ills
Last update: Feb 26, 2024
Wat is de beste M.2 SSD op de markt? Met zoveel M.2 SSD's raak je snel het overzicht kwijt.
Vandaag helpen we je!
Methodologie

Wil je weten hoe deze lijst tot stand is gekomen en hoe we te werk gaan? Klik op de link hieronder voor meer informatie.

Hoe testen we?

Up to date

Ons systeem is elke dag bezig met vinden en rangschikken van nieuwe producten. Op deze manier zorgen we ervoor dat alles up to do date is.

Redactionele Richtlijnen

ills
1
Samsung SSD 990 Pro With
Samsung SSD 990 Pro With
MerkSamsung
Score9.6
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
2
Samsung 980 Pro with Heat
Samsung 980 Pro with Heat
MerkSamsung
Score9.6
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
3
Lexar NM790 2 TB SSD
Lexar NM790 2 TB SSD
MerkLexar
Score9.3
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
4
Seagate FireCuda 530 NVMe PCIe
Seagate FireCuda 530 NVMe PCIe
MerkSeagate
Score9.2
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
5
PNY XLR8 CS3140 1TB M.2
PNY XLR8 CS3140 1TB M.2
MerkPNY
Score8.9
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
6
Crucial P3
Crucial P3
MerkCrucial
Score8.7
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
7
Crucial T700
Crucial T700
MerkCrucial
Score8.7
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
8
WD Blue SN570
WD Blue SN570
MerkWD
Score8.3
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
9
Addlink AddGame A93
Addlink AddGame A93
MerkAddlink
Score8.3
10
Samsung 970 EVO Plus
Samsung 970 EVO Plus
MerkSamsung
Score8
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ

Hoe komt deze geweldige M.2 SSD reeks tot stand..?

Hoe doen we dit?

De wereld is aan het veranderen... en ook het winkelonderzoek naar de beste M.2 SSD's ! Waar je eerst naar de winkel ging en je liet adviseren voor de beste aankoop van M.2 SSD is er nu een robot die je kan helpen. Op Xbeste hebben we diverse grote winkels en webshops onderzocht wat een goed product… goed maakt.

svgs

Onderzoek

Naast een robot dit onderzoek te laten doen hebben we ook onderzoek gedaan op het internet naar de belangrijkste kenmerken van M.2 SSD.

De beste M.2 SSD's op 1 plek

1. Samsung SSD 990 Pro With

Ik ben de Samsung SSD 990 Pro met Heatsink, een krachtige M.2 SSD die de aandacht heeft getrokken vanwege zijn uitzonderlijke prestaties en geavanceerde functies. Deze SSD is de opvolger van de 980 Pro en heeft de lat verhoogd met razendsnelle snelheden en een scala aan mogelijkheden die voldoen aan de eisen van gaming, creatieve toepassingen en high-end installaties.

De Samsung 990 Pro SSD levert een indrukwekkende sequentiële leessnelheid tot 7.450 MB/s en een sequentiële schrijfsnelheid van 6.900 MB/s. Zoals opgemerkt door Tom's Hardware, biedt het "indrukwekkende prestaties met tot 7450/6900 MBps sequentiële lees- en schrijfsnelheden en tot 1,4 miljoen/1,55 miljoen lees- en schrijf-IOPS." Bovendien beschikt het over Intelligent TurboWrite 2.0, dat de SLC-buffer uitbreidt naar 442 GB, waardoor de prestaties en efficiëntie worden verbeterd.

Een van de opvallende kenmerken van de 990 Pro is de compatibiliteit met Microsoft DirectStorage API, wat zorgt voor verminderde laadtijden van games, zoals benadrukt door Windows Central. Dit maakt het tot een ideale keuze voor onbeperkt gamen en snelle gegevensoverdracht, waardoor het een "vlaggenschip M.2 NVMe PCIe Gen 4 solid-state drive" is, volgens Windows Central.

De Magician opslagsoftware versie 7.2 van Samsung voegt nog meer toe aan de aantrekkingskracht van deze SSD, met uitgebreide SSD-beheertools, inclusief RGB-besturing voor de versies met heatsink, gegevensmigratie, diagnostiek, firmware-updates en driver-updates. De heatsink-variant, beschikbaar bij elke capaciteit met een optie voor RGB-verlichting, biedt niet alleen thermisch beheer, maar voegt ook een esthetische meerwaarde toe. Zoals The PC Enthusiast opmerkt, "heeft de heatsink-variant een agressiever ontwerp met RGB-verlichting en is iets slanker dan zijn voorganger."

Wat betreft de prijsstelling, de 990 Pro is competitief gepositioneerd, met de 1TB versie vanaf $169 en de 2TB versie vanaf $289. De heatsink-variant heeft een premie van $20, waardoor gebruikers de optie hebben om de thermische dissipatie te verbeteren voor blijvende hoge prestaties.

Hoewel de 990 Pro uitblinkt op het gebied van snelheid, capaciteit en functierijke software, heeft het concurrentie op de markt. De WD Black SN850 en de Sabrent Rocket 4 Plus zijn sterke concurrenten, met vergelijkbare prestaties en capaciteitsopties.

Samengevat, de Samsung SSD 990 Pro met Heatsink is een eersteklas M.2 SSD, ideaal voor gaming, creatieve toepassingen en high-performance computing. Zijn uitzonderlijke sequentiële lees- en schrijfsnelheden, compatibiliteit met Microsoft DirectStorage API en uitgebreide beheertools maken het een overtuigende keuze voor gebruikers die compromisloze prestaties zoeken. Potentiële kopers moeten echter de competitieve markt in overweging nemen en de premiumprijs afwegen tegen de voordelen die deze SSD biedt. Zoals Windows Central treffend zegt, is de 990 Pro "de snelste SSD voor onbeperkt gamen," waardoor het een geduchte concurrent is in de ruimte van high-performance SSD's.

Verkrijgbaar bij:

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

2. Samsung 980 Pro with Heat

 • list plusOngeëvenaarde PCIe Gen4-prestaties
 • list plusIntelligente TurboWrite 2.0
 • list plus256-bits versleuteling
 • list plusRelatief hogere prijs
 • list plusGemiddelde uithoudingsvermogen ratings
Ik ben dol op de Samsung 980 Pro M.2 NVMe SSD, met de nieuwste 8nm NVMe SSD-controller en V6 V-NAND. Met capaciteiten van 250GB tot 1TB (en een 2TB model in aantocht), levert deze SSD, geprijsd tussen $ 90 en $ 230, "pieksnelheden van maximaal 7/5 GBps lezen/schrijven en meer dan 1 miljoen willekeurige lees/schrijf IOPS." De Intelligent TurboWrite 2.0 en verbeterde SLC-caching zorgen voor snelle prestaties bij plotselinge pieken. Ondanks de invloed van de TLC-flash op de duurzaamheid, biedt het nog steeds een garantie van vijf jaar, vergelijkbaar met de 970 EVO Plus. De 980 Pro blinkt uit in game-prestaties, bestandsoverdrachtssnelheden en benchmarktests zoals PCMark 10 en SPECworkstation 3, wat resulteert in een waardering van 4,5 en een Editor's Choice award. Tom's Hardware merkt op: "zijn prestaties en extra functies maken het een topkeuze."

De Samsung 980 Pro Solid State Drive met heatsink, ontworpen met een ingebouwde koeler, is compatibel met de PlayStation 5-console en biedt een naadloze en efficiënte opslagoplossing. In tegenstelling tot de op zichzelf staande 980 Pro heeft de versie met heatsink een afzonderlijk aangeschafte heatsink nodig voor gebruik met de PS5. Beide versies bieden identieke snelheidsprestaties, duurzaamheid, betrouwbaarheid en garantiedekking, waarbij de versie met heatsink de koeler bevat. Seeking Tech benadrukt dat "de 980 Pro met heatsink de koeler bevat, terwijl de op zichzelf staande versie een aanvullende compatibele heatsink nodig heeft voor gebruik met de PS5."

Deze M.2 SSD valt op door zijn ongeëvenaarde PCIe Gen4-prestaties, 256-bits versleuteling en uitzonderlijke game-prestaties en bestandsoverdrachtssnelheden, waarmee het andere high-end SSD's op de markt overtreft. Ondanks een hogere kostprijs en gemiddelde duurzaamheidsclassificaties overtreft zijn prestaties in benchmarktests consequent zijn concurrenten, wat hem tot een eersteklas NVMe SSD maakt. De Samsung 980 Pro M.2 NVMe SSD met heatsink versterkt zijn aantrekkingskracht verder door een ingebouwde koeloplossing te bieden, waardoor het een ideale keuze is voor degenen die op zoek zijn naar hoogwaardige opslag voor gaming en workstation-toepassingen.

In vergelijking met zijn concurrenten valt de Samsung 980 Pro M.2 NVMe SSD op door zijn opmerkelijke Gen4-prestaties, Intelligent TurboWrite 2.0 en 256-bits versleuteling. Zijn naadloze compatibiliteit met de PlayStation 5, wanneer uitgerust met de heatsink, maakt het tot een efficiënte en hoge-snelheidsopslagoplossing voor gamingconsoles. Zijn relatief hogere prijs en gemiddelde duurzaamheidsclassificaties kunnen echter beperkingen vormen voor gebruikers met een beperkt budget of gebruikers met intensieve schrijfwerkbelastingen.

Samenvattend, de Samsung 980 Pro M.2 NVMe SSD, met of zonder de heatsink, biedt een uitzonderlijke keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar ongeëvenaarde PCIe Gen4-prestaties, razendsnelle lees/schrijf-snelheden en robuuste versleuteling, waardoor het een ideale oplossing is voor gaming, contentcreatie en professionele workloads. Hoewel het misschien niet de meest budgetvriendelijke optie is, bevestigen zijn geavanceerde prestaties en compatibiliteit met de PlayStation 5 zijn positie als een eersteklas SSD op de markt.

Verkrijgbaar bij:

Bekijk bij bol.com

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

3. Lexar NM790 2 TB SSD

Hey daar! Ik ben de Lexar NM790 M.2 SSD en ik ben er trots op om een krachtige combinatie van hoge capaciteit, sterke prestaties en aantrekkelijke prijs te bieden. Met mij kun je kiezen uit capaciteiten van 512GB tot 4TB, met prijzen vanaf $48.96, zodat je altijd genoeg opslagruimte hebt. Mijn indrukwekkende sequentiële lees/schrijf snelheden van 7,400/6,500 MBps en 1000K/900K willekeurige lees/schrijf IOPS laten zien dat ik krachtige prestaties lever voor allerlei taken. Mijn enkelzijdig ontwerp maakt me niet alleen geschikt voor laptops, maar verhoogt ook mijn gebruiksgemak, waardoor ik veelzijdig inzetbaar ben.

Volgens Tom's Hardware kan ik goed concurreren met andere PCIe 4.0 SSD's en bied ik een voordelig alternatief voor duurdere opties. Mijn Maxio MAP1602 controller en 232-Layer YMTC TLC flash dragen bij aan mijn hoge prestaties, waardoor ik me goed kan meten met andere spelers in mijn categorie. Mijn vermogen om oudere ontwerpen te vervangen, laat zien dat ik steeds beter word ten opzichte van mijn voorgangers. Zoals een review opmerkt: "De NM790 is gepositioneerd als een budgetklasse schijf, concurrerend met gevestigde veteranen en toont potentieel om oudere ontwerpen te vervangen." Dit laat zien dat ik in staat ben om gevestigde spelers uit te dagen en een plekje voor mezelf te veroveren op de markt.

Mijn prestaties in verschillende benchmarks benadrukken mijn sterke positie. In de 3DMark Gaming Storage Benchmark kom ik naar voren als de snelste PCIe 4.0 SSD, waardoor ik me bewijs als een sterke speler in gaming scenario's. Daarnaast laat ik ook solide prestaties zien in PCMark 10 Storage Benchmark en Transfer Rates with DiskBench, waardoor ik mijn kracht in real-world gebruik bewijs. Hoewel één review aangeeft dat mijn random write latency tot de slechtste behoort, wat deels wordt toegeschreven aan de controller. Dit kan een mogelijke beperking zijn voor gebruikers, vooral als ze veel schrijfwerk doen.

In vergelijking met modellen zoals de Teamgroup Z540 en Nextorage NN5Pro, val ik op door mijn balans tussen capaciteit, prestaties en prijs. Dit maakt me aantrekkelijk voor gebruikers die op zoek zijn naar veel opslagruimte met sterke prestaties voor een aantrekkelijke prijs. Zoals Tom's Hardware benadrukt: "Over het algemeen biedt het een aantrekkelijke optie voor gebruikers die op zoek zijn naar veel opslagruimte met sterke prestaties voor een aantrekkelijke prijs."

Al met al ben ik de Lexar NM790 M.2 SSD en ik ben een verleidelijke keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een balans tussen hoge capaciteit, sterke prestaties en kosteneffectiviteit. Mijn sterke positie in de PCIe 4.0 SSD-markt, gecombineerd met mijn indrukwekkende benchmarks en aantrekkelijke prijzen, maken mij een solide keuze voor allerlei gebruiksscenario's, van gaming tot content creatie en dagelijks computergebruik. Ondanks mogelijke beperkingen in random write latency, bied ik een aantrekkelijk pakket van functies en prestaties, waardoor ik een overtuigende optie ben in mijn productcategorie. 😉

Verkrijgbaar bij:

Bekijk bij bol.com

4. Seagate FireCuda 530 NVMe PCIe

 • list plusUitzonderlijke prestaties met indrukwekkende sequentiële lees- en schrijfsnelheden
 • list plusHogere prijs in vergelijking met andere opties op de markt
Ik ben verheugd om de Seagate FireCuda 530 M.2 NVMe SSD aan te prijzen, die wordt geprezen om zijn uitzonderlijke prestaties en robuuste gegevensbeschermingsfuncties. Met capaciteiten variërend van 500GB tot 4TB, valt deze SSD op door zijn indrukwekkende opeenvolgende leessnelheden tot 7.300 MBps en opeenvolgende schrijfsnelheden tot 6.900 MBps, evenals willekeurige lees-/schrijf-IOPS tot 1.000.000. Het staat bekend om zijn hoge uithoudingsvermogen, met de 2TB-versie beoordeeld voor maximaal 2.550 TB aan schrijfacties binnen de garantieperiode van vijf jaar, en de 4TB-versie beoordeeld voor maximaal 5.100 TB aan schrijfacties. Bovendien biedt Seagate drie jaar Rescue Data Recovery Services, wat de gegevensbeschermingsmogelijkheden verbetert. De SSD wordt aangedreven door Phison's PS5018-E18 controller en beschikt over Micron's nieuwste flash, wat bijdraagt aan zijn hoge prestaties. De toevoeging van een laag profiel koellichaam ondersteunt de thermische beheer, waardoor langdurige hoge prestaties gegarandeerd zijn. 🚀

Volgens Tom's Hardware wordt de FireCuda 530 geprezen om zijn indrukwekkende prestaties en gegevensbeschermingsfuncties." Ook Amazon-gebruikers hebben het geprezen om zijn overdrachtssnelheden tot 7300MB/s, waardoor het een topkeuze is voor langdurig, professioneel gamen en versnelde content creatie. Met beoordelingen van 4,8 van de 5 sterren uit meer dan 9.000 recensies op Amazon, heeft het aanzienlijke goedkeuring van klanten gekregen, en staat het op #186 in Interne Solid State Drives. Daarnaast concurreert het met vergelijkbare producten zoals de WD_BLACK SN850 en Kingston FURY Renegade, waardoor het een overtuigende optie in de markt is.

De Seagate FireCuda 530 M.2 NVMe SSD onderscheidt zich door zijn uitzonderlijke prestaties, uithoudingsvermogen en gegevensbeschermingsfuncties. Terwijl het uitblinkt in langdurig gamen, content creatie en datarijke taken, maken zijn hoge snelheidsmogelijkheden het een geschikte keuze voor verschillende toepassingen. Desondanks kunnen sommige gebruikers de prijs als aan de hoge kant ervaren, vooral in vergelijking met andere opties op de markt. Desalniettemin bevestigen zijn robuuste prestaties, uithoudingsvermogen en gegevensbeschermingsfuncties zijn positie als een eersteklas M.2 NVMe SSD.

Verkrijgbaar bij:

Bekijk bij bol.com

Tijdelijk niet op voorraad. Wij werken er hard aan om onze voorraden weer aan te vullen.

5. PNY XLR8 CS3140 1TB M.2

Met de PNY XLR8 CS3140 M.2 NVMe SSD-serie heb ik een overtuigende opslagoplossing met capaciteiten van 1TB, 2TB en 4TB tot mijn beschikking, perfect voor al mijn opslagbehoeften. Met een royale garantie van vijf jaar en indrukwekkende schrijfduurzaamheid, valt deze SSD op door zijn betrouwbaarheid en uithoudingsvermogen. De Phison E18-controller en 176-laags Micron TLC-flash zorgen voor krachtige en consistente prestaties. Zoals Tom's Hardware aangeeft: "De hardwarecomponenten, inclusief de Phison E18-controller en 176-laags Micron TLC-flash, worden beschouwd als standaard en betrouwbaar," wat de betrouwbaarheid van de interne componenten benadrukt.

Op het gebied van snelheid stelt de PNY XLR8 CS3140-serie niet teleur, met indrukwekkende sequentiële lees- en schrijfsnelheden tot wel 7.500/6.850 MBps voor de grotere modellen. PC Gamer prijst zijn "indrukwekkende prestaties en snelheid," waarbij het succes wordt toegeschreven aan een efficiënt koelsysteem, waardoor het geschikt is voor veeleisende taken. Het is echter belangrijk om op te merken dat de 2TB-versie iets onder het gemiddelde presteert in bepaalde benchmarks, zoals aangegeven door Tom's Hardware. Ondanks dit blijft de drive concurrerend, vooral uitblinkend in DiskBench en bewijst het een geschikte keuze te zijn voor de PS5, zoals vermeld in de review.

De compatibiliteit van de PNY XLR8 CS3140 SSD met zowel PC als PlayStation 5, samen met de beschikbaarheid van een speciale heatsink voor de laatste, vergroot zijn aantrekkingskracht voor een divers gebruikerspubliek. Deze SSD biedt pieksequentiële lees- en schrijfsnelheden van respectievelijk 7.119 MB/s en 5.597 MB/s, waardoor het een sterke concurrent is op de markt. Zoals echter opgemerkt door Windows Central, is het mogelijk niet de allersnelste PCIe 4.0 SSD, vooral niet in schrijfsnelheden, en de vereiste van een PCIe 4.0-slot voor optimale prestaties is een factor om rekening mee te houden. Bovendien wordt het relatief duur beschouwd in vergelijking met andere opties die beschikbaar zijn.

In het snel evoluerende landschap van SSD's onderscheidt de PNY XLR8 CS3140-serie zich door zijn combinatie van betrouwbaarheid, indrukwekkende snelheden en compatibiliteit met gameconsoles. Hoewel het mogelijk niet de allersnelste is in alle benchmarks en tegen een premium prijs komt, maken zijn robuuste constructie en consistente prestaties het een overtuigende keuze voor gebruikers die betrouwbare en snelle opslag zoeken. Voor degenen die uithoudingsvermogen en consistente prestaties prioriteren, staat de PNY XLR8 CS3140 M.2 NVMe SSD als een sterke concurrent op de markt.

Verkrijgbaar bij:

Uiterlijk 20 februari in huis

6. Crucial P3

 • list plusGenerous capacities up to 4TB
 • list plusRelatief lage duurzaamheid, vooral voor kleinere capaciteiten
 • list plusLagere schrijfduurzaamheid voor zware schrijfintensieve workloads
Ik ben enthousiast over de Crucial P3 M.2 SSD, een betaalbare opslagoplossing met krachtige prestaties en ruime capaciteiten. Met een maximale sequentiële prestatie van 1TB en aantrekkelijke opties van 2TB en 4TB, is het een uitstekende keuze voor secundaire schijven voor opslag- of gamingbehoeften. De Phison E21T-controller met een PCIe 3.0-interface maakt hoge snelheden mogelijk met verhoogde bandbreedte. Dit sluit aan bij Crucial's focus op snellere opstarttijden, downloads en bestandsoverdrachten, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor prestatiegerichte gebruikers. De Micron Advanced 3D NAND en SSD-beheersoftware verbeteren verder de aantrekkingskracht, waardoor prestatieoptimalisatie en firmware-updates mogelijk zijn.

De Crucial P3 onderscheidt zich door ruime capaciteiten tot 4TB, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor gebruikers die meer opslagruimte willen zonder de bank te breken. Dit, in combinatie met de 5-jarige garantie en doorlopende ondersteuning, benadrukt de betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijke benadering. Hoewel de P3-serie relatief lage duurzaamheid heeft, met name voor kleinere capaciteiten, maakt de combinatie van prestaties, capaciteiten en betaalbaarheid het een sterke concurrent in het budgetvriendelijke SSD-segment.

In vergelijking met zijn tegenhangers, plaatst de nadruk van de Crucial P3 op hogere capaciteiten, betaalbaarheid en krachtige prestaties het in de voorhoede van betaalbare SSD's, vooral voor gebruikers die ruime opslagruimte willen zonder in te leveren op snelheid. De concurrerende prijsstelling, met name voor de 2TB en 4TB opties, versterkt zijn positie als een overtuigende keuze in het budgetsegment. De lagere schrijfduurzaamheid, met name voor kleinere capaciteiten, kan echter beperkingen opleggen aan gebruikers met zware schrijfintensieve werklasten.

Samengevat is de Crucial P3 M.2 SSD een bewonderenswaardige optie voor gebruikers die een balans zoeken tussen prestaties, capaciteit en betaalbaarheid. Het excelleert in het bieden van snellere snelheden en ruime opslagopties tegen concurrerende prijzen. Hoewel zijn duurzaamheid misschien niet overeenkomt met die van sommige concurrenten, maakt het totaalpakket ervan een sterke concurrent, vooral voor budgetbuilds of upgrades. 🚀

Verkrijgbaar bij:

Uiterlijk 23 februari in huis

7. Crucial T700

 • list plusOngeëvenaarde prestaties met verbluffende lees- en schrijfsnelheden
 • list plusPremium prijs en extra kosten voor heatsink
 • list plusNiet bedoeld voor gebruik in laptops of PlayStation 5
 • list plusVoldoende koeling is nodig voor bediening
Als de Crucial T700 M.2 SSD ben ik een topconcurrent in het PCIe 5.0 landschap, met ongeëvenaarde prestaties en enorme opslagcapaciteiten. Mijn sequentiële leessnelheden bereiken een verbazingwekkende 12.400 MB/s en schrijfsnelheden tot 11.800 MB/s, wat me perfect maakt voor datarijke taken, gaming en UHD/8K+ video's. Als Crucial's vlaggenschip PCIe Gen5 NVMe SSD, ben ik een aantrekkelijke optie voor wie zijn opslagcapaciteiten naar een hoger niveau wil tillen. De T700 is niet zomaar een kleine upgrade; het is een paradigma verschuiving, bijna het verdubbelen van de snelheid van Gen4 SSD's en het overtreffen van SATA-snelheden met meer dan 22 keer.

Ik kom in capaciteiten van 1TB, 2TB en 4TB, waardoor ik een allesomvattende oplossing ben voor gebruikers met uiteenlopende opslagvereisten. Mijn compatibiliteit met de nieuwste Intel 13e Gen en AMD Ryzen 7000 series CPU's, naast achterwaartse compatibiliteit met Gen3 en Gen4 systemen, onderstreept mijn aanpasbaarheid aan verschillende opstellingen. Deze aanpasbaarheid wordt verder versterkt door Microsoft DirectStorage ondersteuning, waardoor de laadtijden van game texturen verminderen en de game-ervaring verbeteren.

In de woorden van Tom's Hardware, "De Crucial T700 toont snellere kopieersnelheden en aanzienlijke verbeteringen ten opzichte van eerder geteste drives." In benchmarktests schitter ik in sequentiële prestaties, overdrachtssnelheden, en overtreft andere PCIe 5.0 SSD's aanzienlijk. Echter, ik presteer minder in willekeurige 4KB-prestaties bij wachtrijdiepte 1, wat van invloed kan zijn op alledaagse werklasten. Dit benadrukt mijn specialisatie in taken die uitzonderlijke sequentiële prestaties en hoge-snelheid datatransfers vereisen, waardoor ik een uitstekende keuze ben voor gaming en het manipuleren van grote bestanden.

Mijn premium heatsink zorgt voor efficiënte warmteafvoer, terwijl mijn compatibiliteit met Crucial's SSD toolbox voor schijfbeheer en TCG Opal 2.01 ondersteuning voor encryptie bijdraagt aan mijn aantrekkingskracht. Crucial biedt ook softwareondersteuning via zijn Storage Executive applicatie en Acronis True Image voor klonen, wat de gebruikerservaring verbetert.

Ondanks mijn indrukwekkende prestaties, kan mijn premium prijs en extra kosten voor de heatsink sommige gebruikers afschrikken, zoals opgemerkt door Tom's Hardware. Bovendien is het vermeldenswaardig dat de schijf niet bedoeld is voor gebruik in laptops of de PlayStation 5, en dat voldoende koeling nodig is voor de werking ervan. Echter, de optionele heatsink die door Crucial wordt geleverd, is in staat om de schijf koel te houden in een desktop of workstation met voldoende luchtstroom.

In een markt waar PCIe 5.0 opties nog beperkt zijn, neemt de Crucial T700 de leiding met zijn enorme capaciteiten en ongeëvenaarde prestaties. Het stelt een nieuwe standaard voor high-performance SSD's, waardoor het een ideale keuze is voor gebruikers die top-snelheden en aanzienlijke opslagcapaciteiten zoeken.

Kortom, biedt de Crucial T700 M.2 SSD een ongeëvenaarde combinatie van capaciteit en snelheid, waardoor het een topkeuze is voor datarijke taken, gaming en high-speed bestandsoverdrachten. Hoewel mijn prijs en koelvereisten obstakels kunnen vormen, maken mijn uitzonderlijke prestaties en enorme capaciteiten het de go-to optie voor wie cutting-edge opslagoplossingen zoekt.

Verkrijgbaar bij:

8. WD Blue SN570

 • list plusIndrukwekkende prestaties en betrouwbaarheid
 • list plusLangzamere schrijfsnelheden als gevolg van een kleine SLC-cache
Ik ben verheugd om de WD Blue SN570 M.2 NVMe SSD aan te kondigen, die indrukwekkende kenmerken en prestaties biedt tegen een aantrekkelijke prijs. Verkrijgbaar in capaciteiten van 250GB, 500GB en 1TB, met een gepland 2TB model voor 2022, schittert vooral het 1TB model, met een uitzonderlijke waarde voor $90-100. Met sequentiële snelheden tot 3,5/3,0 GBps lezen/schrijven en tot 460.000/450.000 willekeurige lees/schrijf IOPS, biedt deze SSD een vijfjarige garantie en kan tot 600TB aan schrijfbewerkingen per terabyte flashcapaciteit aan, waardoor duurzaamheid en betrouwbaarheid gewaarborgd zijn. Een opvallende toevoeging is de Western Digital SSD Dashboard voor monitoring en firmware-updates, Acronis True Image voor gegevensklonen en -back-up, en een een maand lidmaatschap voor Adobe Creative Cloud apps en services.

De WD Blue SN570 M.2 NVMe SSD concurreert bewonderenswaardig met zijn tegenhangers. Bij het laden van gamescènes presteert hij beter dan de WD Black SN750, en staat hij op de tweede plaats in vergelijking met PCIe 3.0 SSD's zoals de Samsung 970 EVO Plus. Hij excelleert in PCMark 10 en levert indrukwekkende sequentiële en willekeurige prestaties in synthetische tests. Hij vertoont echter langzamere schrijfsnelheden tijdens een bestandsoverdracht van 50GB vanwege de kleine omvang van zijn SLC-cache. Ondanks dit weet hij de WD Black SN750 te overtreffen in leestests. Zijn vierkanaals DRAM-loze ontwerp, met gebruik van Host Memory Buffer (HMB) technologie, optimaliseert het voor consumentenwerkbelastingen, waardoor het een levensvatbare optie is voor verschillende gebruiksscenario's.

In vergelijking met zijn voorganger, de SN580, biedt de SN570 een budgetvriendelijke optie met solide prestaties. Terwijl de SN580 kleine verbeteringen laat zien, waaronder sequentiële lees/schrijf snelheden tot 4.150 MB/s en 600K/750K IOPS voor willekeurige lees/schrijf bewerkingen, behoudt de SN570 een competitief voordeel. De SSD Dashboard voor monitoring en Acronis True Image voor gegevensback-up verbeteren verder zijn aantrekkingskracht, gericht op gebruikers die op zoek zijn naar een betrouwbare en efficiënte opslagoplossing zonder de bank te breken.

In de wereld van M.2 NVMe SSD's onderscheidt de WD Blue SN570 zich door zijn indrukwekkende prestaties, betrouwbaarheid en concurrerende prijsstelling. Zijn robuuste kenmerken en prestaties maken het een overtuigende keuze voor degenen die op zoek zijn naar een betrouwbare SSD voor diverse computerbehoeften. Hoewel de grootte van zijn SLC-cache in bepaalde scenario's kan leiden tot iets langzamere schrijfsnelheden, maken zijn algehele prestaties, duurzaamheid en meegeleverde softwarehulpprogramma's het tot een opvallende optie in zijn categorie.

Samenvattend excelleert de WD Blue SN570 M.2 NVMe SSD als een solide, budgetvriendelijke opslagoplossing die indrukwekkende prestaties en betrouwbaarheid biedt. Met zijn robuuste kenmerken, concurrerende prijsstelling en meegeleverde softwarehulpprogramma's onderscheidt hij zich in zijn categorie en is het een overtuigende keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar hoogwaardige opslag zonder een stevig prijskaartje. Zijn kleine beperkingen worden overschaduwd door zijn algehele uitstekende prestaties, waardoor het een topkandidaat is in de M.2 NVMe SSD-markt.

Verkrijgbaar bij:

Bekijk bij bol.com

10. Samsung 970 EVO Plus

 • list plusOpmerkelijke lees-/schrijfsnelheden tot 3.500/3.300 MB/s
 • list plusVerbeterde bandbreedte, lage latentie en energie-efficiëntie
 • list plus1TB opslagcapaciteit en uitzonderlijke gaming prestaties
 • list plusProblemen met technische ondersteuning
Hey, ik ben de Samsung 970 EVO Plus M.2 1TB SSD! Met lees-/schrijfsnelheden tot wel 3.500/3.300 MB/s, ben ik een absolute topper in de categorie PCIe 3.0 SSD's. Mijn geavanceerde V-NAND technologie en firmware optimalisatie zorgen voor verbeterde bandbreedte, lage latentie en energie-efficiëntie. Ideaal voor tech liefhebbers, gamers en content designers. Met 1TB opslagruimte en uitzonderlijke gameprestaties onderscheid ik me van de concurrentie. Mijn naadloze klonen en bestandsoverdrachtsmogelijkheden, samen met automatische firmware-updates voor gegevensbeveiliging, maken mij een toonaangevend product voor gebruikers die geavanceerde functies zoeken in een high-speed SSD.

Ik beschik over een PCIe 3.0 x4 interface en NVMe 1.3 protocol voor verbeterde prestaties en compatibiliteit. De inbegrepen Samsung Magician software biedt waardevolle tools voor monitoring, benchmarking en gegevensmigratie. Ook bied ik hardware-encryptie en ondersteuning voor veilig wissen, wat de gegevensbeveiliging verbetert. Met mijn 5-jarige beperkte garantie of 600 Terabytes Written toon ik de betrouwbaarheid en duurzaamheid van Samsung.

Wat betreft prijsstelling, ben ik competitief, met een prijsklasse van ongeveer $0.25-$0.26 per GB voor de 500GB en 1TB modellen. Voor de 250GB moet je iets meer betalen, namelijk $0.32 per GB. Mijn 6-jarige beperkte garantie en superieure warmteafvoer dragen bij aan mijn betrouwbaarheid op de lange termijn.

In vergelijking met soortgelijke producten, excelleer ik in zowel opslagcapaciteit als gameprestaties. Mijn hoge lees- en schrijfsnelheden maken mij bijzonder geschikt voor veeleisende taken, zoals gamen en contentcreatie. Echter, sommige gebruikers hebben gemeld dat de technische ondersteuning verbeterd kan worden.

Concluderend, ik ben de Samsung 970 EVO Plus M.2 1TB SSD en ik ben een top-speed performer onder de PCIe 3.0 SSD's, met uitzonderlijke lees-/schrijfsnelheden, geavanceerde gegevensbeveiligingsfuncties en een 6-jarige beperkte garantie. Als je op zoek bent naar een M.2 SSD die snelheid en opslagcapaciteit prioriteert, dan ben ik een overtuigende keuze die zijn beloftes nakomt.

Verkrijgbaar bij:

Bekijk bij bol.com

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Succes en we hopen dat je dankzij ons de beste aankoop maakt!

todo

© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved