ills
Last update: Jun 13, 2024
Wat is de beste PC Voeding op de markt? Met zoveel PC Voedingen zie je al snel door de bomen het bos niet meer.
Vandaag helpen we je!
Methodologie

Wil je weten hoe deze lijst tot stand is gekomen en hoe we te werk gaan? Klik op de link hieronder voor meer informatie.

Hoe testen we?

Up to date

Ons systeem is elke dag bezig met vinden en rangschikken van nieuwe producten. Op deze manier zorgen we ervoor dat alles up to do date is.

Redactionele Richtlijnen

ills
1
Corsair AXi Series, AX1600i
Beste pc-voeding
Corsair AXi Series, AX1600i
MerkCorsair
Score9.8
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
2
MEG Ai1000P PCIE 5 &
MEG Ai1000P PCIE 5 &
MerkMEG
Score8.7
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
3
GIGABYTE GP-UD1000GM PG5 1000W
GIGABYTE GP-UD1000GM PG5 1000W
MerkGIGABYTE
Score7.3
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
4
ROG Thor 1000W Platinum II
ROG Thor 1000W Platinum II
MerkROG
Score6
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ

Hoe komt deze super PC Voeding ranglijst tot stand..?

Hoe doen we dit?

De wereld is aan het veranderen... en ook het winkelonderzoek naar de beste PC Voedingen ! Waar je eerst naar de winkel ging en je liet adviseren voor de beste aankoop van PC Voeding is er nu een robot die je kan helpen. Op Xbeste hebben we diverse grote winkels en webshops onderzocht wat een goed product… goed maakt.

svgs

Onderzoek

Naast een robot dit onderzoek te laten doen hebben we ook onderzoek gedaan op het internet naar de belangrijkste kenmerken van PC Voeding.

De beste PC Voedingen op 1 plek

1. Corsair AXi Series, AX1600i

Beste pc-voeding:
 • list plusTot 99% efficiëntie, totem-pole PFC-converter en GAN MODFETs voor geavanceerde functies
 • list plusOntbreken van een 12+4 pin PCIe-connector, compatibiliteit met ATX v3.0 en de afwezigheid van de nieuwe PCIe-connector
De Corsair AX1600i PC-voeding is een topstuk van hoogwaardige technologie en zet een nieuwe standaard in het PSU-landschap. Met een efficiëntie tot 99% beschikt het over geavanceerde functies zoals een totempaal PFC-converter en GAN MODFETs, die een indrukwekkende maximale kracht van 1600W leveren bij 12V. De bouwkwaliteit is uitzonderlijk, met een ventilator met fluid dynamic bearing voor verbeterde betrouwbaarheid, waardoor het "geschikt is voor extreme systemen" (pcgamer.com). Uniek aan deze PSU is het gebruik van galliumnitride FETs, die zorgen voor verbeterde efficiëntie en vermogensdichtheid, samen met een digitaal ontwerp waarmee controle en monitoring mogelijk zijn via de Corsair LINK-software, met functies zoals ventilatorsnelheidsaanpassing en overspanningsbeveiligingsschakelaar.

De evolutie ten opzichte van zijn voorganger, de AX1500i, is duidelijk te zien in de significante veranderingen in architectuur en dichtheid door de integratie van galliumnitride-componenten, wat resulteert in verbeterde algehele efficiëntie en vermogensdichtheid. Het is echter vermeldenswaardig dat deze PSU ontbreekt aan een 12+4-pins PCIe-connector, een functie waar gebruikers een wens voor hebben geuit. Ondanks dit wordt de AX1600i geprezen om zijn "meer dan 94% efficiëntie, stabiele voltages en lage ruis" (amazon.com), evenals zijn volledig modulaire kabelset voor eenvoudige installatie.

In de markt valt de Corsair AX1600i op met zijn state-of-the-art technologie en uitzonderlijke prestaties, vooral voor energieverslindende systemen. Zijn 80 PLUS Titanium-efficiëntie en Japanse condensatoren plaatsen het aan de top van voedingen. Sommige gebruikers hebben echter opgemerkt dat het tekortschiet op het gebied van compatibiliteit met ATX v3.0 en de afwezigheid van de nieuwe PCIe-connector, wat wijst op mogelijke verbeterpunten.

Al met al komt de Corsair AX1600i PC-voeding naar voren als een topkeuze voor gebruikers die ongeëvenaarde prestaties en efficiëntie zoeken. Zijn geavanceerde technologie, uitzonderlijke bouwkwaliteit en geavanceerde functies maken het een opvallende kanshebber in de categorie van hoogwaardige PSU's. Hoewel er nog ruimte is voor verbetering, positioneren zijn sterke punten in efficiëntie, vermogensafgifte en algehele prestaties het als een toonaangevende keuze voor extreem systeembouw en veeleisende gebruiksscenario's.

Verkrijgbaar bij:

Bekijk bij bol.com

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 4 tot 5 dagen

2. MEG Ai1000P PCIE 5 &

 • list plusIk geniet van een krachtige 1000W maximale DC-uitvoer.
 • list plusDe premium positionering en hoge kosten zijn een nadeel voor mijn budget.
Ik ben erg enthousiast over de MSI MEG Ai1000P PCIe 5 & ATX 3.0 Gaming Power Supply. Met een maximale DC-uitvoer van 1000W en een 80 PLUS Platinum-efficiëntie is dit echt een high-end product. Bovendien wordt het geleverd met een 10-jarige garantie en uitgebreide beschermingsfuncties, waaronder een semi-digitale topologie en verschillende connectoren, waardoor het perfect is voor high-performance gaming rigs. Tom's Hardware heeft het ook geprezen vanwege de robuuste bouw en solide prestaties bij hoge temperaturen.

Wat ik vooral geweldig vind, is de strakke regeling van de belasting over de belangrijkste rails, wat duidt op een nauwkeurige stroomvoorziening. De stroom ok-signaal is accuraat en de hold-up tijd is bewonderenswaardig lang. Dit is echt een betrouwbare en efficiënte voeding, perfect voor serieuze gamers zoals ik.

Het is ook de moeite waard om te benadrukken dat de MSI MEG Ai1000P voldoet aan de ATX 3.0-standaard en 80 Plus Platinum-certificering heeft, wat een energie-efficiëntie van minstens 90% garandeert. Het modulaire ontwerp en Japanse interne onderdelen maken het perfect voor de nieuwste grafische kaarten. Dit is echt een topkeuze voor gaming liefhebbers zoals ik.

Hoewel het niet de goedkoopste optie is, zijn de kenmerken van de MSI MEG Ai1000P, zoals de 1000W max DC-uitvoer, 80 PLUS Platinum-efficiëntie en uitgebreide beschermingsfuncties, voor mij het dubbel en dwars waard. Ik ben er zeker van dat dit de perfecte keuze is voor mijn high-end gaming setup.

Verkrijgbaar bij:

Bekijk bij bol.com

3. GIGABYTE GP-UD1000GM PG5 1000W

 • list plusRevolutionaire 12+4-pins PCIe-connector voor high-end GPU's
 • list plusUitgebreide testen en naleving van ATX-specificatievereisten en regelgeving
 • list plusBaandoorbrekend ontwerp en vooruitstrevende PSU op maat gemaakt voor de nieuwste GPU-eisen
 • list plusMogelijke stroomproblemen door twee EPS-connectors op dezelfde kabel met 18AWG dikte
 • list plusInclusie van onnodige FDD-connectors en mogelijke verbetering door vervanging met 4-pins Molex
 • list plusMatige prestaties op de kleinere rails ondanks strakke belastingsregeling bij 12V en 5VSB
Ik ben verheugd om de revolutionaire GIGABYTE GP-UD1000GM PG5 1000W PC Voeding aan te kondigen, die speciale lof krijgt voor zijn geavanceerde 12+4 pins PCIe-connector, speciaal ontworpen voor Nvidia RTX 3090Ti en toekomstige GPU's. Volgens Tom's Hardware is "de Gigabyte UD1000GM PG5 de eerste voeding op de markt met een 12+4 pins PCIe-connector," wat zijn baanbrekende ontwerp benadrukt. Daarnaast biedt het een unieke mix van specificaties, onderdeelanalyse, belastingsregeling, efficiëntie, geluid, beschermingsfuncties en tests van transiënte respons, uitgebreid behandeld in een uitgebreide recensie door Aris Mpitziopoulos.

Een opvallende functie van de UD1000GM PG5 is zijn innovatieve ontwerp met een 12+4 pins PCIe-connector, een primeur op de markt. Deze unieke eigenschap positioneert het als een vooruitstrevende voeding, op maat gemaakt voor de nieuwste GPU-eisen. Het is echter vermeldenswaardig dat de voeding potentieel power draw problemen heeft vanwege de aanwezigheid van twee EPS-connectors op dezelfde kabel met 18AWG dikte. Zoals Tom's Hardware vermeldt, "bevat het twee EPS-connectors op dezelfde kabel met 18AWG dikte, wat mogelijk leidt tot power draw problemen."

De voeding ondergaat rigoureuze tests, waarbij strakke belastingsregeling wordt onthuld op 12V en 5VSB, zij het met matige prestaties op de minor rails. Bovendien voldoet het aan de ATX-specificatievereisten, met een hold-up tijd van 17 ms en een nauwkeurig power ok-signaal binnen 16 ms. Daarnaast voldoet het aan de IEC-60950-1 voorschriften, met een lage lekstroom en hoge inschakelstroom bij 230V. Deze technische details, zoals gedetailleerd in de recensie van Tom's Hardware, duiden op de robuuste prestaties van de voeding onder verschillende belastingsomstandigheden.

In vergelijking met zijn tegenhangers onderscheidt de GIGABYTE UD1000GM PG5 1000W voeding zich door zijn PCIe-connectorinnovatie, specifiek afgestemd op high-performance GPU's. Deze focus op toekomstige compatibiliteit en stroomvoorziening voor geavanceerde grafische kaarten onderscheidt het in de markt, waardoor het een ideale keuze is voor gebruikers die een voeding zoeken die is afgestemd op de eisen van cutting-edge gaming en professionele toepassingen.

Ondanks zijn baanbrekende PCIe-connector, biedt de voeding wel ruimte voor verbetering, zoals heroverweging van de inclusie van onnodige FDD-connectors en mogelijk voordeel van een 4-pins Molex-vervanging, zoals benadrukt door Tom's Hardware. Deze gebieden zouden mogelijkheden kunnen zijn voor verfijning in toekomstige iteraties om de algehele bruikbaarheid en efficiëntie van de voeding te verbeteren.

Tot slot valt de GIGABYTE GP-UD1000GM PG5 1000W PC Voeding op als een baanbrekende oplossing met zijn innovatieve 12+4 pins PCIe-connector, die tegemoetkomt aan de vermogenseisen van high-end GPU's. Hoewel het opmerkelijke prestaties vertoont op belangrijke gebieden, biedt het ook mogelijkheden voor verfijning om zijn positie als topklasse voeding op de markt verder te versterken.

Verkrijgbaar bij:

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 6 tot 7 maanden

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

4. ROG Thor 1000W Platinum II

 • list plusStille werking
 • list plus80 Plus Platinum certificering
 • list plusReal-time vermogensbewaking
 • list plusPremium positionering
 • list plusSpeciaal ontwerp geïnspireerd door EVA
 • list plusMinder budgetvriendelijk
Ik ben enthousiast om de ROG Thor 1000W Platinum II EVA Edition PC-voeding van ASUS te introduceren. Deze voeding is echt een topproduct met geweldige eigenschappen voor high-performance systemen. Het is fluisterstil, heeft een A++ certificering en innovatieve elementen zoals de ROG heatsinks en een 135mm Axial-tech ventilator met PWM-regeling. Met zijn 80 Plus Platinum Certificering en OLED-display voor real-time stroommonitoring is het een absolute topper. Ook is het compatibel met Aura Sync voor aanpasbare verlichtingseffecten, wat perfect is voor liefhebbers die hun eigen stijl willen laten zien.

De stabiliteit bij volledige belasting en het geruisloze functioneren bij 50% belasting of minder hebben veel lof ontvangen. Dit bevestigt de betrouwbaarheid van deze voeding, zelfs in veeleisende situaties. Klanten zijn ook zeer tevreden, gezien de sterke 4.7 van de 5-sterren beoordeling op Amazon, wat de tevredenheid met de prestaties en functies weerspiegelt.

De ROG Thor 1000W Platinum II EVA Edition valt op door zijn EVA-geïnspireerde designelementen en verbeterde koelmogelijkheden voor verminderde geluidsniveaus. Deze samenwerking met EVANGELION resulteert in een product dat echt uniek is en wordt geprezen als "het beste in de game," wat zijn speciale aantrekkingskracht op de markt laat zien.

In vergelijking met andere voedingen blinkt de ROG Thor 1000W Platinum II EVA Edition uit in stil functioneren, real-time stroommonitoring en aanpasbare verlichtingseffecten, wat het een ideale keuze maakt voor liefhebbers en professionals die zowel prestaties als esthetiek willen. Echter, de premium positionering en het gespecialiseerde EVA-geïnspireerde design kunnen een beperking vormen voor degenen die op zoek zijn naar meer ingetogen of budgetvriendelijke opties.

Al met al is de ROG Thor 1000W Platinum II EVA Edition PC-voeding een topkeuze in de categorie high-performance voedingen, met een unieke mix van eigenschappen, prestaties en visuele aantrekkingskracht. De samenwerking met EVANGELION maakt het echt onderscheidend en een aantrekkelijke keuze voor liefhebbers en professionals die hun PC-builds willen verbeteren.

Verkrijgbaar bij:

Uiterlijk 26 april in huis

Succes en we hopen dat je dankzij ons de beste aankoop maakt!

todo

© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved