ills
Last update: Feb 20, 2024
Wat is de beste Chromebook op de markt? Met zoveel Chromebooks raak je snel het overzicht kwijt.
Vandaag helpen we je!
Simon Driesser

Geschreven door:

Simon Driesser,

Chromebook writer

Methodologie

Wil je weten hoe deze lijst tot stand is gekomen en hoe we te werk gaan? Klik op de link hieronder voor meer informatie.

Hoe testen we?

Up to date

Ons systeem is elke dag bezig met vinden en rangschikken van nieuwe producten. Op deze manier zorgen we ervoor dat alles up to do date is.

Redactionele Richtlijnen

Onze Chromebook selectie

ills
1
Google Chromebook
Beste Chromebook
Google Chromebook
MerkGoogle
Score9.7
2
Asus Chromebook Flip CX5
Asus Chromebook Flip CX5
MerkAsus
Score9.4
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
3
Lenovo Chromebook Duet 5 (2021)
Lenovo Chromebook Duet 5 (2021)
MerkLenovo
Score9
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
4
HP Chromebook x360 14
HP Chromebook x360 14
MerkHP
Score8.7
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
5
Acer Chromebook Spin 514 (2022)
Acer Chromebook Spin 514 (2022)
MerkAcer
Score8.3
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
6
HP Dragonfly Pro Chromebook
HP Dragonfly Pro Chromebook
MerkHP
Score8
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
7
Acer Chromebook Spin 714 (8GB
Acer Chromebook Spin 714 (8GB
MerkAcer
Score7.6
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
8
Business Chromebook
Business Chromebook
Merk
Score7.2
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
9
OLED Chromebook
OLED Chromebook
Merk
Score6.8
10
Last year’s Chromebook
Last year’s Chromebook
Merk
Score6.6
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ

Hoe komt deze handige Chromebook opsomming tot stand..?

Hoe doen we dit?

De wereld is aan het veranderen... en ook het winkelonderzoek naar de beste Chromebooks ! Waar je eerst naar de winkel ging en je liet adviseren voor de beste aankoop van Chromebook is er nu een robot die je kan helpen. Op Xbeste hebben we diverse grote winkels en webshops onderzocht wat een goed product… goed maakt.

svgs

Onderzoek

Naast een robot dit onderzoek te laten doen hebben we ook onderzoek gedaan op het internet naar de belangrijkste kenmerken van Chromebook.

De beste Chromebooks op 1 plek

1. Google Chromebook

Beste Chromebook:
 • list plusNaadloze gebruikerservaring
 • list plusGebrek aan afneembaar toetsenbord
 • list plusBeperkte gamestreamingmogelijkheden
De Google Chromebook is een opvallende keuze in de categorie Chromebooks, met een naadloze gebruikerservaring en veelzijdige functionaliteit. Als "De hele nieuwe Chromebook Plus is ontworpen om je dagelijkse taken te ondersteunen," blinkt het uit in het tegemoetkomen aan een breed scala van gebruikersbehoeften, van streaming en productiviteit tot creatieve toepassingen. Het opzetten van de Chromebook is een fluitje van een cent, met slechts drie eenvoudige stappen om een Google-account aan te maken, gegevens te back-uppen en in te loggen, waardoor het een ideale keuze is voor gebruikers die gemak en efficiëntie zoeken.

Een van de onderscheidende kenmerken van de Google Chromebook is de toegang tot een breed scala aan apps en games van Google Play en het web. Dit maakt het een veelzijdige keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een apparaat dat zowel werk als plezier kan bieden. De Chromebook Plus onderscheidt zich als een top performer in de Chromebook markt, met een premium uitstraling en prestaties tegen een betaalbare prijs. Het concurreert met andere top Chromebooks, zoals de Samsung Galaxy Chromebook 2, die een QLED touchscreen en degelijke speakers biedt voor minder dan $500, en de Lenovo Chromebook Duet, een geweldige budgetoptie die functioneert als een Chrome-tablet met een afneembaar toetsenbord.

In vergelijking met andere modellen zoals de Acer Chromebook Spin 713, onderscheidt de Google Chromebook zich door zijn eenvoudige installatie en toegang tot populaire apps en games. De Acer Chromebook Spin 713 wordt aanbevolen vanwege zijn goede batterijduur, prestaties en een helder, kleurrijk display tegen een betaalbare prijs, maar de focus van de Google Chromebook op dagelijkse taken en toegang tot een breed scala aan toepassingen onderscheidt het. Terwijl de Lenovo Chromebook Duet 3 een duurdere en goed gebouwde Chrome-tablet is die geschikt is voor webbrowsen en afstandsonderwijs, biedt de Google Chromebook een veelzijdigere ervaring met zijn brede selectie van apps en games.

Samenvattend, de Google Chromebook onderscheidt zich als een topkeuze in de Chromebook markt, met een premium uitstraling, eenvoudige installatie en toegang tot een breed scala aan apps en games. Zijn veelzijdigheid en naadloze gebruikerservaring maken het een sterke concurrent in de categorie, die tegemoetkomt aan een breed scala van gebruikersbehoeften. Echter, gebruikers die op zoek zijn naar specifieke functies zoals een afneembaar toetsenbord of game streaming mogelijkheden kunnen betere opties vinden in andere modellen. Desalniettemin, de nadruk van de Google Chromebook op dagelijkse taken en toegang tot populaire apps en games maakt het het beste budgetproduct voor gebruikers die veelzijdigheid en efficiëntie zoeken in hun computerervaring.

Verkrijgbaar bij:

2. Asus Chromebook Flip CX5

 • list plusKrachtige specificaties
 • list plusRelatief hoge prijs in vergelijking met alternatieven
 • list plusBeperkingen in gaming en veeleisende taken
 • list plusToetsen met laag profiel kunnen een uitdaging vormen voor sommige gebruikers
Ik ben onder de indruk van de Asus Chromebook Flip CX5, een indrukwekkende 2-in-1 Chromebook, geoptimaliseerd voor kracht in een draagbare vorm. Met een prijs van ongeveer $872, beschikt het over een Intel 11e generatie Core i5-1135G7 processor, 16GB geheugen en 128GB opslag. Het 15,6-inch FHD touchscreen display is helder en responsief, met een stevig 360-graden scharnierontwerp en een opvallende zwart-wit esthetiek. Het toetsenbord en touchpad bieden een comfortabele type-ervaring, hoewel de platte toetsen voor sommige gebruikers een uitdaging kunnen vormen. Met een gewicht van 4,3 pond en afmetingen van 14,08 x 9,48 x 0,73 inch, biedt het een concurrerende grootte en gewicht voor zijn klasse, waardoor het een eersteklas optie is voor degenen die een krachtig en draagbaar apparaat zoeken.

Volgens rtings.com is de ASUS Chromebook Flip CX5 een geschikte optie voor schoolgebruik, met een scherp display, ondersteuning voor touch- en peninvoer, en een degelijk toetsenbord en touchpad. Hoewel het misschien niet ideaal is voor gaming of veeleisende taken vanwege zijn beperkte CPU en geïntegreerde graphics, trage SSD en gesoldeerd RAM, blinkt het uit in mediagebruik en biedt het een batterij die meer dan zeven uur videoweergave meegaat. Bovendien dient het als een goede mobiele werkstation, met Thunderbolt 4-poorten voor snelle bestandsoverdrachten en connectiviteit. In een zakelijke context is het een goed gebouwde, draagbare optie met een scherp display en een degelijke CPU voor algemene productiviteitstaken, maar de batterijduur en matige webcam kunnen nadelen zijn.

De uitstekende prestaties van het apparaat, uitgerust met een 11e generatie Intel Core i5-processor, 16GB RAM en 128GB SSD, maken het soepel om te gaan met multitasking en Android-apps, zoals benadrukt door digitaltrends.com. Zijn betrouwbaarheid van militaire kwaliteit, vier 2-in-1 modi en voldoende connectiviteit met USB-C en USB-A poorten, HDMI en een microSD-kaartlezer verbeteren zijn veelzijdigheid. Echter, de prijs wordt opgemerkt als relatief hoog in vergelijking met sommige alternatieven, wat het mogelijk duur doet lijken.

In vergelijking met zijn tegenhangers onderscheidt de Asus Chromebook Flip CX5 zich door zijn krachtige specificaties, scherp display en veelzijdig 2-in-1 ontwerp. Zijn krachtige prestaties en draagbare vorm maken het een topkeuze voor gebruikers die een combinatie van kracht en mobiliteit zoeken in een Chromebook. Echter, de relatief hoge prijs kan een drempel vormen voor prijsbewuste kopers, vooral in vergelijking met meer betaalbare alternatieven op de markt.

Samengevat blinkt de Asus Chromebook Flip CX5 uit als een krachtige 2-in-1 Chromebook, geoptimaliseerd voor prestaties in een draagbare vorm. Zijn scherpe display, krachtige specificaties en veelzijdig ontwerp maken het een uitstekende keuze voor gebruikers die kracht en mobiliteit prioriteren. Echter, zijn hogere prijspunt en enkele beperkingen in specifieke taken kunnen factoren zijn om rekening mee te houden, vooral voor degenen die op zoek zijn naar budgetvriendelijke opties.

Verkrijgbaar bij:

Bekijk bij bol.com

3. Lenovo Chromebook Duet 5 (2021)

De Lenovo Chromebook Duet 5 (2021) is een opvallend 2-in-1 apparaat dat een veelzijdige en efficiënte ervaring biedt, waarbij het gemak van een tablet wordt gecombineerd met de functionaliteit van een laptop. Met zijn strakke ontwerp biedt de Duet 5 gebruikers een magnetische stoffen achterkant en toetsenbord, waardoor het naadloos van een tablet naar een laptop kan transformeren. Volgens Laptop Mag maken het 13,3-inch OLED-display en 13+ uur batterijduur het tot een aantrekkelijke keuze, wat het draagbaar en duurzaam maakt. Bovendien tillen de Qualcomm Snapdragon 7c Gen 2-processor, 8GB RAM en 128GB eMMC-opslag van het duurdere model de prestaties naar een hoger niveau, waardoor het een voorkeurskeuze is voor wie op zoek is naar verbeterde mogelijkheden.

De evolutie van de Duet 5 Chromebook ten opzichte van zijn voorganger is duidelijk zichtbaar in zijn premiumfuncties, waaronder het prachtige OLED-display en krachtige specificaties. TechRadar prijst het als "één van de beste Chromebooks die er zijn," met zijn prachtige display, krachtige hardware en ondersteuning voor Wi-Fi 6. De review merkt echter op dat het toetsenbord van het apparaat ruimer zou kunnen zijn en dat het geen verlichting heeft, terwijl het trackpad verbeterd zou kunnen worden. Ondanks deze kleine nadelen rechtvaardigen de grotere afmetingen en verbeterde hardware de hogere kosten, aangezien het opgewaardeerde 1.920 x 1.200 LCD IPS-scherm de visuele ervaring verbetert.

In vergelijking met de Duet 3 biedt de Duet 5 verschillende opmerkelijke voordelen, zoals uiteengezet door Android Central. Het 13,3-inch OLED-touchscreen met quad-luidsprekers, hogere resolutie, langere batterijduur en sneller opladen onderscheiden het van zijn voorganger. Deze functies maken de Duet 5 een aantrekkelijke optie voor gebruikers die een meer meeslepende en krachtige 2-in-1 Chromebook-ervaring zoeken.

In de productcategorie excelleert de Lenovo Chromebook Duet 5 (2021) als een veelzijdig en draagbaar apparaat dat naadloos schakelt tussen tablet- en laptopmodi, waardoor het ideaal is voor gebruikers die flexibiliteit en mobiliteit prioriteren. De premiumfuncties, waaronder het OLED-display en krachtige specificaties, positioneren het als een eersteklas Chromebook. De hogere kosten en kleine beperkingen van het toetsenbord en trackpad kunnen echter budgetbewuste gebruikers afschrikken.

In de competitieve wereld van Chromebooks valt de Duet 5 op door zijn premium ontwerp, krachtige hardware en prachtig display, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor wie prestaties en veelzijdigheid waardeert. Hoewel het misschien niet de meest budgetvriendelijke optie is, maken de functies en mogelijkheden het tot een sterke concurrent voor gebruikers die op zoek zijn naar een eersteklas 2-in-1 Chromebook.

Samengevat maakt de Lenovo Chromebook Duet 5 (2021) indruk met zijn premium ontwerp, krachtige hardware en veelzijdige 2-in-1 functionaliteit. Zijn opvallende kenmerken, waaronder het OLED-display en lange batterijduur, onderscheiden het van zijn voorgangers en positioneren het als een topkeuze op de Chromebook-markt, waardoor het een uitstekende optie is voor gebruikers die prestaties en flexibiliteit prioriteren.

Verkrijgbaar bij:

Morgen bezorgd.

Bekijk bij bol.com

4. HP Chromebook x360 14

 • list plusPremium design with aluminum build and top-facing speakers
 • list plusScherm mist helderheid en heeft moeite met reflecties
 • list plusWebcam en speakers voldoen mogelijk niet aan de verwachtingen van multimedia-liefhebbers
 • list plusBeperkte poortselectie en webcam problemen
De HP Chromebook x360 14 is een veelzijdige 2-in-1 Chromebook met een premium design en diverse functies, waardoor het een overtuigende keuze is in zijn categorie. Met zijn aluminium behuizing, naar boven gerichte luidsprekers en stevige scharnieren straalt deze Chromebook een premium gevoel uit dat kan concurreren met duurdere laptops. Het verlichte toetsenbord met grote chiclet-stijl toetsen en een ruim glazen trackpad zorgt voor comfortabel en efficiënt gebruik. Zoals opgemerkt door XDA Developers, "De laptop heeft een volledig aluminium design dat dun en premium is, met naar boven gerichte luidsprekers en roosters vergelijkbaar met die op een MacBook". Daarnaast beschikt het over verschillende poorten, waaronder USB-A en twee USB-C poorten, die tegemoetkomen aan diverse connectiviteitsbehoeften.

Een van de opvallende kenmerken is de speciale ChromeOS-functionaliteit die niet te vinden is in andere HP-apparaten, waardoor de gebruikerservaring wordt verbeterd met unieke mogelijkheden. Ondanks zijn sterke punten heeft de HP Chromebook x360 14 enkele beperkingen, zoals benadrukt door RTINGS. Het scherm mist helderheid en heeft moeite met reflecties, terwijl de webcam en luidsprekers mogelijk niet voldoen aan de verwachtingen van multimedia-liefhebbers. Desondanks compenseert het met meer dan acht uur batterijduur, waardoor het geschikt is voor onderweg en schoolgerelateerde taken. RTINGS merkt ook op dat het geschikt is voor zakelijk gebruik vanwege goede draagbaarheid, een goed gebouwd toetsenbord en touchpad, hoewel de beperkte poortselectie en webcam-problemen erkende nadelen zijn.

De review van The Verge suggereert dat de HP Chromebook x360 14 een opstapje is naar toekomstige grootsheid, wat wijst op zijn potentieel voor verbetering in volgende modellen. Ondanks dit blijft het een competitieve optie op de Chromebook-markt, vooral voor gebruikers die een premium design en veelzijdige functionaliteit zoeken. Terwijl het blijft evolueren, heeft HP de mogelijkheid om de huidige beperkingen van het model aan te pakken en de prestaties en functies verder te verbeteren.

In vergelijking met andere Chromebooks valt de HP Chromebook x360 14 op met zijn premium design, speciale ChromeOS-functies en veelzijdige 2-in-1 functionaliteit. Hoewel het misschien niet de beste keuze is voor gaming of veeleisende multimediataken, maken de draagbaarheid, solide bouwkwaliteit en unieke ChromeOS-mogelijkheden het een overtuigende optie voor gebruikers die zich richten op productiviteit en veelzijdigheid.

Concluderend biedt de HP Chromebook x360 14 een premium design en veelzijdige functionaliteit, waardoor het een sterke concurrent is op de Chromebook-markt. Zijn speciale ChromeOS-functies en draagbaarheid zijn geschikt voor gebruikers die een betrouwbaar en flexibel apparaat zoeken voor alledaagse taken. Hoewel het beperkingen heeft qua schermhelderheid en multimediaprestaties, presenteert het algehele pakket een overtuigende optie voor degenen die op zoek zijn naar een premium Chromebook-ervaring.

Verkrijgbaar bij:

Morgen bezorgd.

Uiterlijk 21 februari in huis

5. Acer Chromebook Spin 514 (2022)

 • list plusGeweldige prestaties tegen een redelijke prijs
 • list plusRobuuste volledig aluminium behuizing en MIL-STD-810H militaire duurzaamheid
 • list plusSolide connectiviteit met USB-C-poorten, USB-A-poort, optionele HDMI-poort, en ondersteuning voor Wi-Fi 6 en Bluetooth
 • list plusIets verouderd uiterlijk met een scherm-tot-behuizing verhouding van 78% en een dikkere bovenste rand
 • list plusDe batterijduur is redelijk maar niet bijzonder indrukwekkend in vergelijking met andere vergelijkbare Chromebooks
 • list plusKan niet beter presteren dan duurdere opties, wat verwaarloosbaar is voor niet-technische gebruikers
Ik ben enthousiast om de Acer Chromebook Spin 514 (2022) te introduceren, die een significante impact heeft gemaakt in de Chromebook markt door geweldige prestaties te bieden tegen een redelijke prijs. TechRadar merkt op dat het goed concurreert met duurdere modellen, met essentiële maar goed geïmplementeerde functies zoals een 14-inch 1080p Corning Gorilla Glass-display en een 1080p webcam. Het robuuste volledig aluminium chassis, MIL-STD-810H militaire duurzaamheid en solide connectiviteit met USB-C poorten, USB-A poort, optionele HDMI poort, en Wi-Fi 6 en Bluetooth ondersteuning maken het een reisvriendelijk en veelzijdig apparaat.

Aangedreven door een acht-core, 16-thread AMD Ryzen 7 5825C processor en uitgerust met 8GB RAM (uitbreidbaar tot 16GB), levert de Chromebook snelle en responsieve prestaties voor multitasking en Android apps. Echter, Digital Trends merkt op dat het ontwerp een ietwat gedateerde uitstraling behoudt met een 78% scherm-tot-lichaamsverhouding en een dikkere bovenste rand. De batterijduur, tot 10 uur beloofd, is degelijk maar niet bijzonder indrukwekkend in vergelijking met andere soortgelijke Chromebooks.

De Chromebook Spin 514 (2022) wordt aanbevolen voor een breed scala aan gebruikers, waaronder professionals, casual gebruikers en studenten, dankzij zijn sterke prestaties en verscheidenheid aan configuraties. Het is goed geschikt voor schoolgebruik vanwege zijn stevige bouw, dunne en lichte ontwerp, batterijduur voor de hele dag, en scherp display. Daarnaast biedt het draagbaarheid, lange batterijduur, een scherp display, en een uitstekende webcam, waardoor het goed geschikt is voor zakelijk gebruik.

In vergelijking met de Acer Chromebook Spin 714, biedt de Spin 514 (2022) indrukwekkende prestaties tegen een toegankelijkere prijs, waardoor het een breder scala aan gebruikers bedient. Het kan echter niet op tegen duurdere opties, wat verwaarloosbaar is voor niet-technische gebruikers. Aan de andere kant is de Spin 714 goed geschikt voor schoolgebruik vanwege zijn bouw, batterijduur en display, hoewel het misschien niet ideaal is voor veeleisende toepassingen of gaming. De Spin 514 (2022) lijkt een voorsprong te hebben in prestaties en waarde, waardoor het een veelzijdige en kosteneffectieve optie is voor verschillende gebruikersscenario's.

Samengevat, de Acer Chromebook Spin 514 (2022) valt op als een overtuigende optie op de Chromebook markt, met sterke prestaties, een duurzaam ontwerp, en veelzijdig gebruik. Hoewel het misschien kleine nadelen heeft op gebieden zoals batterijduur en display ontwerp, maken de algehele waarde en prestaties het een competitieve keuze voor professionals, studenten en casual gebruikers. 🌟

Verkrijgbaar bij:

Bekijk bij bol.com

6. HP Dragonfly Pro Chromebook

 • list plusStevige constructie met magnesium-aluminium behuizing
 • list plusLevendig 14-inch display met 1.200 nits helderheid
 • list plusComfortabel toetsenbord met RGB-verlichting
 • list plus8-megapixel webcam voor scherpe beelden
 • list plusGewicht van 3,4 pond kan draagbaarheid beïnvloeden
 • list plusGebruikt vorige generatie Intel siliconen, wat mogelijk prestaties beïnvloedt
 • list plusBeperkte app-ecosystemen en professionele softwarecompatibiliteit van Chrome OS
Als ik het heb over de HP Dragonfly Pro Chromebook, dan heb ik het over een premium apparaat met een prachtige uitstraling en een opvallend 14-inch scherm met een helderheid van 1.200 nits. De behuizing van magnesium-aluminium straalt stevigheid uit, en het toetsenbord, met RGB-verlichting, biedt comfortabel typen. De 8-megapixel webcam maakt scherpe beelden, perfect voor professioneel gebruik. Maar een opvallend nadeel is het gewicht, met 3,4 pond kan dit een zorg zijn voor gebruikers die draagbaarheid belangrijk vinden. Daarnaast ontbreekt een pen en maakt het gebruik van oudere Intel-technologie, wat mogelijk de prestaties beïnvloedt. De aantrekkingskracht van de Chromebook wordt verder vergroot door zijn geschiktheid voor professioneel gebruik, vooral voor freelancers die veel werken in de cloud, hoewel de premium prijs ervoor zorgt dat het concurreert met laptops als de MacBook Air en Dell XPS 13.

Volgens TechRadar is de Dragonfly Pro Chromebook ontworpen voor professionals die sterk afhankelijk zijn van cloudgebaseerde software. Het is echter belangrijk om te vermelden dat Chrome OS mogelijk nog niet kan tippen aan de app-ecosystemen en softwarecompatibiliteit van Windows of macOS, wat mogelijk de bruikbaarheid beperkt voor een breder publiek. Ondanks de premium prijs, kunnen de mogelijkheden van de Chromebook voldoen aan een specifieke doelgroep, waarbij de voorkeur voor een Chromebook boven andere opties benadrukt wordt. The Verge echoot dit gevoel, waarbij wordt opgemerkt dat hoewel het apparaat een aantrekkelijk exterieurdesign en een indrukwekkend scherm heeft, de batterijduur, het gewicht en connectiviteitsproblemen afbreuk doen aan de algehele aantrekkingskracht. CNET benadrukt de indrukwekkende functies, strakke ontwerp en comfortabel toetsenbord, maar benadrukt het gewicht en het ontbreken van een pen als nadelen.

In vergelijking met zijn concurrenten valt de Dragonfly Pro Chromebook op door zijn premium bouw, uitzonderlijke scherm en focus op professioneel gebruik. Echter, beperkingen in batterijduur, gewicht en connectiviteit, evenals de evoluerende aard van Chrome OS in professionele omgevingen, kunnen uitdagingen vormen voor een breder publiek. Gepositioneerd in een premium prijsklasse, concurreert het met gerenommeerde laptops als de MacBook Air en Dell XPS 13, waarbij de nadruk wordt gelegd op zijn premium positie in de markt.

Al met al, schittert de HP Dragonfly Pro Chromebook als een premium Chromebook voor professionals die vertrouwen op cloudgebaseerde tools. Zijn opvallende eigenschappen omvatten een stevige bouw, een levendig scherm en een comfortabel toetsenbord. Echter, het gewicht, prestatiebeperkingen en de evoluerende aard van Chrome OS kunnen de aantrekkingskracht beperken. Hoewel het misschien niet de beste budgetoptie is, is het toch een aantrekkelijke keuze voor professionals die op zoek zijn naar een premium Chromebook-ervaring.

Verkrijgbaar bij:

Bekijk bij bol.com

7. Acer Chromebook Spin 714 (8GB

 • list plusUitstekende prestatievermogen
 • list plusDuurzaam ontwerp en 2-in-1 veelzijdigheid
 • list plusLange batterijduur
 • list plusIets stijf toetsenbord
 • list plusMinder helder display in vergelijking met sommige concurrenten
 • list plusOntbreekt een microSD-sleuf
Ik ben dol op de Acer Chromebook Spin 714, een echte topper in de categorie Chromebooks met geweldige prestaties. Met een prijs van $699.99 is het bijna een premium mid-range Chromebook, wat betekent dat je echt waar voor je geld krijgt. Met een Intel Core i5-1335U CPU, Intel Iris Xe Graphics, 8GB RAM en 256GB SSD-opslag, zorgt deze Chromebook voor razendsnelle prestaties en veelzijdigheid, perfect voor power users en zakelijk gebruik. Pcmag.com raadt deze Chromebook van harte aan voor wie op zoek is naar een mid-range Chromebook met premium features.

Het duurzame ontwerp van de Chromebook, samen met de 2-in-1 veelzijdigheid, een 360-graden scharnier en een stylus die je kunt aansluiten, maken hem extra praktisch en productief. Het 14-inch, 1920x1200 touchscreen met 111.9% sRGB en 78.9% DCI-P3 kleurenspectrum biedt goede beeldkwaliteit en touchscreen-functionaliteit. Al merkt techradar.com op dat het toetsenbord een beetje stug is en het scherm minder helder is in vergelijking met sommige concurrenten. Ondanks deze kleine minpunten blinkt de Chromebook Spin 714 uit in prestaties en premium features, waardoor hij een betere keuze is dan goedkopere Chromebooks.

Op het gebied van connectiviteit heeft de Chromebook Thunderbolt 4 USB-C (x2), USB-A, HDMI 2.0 uitgang en een 3.5mm combo audio-aansluiting, samen met Wi-Fi 6E (802.11ax) en Bluetooth 5.2. De 1080p webcam en ondersteuning voor ChromeOS/Android 11 tot juni 2030 maken hem nog aantrekkelijker voor verschillende gebruiksscenario's. Volgens CNET valt hij op door zijn lange batterijduur en stevige bouw, waardoor hij een overtuigende optie is voor power users.

Als je de Acer Chromebook Spin 714 vergelijkt met andere Chromebooks, dan heeft hij vanwege zijn premium features en geweldige prestaties absoluut een voorsprong, vooral voor wie snelheid, veelzijdigheid en duurzaamheid belangrijk vindt. Hoewel hij misschien geen microSD-slot heeft en een kleiner touchpad, maken zijn algehele prestaties en features hem tot een sterke concurrent in de mid-range Chromebook markt.

Kortom, de Acer Chromebook Spin 714 schittert als een bijna premium mid-range Chromebook en biedt uitzonderlijke waarde voor zijn prijs, waardoor het een uitstekende keuze is voor power users en zakelijk gebruik. Zijn geweldige prestaties, stevige bouw en veelzijdige ontwerp maken hem tot een topkeuze in zijn categorie, ondanks enkele kleine beperkingen. Als je op zoek bent naar een Chromebook die uitblinkt in prestaties en premium features, dan is de Acer Chromebook Spin 714 zeker het overwegen waard.

Verkrijgbaar bij:

Bekijk bij bol.com

8. Business Chromebook

 • list plusStevige constructie
 • list plusUitzonderlijke batterijduur
 • list plusScherp display
 • list plusBeperkte beschikbaarheid (uit productie)
Ik ben enthousiast over de Acer Chromebook Spin 714 (2022), een topklasse Chromebook met een stevige behuizing, een uitzonderlijke batterijduur, een scherp display, een comfortabel toetsenbord en Wi-Fi 6E connectiviteit. Deze Chromebook ondersteunt ook peninvoer en heeft een goede webcam. Hoewel het model is stopgezet, zet de nieuwere 2023-versie de erfenis voort. De Lenovo IdeaPad Slim 3i Chromebook 14 (2023) wordt geprezen als de beste budgetkeuze, met een goed ontwerp, een 1080p touchscreen IPS-scherm en uitstekende batterijduur. Voor wie op zoek is naar een betaalbare optie, wordt de Acer Chromebook 315 (2020) gewaardeerd om zijn basisfunctionaliteit, een volledig toetsenbord en een langdurige batterij. Als "de beste Chromebook voor zakelijk gebruik" maakt de HP Elite Dragonfly Chromebook indruk met zijn militaire duurzaamheid en hoge prestaties, en biedt het een overtuigend alternatief voor Windows- of macOS-laptops. De Acer Chromebook 514 wordt ook geprezen om zijn uitzonderlijke batterijduur, waardoor het ideaal is voor langdurig gebruik.

De evolutie van de Chromebook is duidelijk te zien in de Acer Chromebook Spin 714 (2022), die verbeterde connectiviteit biedt met Wi-Fi 6E, waardoor het toekomstbestendig is. De toevoeging van peninvoer en een goede webcam onderscheidt het van zijn voorgangers en verbetert de functionaliteit voor creatief en professioneel gebruik. Met zijn lange batterijduur en stevige behuizing overtreft het andere modellen en biedt het een naadloze gebruikerservaring. De Lenovo IdeaPad Slim 3i Chromebook 14 (2023) richt zich op prijsbewuste consumenten en biedt een goed ontwerp en een hoogwaardig display tegen een betaalbare prijs. Zijn uitstekende batterijduur maakt het een uitstekende keuze voor productiviteit onderweg.

Vergeleken met andere Chromebooks blinkt de Acer Chromebook Spin 714 (2022) uit in zijn stevige behuizing, lange batterijduur en scherp display, waardoor het een topkeuze is voor professionals en creatievelingen. De Lenovo IdeaPad Slim 3i Chromebook 14 (2023) onderscheidt zich als de beste budgetoptie, met een goed ontwerp en uitstekende batterijduur tegen een betaalbare prijs. In het zakelijke domein neemt de HP Elite Dragonfly Chromebook de leiding met zijn militaire duurzaamheid en hoge prestaties, waardoor het een sterk alternatief is voor traditionele besturingssystemen.

De Acer Chromebook Spin 714 (2022) en HP Elite Dragonfly Chromebook schitteren met hun uitzonderlijke bouwkwaliteit en prestaties, met als doelgroep professionals en bedrijven. Echter, de beperkte beschikbaarheid van de Acer Chromebook Spin 714 (2022) moet in overweging worden genomen, aangezien deze is stopgezet. Aan de andere kant biedt de Lenovo IdeaPad Slim 3i Chromebook 14 (2023) een indrukwekkende budgetoptie, met uitmuntend ontwerp en batterijduur. Als "de beste Chromebook voor zakelijk gebruik" steekt de HP Elite Dragonfly Chromebook uit met zijn militaire duurzaamheid en hoge prestaties, en biedt het een overtuigend alternatief voor traditionele besturingssystemen.

Verkrijgbaar bij:

9. OLED Chromebook

 • list plusUitstekend OLED-scherm met rijke, levensechte kleuren en diepe contrasten
 • list plusUitzonderlijke batterijduur voor langdurig gebruik zonder vaak opladen
 • list plusWi-Fi 6E draadloze connectiviteit voor naadloze en snelle internetverbindingen
 • list plusBeschikbaarheid kan beperkt zijn vanwege beëindigde status
 • list plusPrijs kan een factor zijn voor prijsbewuste consumenten
Ik ben een indrukwekkende toevoeging aan de Chromebook line-up, met een premium ervaring voor een betaalbare prijs. Mijn levendige OLED display, uitzonderlijke batterijduur, comfortabele toetsenbord en Wi-Fi 6E draadloze connectiviteit maken mij een topkeuze in de Chromebook markt. Volgens RTINGS word ik geprezen om mijn stevige bouw, lange batterijduur en scherp display, waardoor ik een betrouwbare en hoog presterende keuze ben. Mijn Wi-Fi 6E zorgt voor naadloze connectiviteit, een functie die me onderscheidt van vele concurrenten op de markt.

Volgens Alex Wawrolast van Tom's Guide wordt de Samsung Galaxy Chromebook 2 erkend als de beste algehele Chromebook, met een prachtig QLED touchscreen en goede luidsprekers. Maar mijn gebruik van OLED technologie voor mijn display geeft mij een voorsprong, met rijke, levensechte kleuren en diepe contrasten die de algehele kijkervaring verbeteren. Mijn OLED display is een opvallende functie die me onderscheidt van andere keuzes en me tot een topkeuze maakt voor degenen die uitzonderlijke visuele kwaliteit waarderen in hun apparaten.

In vergelijking met mijn tegenhangers, plaatsen mijn belangrijkste kenmerken en voordelen mij prominent op de markt. De Lenovo IdeaPad Slim 3i Chromebook 14 (2023) wordt genoemd als de beste budgetkeuze, met een redelijk goed ontwerp en een 1080p touch-gevoelig IPS paneel. Maar mijn OLED display overtreft de concurrentie, met superieure beeldkwaliteit en een meer meeslepende kijkervaring. Daarnaast verbetert mijn Wi-Fi 6E draadloze connectiviteit mijn prestaties, waardoor ik een opvallende keuze ben voor gebruikers die naadloze en snelle internetverbindingen waarderen.

Mijn primaire gebruiksscenario's omvatten dagelijkse computertaken, multimediaconsumptie en productiviteit, allemaal versterkt door mijn prachtige display en betrouwbare prestaties. Ik excelleer als een veelzijdig apparaat, geschikt voor een breed scala aan gebruikers, van studenten tot professionals, met een uitzonderlijke visuele ervaring en betrouwbare functionaliteit.

Hoewel mijn displaykwaliteit en prestaties uitblinken, kunnen mogelijke beperkingen mijn beschikbaarheid en prijs zijn. Zoals opgemerkt door RTINGS, kan mijn beschikbaarheid beperkt zijn vanwege mijn stopgezette status, en mijn prijs kan een factor zijn voor prijsbewuste consumenten. Toch, voor gebruikers die een premium Chromebook-ervaring zoeken met de nadruk op uitzonderlijke displaykwaliteit en betrouwbare prestaties, ben ik een overtuigende keuze.

Kortom, ik onderscheid mezelf in de Chromebook markt met mijn uitstekende OLED display, lange batterijduur en Wi-Fi 6E draadloze connectiviteit, waardoor ik een overtuigende optie ben voor gebruikers die visuele kwaliteit en naadloze prestaties waarderen in hun computertoestellen. Mijn uitzonderlijke displaytechnologie en betrouwbare prestaties plaatsen mij als een topkeuze in de Chromebook categorie.

Verkrijgbaar bij:

10. Last year’s Chromebook

 • list plusBetaalbaarheid
 • list plusVervaldatumbeleid en update-levensduur
De Chromebook is een aantrekkelijke optie op de laptopmarkt, vooral vanwege de betaalbaarheid en het lichte ontwerp. Maar een belangrijke overweging is het beleid van Google betreffende de vervaldatum, wat de update-levensduur van het apparaat bepaalt. Volgens PCWorld betekent dit dat "eenmaal verlopen, Chromebooks geen updates meer zullen ontvangen," waardoor gebruikers kwetsbaar worden voor beveiligingsrisico's en compatibiliteitsproblemen. Toch merkt TechRadar op dat er een aanzienlijke toename is in de adoptie van Chromebooks, aangewakkerd door afstandsonderwijs en het thuiswerken, met een verkoopstijging van 122% in het derde kwartaal van 2020. Deze toename wordt toegeschreven aan de lage kosten en verbeterde functionaliteit van Chromebooks, waardoor ze stevige concurrenten zijn op de markt.

Een cruciaal aspect voor potentiële kopers is het begrijpen van de Auto Update Expiration (AUE) datum voor Chromebooks, zoals benadrukt door CNET. Deze datum bepaalt wanneer het apparaat geen software-updates meer van Google zal ontvangen, wat van invloed is op de langdurige bruikbaarheid ervan. De AUE-datum is niet gekoppeld aan de aankoopdatum, wat oplettendheid vereist bij het maken van een keuze. De evolutie van Chromebooks is duidelijk zichtbaar in hun toenemende kracht en kosteneffectiviteit, zoals te zien is in de modellen van 2021. TechRadar benadrukt hun lagere systeemoverhead en verbeterde functionaliteit, waardoor ze een aantrekkelijke keuze zijn voor verschillende gebruiksscenario's, vooral voor studenten en thuiswerkers.

"Het jaar 2021 heeft een aanzienlijke toename in de adoptie van Chromebooks gezien vanwege de versnelling van afstandsonderwijs en de verschuiving naar thuiswerken," merkt TechRadar op. Deze toename benadrukt de groeiende invloed van Chrome OS, die mogelijk de technologievoorkeuren van toekomstige gebruikers vormgeeft. Ook de beveiliging van de Chromebook is een interessant punt, waarbij vergelijkingen suggereren dat zelfs verlopen Chromebooks mogelijk meer beveiliging bieden dan geüpdatete laptops met andere besturingssystemen, zoals vermeld in PCWorld.

Bij het overwegen van de Chromebook ten opzichte van zijn tegenhangers is het essentieel om de afwegingen te maken. Hoewel Chromebooks misschien niet onmiddellijk de dominantie van Windows en macOS uitdagen, kunnen hun toenemende adoptie en marktvoordelen niet over het hoofd worden gezien. Hun lichte ontwerp, verbeterde functionaliteit en kosteneffectiviteit maken ze bijzonder aantrekkelijk voor educatieve omgevingen en thuiswerksituaties. Echter, het vervaldatumbeleid blijft een opmerkelijk nadeel, wat zorgvuldige overweging vereist voor langdurig gebruik.

In essentie biedt de Chromebook een aantrekkelijke optie op de laptopmarkt, vooral voor degenen die op zoek zijn naar een budgetvriendelijk en licht apparaat. Hun toenemende kracht en kosteneffectiviteit, samen met hun groeiende invloed in educatieve en thuiswerkomgevingen, maken ze tot sterke concurrenten. Toch vereist het vervaldatumbeleid zorgvuldige overweging voor langdurig gebruik, aangezien gebruikers de potentiële beveiligingsrisico's en compatibiliteitsproblemen moeten afwegen tegen de betaalbaarheid en functionaliteit van het apparaat.

Verkrijgbaar bij:

Op voorraad. Voor 19:00 uur besteld, maandag in huis

Succes en we hopen dat je dankzij ons de beste aankoop maakt!

todo

© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved