ills
Last update: Jul 13, 2024
Wat is de beste Videokaart op de markt? Met zoveel Videokaarten raak je snel het overzicht kwijt.
Vandaag helpen we je!
Methodologie

Wil je weten hoe deze lijst tot stand is gekomen en hoe we te werk gaan? Klik op de link hieronder voor meer informatie.

Hoe testen we?

Up to date

Ons systeem is elke dag bezig met vinden en rangschikken van nieuwe producten. Op deze manier zorgen we ervoor dat alles up to do date is.

Redactionele Richtlijnen

ills
1
Nvidia GeForce RTX 4070 Super
Beste grafische kaart
Nvidia GeForce RTX 4070 Super
MerkNvidia
Score9.8
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
2
AMD Radeon RX 7800 XT
AMD Radeon RX 7800 XT
MerkAMD
Score9.8
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
3
Nvidia GeForce RTX 3060 Ti
Betaalbare prestaties in het middensegment
Nvidia GeForce RTX 3060 Ti
MerkNvidia
Score9.7
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
4
Intel Arc A770
Een opmerkelijke Intel grafische kaart mededinger
Intel Arc A770
MerkIntel
Score9.6
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
5
Nvidia GeForce RTX 4090
Optimaal voor 4K-games met hoge verversingsfrequentie
Nvidia GeForce RTX 4090
MerkNvidia
Score9.5
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
6
AMD Radeon RX 7900 XTX
AMD Radeon RX 7900 XTX
MerkAMD
Score9.4
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
7
Nvidia GeForce RTX 3090
Nvidia GeForce RTX 3090
MerkNvidia
Score9.3
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
8
PNY NVIDIA GeForce RTX 3070
PNY NVIDIA GeForce RTX 3070
MerkPNY
Score9.2
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
9
Nvidia GeForce RTX 3070
Nvidia GeForce RTX 3070
MerkNvidia
Score9.2
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
10
NVIDIA Quadro RTX 4000
NVIDIA Quadro RTX 4000
MerkNVIDIA
Score9.2
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ

Hoe komt deze geweldige Videokaart opsomming tot stand..?

Hoe doen we dit?

De wereld is aan het veranderen... en ook het winkelonderzoek naar de beste Videokaarten ! Waar je eerst naar de winkel ging en je liet adviseren voor de beste aankoop van Videokaart is er nu een robot die je kan helpen. Op Xbeste hebben we diverse grote winkels en webshops onderzocht wat een goed product… goed maakt.

svgs

Onderzoek

Naast een robot dit onderzoek te laten doen hebben we ook onderzoek gedaan op het internet naar de belangrijkste kenmerken van Videokaart.

De beste Videokaarten op 1 plek

1. Nvidia GeForce RTX 4070 Super

Beste grafische kaart:
 • list plusUitzonderlijke prestaties voor 1440p gaming en content creatie
 • list plusGeavanceerde functies zoals DLSS 3 met Frame Generation en Nvidia Reflex
 • list plusRedelijke prijs van $599.99
 • list plusEnige concurrentie van de AMD Radeon RX 7800 XT
Ik ben enthousiast om de nieuwe Nvidia GeForce RTX 4070 Super te introduceren, een echte game-changer die een nieuwe standaard zet voor midrange grafische kaarten. Met 20% meer CUDA-cores dan zijn voorganger, overtreft hij de RTX 3090 bij een lager energieverbruik, waardoor hij een uitzonderlijke keuze is voor gamers, creators, AI-liefhebbers en ontwikkelaars. Volgens Tom's Hardware is de 4070 Super speciaal ontworpen voor 1440p gaming en biedt het een aanzienlijke upgrade ten opzichte van zijn voorganger, de RTX 2070 Super.

TechRadar roemt de 4070 Super als de beste midrange grafische kaart, met eersteklas prestaties en geavanceerde functies tegen een meer toegankelijke prijs. Met een prijs van $599,99 introduceert het DLSS 3 met Frame Generation, Nvidia Reflex en andere toonaangevende technologieën, waardoor het perfect is voor hoge instellingen en 1440p gaming. Ondanks de concurrentie van de AMD Radeon RX 7800 XT, springt de 4070 Super eruit als een fenomenale optie voor midrange gebruikers die uitzonderlijke gaming- en contentcreatiemogelijkheden zoeken.

De aankomende release van de GeForce RTX 40 SUPER-serie, zoals gerapporteerd door Nvidia, belooft verbeterde prestatieopties voor een breed scala aan gebruikers. Deze serie, waaronder de 4070 SUPER, 4070 Ti SUPER en 4080 SUPER, is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van gamers, creators, AI-liefhebbers en ontwikkelaars. Met name de 4070 Ti SUPER wordt benadrukt omdat deze 2,5 keer sneller is dan de 3070 Ti en ondersteuning biedt voor high refresh 1440p-schermen en 4K-gaming, waardoor het voldoet aan de eisen van modern gaming en contentcreatie.

De review van ReviewsByJarred Walton benadrukt de mid-cycle 'Super' refresh en wijst erop dat de verhoogde kloksnelheden en core counts van de 4070 Super komen tegen dezelfde prijs als de standaard 4070, waardoor het een overtuigende optie is voor degenen die verbeterde prestaties zoeken zonder een aanzienlijke prijsstijging. Deze refresh, zoals beschreven, begint met een knal en biedt verbeterde prestaties binnen dezelfde prijsklasse.

In het competitieve landschap staat de 4070 Super tegenover een geduchte concurrent in de AMD Radeon RX 7800 XT, die concurrerende prestaties levert tegen een lagere prijs. Desondanks biedt de 4070 Super nog steeds uitstekende algehele waarde, vooral voor degenen die toponderdeel gaming- en contentcreatiemogelijkheden prioriteren.

Al met al is de Nvidia GeForce RTX 4070 Super een krachtpatser die uitzonderlijke prestaties levert voor 1440p gaming en contentcreatie. Ondanks sterke concurrentie maken zijn geavanceerde functies, verbeterde prestaties en redelijke prijs het tot een opvallende keuze voor midrange gebruikers die topklasse grafische prestaties zoeken.

Verkrijgbaar bij:

Bekijk bij bol.com

2. AMD Radeon RX 7800 XT

 • list plusBetaalbare upgrade voor 1440p gaming
 • list plusUitstekende rasterisatie mogelijkheden
 • list plus16GB VRAM voor high-performance gaming
 • list plusVergelijkbare prestaties als zijn voorganger
 • list plusAfwezigheid van DLSS voor AI upscaling
De AMD Radeon RX 7800 XT is een mid-range GPU die zichzelf positioneert als een betaalbare upgrade voor gamers die op zoek zijn naar 1440p frame rates. Met zijn evolutie brengt de kaart AI-versnellingskernen, verbeterde functies voor upscaling en ray tracing, en verhoogde renderkracht van de RDNA 3-architectuur. De GPU onderscheidt zich door uitstekende rasterisatiecapaciteiten en 16GB VRAM, waardoor het een overtuigende keuze is voor liefhebbers. Geselecteerde modellen, waaronder de PowerColor Red Devil AMD Radeon RX 7800 XT, streven ernaar betaalbaarheid te bieden zonder ver af te wijken van de lanceringsprijs van $500, waardoor het een verleidelijke optie is voor degenen die prestaties en functies zoeken tegen een redelijke prijs.

Volgens Tom's Hardware brengt de nieuwe architectuur van de RX 7800 XT vergelijkbare prestaties als zijn voorganger, wat aangeeft dat de kaart mogelijk geen significante sprong voorwaarts biedt in prestaties in vergelijking met eerdere modellen. Het is echter vermeldenswaardig dat de kaart de Nvidia RTX 4070 overtrof qua frames per seconde bij een resolutie van 1440p in verschillende gebenchmarkte games, wat zijn kracht in gamingscenario's aantoont, zoals benadrukt in Digital Trends.

De AMD Radeon RX 7800 XT valt op door zijn ondersteuning van FidelityFX Super Resolution en concurreert met marktfavorieten zoals de Nvidia GeForce RTX 4070 ondanks het ontbreken van DLSS. Dit maakt het tot een sterke concurrent voor gamers die prestaties en betaalbaarheid prioriteren. Zoals PC Guide vermeldt, biedt de RX 7800 XT verschillende modellen en varianten van verschillende fabrikanten, elk met verschillende koeloplossingen, fabrieksinstellingen voor overklokken en designesthetiek, waardoor gebruikers een reeks keuzes hebben om aan hun voorkeuren en eisen te voldoen.

In vergelijking met de Nvidia RTX 4070 schittert de RX 7800 XT qua prijsstelling, met een aanbevolen prijs van $500 in vergelijking met de lanceringsprijs van $600 voor de RTX 4070. Bovendien maken de 16GB GDDR6-geheugen, bredere bus en superieure prestaties in gebenchmarkte games bij een resolutie van 1440p het tot een overtuigende optie voor gebruikers die streven naar een balans tussen betaalbaarheid en prestaties.

Samengevat levert de AMD Radeon RX 7800 XT een krachtige mid-range GPU-optie met de focus op betaalbaarheid en prestaties, vooral uitblinkend in 1440p gamingscenario's. Zijn ondersteuning voor geavanceerde functies, in combinatie met een concurrerend prijspunt, positioneert het als een sterke concurrent in de markt, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor gamers die een balans zoeken tussen kracht en waarde.

Verkrijgbaar bij:

Op voorraad. Voor 22:30 uur besteld, morgen in huis

3. Nvidia GeForce RTX 3060 Ti

Betaalbare prestaties in het middensegment:
 • list plusBetaalbare prijs in vergelijking met de vorige generatie RTX 2080 Super.
 • list plusIndrukwekkende prestaties voor hoogwaardige game-ervaringen op 1440p.
 • list plusGoede koeling en overklokruimte.
 • list plus8GB geheugen kan toekomstige 4K-gamepotentieel beperken.
 • list plusKritiek op de 12-pins voedingsconnector vanwege esthetiek en vermeende noodzaak.
 • list plusNiet zo stil als sommige aangepaste kaarten.
De Nvidia GeForce RTX 3060 Ti Founders Edition is een opvallende grafische kaart, vooral geprezen om zijn betaalbaarheid en indrukwekkende prestaties. Volgens PCMag biedt deze kaart een veilige verbinding zodra JavaScript en cookies zijn ingeschakeld. Qua prestaties overtreft het de vorige generatie RTX 2080 Super voor de helft van de prijs, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor mainstream gebruikers die op zoek zijn naar high-performance gaming op 1440p, zoals opgemerkt door PCWorld. De kaart biedt ook overklokruimte en goede koeling, zoals benadrukt door Tom's Hardware. Zoals ReviewsByJarred Walton aangeeft, bevestigen de gedetailleerde benchmarks voor verschillende gamingresoluties en het vermogen om de 2080 Super te overtreffen, zijn positie als een overtuigende optie voor mainstream gamers.

Met een compact ontwerp vergelijkbaar met de RTX 3070 FE, een 200W TDP en een boostklok van 1665 MHz, is de 3060 Ti Founders Edition een krachtpatser. Het is uitgerust met 8GB geheugen geschikt voor 1440p gaming en geweldige ray tracing-prestaties met DLSS, zoals benadrukt door PCWorld. Er zijn echter ook enkele nadelen opgemerkt. De 12-pins voedingsconnector is bekritiseerd als onnodig en onaantrekkelijk, en de 8GB GDDR6-geheugen kan de toekomstige potentie voor 4K-gaming beperken. Daarnaast, hoewel de kaart goede koeling biedt, is deze niet zo stil als sommige aangepaste kaarten, zoals vermeld door PCWorld.

In vergelijking met zijn tegenhangers biedt de Nvidia GeForce RTX 3060 Ti Founders Edition een overtuigende optie vanwege zijn indrukwekkende prestaties en betaalbaarheid. Het overtreft de vorige generatie RTX 2080 Super tegen een toegankelijkere prijs, zoals benadrukt door zowel Tom's Hardware als ReviewsByJarred Walton. De 8GB geheugen kan echter de potentie voor toekomstige 4K-gaming beperken, en de 12-pins voedingsconnector is bekritiseerd om zijn esthetiek en vermeende noodzaak, zoals opgemerkt door PCWorld en Tom's Hardware.

Tot slot toont de Nvidia GeForce RTX 3060 Ti Founders Edition een opmerkelijke balans tussen prestaties en betaalbaarheid, waardoor het een verleidelijke keuze is voor mainstream gamers die hoogwaardige gamingervaringen op 1440p zoeken. Hoewel het beperkingen kan hebben qua toekomstige 4K-gaming en het ontwerp van de voedingsconnector, positioneren zijn indrukwekkende prestaties en concurrerende prijs het als een solide optie voor degenen die uitstekende waarde zoeken in een grafische kaart. Zoals PCWorld opmerkt, "De Nvidia GeForce RTX 3060 Ti Founders Edition is aanbevolen voor degenen die high-performance gaming op 1440p zoeken," en op basis van de beoordelingen voldoet het zeker aan deze aanbeveling.

Verkrijgbaar bij:

Bekijk bij bol.com

4. Intel Arc A770

Een opmerkelijke Intel grafische kaart mededinger:
 • list plusCompetitieve prestaties voor moderne PC-titels tegen een aantrekkelijke prijs
 • list plusArchitectonische innovaties en sterke concurrentiepositie tegen de RTX 3060
 • list plusRegelmatige driverupdates om prestaties te verbeteren, met de nadruk op recente titels
 • list plusUitdagingen met oudere DirectX 9- en DirectX 10-games, wat de algehele prestaties beïnvloedt
 • list plusEfficiëntieproblemen, zoals aangegeven in de GPU-benchmarkhiërarchie voor 2024 door Tom's Hardware
 • list plusNuanceerde prestaties tegen specifieke titels, wat overweging vereist voor individuele gamingopstellingen
Hey daar! Ik ben hier om je te vertellen over de geweldige Intel Arc A770 grafische kaart. Deze kaart is perfect voor gamers die op zoek zijn naar top prestaties voor een scherpe prijs. Met zijn 1440p prestaties en aantrekkelijke prijs is het een echte winnaar.

De Intel Arc A770 overtreft zijn concurrenten en is de enige 1440p-kaart in zijn prijsklasse. Het levert sterke prestaties voor moderne PC-games, maar kan moeite hebben met oudere DirectX 9 en 10 games. Gelukkig zorgt Intel regelmatig voor updates om de prestaties te verbeteren, vooral voor recente titels.

Als we de A770 vergelijken met de Nvidia RTX 3060, zien we dat de A770 veel te bieden heeft. Met meer geheugen, een snellere bandbreedte en een hogere boostclock, overtreft het op bepaalde punten zelfs de RTX 3060. TechRadar zegt hierover: "De Intel Arc A770 is een solide keuze voor budgetbewuste gamers die 1440p prestaties willen."

De Intel Arc A770 Limited Edition markeert een grote stap voor Intel. Het introduceert de Arc Alchemist-architectuur en biedt ondersteuning voor de volledige DirectX12 Ultimate-functieset. Deze kaart is echt een sterke speler in de GPU-markt.

Hoewel de A770 veel lof krijgt, moet je wel rekening houden met potentiële efficiëntieproblemen en specifieke prestaties bij bepaalde games. Het is belangrijk om te kijken naar je eigen gaming voorkeuren en eisen voordat je een keuze maakt.

Kortom, de Intel Arc A770 is een geweldige keuze voor gamers die op zoek zijn naar top prestaties en een goede prijs. Met zijn innovatieve architectuur en sterke concurrentiepositie tegenover de RTX 3060 is het zeker het overwegen waard.

Verkrijgbaar bij:

Bekijk bij bol.com

5. Nvidia GeForce RTX 4090

Optimaal voor 4K-games met hoge verversingsfrequentie:
 • list plusOngeëvenaarde prestaties in grafische weergave en gaming op 4K, 1440p en 1080p
 • list plusHoge prijs en beschikbaarheidsproblemen, resulterend in mogelijke hogere prijzen op de secundaire markt
 • list plusMogelijke CPU-beperkingen bij 4K vanwege de hoge prestaties
De Nvidia GeForce RTX 4090 staat bovenaan de lijst als het gaat om grafische weergave, met ongeëvenaarde prestaties en cutting-edge technologie. Met een prijs van $1,599 concurreert het met de AMD RX 7900 XTX, die meer betaalbaar is met $1,000. Met 16.384 CUDA-cores overtreft de RTX 4090 aanzienlijk zijn concurrenten, met een score van 113 fps in 4K gamingtests, waardoor het een krachtpatser is voor 4K-gaming en contentcreatie. Zoals benadrukt door Digital Trends, "wordt de RTX 4090 beschouwd als de beste op de huidige markt." Zijn 24GB VRAM en Nvidia's DLSS-technologie, met name DLSS 3 en Frame Generation-functie, versterken verder zijn positie als een dominante kracht op de markt.

De Gigabyte RTX 4090 Gaming OC, zoals beoordeeld door Tom's Hardware, is een bewijs van de krachtige prestaties van de RTX 4090. De grote koeler van de GPU, in combinatie met het referentieontwerp, zorgt voor efficiënte koeling tijdens intensief gebruik. Dit sluit aan bij de diepgaande analyse van Tom's Hardware, waarin de mogelijkheden van de kaart op het gebied van ontwerp, overklokken, gamingprestaties, stroomverbruik, temperaturen en geluidsniveaus worden belicht. De hoge prijs van de Nvidia GeForce RTX 4090 en beschikbaarheidsproblemen, zoals opgemerkt door PCWorld, vormen echter uitdagingen. Het wordt vaak snel uitverkocht, wat leidt tot hogere prijzen op de secundaire markt. Bovendien kunnen potentiële CPU-beperkingen bij 4K vanwege de hoge prestaties een top-of-the-line gaming-CPU vereisen.

In vergelijking met de RTX 4080 wordt de superieure prestatie van de RTX 4090, met name voor 4K-gaming en contentcreatie, duidelijk. De RTX 4080, geprijsd op $1,199, biedt minder waarde voor zijn prestaties en blijft achter op het gebied van 4K-rasterprestaties. Digital Trends benadrukt de superioriteit van de RTX 4090, aangezien deze de AMD RX 7900 XTX overtreft op het gebied van pure kracht, waardoor het de voorkeurskeuze is voor piekgrafische weergave. Zijn prestaties in gaming op 4K, 1440p en 1080p, evenals zijn mogelijkheden op het gebied van DLSS, ray tracing, professioneel werk en video-encoding, zoals gedetailleerd in de review van Tom's Hardware, versterken zijn positie als een krachtpatser op de markt.

Al met al komt de Nvidia GeForce RTX 4090 naar voren als de ultieme keuze voor degenen die streven naar topprestaties op het gebied van grafische weergave. Zijn ongeëvenaarde kracht, VRAM en innovatieve technologieën maken het tot een topkandidaat in de high-end GPU-markt. De premium prijs en beschikbaarheidsproblemen vormen echter obstakels voor sommige gebruikers. Voor professionals en enthousiastelingen die het beste eisen op het gebied van 4K-gaming en contentcreatie, is de RTX 4090 ongetwijfeld de ultieme keuze, omdat het zijn concurrenten overtreft in pure prestaties en technologische vooruitgang.

Verkrijgbaar bij:

Bekijk bij bol.com

6. AMD Radeon RX 7900 XTX

 • list plusUitzonderlijke prestaties bij 4K-gaming en content-creatie taken
 • list plusBetaalbaar in vergelijking met Nvidia-tegenhanger
 • list plus24GB GDDR6-geheugen en ondersteuning voor ray tracing
 • list plusAfwezigheid van DLSS-technologie
 • list plusVariaties in beschikbaarheid en prijsstelling per regio
Ik ben enthousiast om de AMD Radeon RX 7900 XTX te introduceren, een ware krachtpatser in de categorie van high-performance grafische kaarten, met de introductie van de RDNA 3-architectuur. Deze kaart blinkt uit in 4K-gaming en content creatie taken, zoals benadrukt door Trusted Reviews, die opmerkt: "De AMD Radeon RX 7900 XTX is een krachtige en dure grafische kaart die uitblinkt in 4K-gaming en ondersteuning biedt voor ray tracing." Met 6144 Steam Processors en een verhoogde kloksnelheid van 2,5 GHz levert deze GPU exceptionele gamekracht en professionele prestaties, zoals opgemerkt door Tom's Hardware, die een uitgebreide evaluatie biedt van zijn prestaties bij verschillende resoluties en in professionele toepassingen. PCWorld's Brad Chacos benadrukt het ontwerp en de prestaties, en biedt een diepgaande blik op zowel de interne componenten als de externe esthetiek, waardoor het een waardevolle bron is voor degenen die geïnteresseerd zijn in de fijnere details van de kaart.

Met 24GB GDDR6-geheugen en ondersteuning voor ray tracing, evenals connectiviteitspoorten waaronder HDMI 2.1, USB-C en DisplayPort 2.1, positioneert de Radeon RX 7900 XTX zich als een topkeuze voor enthousiastelingen en professionals die streven naar cutting-edge prestaties. Het kan goed concurreren met de aanbiedingen van Nvidia, met name wat betreft de betaalbaarheid, zoals Trusted Reviews opmerkt: "Het biedt ongelooflijke gamekracht en is betaalbaarder dan zijn Nvidia-tegenhanger, de RTX 4090." Het is echter belangrijk om op te merken dat, zoals Trusted Reviews aangeeft, het ontbreken van DLSS-technologie en variaties in beschikbaarheid en prijsstelling per regio overwegingen kunnen zijn voor potentiële kopers.

In vergelijking met zijn concurrenten onderscheidt de AMD Radeon RX 7900 XTX zich door zijn indrukwekkende prestaties in 4K-gaming en professionele toepassingen, en zijn relatieve betaalbaarheid in vergelijking met de Nvidia-tegenhanger. Het ontbreken van DLSS-technologie en mogelijke prijs- en beschikbaarheidsverschillen over regio's kunnen echter van invloed zijn op de aantrekkingskracht voor bepaalde gebruikers.

Samengevat is de AMD Radeon RX 7900 XTX een geduchte optie voor degenen die uitzonderlijke prestaties zoeken in 4K-gaming en content creatie taken. Zijn introductie van de RDNA 3-architectuur en robuuste specificaties maken het een aantrekkelijke keuze op de markt voor high-end GPU's, met name voor degenen die op zoek zijn naar een krachtig alternatief voor de aanbiedingen van Nvidia. Terwijl het ontbreken van DLSS en regionale prijsvariaties mogelijke factoren zijn om rekening mee te houden, staat de Radeon RX 7900 XTX als een sterke concurrent in het rijk van high-performance grafische kaarten.

Verkrijgbaar bij:

Op voorraad. Voor 22:30 uur besteld, morgen in huis

7. Nvidia GeForce RTX 3090

 • list plusKrachtige Titan-level prestaties voor high-performance gaming en professionele toepassingen
 • list plusOndersteuning voor 8K HDR-gaming, lage latentietechnologie en compatibiliteit met NVIDIA Broadcast en NVIDIA Studio
 • list plusComplete chip, 24GB GDDR6X-geheugen en 112 ROP's voor eersteklas prestaties
 • list plusHoge kosten zijn mogelijk niet rechtvaardigbaar voor alle gebruikers, vooral gezien de beschikbaarheid van alternatieven tegen lagere prijspunten
De Nvidia GeForce RTX 3090 is een krachtige grafische kaart die bekend staat om zijn Titan-niveau prestaties, waardoor het een ideale keuze is voor high-performance gaming en professionele toepassingen. Zijn Ampere-architectuur, vernieuwde RT- en Tensor-cores, en 24GB G6X-geheugen zorgen voor een naadloze gebruikerservaring voor gamers en creatieve professionals. Zoals benadrukt door Tom's Hardware, blinkt het uit in 4K en daarboven, met opmerkelijke prestaties in 4K Ultra, ray tracing en DLSS gaming. De kaart kan 8K HDR gaming mogelijk maken, lage latentie met NVIDIA Reflex-technologie en ondersteuning bieden voor live streaming en creatief werk met NVIDIA Broadcast en NVIDIA Studio, waarmee zijn veelzijdigheid verder wordt versterkt ("...aanzienlijke prestatieverbetering in vergelijking met oudere GPU's"). Zijn Game Ready-drivers verbeteren de algehele game-ervaring, met een optimale prestatie en compatibiliteit.

In een vergelijking van Nvidia's RTX 30-serie GPU's, valt de RTX 3090 op vanwege zijn aanzienlijke kracht en uitgebreide functies. Het beschikt over een complete chip, 24GB GDDR6X-geheugen en 112 ROPs, waardoor het een overtuigende keuze is voor gebruikers die topklasse prestaties zoeken. Echter, zoals opgemerkt door Tom's Guide, kan de hoge kosten van de RTX 3090 niet voor alle gebruikers gerechtvaardigd zijn, vooral gezien de beschikbaarheid van alternatieven tegen lagere prijspunten. Dit suggereert dat terwijl de RTX 3090 ongeëvenaarde kracht biedt, gebruikers zorgvuldig hun specifieke gebruik en prestatie-eisen moeten overwegen voordat ze een aankoopbeslissing nemen.

De evolutie van de RTX 3090 ten opzichte van eerdere modellen is duidelijk in zijn verbeterde architectuur en aanzienlijk verbeterde prestaties, waardoor het zich positioneert als een topkeuze voor gaming en professionele toepassingen. Zijn onderscheidende kenmerken, zoals ondersteuning voor 8K HDR gaming, low-latency technologie en compatibiliteit met NVIDIA Broadcast en NVIDIA Studio, onderscheiden het van zijn concurrenten. Hoewel het uitblinkt in het bieden van ongeëvenaarde prestaties, kan de hoge kosten een beperking vormen voor sommige gebruikers, waardoor ze meer betaalbare alternatieven binnen de RTX 30-serie overwegen. Desalniettemin is de Nvidia GeForce RTX 3090 een overtuigende keuze voor degenen die compromisloze prestaties en mogelijkheden zoeken, waardoor het zijn positie als krachtpatser op de markt voor grafische kaarten versterkt.

Verkrijgbaar bij:

Bekijk bij bol.com

8. PNY NVIDIA GeForce RTX 3070

 • list plusKrachtige prestaties in verschillende toepassingen
 • list plusEfficiënt ontwerp en koeling, draait koel en stil
 • list plusEvenaart de vorige generatie 2080 Ti tegen een aanzienlijk lagere kostprijs
 • list plusGebrek aan RGB-verlichting en kleinere formaat kunnen gebruikers die op zoek zijn naar opvallende esthetiek niet aanspreken
De PNY NVIDIA GeForce RTX 3070 is een veelzijdige performer voor diverse toepassingen, met krachtige prestaties en een efficiënt design. Volgens Tom's Hardware "loopt de kaart koel en stil," en evenaart het de vorige generatie 2080 Ti tegen een aanzienlijk lagere prijs. Het heeft drie DisplayPort 1.4a-uitgangen, een enkele HDMI 2.1-poort en een nieuwe 12-pins stroomconnector. Het ontwerp en de esthetiek lijken op de RTX 3080 en 3090 Founders Editions, maar zonder RGB-verlichting en in een kleiner formaat. Daarnaast belicht de PNY GeForce RTX 3070 XLR8 Revel Epic-X RGB Review specificaties en marktanalyse, waardoor het aantrekkelijk is voor enthousiastelingen en professionals die een balans zoeken tussen prestaties en kostenefficiëntie.

De PNY GeForce RTX 3070 valt op door zijn efficiënte ontwerp en krachtige prestaties, waardoor het een topkeuze is voor gaming en creatieve workloads. Zijn vermogen om de vorige generatie 2080 Ti te evenaren tegen een lagere prijs, zoals opgemerkt door Tom's Hardware, maakt het tot een overtuigende optie voor wie op zoek is naar high-end prestaties zonder de bank te breken. De triple DisplayPort 1.4a-uitgangen en HDMI 2.1-poort van de kaart voldoen aan diverse connectiviteitsbehoeften, terwijl de nieuwe 12-pins stroomconnector de gereedheid voor moderne systemen weerspiegelt.

In vergelijking met de PNY GeForce RTX 4070 Verto Dual overtreft de RTX 3070 met zijn balans tussen prestaties en energiezuinigheid. Hoewel de GeForce RTX 4070 Verto Dual visueel verliesvrij 4K biedt op 240Hz met Display Stream Compression, kan zijn bescheiden koelopstelling leiden tot hogere ventilatorsnelheden en geluidsniveaus. De RTX 3070 daarentegen levert een koele en stille prestatie, waardoor het een aantrekkelijkere optie is voor gebruikers die een stille computerervaring prioriteren.

Ondanks zijn sterke punten heeft de PNY NVIDIA GeForce RTX 3070 ook beperkingen. Zoals benadrukt in de review op Tom's Hardware, kan het ontbreken van RGB-verlichting en een kleiner formaat mogelijk niet aantrekkelijk zijn voor gebruikers die op zoek zijn naar opvallende esthetiek. Bovendien kan voor gebruikers met een voorkeur voor uitgebreide RGB-aanpassing het ontwerp van de RTX 3070 een nadeel zijn. Voor wie echter prestaties en kostenefficiëntie prioriteert, zijn de ontwerpkeuzes van de RTX 3070 misschien niet van groot belang.

Kortom, de PNY NVIDIA GeForce RTX 3070 biedt een overtuigende mix van prestaties, efficiëntie en kostenefficiëntie, waardoor het een veelzijdige performer is voor diverse toepassingen. Met zijn vermogen om de prestaties van de vorige generatie 2080 Ti te evenaren tegen een lagere prijs en zijn efficiënte ontwerp, is het een uitstekende optie voor gamers en professionals die een krachtige grafische kaart zoeken zonder het premium prijskaartje.

Verkrijgbaar bij:

Uiterlijk 18 april in huis

9. Nvidia GeForce RTX 3070

 • list plusHoogwaardig gamen op maximale instellingen
 • list plusBeschikbaarheid op de markt kan worden beïnvloed door de hoge vraag
Ik ben de Nvidia GeForce RTX 3070. Met mijn krachtige prestaties en geavanceerde functies ben ik een echte krachtpatser in de grafische kaartenmarkt. Mijn tweede generatie RTX-architectuur, Ampere, zorgt ervoor dat ik high-performance gaming lever op de hoogste instellingen, met verbeterde ray tracing en Tensor-cores, nieuwe SM multi-processors en snelle geheugen. Mijn geavanceerde functies zoals NVIDIA DLSS, ray tracing, NVIDIA Reflex en Game Ready drivers optimaliseren de game-ervaring, terwijl ik ook creatief werk ondersteun met NVIDIA Studio en geavanceerde streamingmogelijkheden.

Met 8GB GDDR6 VRAM, een stroomverbruik van 220W en een boostklok van 1750MHz, breng ik 4K-gaming naar de mainstream en kan ik de RTX 2080 Ti evenaren, allemaal voor een overtuigende prijs van $499. Mijn prestatie-prijsverhouding plaatst mij aan de top van de Nvidia GeForce grafische kaarten bij de lancering, met alleen de RTX 3060 Ti die mij overtreft op dit gebied. Ik ben zelfs beter in creatieve taken dan AMD's Radeon RX 6700 XT, waardoor ik zowel voor gaming als grafisch intensieve taken zeer veelzijdig ben.

Mijn efficiëntie in het evenaren van de prestaties van de vorige generatie 2080 Ti voor een aanzienlijk lagere prijs wordt ook benadrukt. Daarnaast ben ik koel en stil in gebruik, waardoor ik een aantrekkelijke keuze ben voor gebruikers die hoge prestaties willen zonder concessies te doen aan het geluidsniveau.

In vergelijking met andere GPU's in de 30-series, deel ik belangrijke kenmerken zoals 2e generatie ray tracing, Nvidia Ampere-architectuur, DLSS, FreeStyle en G-Sync met mijn tegenhangers. De keuze voor een GPU hangt af van het beoogde PC-gebruik en programma's, maar mijn vermogen om de prestaties van de 2080 Ti te evenaren tegen een aanzienlijk lagere kostprijs maakt mij een aantrekkelijke optie voor gebruikers die hoge prestaties willen zonder een zware investering te doen.

Kortom, ik ben de Nvidia GeForce RTX 3070 en ik schitter als een topgrafische kaart, met opmerkelijke prestaties en waarde voor zowel gaming als creatieve taken. Mijn vermogen om 4K-gaming naar de mainstream te brengen, gecombineerd met mijn competitieve prijsstelling, plaatst mij aan de top van de markt. Echter, potentiële kopers moeten ook rekening houden met mijn beschikbaarheid op de markt, aangezien de vraag van invloed kan zijn op mijn bereikbaarheid. Desondanks, voor gebruikers die hoge prestaties in gaming en creatieve taken prioriteren zonder de bank te breken, ben ik een overtuigende keuze.

Verkrijgbaar bij:

Morgen bezorgd.

Bekijk bij bol.com

10. NVIDIA Quadro RTX 4000

 • list plusUitzonderlijke snelheid en architectonische verbeteringen
 • list plus34% prestatieboost in vergelijking met Quadro P4000
 • list plusGeschikt voor deep learning, AI en real-time ray tracing toepassingen
 • list plusMogelijke beperkingen in toegankelijkheid bij aanvang
De NVIDIA Quadro RTX 4000 is een krachtige grafische kaart die is ontworpen voor professionals en makers, en biedt uitzonderlijke snelheid en architectonische verbeteringen. Volgens TechGage beschikt het over Tensor- en RT-kernen, waardoor het aanzienlijk sneller is dan zijn voorganger, de P4000. De kaart is zeer geschikt voor deep learning, AI en real-time ray tracing toepassingen, met prestaties die vergelijkbaar zijn met de GeForce RTX 2070 in de gamingmarkt, waardoor geweldige gameplay op verschillende resoluties mogelijk is. De RTX 4000 vertegenwoordigt een aanzienlijke verbetering en biedt een prestatieverbetering van 34% ten opzichte van de Quadro P4000, terwijl het een TDP van 160W behoudt voor een single-slot oplossing. De overgang van Pascal naar Turing-architectuur markeert een opmerkelijke vooruitgang en verstevigt zijn positie als een eersteklas professionele GPU.

De evolutie van de Quadro RTX 4000 van de Quadro P4000 toont aanzienlijke verbeteringen, zoals opgemerkt door TechGage: "De RTX 4000 levert een prestatieverbetering van 34% tegen dezelfde prijs," waarbij de verbeterde prestaties binnen een vergelijkbare prijsklasse worden benadrukt. Zijn Tensor- en RT-kernen, in combinatie met architectonische verbeteringen, tillen zijn capaciteiten naar een hoger niveau om te voldoen aan veeleisende workloads, zoals deep learning, AI en real-time ray tracing. Bovendien benadrukt zijn prestatiepariteit met de GeForce RTX 2070 zijn potentieel voor hoogwaardige gameplay op verschillende resoluties, wat zijn veelzijdigheid in professionele en gaming toepassingen benadrukt.

In tegenstelling tot zijn gaming-gerichte tegenhangers zoals de GeForce RTX 4090 en Radeon RX 7900 XTX, onderscheidt de NVIDIA Quadro RTX 4000 zich als een professionele GPU, op maat gemaakt voor intensieve taken in AI, deep learning en real-time ray tracing. Terwijl de RTX 4090 wordt geprezen om zijn uitzonderlijke snelheid en prestaties, schittert de Quadro RTX 4000 in zijn professionele specialisatie, zoals TechGage opmerkt: "De RTX 4000 is zeer geschikt voor deep learning, AI en real-time ray tracing toepassingen die de OptiX-engine van NVIDIA ondersteunen." Dit maakt het tot een topkeuze voor professionals die een balans zoeken tussen prestaties en waarde in gespecialiseerde toepassingen.

De belangrijkste gebruiksscenario's van de Quadro RTX 4000 draaien om professionele toepassingen, waarbij het een prestatieverbetering van 34% biedt ten opzichte van zijn voorganger, de Quadro P4000, terwijl het een TDP van 160W behoudt voor een single-slot oplossing. Zijn capaciteiten in deep learning, AI en real-time ray tracing toepassingen, in combinatie met architectonische verbeteringen, positioneren het als een eersteklas keuze voor professionals die versnelde prestaties zoeken in gespecialiseerde workloads. Echter, zoals opgemerkt door TechGage, was de initiële beschikbaarheid mogelijk inconsistent, wat mogelijke beperkingen in de toegankelijkheid aangeeft die de vroege adoptie hebben beïnvloed.

Al met al springt de NVIDIA Quadro RTX 4000 eruit als een krachtpatser voor professionele toepassingen, met uitzonderlijke prestaties en architectonische verbeteringen die het onderscheiden in zijn klasse. Zijn evolutie van eerdere modellen, in combinatie met zijn specialisatie in AI, deep learning en real-time ray tracing, positioneert het als een topkeuze voor professionals die versnelde prestaties zoeken in gespecialiseerde workloads. Hoewel de toegankelijkheid mogelijk aanvankelijke uitdagingen heeft ondervonden, versterken zijn prestaties en architectonische verbeteringen zijn positie als een toonaangevende oplossing in het professionele GPU-landschap.

Verkrijgbaar bij:

Bekijk bij bol.com

Succes en we hopen dat je dankzij ons de beste aankoop maakt!

todo

© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved