetering, monitoring, benchmarking en gegevensmigratie, waardoor gebruikers een uitgebreide suite hebben voor het beheren van hun SSD.

De SSD maakt gebruik van een PCIe 3.0 x4-interface met het NVMe 1.3-protocol, waardoor snelle gegevensoverdrachtsnelheden worden gegarandeerd. Bovendien bevat het geavanceerde thermische regelfuncties, die potentiële verwarmingsproblemen tijdens intensief gebruik aanpakken. De V5 TLC V-NAND drijft deze SSD aan, en ondanks dat de 500GB en 1TB modellen respectievelijk 465GB en 931,5GB aan bruikbare ruimte bieden, kunnen gebruikers uitzonderlijke betrouwbaarheid en levensduur verwachten.

In de woorden van Tom's Hardware is "de Samsung 970 EVO Plus een zeer snelle schijf." Dit benadrukt de uitzonderlijke prestaties van de SSD, waardoor het een ideale keuze is voor gebruikers die snelle toegang tot gegevens en overdrachtssnelheden nodig hebben. Het is een uitstekende optie voor content creators, gamers en professionals die werken met resource-intensieve toepassingen, en biedt een naadloze ervaring met minimale vertraging.

In vergelijking met zijn concurrenten onderscheidt de Samsung 970 EVO Plus zich door zijn indrukwekkende lees- en schrijfsnelheden, geavanceerde thermische controle en uitgebreide software suite. Hoewel andere SSD's vergelijkbare capaciteiten kunnen bieden, neemt de Samsung 970 EVO Plus de leiding op het gebied van prestaties en betrouwbaarheid.

Potentiële kopers moeten echter wel letten op de prijs, aangezien het 250GB model tegen een iets hogere prijs per gigabyte komt in vergelijking met zijn tegenhangers. Ondanks dit maken de uitzonderlijke prestaties, robuuste functies en uitgebreide garantie van de Samsung 970 EVO Plus SSD het tot een topkeuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een krachtige, betrouwbare opslagoplossing.

Samengevat, de Samsung 970 EVO Plus SSD is een premium opslagapparaat dat uitblinkt in snelheid, betrouwbaarheid en functies. De concurrerende prijsstelling, in combinatie met zijn indrukwekkende prestaties, plaatst het als een topmededinger op de SSD-markt, ideaal voor veeleisende toepassingen en gebruikers die snelheid en gegevensbeveiliging prioriteren.

Verkrijgbaar bij:

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk bij bol.com

Succes en we hopen dat je dankzij ons de beste aankoop maakt!

todo

© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved