ills
Last update: Jun 12, 2024
Wat is de beste Amd Videokaart op de markt? Met zoveel Amd Videokaarten zie je al snel door de bomen het bos niet meer.
Vandaag helpen we je!
Methodologie

Wil je weten hoe deze lijst tot stand is gekomen en hoe we te werk gaan? Klik op de link hieronder voor meer informatie.

Hoe testen we?

Up to date

Ons systeem is elke dag bezig met vinden en rangschikken van nieuwe producten. Op deze manier zorgen we ervoor dat alles up to do date is.

Redactionele Richtlijnen

ills
1
AMD Radeon RX 6750 XT
Uitmuntend in het verwerken van 4K-werklasten
AMD Radeon RX 6750 XT
MerkAMD
Score9.7
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
2
AMD Radeon RX 7900 XTX
AMD Radeon RX 7900 XTX
MerkAMD
Score9
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
3
AMD Radeon RX 6800 XT
AMD Radeon RX 6800 XT
MerkAMD
Score8.3
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
4
AMD Radeon RX 7800 XT
AMD Radeon RX 7800 XT
MerkAMD
Score7.5
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
5
AMD Radeon RX 6600 XT
Rendabele 1080p gamingprestaties
AMD Radeon RX 6600 XT
MerkAMD
Score6.7
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
6
AMD Radeon RX 7600
AMD Radeon RX 7600
MerkAMD
Score6.1
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ

Hoe komt deze leuke Amd Videokaart reeks tot stand..?

Hoe doen we dit?

De wereld is aan het veranderen... en ook het winkelonderzoek naar de beste Amd Videokaarten ! Waar je eerst naar de winkel ging en je liet adviseren voor de beste aankoop van Amd Videokaart is er nu een robot die je kan helpen. Op Xbeste hebben we diverse grote winkels en webshops onderzocht wat een goed product… goed maakt.

svgs

Onderzoek

Naast een robot dit onderzoek te laten doen hebben we ook onderzoek gedaan op het internet naar de belangrijkste kenmerken van Amd Videokaart.

De beste Amd Videokaarten op 1 plek

1. AMD Radeon RX 6750 XT

Uitmuntend in het verwerken van 4K-werklasten:
Ik ben trots om de AMD Radeon RX 6750 XT aan te kondigen, een grafische kaart uit het middensegment die uitblinkt in het verwerken van 4K werkbelastingen. Met een prijs van $570 is het een sterke concurrent voor de RTX 3060 Ti, met een 8% prestatieverbetering tegen een concurrerende prijs. Hoewel het iets achterblijft op de RTX 3070, is het naar schatting 19% goedkoper, wat het aantrekkelijk maakt voor budgetbewuste gamers. De kaart presteert goed bij resoluties van 1440p en 4K, met een vijf procent prestatievoordeel ten opzichte van zijn voorganger, de 6700 XT, in benchmarks zoals Doom Eternal. Ondanks zijn sterke punten, heeft de 6750 XT moeite om consistent beter te presteren dan zijn voorgangers en blijft hij achter bij de RTX 3070 in bepaalde games, wat sommigen doet twijfelen aan zijn waarde in vergelijking met zijn voorgangers en concurrenten.

De Radeon RX 6750 XT brengt verbeteringen in verwerkingskracht en VRAM-snelheid ten opzichte van eerdere modellen, waardoor het goed geschikt is voor gaming met hoge resolutie. Het biedt een bescheiden mid-gen upgrade, met snellere VRAM en extra kracht, waardoor het beter in staat is om veeleisende 4K werkbelastingen aan te kunnen. De kaart presteert met name opmerkelijk in 1440p PC-gaming, met snellere snelheden en feeds die de game-ervaring verbeteren.

Op dit moment concurreert de AMD Radeon RX 6750 XT nauw met de RTX 3060 Ti en de RTX 3070. Hoewel de 6750 XT een competitieve prestatieverbetering biedt ten opzichte van de 3060 Ti tegen een vergelijkbare prijs, blijft het iets achter op de 3070 wat betreft algehele prestaties. Niettemin maakt de lagere prijs het een aantrekkelijk alternatief voor gamers die een balans zoeken tussen prestaties en betaalbaarheid.

Samengevat is de AMD Radeon RX 6750 XT een bewonderenswaardige grafische kaart uit het middensegment die uitblinkt in het verwerken van 4K werkbelastingen, waardoor het een uitstekende keuze is voor enthousiastelingen die op zoek zijn naar gaming-ervaringen met hoge resolutie. Zijn concurrerende prijs en verbeterde mogelijkheden ten opzichte van zijn voorgangers maken het een aantrekkelijke optie. Niettemin kunnen vragen rijzen over zijn prestaties in vergelijking met de RTX 3070 en zijn inconsistente verbeteringen ten opzichte van zijn voorgangers. Desalniettemin, voor degenen die prioriteit geven aan gaming met hoge resolutie tegen een relatief betaalbare prijs, is de Radeon RX 6750 XT een sterke optie. 🎮

Verkrijgbaar bij:

Bekijk bij bol.com

2. AMD Radeon RX 7900 XTX

 • list plusIndrukwekkende 4K- en 1440p-gamingprestaties
 • list plusMaakt gebruik van RDNA 3-architectuur en Stream Processors
 • list plusBenadrukt hoge-resolutie gaming en visuele kwaliteit
 • list plusVereist krachtige PSU en efficiënte koeloplossingen
Als ik kijk naar de AMD Radeon RX 7900 XTX, zie ik een krachtpatser die erop gericht is de ultieme 4K game-ervaring te leveren. Volgens Tom's Hardware biedt deze GPU "indrukwekkende 4K- en 1440p-gameprestaties," wat zijn kracht in gaming op hoge resolutie benadrukt. De RDNA 3-architectuur, Stream Processors en vereiste voor een krachtige voeding en efficiënte koeloplossingen maken het een dominante kracht in de markt, zoals benadrukt wordt in de review van PCGuide, waarin de superioriteit en geschiktheid voor high-end gaming worden benadrukt.

De evolutie van de Radeon RX 7900 XTX naar de RDNA 3-architectuur markeert een significante sprong, met belofte voor verbeterde prestaties en efficiëntie. De analyse van ReviewsByJarred Walton gaat diep in op het ontwerp van de kaart, de testopstelling, het overklokken, gamingprestaties bij verschillende resoluties, professionele contentcreatiemogelijkheden en energiebeheer, wat een uitgebreid beeld geeft van hun mogelijkheden. Deze nadruk op prestaties sluit aan bij de specialiteit van de GPU om een piek 4K game-ervaring te leveren, aangezien het uitblinkt in het bieden van vloeiende, hoogwaardige gameplay op veeleisende resoluties.

In vergelijking met zijn voorgangers en concurrenten onderscheidt de RX 7900 XTX zich door de nadruk op 4K gaming prestaties, waarbij de RDNA 3-architectuur en Stream Processors worden ingezet om een ongeëvenaarde visuele ervaring te bieden. Zoals Tom's Hardware opmerkt, "bieden de RX 7900 XTX en XT een significante sprong in prestaties en efficiëntie," waardoor ze opvallen in de markt.

Hoewel de RX 7900 XTX uitblinkt in het leveren van eersteklas 4K gaming, suggereren sommige reviews dat de vereisten voor een krachtige voeding en efficiënte koeloplossingen een uitdaging kunnen vormen voor sommige gebruikers. Echter, deze mogelijke beperkingen worden overtroffen door zijn uitzonderlijke prestaties in gaming op hoge resolutie. Zoals benadrukt wordt in de review van PCGuide, versterkt de dominantie van de RX 7900 XTX in de GPU-markt zijn positie als een topkandidaat voor degenen die op zoek zijn naar de beste variant voor hun gaming-setup.

Samengevat staat de AMD Radeon RX 7900 XTX aan de top in de GPU-markt, met ongeëvenaarde 4K gaming prestaties en het benutten van de nieuwste technologieën om een eersteklas game-ervaring te bieden. Zijn evolutionaire RDNA 3-architectuur, in combinatie met de nadruk op gaming op hoge resolutie, versterkt zijn positie als een eersteklas GPU, waardoor het een uitstekende keuze is voor gamers die streven naar de top in visuele kwaliteit en prestaties. 🎮

Verkrijgbaar bij:

Op voorraad. Voor 22:30 uur besteld, morgen in huis

3. AMD Radeon RX 6800 XT

PowerColor Red Dragon AXRX 6800XT 16GBD6-3DHR/OC. Grafische processor familie: AMD, Grafische processor: Radeon RX 6800 XT, Frequentie van processor: 2015 MHz. Grafische geheugen: 16 GB, Grafische adapter, soort geheugen: GDDR6, Geheugenbus: 256 Bit. Maximum resolutie: 7680 x 4320 Pixels. DirectX versie: 12.0. Soort aansluiting: PCI Express 4.0. Type koeling: Actief, Aantal ventilatoren: 3 ventilator(en)

Verkrijgbaar bij:

Bekijk bij bol.com

4. AMD Radeon RX 7800 XT

 • list plusIndrukwekkende prestaties voor hoge framerates op 1440p resolutie
 • list plusBetaalbaar alternatief voor NVIDIA GeForce RTX 4080
 • list plusAI-versnellerkernen en verbeterde ray tracing-mogelijkheden
 • list plusGelijke prestaties in vergelijking met zijn voorganger
 • list plusBiedt mogelijk geen baanbrekende vooruitgang ten opzichte van zijn voorgangers
 • list plusPrestaties moeten worden afgewogen tegen voorgangers en concurrenten
Ik ben super enthousiast over de AMD Radeon RX 7800 XT! Deze mid-range GPU biedt geweldige prestaties voor gamers die hoge framerates willen bij 1440p-resolutie, zonder de bank te breken. Volgens PC Guide introduceert deze GPU AI-versnellerkernen die geavanceerde AI-taken aandrijven en verbeterde ray tracing mogelijkheden bieden in vergelijking met zijn voorganger. Ook wordt de RX 7800 XT gepositioneerd als een aantrekkelijk alternatief voor de NVIDIA GeForce RTX 4080, waardoor het een goede keuze is voor budgetbewuste gamers. De verschillende kenmerken van de GPU, zoals VRAM, geheugenbandbreedte en verschillende modellen van verschillende fabrikanten, worden grondig besproken, waarbij de PowerColor Red Devil AMD Radeon RX 7800 XT wordt uitgelicht als de beste keuze.

Volgens Tom's Hardware biedt de nieuwe architectuur van de RX 7800 XT vergelijkbare prestaties als zijn voorganger, wat een zijwaartse beweging betekent op het gebied van prestaties. De review behandelt verschillende aspecten, zoals gaming prestaties bij verschillende resoluties, professionele content creatie, vermogen, kloksnelheden, temperaturen en geluid. Dit suggereert dat terwijl de GPU consistente prestaties levert, het mogelijk geen significante sprong biedt ten opzichte van eerdere modellen.

In een meer technische analyse duikt de review van TechPowerUp in marktsegmentanalyse en vergelijkt de RX 7800 XT met andere GPU's op het gebied van prijs, kernen, kloksnelheden en geheugen. Dit biedt een uitgebreid inzicht in de positionering van de GPU binnen de markt en zijn concurrentiepositie ten opzichte van andere producten.

De AMD Radeon RX 7800 XT lijkt uit te blinken in het bieden van een balans tussen prestaties en betaalbaarheid, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor gamers die willen upgraden naar een mid-range GPU. Zoals benadrukt door PC Guide, wordt het gepositioneerd als een alternatief voor de NVIDIA GeForce RTX 4080, waardoor het een opvallende concurrent is in zijn prijsklasse. Echter, de zijwaartse beweging in prestaties in vergelijking met zijn voorganger, zoals vermeld door Tom's Hardware, zou kunnen aangeven dat de RX 7800 XT geen baanbrekende vooruitgang biedt ten opzichte van zijn voorgangers. Ondanks dit maken zijn betaalbaarheid en concurrerende kenmerken het tot een sterke overweging voor degenen die op zoek zijn naar een mid-range GPU.

In vergelijking met zijn tegenhangers doet de AMD Radeon RX 7800 XT het goed in de mid-range markt, vooral met zijn AI-versnellerkernen en verbeterde ray tracing mogelijkheden, zoals opgemerkt door PC Guide. Potentiële kopers moeten echter de prestaties afwegen tegen die van zijn voorgangers en concurrenten om ervoor te zorgen dat het aan hun specifieke behoeften voldoet.

Al met al springt de AMD Radeon RX 7800 XT eruit als een mid-range GPU die indrukwekkende prestaties en functies levert tegen een toegankelijk prijspunt. Hoewel het mogelijk geen significante sprong vertegenwoordigt ten opzichte van zijn voorgangers op het gebied van prestaties, maken zijn betaalbaarheid en geavanceerde mogelijkheden het een aantrekkelijke optie voor gamers die hoge framerates willen bij 1440p-resolutie zonder hoge kosten te maken. 🎮

Verkrijgbaar bij:

Op voorraad. Voor 22:30 uur besteld, morgen in huis

5. AMD Radeon RX 6600 XT

Rendabele 1080p gamingprestaties:
 • list plusEvenwichtig evenwicht tussen prestaties en innovatieve functies.
 • list plusPresteert gemiddeld 13% beter dan Nvidia's RTX 3060.
 • list plusEfficiënte en stille werking van de Sapphire Radeon RX 6600 XT Pulse.
 • list plusBeperkingen in veeleisende scenario's vanwege 8GB GDDR6 op een 128-bit interface.
 • list plusConcurrentie met Nvidia's aanbod, dat mogelijk lagere prijzen heeft.
 • list plusOnzekerheid over de prestatieverbetering van de MSI Gaming X-versie ten opzichte van het referentiemodel.
Ik ben enthousiast over de AMD Radeon RX 6600 XT, een krachtige optie voor 1080p gaming. Met de 7nm RDNA 2-architectuur van AMD, 8GB GDDR6-geheugen en 32 RDNA 2-compute units met 2.048 Stream Processors, biedt deze grafische kaart hardware-versnelde ray tracing, Infinity Cache en functies zoals FidelityFX Super Resolution en Smart Access Memory. Tom's Hardware beschrijft het als "gebouwd voor 1080p gaming," met consistente prestaties van meer dan 60 fps op ultra-instellingen. Het overtreft zelfs de Nvidia RTX 3060 met 13% gemiddeld en overtreft de RTX 2070 Super en RX 5700 XT, wat zijn kracht onderstreept. De Sapphire Radeon RX 6600 XT Pulse, een compacte en snelle versie van de kaart, wordt geprezen om zijn koele, stille en ingetogen werking, wat de algehele efficiëntie en effectiviteit van het ontwerp benadrukt.

In vergelijking met de markt, geprijsd op $ 379, concurreert de RX 6600 XT met Nvidia's aanbod. TechRadar merkt op dat terwijl het iets sneller is dan de RTX 3060, de lagere prijs van laatstgenoemde het een aantrekkelijk alternatief maakt. Bovendien wordt de RTX 3060 Ti gepositioneerd als een betere waarde vanwege zijn superieure prestaties, zij het tegen een hogere prijs. De MSI Gaming X-versie van de RX 6600 XT, geprijsd op $ 569, introduceert extra functies zoals een backplate, RGB-verlichting en een Twin Frozr-koelontwerp. De mate van prestatieverbetering ten opzichte van het referentiemodel blijft echter onduidelijk.

De evolutie van de RX 6600 XT onderstreept de inzet van AMD om concurrerende oplossingen te leveren die zijn afgestemd op specifieke gamingresoluties. Terwijl de kaart uitblinkt in 1080p-gaming en indrukwekkende prestaties biedt, zijn de beperkingen in veeleisende scenario's het overwegen waard. De naadloze integratie van ray tracing, Infinity Cache en ondersteuning voor moderne functies zoals FidelityFX Super Resolution en Smart Access Memory bevestigen zijn positie als een veelzijdige en toekomstgerichte optie voor gamingliefhebbers.

Concluderend, de AMD Radeon RX 6600 XT is een uitstekende keuze voor 1080p gaming, met een gebalanceerde mix van prestaties en innovatieve functies. De concurrentie met Nvidia's tegenhangers en de lof voor de efficiëntie en het ontwerp van de Sapphire Radeon RX 6600 XT Pulse benadrukken de algehele kracht van het aanbod van AMD op de grafische kaartmarkt.

Verkrijgbaar bij:

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis.

6. AMD Radeon RX 7600

 • list plusEvenwichtige prestaties en betaalbaarheid voor gebruikers in het middensegment
 • list plusConcurrerende prijsstelling in vergelijking met concurrenten
 • list plusBeschikbaarheid in belangrijke markten (VS, VK, Australië)
 • list plusZorgen over energieverbruik
 • list plusBehoefte aan verbeteringen in AMD's FSR-technologie
 • list plusGezien als een zijwaartse stap van zijn voorganger
De AMD Radeon RX 7600 komt naar voren als een opmerkelijke toevoeging aan het middensegment van grafische kaarten, waarbij het een evenwicht biedt tussen prestaties en betaalbaarheid. Gepositioneerd als "de beste budget grafische kaart voor 1080p gaming," biedt het een overtuigende optie voor middensegment gamers, en overtreft het zijn voorganger, de RX 6600, en concurreert het gunstig met de Intel Arc A750 en Nvidia RTX 3060. Met een prijs van $269 is het een concurrerende keuze voor prijsbewuste gamers. De kaart zal op 25 mei 2023 uitkomen en beschikbaar zijn in de VS, VK en Australië.

Wat betreft prestaties wordt de RX 7600 beschreven als een incrementele upgrade van de RX 6650 XT, met behoud van een vergelijkbaar prestatieniveau. Het blinkt uit in gaming op 1080p en 1440p, professionele content creatie en AI taken. Echter, er zijn zorgen geuit over het energieverbruik en de noodzaak voor verbeteringen in AMD's FSR technologie. Ondanks deze nadelen, vertegenwoordigt het een aanzienlijke waarde, vooral gezien de concurrerende prijs in vergelijking met zijn rivalen.

De review benadrukt de concurrerende voorsprong van de RX 7600 in het middensegment, waarbij wordt gesteld dat het "de AMD Radeon RX 6600 die het vervangt overtreft en gunstig concurreert met de Intel Arc A750 en Nvidia RTX 3060." Dit positioneert de RX 7600 als een overtuigende keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een betaalbare maar capabele grafische kaart voor gaming en content creatie.

In vergelijking met zijn voorganger wordt de RX 7600 gezien als een zijwaartse stap in plaats van een significante vooruitgang. Niettemin, zijn vermogen om het vorige model te overtreffen en te concurreren met andere toonaangevende grafische kaarten in dezelfde prijsklasse, versterkt zijn positie als een waardevolle optie voor gebruikers in het middensegment. De releasedatum van de kaart en beschikbaarheid in meerdere regio's vergroot verder zijn aantrekkingskracht op een brede gebruikersgroep.

Ondanks de zorgen over het energieverbruik en FSR technologie, biedt de AMD Radeon RX 7600 een overtuigend voorstel voor prijsbewuste gamers en content creators. Zijn concurrerende prijs, verbeterde prestaties en beschikbaarheid in belangrijke markten positioneren het als een aantrekkelijke keuze voor degenen die op zoek zijn naar een grafische kaart in het middensegment met de focus op 1080p gaming en professionele content creatie. Desalniettemin moeten gebruikers zorgvuldig hun mogelijkheden voor stroomvoorziening en specifieke technologische eisen overwegen alvorens een aankoopbeslissing te nemen.

Verkrijgbaar bij:

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Succes en we hopen dat je dankzij ons de beste aankoop maakt!

todo

© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved