ills
Last update: Jun 21, 2024
Wat is de beste NAS harde schijf op de markt? Met zoveel NAS harde schijven raak je snel het overzicht kwijt.
Vandaag helpen we je!
Methodologie

Wil je weten hoe deze lijst tot stand is gekomen en hoe we te werk gaan? Klik op de link hieronder voor meer informatie.

Hoe testen we?

Up to date

Ons systeem is elke dag bezig met vinden en rangschikken van nieuwe producten. Op deze manier zorgen we ervoor dat alles up to do date is.

Redactionele Richtlijnen

ills
1
WD Gold 4TB Enterprise Class
Beste NAS harde schijf
WD Gold 4TB Enterprise Class
MerkWD
Score9.7
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
2
Seagate IronWolf Pro 20TB
Overvloedige netwerkopslag
Seagate IronWolf Pro 20TB
MerkSeagate
Score8.8
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
3
Western Digital Red
Geoptimaliseerd voor maximale opslagcapaciteit
Western Digital Red
MerkWestern Digital
Score8
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
4
WD Red Pro WD6003FFBX 6TB
Uitgebreid met extra functies
WD Red Pro WD6003FFBX 6TB
MerkWD
Score7.2
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
5
Seagate EXOS 20TB
Seagate EXOS 20TB
MerkSeagate
Score6.3
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ

Hoe komt deze leuke NAS harde schijf ranglijst tot stand..?

Hoe doen we dit?

De wereld is aan het veranderen... en ook het winkelonderzoek naar de beste NAS harde schijven ! Waar je eerst naar de winkel ging en je liet adviseren voor de beste aankoop van NAS harde schijf is er nu een robot die je kan helpen. Op Xbeste hebben we diverse grote winkels en webshops onderzocht wat een goed product… goed maakt.

svgs

Onderzoek

Naast een robot dit onderzoek te laten doen hebben we ook onderzoek gedaan op het internet naar de belangrijkste kenmerken van NAS harde schijf.

De beste NAS harde schijven op 1 plek

1. WD Gold 4TB Enterprise Class

Beste NAS harde schijf:
 • list plusHoge capaciteiten en concurrerende prijzen
 • list plusKan als prijzig worden beschouwd tenzij hoge capaciteit nodig is
 • list plusOndersteunende diensten worden gezien als minder uitgebreid dan concurrenten zoals Seagate
 • list plusWD Red Pro kan een voorsprong hebben in scenario's die hogere stabiliteit en snelheid vereisen
Ik ben enthousiast om de WD Gold 4TB Enterprise Class NAS harde schijf te introduceren, een uitstekende keuze voor bedrijven die op zoek zijn naar robuuste opslagoplossingen. Met een rotatiesnelheid van 7200 RPM, een cache van 256 MB en de mogelijkheid om werkbelastingen tot 550TB per jaar aan te kunnen, is deze harde schijf op maat gemaakt voor zakelijk gebruik. De HelioSeal-technologie zorgt voor hoge capaciteiten met een laag energieverbruik, terwijl de energie-ondersteunde magnetische opname en de triple-stage actuator in hogere capaciteiten bijdragen aan de uitzonderlijke prestaties. Volgens TechRadar biedt de WD Gold 4TB "uitstekende prestaties en een concurrerende prijs, waardoor het geschikt is voor bedrijven die grote bestandsopslag nodig hebben." Bovendien heeft hij een enorme capaciteit tot 22TB, waardoor hij voldoet aan de toenemende opslagbehoeften van moderne bedrijven.

In vergelijking met zijn concurrenten, maakt de geschiktheid van de WD Gold voor 1-8 bay NAS-opstellingen het tot een overtuigende keuze voor kleinschalige implementaties. De 12TB-variant, zoals beoordeeld door PCWorld, levert snelle continue overdrachten en snellere willekeurige schrijfbewerkingen dan concurrerende schijven, en biedt daarmee een balans tussen prestaties en betaalbaarheid. De betrouwbaarheid van de schijf wordt benadrukt door een garantie van vijf jaar, een hoge MTBF en een laag gemiddeld storingspercentage. Het is echter opgemerkt dat de WD Gold als "duur kan worden beschouwd, tenzij de hoge capaciteit nodig is." Bovendien worden de ondersteunende diensten als minder uitgebreid beschouwd dan die van concurrenten zoals Seagate, zoals benadrukt door PCWorld.

In vergelijking met de WD Red Pro maken de hogere capaciteiten en concurrerende prijzen van de WD Gold, zoals opgemerkt door NASCompares, het tot een overtuigende keuze voor bedrijven die op zoek zijn naar maximale opslag en tegelijkertijd kosteneffectief willen blijven. Aan de andere kant excelleert de WD Red Pro, met zijn grotere cache-grootten en RPM, in stabiliteit en snelheid, waardoor het een voorkeurskeuze is voor grotere RAID-arrays.

In wezen is de WD Gold 4TB Enterprise Class NAS harde schijf een ideale oplossing voor bedrijven met gematigde opslagbehoeften en de focus op het balanceren van prestaties en kosteneffectiviteit. Zijn hoge capaciteit, robuuste prestaties en op ondernemingen toegespitste functies maken het tot een topkeuze voor bedrijven die grote bestandsopslag nodig hebben. Toch moeten potentiële kopers hun specifieke vereisten zorgvuldig overwegen, aangezien de WD Red Pro misschien een voorsprong heeft in situaties die hogere stabiliteit en snelheid vereisen. Uiteindelijk is de WD Gold 4TB Enterprise Class NAS harde schijf een betrouwbare, hoogcapacitaire optie met een uitstekende balans tussen prestaties en betaalbaarheid, waardoor het zijn positie als topconcurrent in de NAS harde schijfmarkt verstevigt.

Verkrijgbaar bij:

Bekijk bij bol.com

2. Seagate IronWolf Pro 20TB

Overvloedige netwerkopslag:
 • list plusHoge capaciteit voor grootschalige opslagbehoeften
 • list plusGeoptimaliseerd voor multi-bay NAS-systemen met AgileArray-technologie
 • list plusVerbeterde prestaties en energie-efficiëntie in vergelijking met zijn voorganger
 • list plusWerkbelasting van 300TB/jaar kan de langetermijnprestaties beperken voor gebruikers met uitzonderlijk hoge eisen
Ik ben erg enthousiast over de Seagate IronWolf Pro 20TB NAS harde schijf. Met zijn 7200 RPM snelheid, 256MB cache en vijfjarige garantie inclusief Rescue Data Recovery Services, biedt het een overtuigend pakket. Deze harde schijf is geoptimaliseerd voor NAS-gebruik, met AgileArray-technologie die betrouwbare prestaties in multi-bay NAS-systemen garandeert, waarmee het de "beste NAS harde schijf" is voor high-capacity en multi-drive NAS-opstellingen.

Vergeleken met zijn voorganger, laat de IronWolf Pro 20TB verbeterde prestaties zien, met sequentiële lees- en schrijfsnelheden van meer dan 285MB/s en verbeterde IOPs. Daarnaast verbruikt het minder energie dan het 18TB model, waardoor het energiezuiniger is. Er zijn echter zorgen geuit over de duurzaamheid vanwege de 300TB per jaar werklast, wat mogelijk de langetermijnprestaties kan beperken. Zoals TechRadar opmerkt, "de werklastbeoordeling van de schijf roept vragen op over de betrouwbaarheid op lange termijn in vergelijking met SSD's."

De Seagate IronWolf Pro 20TB concurreert met de Exos X20, die een hogere MTBF van 2,5 miljoen uur en een werklastbeoordeling van 550TB/jaar biedt. Aan de andere kant is de IronWolf Pro, met een werklastbeoordeling van 300TB/jaar, ontworpen voor NAS-gebruik met AgileArray, waardoor het de "beste NAS harde schijf" is voor high-capacity NAS-opstellingen.

In een breder perspectief concurreert de IronWolf Pro 20TB met de Western Digital Red Plus-serie, bekend om zijn betaalbaarheid en een werklastbeoordeling van 180TB/jaar. Echter, de hogere capaciteit en werklastbeoordeling van de IronWolf Pro maken het een superieure keuze voor veeleisende NAS-toepassingen.

De belangrijkste gebruiksscenario's van de IronWolf Pro 20TB NAS harde schijf zijn high-capacity NAS-opstellingen, waar zijn geoptimaliseerde ontwerp en aanzienlijke opslagcapaciteit het een ideale keuze maken. Echter, gebruikers met extreem hoge werklasten kunnen de 300TB/jaar beperking als een potentieel nadeel ervaren. Desalniettemin blijft het een uitstekende keuze voor degenen die op zoek zijn naar de "beste NAS harde schijf" voor grootschalige opslagbehoeften.

Samengevat biedt de Seagate IronWolf Pro 20TB NAS harde schijf een overtuigend pakket voor NAS- en enterprisegebruik, met uitstekende prestaties in high-capacity en multi-bay NAS-opstellingen. Zijn verbeterde prestaties, energie-efficiëntie en op maat gemaakte NAS-optimalisatie maken het een topkeuze in de NAS harde schijven-markt, hoewel de werklastbeoordeling mogelijk een overweging is voor gebruikers met uitzonderlijk hoge eisen. 🚀

Verkrijgbaar bij:

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Op voorraad. Voor 22:30 uur besteld, morgen in huis

3. Western Digital Red

Geoptimaliseerd voor maximale opslagcapaciteit:
 • list plusHoge capaciteit van 20TB, geschikt voor uitgebreide opslagbehoeften
 • list plusOptiNAND-ontwerp en CMR/PMR-indeling verbeteren prestaties en betrouwbaarheid
 • list plusConcurrerende prijs van $16,50 per TB, biedt waar voor uw geld
 • list plusHogere bedrijfstemperatuur en meer lawaai, met name in kleinschalige systemen
 • list plusVerhoogd stroomverbruik, vooral in kleinschalige systemen
De Western Digital Red Pro NAS harde schijf is een premium oplossing voor mijn uitgebreide opslagbehoeften. Met een capaciteit van 20TB, CMR/PMR-formaat en OptiNAND-ontwerp biedt het opmerkelijke waarde voor degenen die duurzame RAID-prestaties en hoge capaciteit nodig hebben in grotere omgevingen. Met een prijs van $329,99 biedt het een competitieve prijs van $16,50 per TB, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor wie waar voor zijn geld zoekt. De snelheid van 7200 RPM en een duurzame overdrachtssnelheid tot 272 MBps zorgen voor efficiënte gegevenstoegang en -overdracht, terwijl de 5-jarige garantie, 300TB/jaar werklast en 1,0 miljoen uren bedrijfstijd betrouwbaarheid voor NAS-systemen benadrukken. De harde schijf profiteert ook van NASware 3.0 firmware-optimalisatie, Western Digital Dashboard en Acronis True Image voor Western Digital-toepassingen, waardoor de functionaliteit binnen NAS-systemen wordt verbeterd.

Volgens Tom's Hardware integreert de Western Digital Red Pro OptiNAND, een Broadcom-hoofdcontroller, spilcontroller en DDR4 DRAM-schrijfcache, samen met 64GB SanDisk-gelabelde, 64-laags BiCS3 NAND-flash. Deze configuratie draagt bij aan verbeterde prestaties, waardoor het een overtuigende keuze is voor wie snelheid naast capaciteit prioriteert. De beoordeling van NAS Compares benadrukt de geschiktheid van de harde schijf voor grotere NAS- en SAN-omgevingen, waarbij de prestaties, prijs en aantrekkelijke waardepropositie worden benadrukt. Potentiële nadelen zoals hogere bedrijfstemperatuur, lawaaierige werking en verhoogd energiegebruik, met name in kleinere systemen, worden echter opgemerkt. Desalniettemin blijft het aanbevolen voor wie betrouwbare en hoogcapacitaire opslag nodig heeft.

De Western Digital Red Pro concurreert met opties zoals de Seagate IronWolf Pro en de Western Digital Red Plus. De Seagate IronWolf Pro blinkt uit in prestaties, met indrukwekkende lees/schrijfsnelheden en een werklast die geschikt is voor intensief gebruik. Aan de andere kant biedt de Western Digital Red Plus betaalbaarheid en meerdere capaciteitsopties, waarmee het tegemoetkomt aan een gevarieerd scala aan gebruikersvereisten. In dit landschap bevestigt de Western Digital Red Pro zijn dominantie door een optimale balans te bieden tussen capaciteit, prestaties en waarde, waardoor het een ideale keuze is voor wie uitgebreide opslagoplossingen voor NAS-systemen zoekt.

Kortom, de Western Digital Red Pro NAS harde schijf komt naar voren als een eersteklas oplossing voor wie uitgebreide opslagcapaciteit in NAS-omgevingen prioriteert. De hoge betrouwbaarheid, geoptimaliseerde firmware en verbeterde prestatiekenmerken maken het een overtuigende keuze voor gebruikers die een balans zoeken tussen capaciteit, prestaties en waarde. Hoewel het mogelijk kleine nadelen vertoont op het gebied van temperatuur en energieverbruik, maakt het algehele pakket het een opvallende keuze voor grootschalige NAS- en SAN-implementaties.

"Western Digital Red Pro 22TB harde schijf is een overtuigende keuze voor uitbreiding van opslag." (NAS Compares)

"Western Digital Red Pro NAS harde schijf integreert OptiNAND, een Broadcom-hoofdcontroller en DDR4 DRAM-schrijfcache, wat bijdraagt aan verbeterde prestaties." (Tom's Hardware)

Verkrijgbaar bij:

Op voorraad. Voor 22:30 uur besteld, morgen in huis

4. WD Red Pro WD6003FFBX 6TB

Uitgebreid met extra functies:
 • list plusHoge prestaties en betrouwbaarheid voor NAS-systemen
 • list plusAfgestemd op zware werkbelastingen met trillingsbesturingstechnologie
 • list plus5-jarige garantie voor betrouwbaar gebruik
 • list plusGemengde klantbeoordelingen op platforms zoals Amazon
 • list plusConcurrentie van andere schijven zoals Seagate's aanbiedingen
 • list plusOverweging van prijsstelling en specifieke gebruiksscenario's vereist
De WD Red Pro WD6003FFBX 6TB NAS harde schijf is een rijke opslagoplossing, speciaal ontworpen voor NAS-systemen en biedt hoge prestaties en betrouwbaarheid. Afgestemd op zware werklasten, beschikt het over trillingsbesturingstechnologie, waardoor het ideaal is voor multi-bay behuizingen. De schijf is geoptimaliseerd voor 24/7 gebruik en wordt geleverd met 5 jaar garantie, waardoor het een betrouwbare keuze is voor gebruikers die een oplossing met hoge capaciteit zoeken voor hun NAS-opstellingen.

Volgens StorageReview is de WD Red Pro 6TB-schijf een "opslagoplossing met hoge capaciteit en betrouwbaarheid voor NAS-opstellingen." De review van AnandTech benadrukt de prestaties in SMB/SME NAS-omgevingen en positioneert het als een sterke concurrent op de markt. De uitgebreide evaluatiemethodologie, inclusief testen onder zowel DAS als NAS-omgevingen, benadrukt de veelzijdigheid en robuustheid van de schijf in verschillende scenario's, waardoor het een waardevolle bron is voor degenen die op zoek zijn naar schijven met hoge capaciteit voor NAS-systemen.

De review van TechGage toont de WD Red 6TB NAS harde schijf als de enige consumentgerichte NAS-serie met een 6TB-optie en benadrukt de prijs en prestaties. Het trekt ook de aandacht naar de vergelijking met aanbiedingen van Seagate, waardoor het een opvallende keuze is vanwege het ontbreken van schijven groter dan 4TB in Seagate's reguliere NAS-line-up.

De Amazon-vermelding benadrukt de ondersteuning van de schijf voor 1-24 bays, verbeterde betrouwbaarheid met 3D Active Balance Plus-technologie en NASware 3.0. Het benadrukt ook functies zoals uitgebreide schijftesten voor betrouwbaar gebruik, evenals trillings- en schokbescherming. Het product is vernieuwd en komt in aanmerking voor vervanging of terugbetaling onder de Amazon Renewed Guarantee. Klantenfeedback op Amazon varieert van aspecten zoals eenvoudige installatie, opslagcapaciteit, waar voor je geld, geluidsniveau en levensduur, wat een evenwichtig beeld geeft van de prestaties en gebruikerstevredenheid.

In de NAS-harde schijfmarkt valt de WD Red Pro 6TB op door zijn hoge prestaties, betrouwbaarheid en geschiktheid voor zware werklasten in multi-bay NAS-behuizingen. Zijn 5-jarige garantie en trillingsbesturingstechnologie maken het een robuuste keuze voor continu 24/7 gebruik. Hoewel het gemengde klantbeoordelingen krijgt op platforms zoals Amazon, positioneren de technische mogelijkheden en uitgebreide testen in verschillende omgevingen het als een sterke concurrent in het segment van NAS-harde schijven.

In vergelijking met zijn tegenhangers excelleert de WD Red Pro 6TB NAS harde schijf in het bieden van een betrouwbare opslagoplossing met hoge capaciteit voor NAS-opstellingen, waardoor het een topkeuze is voor gebruikers met veeleisende werklasten. Het staat echter wel tegenover concurrentie op de markt van andere schijven, zoals aanbiedingen van Seagate. Hoewel de WD Red Pro 6TB opvalt door zijn 6TB-optie en robuuste prestaties, kunnen gebruikers factoren zoals prijsstelling en specifieke gebruiksscenario's overwegen bij het nemen van een definitieve beslissing.

Tot slot schittert de WD Red Pro 6TB NAS harde schijf als een rijke opslagoplossing voor NAS-systemen, gericht op gebruikers met zware werklasten en veeleisende opslagbehoeften. Zijn hoge prestaties, betrouwbaarheid en uitgebreide testen in verschillende omgevingen maken het een overtuigende keuze, ondanks gemengde klantbeoordelingen. Voor gebruikers die een betrouwbare en hoogwaardige NAS-harde schijf zoeken, is de WD Red Pro 6TB een sterke optie met geavanceerde functies en een robuust ontwerp.

Verkrijgbaar bij:

Op voorraad. Voor 22:30 uur besteld, morgen in huis

Bekijk bij Amazon

5. Seagate EXOS 20TB

 • list plusHoge jaarlijkse werkbelastingscapaciteit van 550TB, waarmee concurrenten worden overtroffen.
 • list plusGeoptimaliseerd ontwerp voor gebruik in datacenters, geschikt voor zware gebruiksscenario's.
 • list plusMogelijke paden voor fail-over functionaliteit, waardoor betrouwbaarheid wordt verbeterd.
 • list plusAanzienlijke prijsstijging in vergelijking met het 18TB-model.
 • list plusBenchmarktests tonen slechts een 10% verbetering in operationele snelheid in vergelijking met de IronWolf Pro.
 • list plusHoger geprijsd dan sommige concurrerende modellen, waardoor het een overweging is voor prijsbewuste kopers.
De Seagate EXOS 20TB is een NAS harde schijf van enterprise-kwaliteit die is ontworpen voor intensief gebruik en de opslag van grote datasets. Met een prijs van €507,28 op Amazon.nl en £499,65 op Amazon.co.uk vertegenwoordigt het een prijsstijging van 70% ten opzichte van het 18TB model, met een capaciteitsverhoging van 11%. Deze robuuste harde schijf is geoptimaliseerd voor gebruik in datacenters, met een MTBF-beoordeling van 2,5 miljoen uur en een jaarlijkse werklast van 550TB, waarmee het de niveaus van zijn concurrenten overtreft. Verkrijgbaar in zowel SATA- als SAS-verbindingen, biedt het ook potentiële paden voor fail-over functionaliteit. Volgens benchmarktests levert het vergelijkbare operationele snelheden als de IronWolf Pro, met een 10% verbetering gerelateerd aan de extra platters en koppen. De EXOS toont ook lagere operationele vermogensvereisten in vergelijking met zijn 18TB modellen, waardoor het geschikt is voor bedrijfsgebruik in datacenters. Als een Reddit-gebruiker advies zoekt voor een thuis NAS-opbouw, zou de Seagate EXOS 20TB een overtuigende keuze zijn voor hoge betrouwbaarheid en zware gebruiksscenario's, vooral voor het opslaan van grote datasets.

De Seagate EXOS 20TB is geprezen als de ideale keuze voor NAS-liefhebbers, met uitzonderlijke functies en prestaties. De beoordeling van TechRadar plaatst het tegenover andere toonaangevende NAS harde schijven, waarbij de enterprise-klasse mogelijkheden en geoptimaliseerd ontwerp voor gebruik in datacenters worden benadrukt. Met een jaarlijkse werklast van 550TB overtreft het de jaarlijkse werklastlimieten van zijn concurrenten, waardoor het een opvallende optie is voor zware gebruiksscenario's. Terwijl de gebruiker Seagate Ironwolf- en Western Digital Red-schijven overweegt, onderscheidt de EXOS 20TB zich met zijn enterprise-klasse functies en hoge capaciteit, waardoor het een overtuigende keuze is voor scenario's die robuuste en betrouwbare opslagoplossingen vereisen.

In vergelijking met zijn tegenhangers zoals de Seagate IronWolf Pro 20TB en de Western Digital Red NAS Harde Schijf, valt de Seagate EXOS 20TB op met zijn hogere jaarlijkse werklast, geoptimaliseerd ontwerp voor gebruik in datacenters en potentiële paden voor fail-over functionaliteit. Terwijl de IronWolf Pro een hoge opslagcapaciteit en verbeterde lees- en schrijfsnelheden biedt, overtreft de EXOS 20TB het in jaarlijkse werklast, waardoor het meer geschikt is voor zware gebruiksscenario's. Op dezelfde manier, in vergelijking met de Western Digital Red NAS Harde Schijf, biedt de EXOS 20TB enterprise-klasse functies en een hogere werklastcapaciteit, waardoor het een voorkeurskeuze is voor robuuste en betrouwbare opslagbehoeften.

Tot slot blinkt de Seagate EXOS 20TB NAS harde schijf uit als een robuuste en hoogwaardige opslagoplossing, geschikt voor enterprise-niveau en zware gebruiksscenario's. Zijn uitzonderlijke functies en prestaties maken het een topkeuze voor NAS-liefhebbers, met superieure werklastcapaciteit en geoptimaliseerd ontwerp voor gebruik in datacenters. Hoewel de prijsstijging ten opzichte van het 18TB model een overweging kan zijn, positioneert de ongeëvenaarde betrouwbaarheid en prestaties van de EXOS 20TB het als een toonaangevende optie op de markt voor NAS harde schijven.

Verkrijgbaar bij:

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Succes en we hopen dat je dankzij ons de beste aankoop maakt!

todo

© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved