ills
Last update: Jul 11, 2024
Wat is de beste Compact camera op de markt? Met zoveel Compact camera's zie je al snel door de bomen het bos niet meer.
Vandaag helpen we je!
Methodologie

Wil je weten hoe deze lijst tot stand is gekomen en hoe we te werk gaan? Klik op de link hieronder voor meer informatie.

Hoe testen we?

Up to date

Ons systeem is elke dag bezig met vinden en rangschikken van nieuwe producten. Op deze manier zorgen we ervoor dat alles up to do date is.

Redactionele Richtlijnen

ills
1
Panasonic Lumix ZS100 / TZ100
Premium compact met hoogwaardige reisfuncties
Panasonic Lumix ZS100 / TZ100
MerkPanasonic
Score9.8
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
2
Sony ZV-1M2
Sony ZV-1M2
MerkSony
Score9.4
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
3
Panasonic TZ80
Panasonic TZ80
MerkPanasonic
Score9.4
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
4
Ricoh GR IIIx
Uitstekende beeldkwaliteit in een compact formaat
Ricoh GR IIIx
MerkRicoh
Score9.2
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
5
Panasonic Lumix LX100 II
Panasonic Lumix LX100 II
MerkPanasonic
Score9.1
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
6
Sony Cybershot DSC-RX100 VA
Uitstekende prestaties bij weinig licht
Sony Cybershot DSC-RX100 VA
MerkSony
Score8.9
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
7
Canon PowerShot G5 X Mark
Canon PowerShot G5 X Mark
MerkCanon
Score8.6
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
8
Leica Q3
Leica Q3
MerkLeica
Score8.5
9
Canon SX740
Betaalbaar met een lange zoom voor op reis
Canon SX740
MerkCanon
Score8.3
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
10
Fujifilm X100V
Fujifilm X100V
MerkFujifilm
Score8.3
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ

Hoe komt deze fantastische Compact camera ranglijst tot stand..?

Hoe doen we dit?

De wereld is aan het veranderen... en ook het winkelonderzoek naar de beste Compact camera's ! Waar je eerst naar de winkel ging en je liet adviseren voor de beste aankoop van Compact camera is er nu een robot die je kan helpen. Op Xbeste hebben we diverse grote winkels en webshops onderzocht wat een goed product… goed maakt.

svgs

Onderzoek

Naast een robot dit onderzoek te laten doen hebben we ook onderzoek gedaan op het internet naar de belangrijkste kenmerken van Compact camera.

De beste Compact camera's op 1 plek

1. Panasonic Lumix ZS100 / TZ100

Premium compact met hoogwaardige reisfuncties:
 • list plusUitzonderlijke beeldkwaliteit en controle over scherptediepte
 • list plusFoto's kunnen zachter worden bij langer zoomen en smalle diafragma's
 • list plusJPEG's kunnen wazig lijken bij weinig lichtomstandigheden
 • list plusTraag lensaandrijving
Ik ben de Panasonic Lumix ZS100 / TZ100, een premium compact camera die is ontworpen voor reisfotografie en beschikt over hoogwaardige functies die het onderscheiden van zijn concurrenten. Met een 20,1 MP 1"-type BSI CMOS-sensor bied ik uitzonderlijke beeldkwaliteit en controle over de scherptediepte, waardoor ik een uitstekende optie ben voor het vastleggen van gedenkwaardige reismomenten. Mijn Leica DC Vario-Elmarit 25-250mm f/2.8-5.9 zoomlens met 10x optische zoom biedt veelzijdige opnamemogelijkheden. Ik bied ook 4K/UHD video-opname, 4K Photo-modi, Post Focus-modus en Wi-Fi connectiviteit, waardoor ik aantrekkelijk ben voor fotografen onderweg.

Mijn compacte ontwerp en krachtige functies maken mij de ideale metgezel voor reisfotografen. Ik bied een comfortabele grip en intuïtieve bediening met één hand, met strategisch geplaatste knoppen en draaiknoppen voor naadloos gebruik. Mijn 3-inch touchscreen LCD en 1,2M-dot elektronische zoeker zorgen voor gemakkelijk en nauwkeurig kaderen en compositie, waardoor ik geschikt ben voor verschillende opnamescenario's.

Hoewel ik uitblink in veel opzichten, zijn er enkele beperkingen om op te merken. Bij langere zoom en smalle diafragma's kunnen foto's zachter worden, en bij weinig licht kunnen JPEG's er vlekkerig uitzien. Echter, door in raw-formaat te fotograferen kunnen deze problemen worden verminderd, met name bij weinig licht. Bovendien wijst TechRadar erop dat mijn prestaties over het algemeen snel zijn, zonder significante autofocus- of beeldverwerkingsvertragingen, hoewel het rijden van de lens traag kan zijn.

In de competitieve markt van premium compact camera's neem ik het op tegen aanbiedingen van Sony en Canon. Hoewel ik geen NFC-connectiviteit heb, val ik op door mijn uitgebreide zoombereik en grotere 1.0-inch CMOS-sensor, waardoor ik verbeterde beeldkwaliteit en ruisonderdrukking bied. Zoals TechRadar aanbeveelt, ben ik "over het algemeen de beste reis-zoom compactcamera," wat mijn bekwaamheid benadrukt om hoogwaardige functies te bieden die zijn afgestemd op reisfotografie.

Kortom, ik belichaam de essentie van een premium compact camera met mijn hoogwaardige reisfuncties, waardoor ik een optimale keuze ben voor fotografen die uitzonderlijke beeldkwaliteit, veelzijdige opnamemogelijkheden en draagbaarheid zoeken. Mijn vermogen om een balans te vinden tussen compactheid en prestaties, samen met mijn uitgebreide functies, plaatst mij als een topkandidaat in de categorie premium compact camera's, met name voor reisliefhebbers.

In de woorden van DPReview bied ik "betere beeldkwaliteit en controle over de scherptediepte" en de aanbeveling van TechRadar als de beste reis-zoom compactcamera bevestigt mijn hoge positie op de markt. Ondanks enkele kleine nadelen maken mijn sterke punten mij ongetwijfeld tot een uitstekende keuze voor degenen die een premium compact camera zoeken die is afgestemd op reisfotografie.

Verkrijgbaar bij:

Bekijk bij bol.com

2. Sony ZV-1M2

De Sony ZV-1M2 is een opvallende compactcamera, speciaal ontworpen voor vloggers, en biedt uitzonderlijke waarde voor zijn prijs. Met een 20MP-sensor, een volledig kantelbaar touchscreen en 4K-videomogelijkheden is het een uitstekende keuze voor zowel video- als fotografie. De ergonomische vormgeving van de camera is in het begin misschien wat vreemd, maar wordt al snel intuïtief, met handige bedieningselementen voor zowel video- als foto-opnames. Het aanpassen van instellingen zoals sluitertijd en diafragma via het touchscreen kan echter lastig zijn, en het ontbreken van een elektronische zoeker kan problemen opleveren bij fel zonlicht. Ondanks deze beperkingen levert de ZV-1M2 uitstekende autofocus, een 3,5 mm microfoonaansluiting en de mogelijkheid om via USB op te laden tijdens gebruik, waardoor de functionaliteit wordt verbeterd.

Volgens DPReview wordt de waarde van de ZV-1M2 verder benadrukt door een optionele Bluetooth-opnamerem, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor contentmakers. De ZV-1F, geprijsd op $499, biedt echter een nog budgetvriendelijker alternatief, hoewel het bepaalde functies mist die te vinden zijn in de ZV-1M2, zoals fasedetectie op de sensor, ondersteuning voor Raw-bestanden en een flitser of hotshoe. Het blinkt uit in compact formaat, een intuïtieve interface en de 'Product Showcase'-modus. Aan de andere kant springt de ZV-1M2 eruit met zijn superieure functies, ondanks dat hij $300 duurder is.

De Sony ZV-1M2 is speciaal ontworpen voor YouTube-contentmakers, waarbij de beste videofuncties van de Sony RX100-serie worden gecombineerd met ontwerpverbeteringen voor het maken van YouTube-video's. Zijn heldere 24-70mm f/1.8-2.8 lens, Real-time tracking en Real-time Eye AF-systemen en 3,5 mm microfoonaansluiting maken het een krachtige pocket-vlogcamera. De toevoeging van functies zoals een ND-filter, autofocusgevoeligheid en S-Log2-profielen voor kleurgradatie versterken zijn positie in de markt.

TechRadar merkt echter op dat de ZV-1M2 tekortschiet in vergelijking met alternatieven zoals de DJI Osmo Pocket en GoPro Hero 8 Black, voornamelijk vanwege de gemiddelde batterijduur, het ontbreken van een hoofdtelefoonaansluiting en het ontbreken van een elektronische zoeker. Ondanks deze nadelen maken de functierijke aard van de ZV-1M2 en zijn vermogen om hoogwaardige video en audio te leveren het tot een aantrekkelijke keuze voor contentmakers.

In het spectrum van compactcamera's komt de Sony ZV-1M2 naar voren als een topfavoriet, vooral voor vloggers en hybride fotografen, met een uitgebreid pakket aan functies tegen een concurrerende prijs. Zijn sterke punten op het gebied van videoprestaties, audiokwaliteit en compact ontwerp maken het een aantrekkelijke optie voor degenen die op zoek zijn naar een veelzijdige en capabele compactcamera. Potentiële kopers moeten echter rekening houden met zijn beperkingen, zoals het ontbreken van bepaalde geavanceerde functies en een gemiddelde batterijduur, voordat ze hun beslissing nemen. Zoals TechRadar samenvat, vindt de ZV-1M2 zijn ideale positie tussen de Sony RX100 Mark IV en RX100 Mark V, waardoor het een overtuigende keuze is binnen zijn prijsklasse.

Verkrijgbaar bij:

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

3. Panasonic TZ80

 • list plus4K video capture
 • list plus4K Foto modi voor het vastleggen van het 'beslissende moment'
 • list plus30x optische zoom
 • list plusUitstekende aanpassingsopties met fysieke bedieningselementen
 • list plusIncorporatie van een touchscreen en een elektronische zoeker voor verbeterde bruikbaarheid en veelzijdigheid
 • list plusBeperkingen in beeldkwaliteit bij hogere ISO-instellingen
 • list plusMogelijkheid van het touchscreen om per ongeluk het scherpstelpunt te veranderen bij gebruik op ooghoogte
De Panasonic TZ80 is een veelzijdige compactcamera met een mix van functies die hem tot een sterke concurrent maken in de reis-zoom categorie. Met 4K video-opname, 4K foto-modi en een 30x optische zoom biedt hij uitstekende aanpassingsopties met fysieke bedieningselementen, waardoor hij een uitstekende keuze is voor het vastleggen van het "beslissende moment." De toevoeging van een touchscreen en een elektronische zoeker verbetert de bruikbaarheid en veelzijdigheid, waardoor gebruikers vanuit verschillende hoeken en in verschillende lichtomstandigheden kunnen fotograferen.

Volgens What Digital Camera blinkt de TZ80 uit in het bieden van "4K video-opname, 4K foto-modi voor het vastleggen van het 'beslissende moment' en uitstekende aanpassingsopties met fysieke bedieningselementen." Het is echter belangrijk op te merken dat, net als veel compactcamera's, de TZ80 enkele beperkingen in beeldkwaliteit kan vertonen bij hogere ISO-instellingen, zoals benadrukt in de review. Daarnaast wordt het potentieel van het touchscreen om per ongeluk het scherpstelpunt te veranderen wanneer het op ooghoogte wordt gebruikt, genoemd als een klein nadeel.

De TZ80 is een evolutie van zijn voorganger, de TZ70, met significante verbeteringen. Hij beschikt over een sensor met hogere resolutie, ondersteuning voor 4K-video en de herinvoering van een touchscreen, waardoor hij een krachtige zakformaat superzoom is, zoals vermeld in de review van CameraLabs. Deze update positioneert de TZ80 als een sterke keuze voor degenen die op zoek zijn naar een compacte maar krachtige camera voor een breed scala aan opnamesituaties.

In de wereld van compactcamera's concurreert de TZ80 met camera's zoals de PowerShot SX720 HS van Canon, die een vergelijkbare grootte en zoombereik heeft, maar geen ingebouwde elektronische zoeker en touchscreen heeft, zoals benadrukt in de review van CameraLabs.

In vergelijking met andere top compactcamera's valt de Panasonic TZ80 op door zijn 4K-mogelijkheden, 30x optische zoom en aanpassingsopties. Hoewel de Fujifilm X100V misschien wordt geprezen als de beste algehele compactcamera en de Canon PowerShot G1 X Mark III als de beste voor stilstaande beelden, maken de combinatie van functies van de TZ80 hem tot een overtuigende keuze voor reis-, dagelijkse fotografie en videografie.

Tot slot is de Panasonic TZ80 een solide allrounder, met indrukwekkende functies zoals 4K video, een 30x optische zoom en uitstekende aanpassingsopties, waardoor hij een veelzijdige metgezel is voor verschillende opnamesituaties. Hoewel hij enkele beperkingen kan hebben in beeldkwaliteit bij hogere ISO-instellingen en een potentieel touchscreenprobleem, maken zijn algehele prestaties en functies hem tot een sterke concurrent op de markt voor compactcamera's.

Verkrijgbaar bij:

Bekijk bij bol.com

4. Ricoh GR IIIx

Uitstekende beeldkwaliteit in een compact formaat:
 • list plusGrote APS-C-sensor en 40mm f/2.8-equivalente lens voor superieure beeldkwaliteit en veelzijdige opnamescenario's
 • list plusCompact formaat, intuïtieve bediening en aanpasbare opties voor veel gebruiksplezier
 • list plusIn-camera raw-bewerking, naadloze draadloze verbinding en robuust magnesiumlegering ontwerp voor verbeterde bruikbaarheid en duurzaamheid
 • list plusPremium prijs en mist bepaalde functies die te vinden zijn in zijn voorganger, zoals een ingebouwde flitser, zoeker en flexibel achteraanraakscherm
De Ricoh GR IIIx is een discrete en krachtige compactcamera, ontworpen voor straatfotografen en alledaagse gebruikers die superieure beeldkwaliteit zoeken in een compacte vorm. Met een grote APS-C-sensor en een 40mm f/2.8 equivalent lens biedt de camera gebruikers een andere brandpuntsafstand dan zijn voorganger en veelzijdigheid voor verschillende opnamescenario's. Ondanks het ontbreken van bepaalde functies die te vinden zijn in zijn voorganger, zoals een ingebouwde flitser, zoeker en flexibel touchscreen achteraan, is de compacte afmeting, intuïtieve bediening en aanpasbare opties maken het een plezier om te gebruiken.

De dichtstbijzijnde concurrent van de GR IIIx is de Fujifilm XF10, en het biedt meer straatwijsheid dan andere opties met een 28mm lens. Bovendien verbeteren in-camera raw-bewerkingen en naadloze draadloze verbinding met een smartphone de bruikbaarheid ervan. De krachtige pocketformaat, gemaakt van magnesiumlegering, biedt stevigheid in een lichtgewicht behuizing. Het beschikt over volledige handmatige bediening met drie externe belichtingswielen en een zeer responsief touchscreen-LCD, waardoor gebruikers snel aanpassingen kunnen maken terwijl ze onderweg zijn.

Wat betreft prestaties, beschikt de GR IIIx over een 24,24-megapixel APS-C CMOS-sensor, beeldstabilisatie in de body en de mogelijkheid om Full HD 1080p-video te schieten met 60fps. De prestaties bij weinig licht zijn opmerkelijk vanwege de sensor en stabilisatie, waardoor het geschikt is voor verschillende fotografiescenario's. Het biedt ook de mogelijkheid om te fotograferen op verschillende brandpuntsafstanden, waardoor de veelzijdigheid wordt vergroot.

Hoewel de Ricoh GR IIIx een hoogwaardige compactcamera is met uitzonderlijke beeldkwaliteit, komt deze tegen een premium prijs en mist bepaalde functies die te vinden zijn in zijn voorganger. Desalniettemin maken de krachtige sensor, compacte ontwerp en veelzijdige brandpuntsafstand het een aantrekkelijke optie voor fotografen die superieure beeldkwaliteit zoeken in een zakformaat camera. Zijn primaire gebruiksscenario's zouden straat- en portretfotografie zijn, waar de 40mm brandpuntsafstand een voordeel biedt, maar zijn flexibiliteit is ook geschikt voor verschillende opnamebehoeften. Als gevolg hiervan onderscheidt de Ricoh GR IIIx zich als een uitstekende keuze voor fotografen die een compacte camera zoeken met superieure beeldkwaliteit en veelzijdige opnamemogelijkheden.

Verkrijgbaar bij:

Bekijk bij bol.com

5. Panasonic Lumix LX100 II

De Panasonic Lumix LX100 II is een opvallende compactcamera die met name aantrekkelijk is voor enthousiaste hobbyisten. Met een middelgrote MFT-sensor die geschikt is voor zowel video als foto's, biedt deze camera indrukwekkende beeldkwaliteit, responsieve autofocus en intuïtieve fysieke bedieningselementen. Het beschikt over een grote sensor en een Leica-lens, waardoor gedetailleerde afbeeldingen met mooie kleuren worden gegarandeerd. De camera heeft een beeldresolutie van 17 MP, een 24-75 mm equivalent F1.7-2.8 zoomlens en de mogelijkheid om 4K-video's te maken, waardoor het een veelzijdige keuze is voor fotografie-enthousiastelingen die op zoek zijn naar hoogwaardige resultaten.

Volgens Digital Camera World wordt de LX100 II geprezen om zijn middelgrote MFT-sensor, waardoor deze geschikt is voor zowel video als foto's. Het artikel prijst ook de camera voor zijn indrukwekkende beeldkwaliteit, responsieve autofocus en goede fysieke bedieningselementen. De prestaties van de camera zijn goed tot ISO 3200, maar het helderder maken van beelden op deze ISO kan mogelijk niet optimale resultaten opleveren. Bovendien vergemakkelijken de Bluetooth- en Wi-Fi-connectiviteit het eenvoudig delen, hoewel het Auto Transfer-systeem enigszins onhandig kan zijn.

De evolutie van de LX100 II ten opzichte van zijn voorganger omvat verbeterde kleurweergave en slimme functies, waardoor het aantrekkelijk is voor enthousiaste fotografen. De prijs van $999 plaatst de camera als een sterke concurrent van de Sony RX100-serie, en biedt een alternatief met zijn unieke sterke punten. Echter, het staat tegenover enige concurrentie en beperkingen op het gebied van zoeker en videoprestaties, zoals benadrukt in de dpreview review. Desalniettemin uiten gebruikers tevredenheid met de LX100 II en uiten ze de hoop op een weerbestendige versie of een bijgewerkt Mark III-model in de toekomst.

In een markt vol opties concurreert de Panasonic Lumix LX100 II met de Fujifilm X100V, Sony ZV-1 en Ricoh GR IIIx. Hoewel de Fujifilm X100V wordt aanbevolen als de beste algehele compactcamera, gericht op fotografie-enthousiastelingen met zijn klassieke ontwerp, scherpere lens en gebruiksvriendelijke bedieningselementen, valt de Panasonic Lumix LX100 II op als de beste keuze voor enthousiaste hobbyisten, met uitstekende beeldkwaliteit en responsieve autofocus. De onderscheidende kenmerken van de LX100 II liggen in zijn middelgrote MFT-sensor, waardoor deze geschikt is voor zowel video als foto's, en zijn intuïtieve fysieke bedieningselementen.

De primaire gebruiksscenario's van de Panasonic Lumix LX100 II omvatten fotografie en videografie voor enthousiastelingen die op zoek zijn naar hoogwaardige resultaten in een compacte vorm. De voordelen zijn onder andere indrukwekkende beeldkwaliteit, responsieve autofocus en een veelzijdig zoombereik. Mogelijke beperkingen zijn suboptimale videoprestaties en enige concurrentie van andere compactcamera's in dezelfde prijsklasse.

Al met al is de Panasonic Lumix LX100 II een overtuigende keuze voor fotografie-enthousiastelingen die op zoek zijn naar een compactcamera die uitblinkt in beeldkwaliteit en responsieve autofocus. Zijn middelgrote MFT-sensor en intuïtieve fysieke bedieningselementen onderscheiden het in de markt, waardoor het een opmerkelijke optie is voor enthousiaste hobbyisten.

Verkrijgbaar bij:

Bekijk bij bol.com

6. Sony Cybershot DSC-RX100 VA

Uitstekende prestaties bij weinig licht:

De Sony Cyber-Shot DSC-RX100 VII is de jongste telg in de RX100-familie en verrast wederom met zijn prestaties. Ondanks het compacte formaat heeft deze camera een fijn groot zoombereik dankzij de 24-200 mm lens. Nieuw bij de RX100M7 is onder andere een nog snellere autofocus. Dit nieuwe vlaggenschip heeft met 0,02 seconden de allersnelste Autofocus ter wereld, zodat je elk moment haarscherp vast kunt leggen. Deze autofocus is niet alleen heel snel, maar met de 357 focus-punten ook heel nauwkeurig. Ook is het kantelbare scherm nu voorzien van aanraakbediening, waardoor het nog makkelijker is om de camera te laten doen wat jij wil. Het compacte design is voortgezet en met een gewicht van 302 gram neem je de Sony RX100VII zonder na te denken overal mee naartoe. Dankzij de sublieme filmmogelijkheden, waaronder de realtime tracking en oog-autofocus, is deze camera ook bij uitstek geschikt als vlogcamera. Dit is de koning onder de compactcamera’s.


Belangrijkste kenmerken van de Sony DSC-RX100 VII

 • Groot zoombereik dankzij 24-200mm lens met optimale beeldkwaliteit
 • Snelle, effectieve autofocus met dichte dekking
 • Continu fotograferen en betrouwbare AF/AE-tracking
 • Uitgebreide videomogelijkheden, waaronder 4K, oog-autofocus en realtime tracking
 • Professionele mogelijkheden in een compact design
 • Kantelbaar scherm met aanraakbediening


Groot zoombereik

De ingebouwde ZEISS® Vario-Sonnar T*-zoomlens van 24-200 mm F2.8-4.5 beschikt over een breed zoombereik dat gelijkwaardig is aan twee standaardzoomlenzen (24-70 mm en 70-200 mm) in een zeer compacte formaat. De lens is geconfigureerd met acht asferische lenselementen met 13 asferische oppervlakken voor maximale resolutie, helderheid en contrast over het hele zoombereik en tot aan de rand van het beeld. Vier originele AA-elementen (geavanceerd asferisch) helpen sferische, comatische en chromatische aberraties tot een minimum te beperken.


Nieuwe beeldsensor

De nieuw ontwikkelde gestapelde Exmor RS CMOS-sensor van 13,2 x 8,8 mm werkt samen met de nieuwste BIONZ X beeldverwerkingsprocessor om krachtige prestatieniveaus te leveren. Het resultaat is opnames zonder zwarte vlekken tot 20 fps en enkele burstopnamen tot 90 fps. Betrouwbare AF/AE-tracking is mogelijk dankzij snelle rekenkundige verwerking tot wel 60 keer/s om beweging van het onderwerp te kunnen voorspellen en volgen. Ook de elektronische zoeker en het lcd-scherm profiteren hiervan met verbeterde beelkdwaliteit en vloeiende weergave bij 60 fps tijdens opname.


Ultrasnelle autofocus

De snelle en uiterst nauwkeurige autofocus kan een opmerkelijke responstijd van 0,02 seconden leveren, de snelste ter wereld, en zo vluchtige momenten met precisie vastleggen. Een totaal van 357 autofocuspunten met brandpuntsvlakfasedetectie die ongeveer 68% van het beeldgebied bestrijken, het grootste ter wereld, in combinatie met 425 autofocuspunten met contrastdetectie en High-density AF Tracking-technologie, zorgen ervoor dat zelfs zeer onvoorspelbaar bewegende onderwerpen betrouwbaar kunnen worden gevolgd.


Realtime tracking

Voor het eerst bij de RX-serie wordt realtime tracking ondersteund. Als je een snel bewegend onderwerp volgt, gebruikt de bewegingstracker van de camera een geavanceerd algoritme voor onderwerpherkenning dat aan de hand van kleur, patroon (helderheid), afstand tot het ondewerp (diepte) en gezichts-/ooginformatie automatisch het ondewerp herkent en scherpgesteld houdt. Tijdens continu fotograferen profiteert de camera van AF-berekeningen tot wel 60 keer/s en levert uiterst nauwkeurige prestaties bij tracking, zelfs als de positie van het onderwerp elk moment verandert. Tracking kan ook worden gestart via aanraakbediening, zowel voor foto's als voor films.


Sublieme filmmogelijkheden

Met de DSC-RX100VII is ook verbeterd op het gebied van filmmogelijkheden. Zo kan je in 4K HDR filmen, maar is ook de beeldstabilisatie verbeterd. Het beeldstabilisatiesysteem van de camera kan nu de modus ʺActiefʺ gebruiken tijdens filmopnamen in 4K. En dankzij voortgaande ontwikkeling van de algoritmen van de camera is het beeldstabilisatie-effect bij filmopnamen in HD ook verbeterd in elke opnamemodus, met effectievere resultaten dan voorheen. Bovendien kunt u de app Imaging Edge™ Movie Edit33 gebruiken voor supervloeiende beelden, vergelijkbaar met wat je zou zien bij het gebruik van een gimbal. Daarnaast is ook realtime tracking en oog-autofocus beschikbaar tijdens het filmen. Zo blijft de camera het object volgen, ook tijdens het filmen.


Superslowmotion

Met de nieuwe sensor is een extra hoge framesnelheid tot 960/1000 fps mogelijk. Dus ook wanneer je opnamen maakt bij 200mm telefoto is het mogelijk om indrukwekkend close-up superslowmotion-materiaal vast te leggen. Met deze funcite kan je tot wel 40x vertragen.


Kantelbaar scherm met aanraakbediening

Het lcd-scherm met hoge resolutie is 7,5 cm groot en kantalt 180 graden omhoog en ongeveer 90 graden omlaag voor eenvoudige kadreren van zelfportretten en opnamen onder een hoge of lage hoek. Ook ideaal bij vloggen dus! Het scherm bevat ook aanraakbediening. Onder andere erg handig voor het aangeven van de focus.

Verkrijgbaar bij:

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk bij bol.com

7. Canon PowerShot G5 X Mark

 • list plusModerne 1"-type sensor voor hoogwaardige afbeeldingen
 • list plusGebrek aan 24p video-opname en microfoonaansluiting
 • list plusCompact formaat kan de alledaagse bruikbaarheid beïnvloeden
 • list plusFijne details kunnen minder indrukwekkend zijn, vergelijkbaar met de ruisonderdrukking van smartphones
De Canon PowerShot G5 X Mark II onderscheidt zich als een high-end compactcamera, perfect voor enthousiastelingen die op zoek zijn naar een speciale reis- of familiecamera. Deze opvolger van de G7 X-reeks heeft een moderne 1"-type sensor, een veelzijdige lens met uitgebreid zoombereik en een snelle diafragmabereik. Volgens DPReview heeft het een "responsieve prestatie" en "goede kwaliteit 4K-video," terwijl TechRadar zijn "gestroomlijnde en draagbare" ontwerp benadrukt. De 20,1MP-sensor, DIGIC 8-processor en 4K-video-opname zonder cropfactor positioneren het als een van de beste compactcamera's, geschikt voor reisfotografie.

Het ontwerp van de G5 X Mark II, inclusief een pop-up elektronische zoeker en fysieke bedieningselementen, is een afwijking van conventionele Mark II-updates en biedt een meer draagbaar formaat. TechRadar merkt op dat de camera "responsief is en betrouwbare belichtingen biedt," waardoor het ideaal is voor reisfotografie. Het heeft echter beperkingen, zoals het ontbreken van 24p-video-opname, een microfoonaansluiting en beperkte aanpassingsopties, zoals opgemerkt door DPReview.

Digital Camera World benadrukt het 3-inch kantelbare touchscreen, aanpasbare lensbedieningsring en 4K UHD-videomogelijkheden, die allemaal bijdragen aan het compacte en krachtige ontwerp. Sommige gebruikers vinden echter dat het de karakter en charme van het originele model mist en dat de compacte afmetingen de alledaagse bruikbaarheid kunnen beïnvloeden. Bovendien, hoewel de beeldkwaliteit en autofocus worden geprezen, kan fijne details minder indrukwekkend zijn, vergelijkbaar met de ruisonderdrukking van smartphones en point-and-shoot compactcamera's.

In vergelijking met zijn voorganger en de G7 X Mark III, onderscheidt de G5 X Mark II zich door zijn speciale reisvriendelijke ontwerp, betrouwbare prestaties en indrukwekkende reeks functies, waardoor het een solide keuze is voor reis- en familiefotografie. De beperkingen, zoals het ontbreken van bepaalde videofuncties en de mogelijke invloed van de compacte afmetingen op de alledaagse bruikbaarheid, zijn echter aspecten om in overweging te nemen.

Concluderend excelleert de Canon PowerShot G5 X Mark II in zijn compacte en krachtige ontwerp, waardoor het een ideale metgezel is voor reisfotografie. Zijn indrukwekkende reeks functies en betrouwbare prestaties tillen het naar de top van de beste compactcamera's. Potentiële gebruikers moeten echter rekening houden met de beperkingen, zoals videofuncties en de impact van de compacte afmetingen op de alledaagse bruikbaarheid. Zoals TechRadar het stelt, "Het is een krachtige kleine camera, maar niet helemaal perfect."

Verkrijgbaar bij:

Op voorraad. Voor 19:00 uur besteld, maandag in huis

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 6 tot 7 maanden

8. Leica Q3

 • list plusExceptionele beeldkwaliteit
 • list plusHoge prijs
De Leica Q3 is een opvallende premium compactcamera die hoge lof heeft gekregen voor zijn uitzonderlijke beeldkwaliteit, ontwerp en moderne functies. Met een 60,3MP full-frame sensor en een vaste Summilux 28mm f/1.7 ASPH-lens biedt het een verleidelijke mix van mogelijkheden. De camera wordt geprezen om zijn robuuste bouwkwaliteit, gebruiksvriendelijke bedieningselementen en uitstekende zoeker, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor fotografie liefhebbers. Volgens Amateur Fotograaf kreeg de camera hoge beoordelingen voor verschillende aspecten, waaronder belichting, autofocus en dynamisch bereik, waarmee het zijn positie als topklasse compactcamera verstevigt.

De Leica Q3 wordt omschreven als "tijdloos, minimalistisch en gebruiksvriendelijk" door Fstoppers en maakt indruk met zijn eenvoudige maar effectieve ontwerp. De lay-out van de camera wordt geprezen om zijn gebruiksgemak, met essentiële bedieningselementen handig geplaatst, wat een naadloze gebruikerservaring biedt. Bovendien zijn het verbeterde autofocussysteem en de kantelmechanisme voor het achterste LCD-scherm benadrukt als opmerkelijke verbeteringen, die de aantrekkingskracht van de camera verder vergroten.

Belangrijke kenmerken van de Leica Q3, zoals de BSI-CMOS sensor met fasedetectie-elementen voor autofocus en zijn vermogen om zowel JPEG- als raw-bestanden vast te leggen op twee resoluties, dragen bij aan zijn veelzijdigheid en hoogwaardige prestaties. De 8K video-opnamemogelijkheden en verbeterde connectiviteit met de Leica Photos app benadrukken de moderniteit en aanpasbaarheid van de camera aan diverse opnamesituaties.

Ondanks zijn sterke punten zijn er enkele beperkingen opgemerkt. De JPEG-kleuren van de camera werden bekritiseerd omdat ze enigszins flets waren, en het scherm kan alleen omhoog en omlaag kantelen, zoals benadrukt in de recensie van Amateur Fotograaf. Bovendien plaatst het prijskaartje van £5300, zoals vermeld in dezelfde recensie, de Leica Q3 als een high-end optie in zijn categorie, wat mogelijk de toegankelijkheid tot een breder publiek beperkt.

In vergelijking met zijn voorgangers heeft de Leica Q3 aanzienlijke verbeteringen, zoals een sensor met hogere resolutie, verbeterde video-opnamemogelijkheden en een digitale crop-modus die verschillende brandpuntsafstanden biedt. Zijn ontwerp, dat doet denken aan Leica's M-serie meetzoekercamera's, voegt een vleugje nostalgie toe terwijl het een strak en modern esthetisch behoudt, zoals opgemerkt door TechRadar, waardoor het een overtuigende keuze is op de compactcamera markt.

In een markt vol geavanceerde compactcamera's valt de Leica Q3 op door zijn ongeëvenaarde beeldkwaliteit, robuuste bouw en gebruiksvriendelijke bedieningselementen. Het premium prijskaartje kan echter een uitdaging vormen voor degenen die op zoek zijn naar een meer betaalbare optie. Voor gebruikers die uitzonderlijke beeldkwaliteit prioriteren en bereid zijn te investeren in een topklasse compactcamera, maken de superieure functies en ontwerp van de Leica Q3 het een overtuigende keuze.

Verkrijgbaar bij:

9. Canon SX740

Betaalbaar met een lange zoom voor op reis:
 • list plusBeschikt over een aanzienlijke 40x zoomlens om onderwerpen van veraf te kunnen vastleggen
 • list plusEen 20,3-megapixelsensor en 4K-videomogelijkheden voor opnames van hoge resolutie
 • list plus5-assige optische beeldstabilisatie en Digic 8-beeldprocessor voor vloeiende videoregistratie en continu fotograferen met 10 fps
 • list plusGeen aanraakgevoelig LCD-scherm en elektronische zoeker
 • list plusBeperking in gevoeligheidsbereik en geen mogelijkheid tot Raw-foto's
 • list plusPrijs kan voor sommige gebruikers wat hoog zijn en is beperkt tot 1080p video-opname
Ik ben erg enthousiast over de Canon PowerShot SX740 HS compact camera, met zijn 40x zoomlens, 20,3-megapixelsensor en 4K-videomogelijkheden. Dankzij de 5-assige optische beeldstabilisatie en de Digic 8-beeldprocessor kunt u niet alleen soepel video's opnemen, maar ook continu foto's maken met 10 fps. Met de Wi-Fi, Bluetooth en GPS kunt u moeiteloos draadloos afbeeldingen delen. De comfortabele grip en de speciale modusknop voor verschillende opnamemodi en effecten maken het gebruik nog prettiger. Helaas mist het een aanraakgevoelig LCD-scherm en een elektronische zoeker, wat voor sommige gebruikers een punt van overweging kan zijn.

Volgens een recensie van Digital Camera World maakt de Canon PowerShot SX740 HS indruk met zijn snelle opstarttijd, snelle scherpstelling en over het algemeen nauwkeurige belichtingsmeting. Het kan echter een vertraging vertonen in de automatische modus. De beperking in gevoeligheidsbereik en het ontbreken van de mogelijkheid om in Raw te fotograferen worden genoemd als nadelen, vooral gezien de prijs. Het compacte formaat en indrukwekkende zoommogelijkheden worden geprezen, hoewel sommigen de prijs wat aan de hoge kant vinden en de beperking tot 1080p video opmerken.

In vergelijking met andere compactcamera's heeft de Canon PowerShot SX740 HS te maken met een diverse markt. Hoewel het uitblinkt in zoommogelijkheden en 4K-video-opname, bieden andere modellen zoals de Fujifilm X100V, gericht op straatfotografie, en de Sony ZV-1, gericht op vloggen, specifieke functies die aansluiten bij de behoeften van specifieke gebruikers. De Canon PowerShot G5 X Mark II, bekend om zijn praktische gebruik en 20x ingebouwde zoom, is een nauwe concurrent wat betreft compactheid en zoommogelijkheden.

De Canon PowerShot SX740 HS is een veelzijdige reisgenoot, die uitblinkt in het vastleggen van verre onderwerpen met zijn grote zoombereik en het mogelijk maken van het opnemen van video's in hoge resolutie. De beperkingen in gevoeligheidsbereik en de mogelijkheid om in Raw te fotograferen kunnen voor fotografie-enthousiasten die uitgebreide nabewerkingsmogelijkheden zoeken, belangrijke overwegingen zijn. De gebruiksvriendelijke ontwerp, compacte vormgeving en uitgebreide functies maken het echter tot een sterke concurrent in de categorie compactcamera's, vooral voor gebruikers die zoommogelijkheden en 4K-video-opname prioriteren.

Samengevat biedt de Canon PowerShot SX740 HS compactcamera een overtuigende mix van functies, met name uitblinkend in zijn grote zoombereik en 4K-video-opnamemogelijkheden. Hoewel het concurrentie ondervindt van modellen met gespecialiseerde functies, maken de veelzijdigheid en gebruiksvriendelijke ontwerp het tot een sterke keuze voor reizigers en fotografie-enthousiasten die op zoek zijn naar een compact maar krachtig hulpmiddel voor beeldvorming.

Verkrijgbaar bij:

Bekijk bij bol.com

10. Fujifilm X100V

Fujifilm X100V

Fujifilm X 100V. Cameratype: Compactcamera, Megapixels: 26,1 MP, Type beeldsensor: X-Trans CMOS 4, Maximale beeldresolutie: 6240 x 4160 Pixels. ISO gevoeligheid (max): 51200. Snelste camera sluiter snelheid: 1/32000 s. Wi-Fi. HD type: 4K Ultra HD, Maximale videoresolutie: 4096 x 2160 Pixels. Beeldschermdiagonaal: 7,62 cm (3''), Touchscreen. Beeldzoeker: Hybride. Gewicht: 428 g. Kleur van het product: Zwart

Verkrijgbaar bij:

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk bij bol.com

Succes en we hopen dat je dankzij ons de beste aankoop maakt!

todo

© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved