ills
Last update: Apr 15, 2024
Wat is de beste Lichte laptop op de markt? Met zoveel Lichte laptops zie je al snel door de bomen het bos niet meer.
Vandaag helpen we je!
Methodologie

Wil je weten hoe deze lijst tot stand is gekomen en hoe we te werk gaan? Klik op de link hieronder voor meer informatie.

Hoe testen we?

Up to date

Ons systeem is elke dag bezig met vinden en rangschikken van nieuwe producten. Op deze manier zorgen we ervoor dat alles up to do date is.

Redactionele Richtlijnen

Onze Lichte laptop selectie

ills
1
ASUS ROG Zephyrus G14 (2022)
ASUS ROG Zephyrus G14 (2022)
MerkASUS
Score9.6
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
2
Dell XPS 17 Thin Gaming
Dell XPS 17 Thin Gaming
MerkDell
Score9
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
3
Razer Blade 15 Thin Gaming
Razer Blade 15 Thin Gaming
MerkRazer
Score8.4
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
4
Lenovo Legion 5 Gaming Laptop
Lenovo Legion 5 Gaming Laptop
MerkLenovo
Score7.8
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
5
MSI GE76 Raider Gaming Laptop
MSI GE76 Raider Gaming Laptop
MerkMSI
Score7.3
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
6
ASUS TUF Dash 15.6 Thin
ASUS TUF Dash 15.6 Thin
MerkASUS
Score6.5
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
7
Alienware X15 Thin Gaming Laptop
Alienware X15 Thin Gaming Laptop
MerkAlienware
Score6.1
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ

Hoe komt deze geweldige Lichte laptop ranglijst tot stand..?

Hoe doen we dit?

De wereld is aan het veranderen... en ook het winkelonderzoek naar de beste Lichte laptops ! Waar je eerst naar de winkel ging en je liet adviseren voor de beste aankoop van Lichte laptop is er nu een robot die je kan helpen. Op Xbeste hebben we diverse grote winkels en webshops onderzocht wat een goed product… goed maakt.

svgs

Onderzoek

Naast een robot dit onderzoek te laten doen hebben we ook onderzoek gedaan op het internet naar de belangrijkste kenmerken van Lichte laptop.

De beste Lichte laptops op 1 plek

1. ASUS ROG Zephyrus G14 (2022)

 • list plusVeelzijdige krachtpatser voor school, gaming, multimediaconsumptie, werkstation en zakelijke doeleinden.
 • list plusSterke gameprestaties met RTX 2060 Max-Q die in staat is om games op hoge instellingen te spelen en ray tracing te ondersteunen.
 • list plusIndrukwekkende batterijduur, die meer dan 10 uur meegaat voor lichte productiviteit.
 • list plusWordt heet en luid onder zware belasting, met thermische throttling op de GPU.
 • list plusAfwezigheid van Thunderbolt 3 en dikke onderste rand op het display.
 • list plusKan thermische problemen ervaren onder zware belasting en mist bepaalde connectiviteitsfuncties.
De ASUS ROG Zephyrus G14 (2022) dunne gaminglaptop is een veelzijdige krachtpatser die geschikt is voor verschillende doeleinden, zoals school, gaming, multimediaconsumptie, werkstation en zakelijk gebruik. Met een AMD CPU en GPU levert het voldoende verwerkingskracht voor veeleisende taken zoals videobewerking en 3D-animatie, zoals opgemerkt door Tom's Hardware: "De Asus ROG Zephyrus G14 wordt geprezen als een van de beste op AMD-gebaseerde laptops." Het 14-inch WQXGA-scherm met een verversingssnelheid van 120Hz, een responstijd van 3ms en ondersteuning voor Dolby Vision HDR biedt een levendige en meeslepende kijkervaring, waardoor het geschikt is voor contentcreatie, zoals benadrukt door Tom's Guide. Het toetsenbord en de touchpad zijn comfortabel en responsief, wat zorgt voor een naadloze gebruikerservaring bij verschillende toepassingen en activiteiten.

De ASUS ROG Zephyrus G14 (2022) dunne gaminglaptop wordt geprezen om zijn compacte, aantrekkelijke ontwerp, met optioneel een AniMe Matrix mini-LED-display op de achterkant van het deksel, wat een unieke en opvallende functie biedt. De draagbaarheid van de laptop wordt benadrukt door zijn relatief lichte gewicht van 3,5 pond en afmetingen van 12,8 x 8,7 x 0,7 inch, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor gamingliefhebbers, zoals benadrukt door Tom's Hardware. Bovendien levert het apparaat krachtige gamingprestaties, met de RTX 2060 Max-Q die in staat is om games op hoge instellingen te spelen en ray tracing in sommige games te ondersteunen, zoals opgemerkt door Tom's Hardware: "De gamingprestaties worden geprezen."

Echter, de laptop heeft de neiging om warm te worden en lawaai te maken bij zware belasting, en er is wat thermische throttling op de GPU, zoals vermeld door RTINGS. Bovendien worden het ontbreken van Thunderbolt 3 en de dikke onderste rand van het scherm genoemd als nadelen, zoals benadrukt door Tom's Hardware. Ondanks deze beperkingen maakt de indrukwekkende batterijduur van de laptop, die meer dan 10 uur meegaat voor lichte productiviteit, het een geschikte keuze voor gebruik onderweg, zoals opgemerkt door RTINGS.

In vergelijking met zijn tegenhangers valt de ASUS ROG Zephyrus G14 (2022) dunne gaminglaptop op door zijn krachtige prestaties, uithoudingsvermogen en opvallende ontwerp, en biedt het een compleet pakket voor gebruikers die op zoek zijn naar een draagbare krachtpatser voor gaming en productiviteit. Zijn onderscheidende kenmerken, waaronder zijn AMD CPU en GPU, levendige display en compacte ontwerp, onderscheiden het van concurrenten op de markt. In situaties waarin draagbaarheid, sterke gamingprestaties en meeslepende contentcreatie van cruciaal belang zijn, neemt de ASUS ROG Zephyrus G14 (2022) dunne gaminglaptop de leiding.

Tot slot maakt de ASUS ROG Zephyrus G14 (2022) dunne gaminglaptop indruk met zijn veelzijdige mogelijkheden, sterke prestaties en opvallende ontwerp. Hoewel het te maken kan krijgen met thermische problemen bij zware belasting en bepaalde connectiviteitsfuncties mist, maken zijn draagbaarheid, levendige display en krachtige gamingprestaties het een aantrekkelijke keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een evenwichtige oplossing voor gaming en productiviteit.

Verkrijgbaar bij:

2. Dell XPS 17 Thin Gaming

De Dell XPS 17 Thin Gaming-laptop heeft lof gekregen voor zijn krachtige componenten en strakke ontwerp. Met de nieuwste Intel 12e generatie CPU's, zoals de Intel Core i7-12700H, en een Nvidia GeForce RTX 3050 GPU, biedt het robuuste prestaties voor veeleisende taken en casual gaming. Het 17-inch 3,840 x 2,400 scherm met 500 nits helderheid en 100% AdobeRGB-dekking maakt het ideaal voor contentcreatie-workflows, waardoor het een topkeuze is voor creatieve professionals. Bovendien zorgt de indrukwekkende batterijduur van meer dan 10 uur tijdens lichte werkbelastingen voor verbeterde draagbaarheid en productiviteit, waardoor het zich onderscheidt van zijn concurrenten.

Volgens Trusted Reviews is de XPS 17 (2022) een premium 17-inch laptop die een hoogwaardig 4K-scherm, goede algehele prestaties en een stijlvol, omvangverminderend ontwerp biedt. Het heeft echter nadelen zoals beperkte batterijduur, stabiliteitsproblemen bij games en een krachtbeperkte GPU. Ondanks deze beperkingen maken het slanke en lichte ontwerp voor zijn formaat, samen met fatsoenlijke USB-C-connectiviteit en een ruim en comfortabel toetsenbord, het een aantrekkelijke keuze voor gebruikers die streven naar een balans tussen prestaties en draagbaarheid.

In vergelijking met andere dunne en lichte gaming-laptops, valt de Dell XPS 17 (2022) op als de beste 17-inch optie, door uit te blinken in het bieden van een groter scherm zonder in te boeten aan draagbaarheid. TechRadar's overzicht van dunne en lichte gaming-laptops positioneert de XPS 17 als de beste keuze in zijn categorie, met nadruk op zijn geschiktheid voor gaming en contentcreatie. Dit benadrukt de veelzijdigheid van de XPS 17, die gebruikers met diverse behoeften bedient, van gamingliefhebbers tot professionele makers.

Vooruitkijkend, presenteert de 2023 Dell XPS 17, zoals te zien is in Tom's Guide, opmerkelijke upgrades, waaronder een 13e generatie Intel Core i7-13700H CPU en een Nvidia GeForce RTX 4050 GPU. Het visueel aantrekkelijke ontwerp en het 17-inch WUXGA IPS-scherm verbeteren de algehele gebruikerservaring. De opvallende functie, het 17-inch 4K+ LCD-touchscreen display, biedt indrukwekkende helderheid en kleurkwaliteit, waardoor de aantrekkingskracht van de XPS 17 verder wordt versterkt.

In de wereld van 17-inch laptops valt de Dell XPS 17 Thin Gaming op als een krachtige en visueel aantrekkelijke optie, het best geschikt voor gebruikers die prioriteit geven aan prestaties, beeldkwaliteit en draagbaarheid. Hoewel het concurreert met andere premium opties in zijn categorie, onderscheidt het zich door de focus op het bieden van robuuste prestaties en een ruim, hoogwaardig scherm, waardoor het een topkeuze is. Ondanks enkele beperkingen, zoals stabiliteitsproblemen bij games en een krachtbeperkte GPU, blijft de XPS 17 een sterke keuze voor gebruikers die streven naar een balans tussen prestaties en draagbaarheid, waardoor het een topconcurrent is in het segment van 17-inch laptops.

Verkrijgbaar bij:

3. Razer Blade 15 Thin Gaming

 • list plusKrachtige componenten
 • list plusSleek en reisvriendelijk ontwerp
 • list plusRuime connectiviteitsopties
 • list plusHoge oppervlaktetemperaturen
 • list plusSpeakerkwaliteit komt mogelijk niet overeen met de prijsklasse
 • list plusEigen stroomaansluiting en omvangrijke stroomadapter
De Razer Blade 15 Thin Gaming Laptop zet zijn reputatie voort met een strak ontwerp en krachtige prestaties in het 2022-model. Het zwarte aluminium chassis behoudt zijn aantrekkingskracht, terwijl de aangepaste onderkant de koeling verbetert zonder gewicht toe te voegen of de afmetingen te veranderen. Het 15,6-inch scherm met smalle randen en een 16:9 beeldverhouding zorgt voor een meeslepende visuele ervaring. De laptop biedt voldoende aansluitmogelijkheden, hoewel de eigen stroomaansluiting en omvangrijke voedingsadapter mogelijke nadelen zijn. Uitgerust met een Intel Core i7-12800H, Nvidia GeForce RTX 3070 Ti, 16GB DDR5-4800 geheugen en 1TB M.2 PCIe NVMe SSD, levert de Razer Blade 15 hoge gaming prestaties. De helderheid van het scherm is echter aangewezen als een verbeterpunt.

In vergelijking met zijn tegenhangers onderscheidt de Razer Blade 15 zich met krachtige componenten en een strak, reisvriendelijk ontwerp. Hoewel het hoge oppervlaktetemperaturen vertoont en de luidsprekers mogelijk niet overeenkomen met zijn prijsklasse, imponeert de laptop met zijn snelle display en compacte behuizing. Zoals opgemerkt door Tom's Hardware, "De onderkant van de laptop is aangepast om de koeling te verbeteren zonder het gewicht of de afmetingen te veranderen," wat zijn toewijding aan efficiënt thermisch beheer benadrukt.

In de wereld van dunne en lichte gaming-laptops concurreert de Razer Blade 15 met opties zoals de Lenovo Legion Slim 5, Razer Blade 14 en Asus ROG Zephyrus G14. Hoewel de Lenovo Legion Slim 5 indrukwekkende prestaties en een hoogwaardig OLED-scherm biedt, valt de Razer Blade 14 op met fantastische gaming-prestaties, een solide IPS-scherm en een lange batterijduur. De Asus ROG Zephyrus G14 daarentegen blinkt uit in een lichtgewicht ontwerp, indrukwekkende gaming-prestaties en een lange batterijduur. Elke optie richt zich op gamers die draagbaarheid zoeken zonder in te leveren op gaming-mogelijkheden.

De Razer Blade 15 Thin Gaming Laptop is een uitstekende keuze voor gamers en creatieve professionals die prestaties en draagbaarheid vooropstellen. Zijn krachtige componenten, compacte ontwerp en snelle display maken het een overtuigende optie in de categorie dunne gaming-laptops. Ondanks uitdagingen zoals hoge oppervlaktetemperaturen en luidsprekerkwaliteit, onderscheidt het zich door zijn sterke gaming-prestaties en strakke ontwerp. Zoals Digital Trends opmerkt, "Behoudt de Razer Blade 15 (2022) zijn strakke en ingetogen ontwerp," waarmee het zijn positie als een premium gaming- en professionele laptop verstevigt.

Verkrijgbaar bij:

Bekijk bij bol.com

4. Lenovo Legion 5 Gaming Laptop

 • list plusKrachtige CPU en GPU prestaties
 • list plusSnelle 165Hz display voor gaming en multimediataken
 • list plusBetaalbare prijs voor de hardwarecomponenten
 • list plusGrootte en gebrek aan draagbaarheid
 • list plusKorte batterijduur en luidruchtige ventilatorgeluiden
 • list plusProblemen met de beeldkwaliteit en schakelbare grafische kaarten
De Lenovo Legion 5 Gen 6 15 (2021) is een veelzijdige laptop die geschikt is voor verschillende doeleinden, maar het heeft ook zijn nadelen. De krachtige hardware maakt het een uitstekende keuze voor gaming, multimedia, werkstations en zakelijk gebruik. Het wordt echter bekritiseerd vanwege zijn omvang, korte batterijduur, weergaveproblemen en luid ventilatorgeluid. Volgens beoordelingen maakt de Legion 5 indruk met zijn hoge CPU- en GPU-prestaties en snelle 165 Hz-display, waardoor het een solide optie is voor gaming. Notebookcheck prijst de laptop om zijn betaalbaarheid en krachtige componenten, waaronder de GeForce RTX 3060 en AMD Ryzen 5000-processor, maar benadrukt nadelen zoals aanhoudend luidruchtige ventilatoren en problemen met schakelbare graphics en Wi-Fi-prestaties.

De Legion 5 Pro 16 biedt een helder en levendig 165Hz-display met krachtige componenten zoals de Ryzen 7-processor en RTX 3070 grafische kaart. Het pronkt met een kenmerkende Lenovo-stijl, een verscheidenheid aan verbindingsmogelijkheden en eenvoudige toegang tot onderhoud. Het RGB-verlichte toetsenbord biedt comfortabele toetsreactie en aanpassingsopties, en de prestaties van de AMD- en Nvidia-componenten zijn goed in balans, met goede koeling en batterijduur in de hybride modus. Het heeft echter nadelen zoals slechte kleurweergave in de RGB-verlichting, een trage SSD en onhandig geplaatste USB-aansluitingen.

In vergelijking met zijn tegenhangers biedt de Legion 5 Gen 6 15 (2021) solide prestaties en veelzijdige gebruiksscenario's. De nadelen, zoals een korte batterijduur, luid ventilatorgeluid en weergaveproblemen, maken het echter tot een minder overtuigende optie voor gebruikers die prioriteit geven aan draagbaarheid en stille werking. Aan de andere kant maken de krachtige CPU en GPU het een opmerkelijke keuze voor gaming en veeleisende taken, vooral voor degenen die een budgetvriendelijke optie zoeken zonder in te leveren op prestaties.

Concluderend biedt de Lenovo Legion 5 Gen 6 15 (2021) krachtige prestaties in verschillende gebruiksscenario's, waardoor het een veelzijdige keuze is voor gebruikers met veeleisende computerbehoeften. Hoewel het uitblinkt in het leveren van krachtige hardware tegen een betaalbare prijs, zijn de beperkingen op het gebied van draagbaarheid, batterijduur en beeldkwaliteit belangrijke overwegingen voor potentiële kopers. Niettemin bevestigt zijn vermogen om gaming- en werkstationstaken aan te kunnen zonder de bank te breken zijn positie als een sterke concurrent in de gaming laptopmarkt.

Verkrijgbaar bij:

5. MSI GE76 Raider Gaming Laptop

 • list plusBiedt topklasse prestaties voor gaming.
 • list plusHeeft een zwaar en lomp ontwerp.
 • list plusIs niet de beste optie voor wie een beperkt budget heeft.
De MSI GE76 Raider Gaming Laptop is een krachtige 17-inch laptop met een strak ontwerp in titanium blauw en uitgebreide RGB-verlichting, ideaal voor gamers die topklasse prestaties zoeken. Uitgerust met een Intel Core i9-11980HK CPU, Nvidia GeForce RTX 3080 Laptop GPU met 16GB GDDR6, 32GB DDR4-3200 geheugen en een 1TB M.2 NVMe SSD, levert het uitzonderlijke game-ervaringen. "Voor de prijs van $3,399.00 biedt het sterke gameprestaties, vooral met de mogelijkheden van de RTX 3080 die gedemonstreerd worden in Dota 2 op een 360 Hz display." De geavanceerde NVIDIA RTX 30 Series architectuur met functies zoals Dynamic Boost 2.0, Resizable BAR, ray tracing en DLSS AI Acceleration versterkt verder zijn gaming capaciteiten.

Deze laptop heeft een 17-inch LED-display met een opmerkelijke verversingssnelheid van 360Hz en een responstijd van 3ms, waardoor het een uitstekende keuze is voor gamers die soepele en responsieve beelden prioriteren. Het stevige metalen chassis biedt duurzaamheid, zij het met een gewicht van 6.9 pond. Het full-size toetsenbord met numeriek toetsenblok en top-firing speakers dragen bij aan de algehele gebruikerservaring. Sommige gebruikers kunnen echter de lay-out van het toetsenbord en af en toe herhalende spatiebalk als kleine problemen ervaren. Ondanks het gewicht en de omvang biedt de laptop indrukwekkende gameprestaties en audiokwaliteit.

Vergeleken met zijn concurrenten plaatst de combinatie van topklasse specificaties, hoog verversingssnelheid display en geavanceerde GPU van de MSI GE76 Raider hem aan de top van gaming laptops. Echter, het gewicht en de omvang kunnen een nadeel zijn voor gebruikers die draagbaarheid boven ruwe prestaties stellen. In het hoogwaardige gaming laptop segment blinkt dit model uit in het leveren van compromisloze gameprestaties, maar is het misschien niet de beste budgetoptie.

Kortom, de MSI GE76 Raider Gaming Laptop is een krachtpatser ontworpen voor gamers die uitzonderlijke prestaties en geavanceerde technologie eisen. Zijn geavanceerde specificaties, hoog verversingssnelheid display en robuuste constructie maken het een topkeuze voor degenen die compromisloze game-ervaringen zoeken. Hoewel het misschien niet de meest draagbare optie is vanwege zijn gewicht, maken zijn indrukwekkende gameprestaties en functieset het een overtuigende keuze voor toegewijde gamers.

Verkrijgbaar bij:

6. ASUS TUF Dash 15.6 Thin

 • list plusKrachtige grafische prestaties
 • list plusWarmteproblemen tijdens langdurige gamesessies
 • list plusVreemde plaatsing van poorten
 • list plusGemengde beoordelingen voor verschillende gebruiksscenario's
Ik ben een ASUS TUF Dash F15 15.6 Thin Gaming Laptop. Met een Intel Core i7-12650H, Nvidia GeForce RTX 3060, 16GB DDR5 RAM en een 1TB SSD, ben ik een krachtpatser voor een schappelijke prijs. Mijn 15.6-inch 144Hz IPS-paneel zorgt voor soepele game-ervaringen, waardoor ik een veelzijdige keuze ben voor werk en plezier. TechRadar merkt op: "Voor $1,289 biedt de ASUS TUF Dash F15 goede waarde voor de geboden componenten." Mijn professionele en ingetogen design, zonder RGB-verlichting, maakt me geschikt voor verschillende situaties. Sommige gebruikers hebben echter gemeld dat ik warmteproblemen heb tijdens langdurige gamesessies, en de onhandige plaatsing van poorten en initiële softwareproblemen zijn genoemd als nadelen.

Mijn batterijduur, gewicht en schermkwaliteit maken mij uniek, zoals Ultrabook Review benadrukt. Mijn draagbaarheid, krachtige CPU en GPU en vervangbare onderdelen worden geprezen. Sommige gebruikers hebben echter thermische problemen ervaren bij intensief gebruik en zoeken naar oplossingen om mijn temperatuur effectief te beheren. Ondanks deze zorgen maken mijn positieve eigenschappen mij tot een competitieve optie in mijn categorie.

In vergelijking met mijn concurrenten, zoals de TUF F15 12700H 3060-modellen, hebben gebruikers gesproken over de beschikbaarheid en prijsstelling van verschillende configuraties, waarbij mijn waardepropositie wordt benadrukt. Het is echter belangrijk op te merken dat ik gemengde beoordelingen heb gekregen voor verschillende gebruiksdoeleinden. Ik ben geschikt voor schoolgebruik, gaming, multimedia en zakelijke doeleinden, waarbij elk scenario zijn eigen set van voor- en nadelen met zich meebrengt. Zo ben ik uitstekend in gaming met een krachtige CPU en GPU, consistente prestaties onder belasting en opties voor een hoge verversingssnelheid, maar krijg ik kritiek voor mijn trage responstijd en warmte en geluid bij belasting. Evenzo, terwijl ik geprezen word om mijn goed ontworpen design en draagbaarheid voor zakelijk gebruik, zijn er meldingen gemaakt over problemen met de helderheid van het scherm en de kwaliteit van de luidsprekers.

Al met al ben ik een capabele en draagbare gaming-laptop met enkele kleine problemen. Mijn sterke grafische prestaties, strakke ontwerp en concurrerende prijsstelling maken mij tot een overtuigende keuze in het middensegment. Potentiële kopers moeten echter rekening houden met de gemelde warmteproblemen tijdens langdurige gamesessies en de onhandige plaatsing van poorten. Over het algemeen bied ik een gebalanceerd pakket dat mij tot een sterke concurrent in mijn categorie maakt.

Verkrijgbaar bij:

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

7. Alienware X15 Thin Gaming Laptop

 • list plusHet heeft een strak en lichtgewicht ontwerp.
 • list plusSoms treedt er prestatievermindering op tijdens intensieve gamesessies.
 • list plusMet 5.2 pond is het relatief zwaar.
 • list plusHet RAM-geheugen is niet uitbreidbaar.
Ik ben de Alienware X15 Thin Gaming Laptop for Travel, een slanke en krachtige gaming laptop die indruk maakt met zijn lichtgewicht ontwerp en sterke prestaties. Mijn all-white buitenkant, all-black interieur en per-toets RGB-verlichting dragen bij aan mijn visueel aantrekkelijke esthetiek. Met een Intel Core i7-12700H, NVIDIA GeForce RTX 3070 Ti en 32GB LPDDR5-5200 geheugen lever ik sterke gaming prestaties. Mijn 15,6-inch 2560 x 1440 IPS-display met een verversingssnelheid van 240Hz zorgt voor soepele visuals, ideaal voor gaming op zowel 1080p als 1440p resoluties. Mijn quad-fan koelsysteem en thermisch interface materiaal genaamd "Element 31" dragen bij aan efficiënt thermisch beheer, waardoor ik intense gaming sessies aankan zonder oververhitting.

In de woorden van Tom's Hardware: "De poorten van de laptop zijn voornamelijk aan de achterkant geplaatst, met een verscheidenheid aan connectiviteitsopties," wat zorgt voor handige toegang tot verschillende randapparatuur. De inclusie van USB Type-A, USB Type-C (met Thunderbolt 4), een HDMI-poort en een microSD-kaartsleuf biedt veelzijdige connectiviteitsopties voor gebruikers. Desalniettemin is de X15 met 5,2 pond relatief zwaar, en kan het af en toe prestatiebeperkingen ondervinden tijdens intense gaming sessies. Toch is het opmerkelijk dat de laptop sterke gaming prestaties levert op de native 2560 x 1440 resolutie.

In hun review benadrukt Notebookcheck dat de X15 R1 dunner is dan zijn voorganger, de m15, en beschikt over een 110W TGP Nvidia GPU, wat zorgt voor verbeterde prestaties in een slankere vormfactor. Het toetsenbord wordt ook geprezen als een upgrade, met scherpere en stevigere toetsen, wat de algehele gebruikerservaring verbetert. Echter, het gewicht en de grote vorm ondanks het dunne ontwerp, samen met niet-upgradebare RAM, worden genoemd als mogelijke nadelen. Desondanks is de CPU-prestatie sneller dan verwacht, en de batterijduur is aanzienlijk verbeterd in vergelijking met eerdere modellen.

In vergelijking met zijn concurrenten valt de Alienware X15 op door zijn slanke en lichtgewicht ontwerp, krachtige gaming prestaties en efficiënt thermisch beheer. Echter, het gewicht en af en toe prestatiebeperkingen tijdens intense gaming sessies kunnen beperkingen vormen voor gebruikers die op zoek zijn naar een meer draagbare en consistent hoog presterende gaming laptop.

Al met al schittert de Alienware X15 Thin Gaming Laptop for Travel als een topkeuze voor gamers die op zoek zijn naar een combinatie van draagbaarheid en krachtige prestaties. Mijn slanke ontwerp, robuuste specificaties en efficiënt koelsysteem maken mij een sterke concurrent in de gaming laptopmarkt, vooral voor degenen die prestaties prioriteren in een compacte vormfactor.

Verkrijgbaar bij:

Bekijk bij bol.com

Succes en we hopen dat je dankzij ons de beste aankoop maakt!

todo

© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved