ills
Last update: Jun 22, 2024
Wat is de beste Spiegelreflexcamera op de markt? Met zoveel Spiegelreflexcamera's raak je snel het overzicht kwijt.
Vandaag helpen we je!
Methodologie

Wil je weten hoe deze lijst tot stand is gekomen en hoe we te werk gaan? Klik op de link hieronder voor meer informatie.

Hoe testen we?

Up to date

Ons systeem is elke dag bezig met vinden en rangschikken van nieuwe producten. Op deze manier zorgen we ervoor dat alles up to do date is.

Redactionele Richtlijnen

ills
1
Nikon D780
Beste spiegelreflexcamera
Nikon D780
MerkNikon
Score9.8
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
2
Canon EOS 90D
Hoogwaardige DSLR uit het middensegment
Canon EOS 90D
MerkCanon
Score9.7
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
3
Nikon D850
Uitzonderlijke beeldkwaliteit voor professionals
Nikon D850
MerkNikon
Score9.5
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
4
Nikon D5600
Nikon D5600
MerkNikon
Score9.3
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
5
Nikon D7500
Nikon D7500
MerkNikon
Score8.9
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
6
Canon EOS 6D Mark II
Instapmodel full-frame met sterke waardepropositie
Canon EOS 6D Mark II
MerkCanon
Score8.9
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
7
Nikon D3500
Nikon D3500
MerkNikon
Score8.6
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
8
Nikon D500
Nikon D500
MerkNikon
Score8.4
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
9
Canon EOS 5D Mark IV
Vlaggenschip full-frame met erfgoed en innovatie
Canon EOS 5D Mark IV
MerkCanon
Score8.2
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
10
Canon EOS Rebel T8i
Canon EOS Rebel T8i
MerkCanon
Score8.1
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ

Hoe komt deze super Spiegelreflexcamera lijst tot stand..?

Hoe doen we dit?

De wereld is aan het veranderen... en ook het winkelonderzoek naar de beste Spiegelreflexcamera's ! Waar je eerst naar de winkel ging en je liet adviseren voor de beste aankoop van Spiegelreflexcamera is er nu een robot die je kan helpen. Op Xbeste hebben we diverse grote winkels en webshops onderzocht wat een goed product… goed maakt.

svgs

Onderzoek

Naast een robot dit onderzoek te laten doen hebben we ook onderzoek gedaan op het internet naar de belangrijkste kenmerken van Spiegelreflexcamera.

De beste Spiegelreflexcamera's op 1 plek

1. Nikon D780

Beste spiegelreflexcamera:
 • list plusVeelzijdig voor stilstaande fotografie en videografie
 • list plusIncorporates verbeteringen van de Z6, waaronder autofocus, videoprestaties en intervalopnamen
 • list plusGeavanceerde functies zoals focus shift-modus, filmscannen, breed ISO-bereik en lange batterijduur
 • list plusAfwezigheid van een AF Assist-lamp en ingebouwde flitser
De Nikon D780 is een veelzijdige spiegelreflexcamera die het beste van zowel DSLR- als spiegelloze technologie combineert, waardoor het een overtuigende keuze is voor zowel fotografie als videografie. Met een 24,5MP BSI CMOS full-frame sensor, 7fps opname, UHD 4K vastlegging en een 51-punts AF-module, erft het elementen van zowel de D5 als de Z6 en positioneert het zichzelf als een veel capabelere machine dan zijn voorganger. Zoals ik zeg, "De D780 wordt beschouwd als een solide keuze voor sport of actie vanwege zijn diepe buffer en AF-prestaties." De integratie van verbeteringen van de Z6, waaronder autofocus, videoprestaties en intervalopnamen, verhoogt verder zijn aantrekkingskracht, waardoor het ook een geschikte optie is voor videografen. De videomogelijkheden van de camera, waaronder oversampled 4K-video zonder bijsnijden en 1080p-video met 120 FPS, evenals 10-bit N-log via HDMI, zijn bijzonder geprezen.

In vergelijking met de D850 is de D780 ontworpen om te voldoen aan meer algemene behoeften, uitblinkend in Live View-modus en het integreren van spiegelloze Z6-technologie. Terwijl de D850 een hogere resolutie biedt van 45,7 MP en geoptimaliseerd is voor maximaal dynamisch bereik met een basis-ISO van 64, maken de 24,5MP-sensor, 51 AF-punten en basis-ISO van 100 van de D780 het een veelzijdige optie die geschikt is voor een breed scala aan fotografiescenario's, van actie tot portretten tot landschappen. De 4K-videomogelijkheden van de D780, ongeknipte UHD bij verschillende beeldsnelheden en on-sensor fase-detectie AF voor verbeterde Live View-prestaties maken het een aantrekkelijke keuze voor multimediacontentmakers.

De geavanceerde functies van de D780, zoals focus shift-modus, filmscannen, een breed ISO-bereik van 100-51.200 (uitbreidbaar tot 50-204.800) en een sluitertijd tot 900 seconden, benadrukken verder zijn veelzijdigheid en moderne mogelijkheden. Het is echter bekritiseerd vanwege het ontbreken van een AF Assist-lamp en ingebouwde flitser. Ondanks dit dragen de aanpassingsopties, uitstekende implementatie van Auto ISO en lange batterijduur van 2260 opnamen bij aan zijn aantrekkingskracht.

In het competitieve landschap onderscheidt de naadloze integratie van DSLR- en spiegelloze technologie van de D780 zich, en biedt een evenwichtige mix van traditionele DSLR-functionaliteit en moderne mogelijkheden. Hoewel de D850 misschien een voorsprong heeft in scenario's die een hogere resolutie en maximaal dynamisch bereik vereisen, positioneert de veelzijdigheid, videomogelijkheden en verbeterd autofocusalgoritme van de D780 het als een overtuigende optie voor liefhebbers die op zoek zijn naar een alles-in-één camera. Het is een ideale keuze voor degenen die op zoek zijn naar een hoogwaardige, allesomvattende DSLR die naadloos overgaat tussen foto's en video's.

Tot slot, de Nikon D780 valt op als een veelzijdige en capabele DSLR die tegemoetkomt aan een breed scala aan fotografie- en videografiebehoeften, met moderne functies met behoud van de charme van traditionele DSLR's. De sterke punten in videomogelijkheden, autofocusprestaties en veelzijdigheid maken het een toonaangevende concurrent in zijn categorie, ondanks de kleine kritiek die het heeft ontvangen.

Verkrijgbaar bij:

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk bij bol.com

2. Canon EOS 90D

Hoogwaardige DSLR uit het middensegment:
 • list plusUitzonderlijke 4K/30p videocapture zonder bijsnijden
 • list plusHoge resolutie 32,5 megapixel APS-C CMOS-sensor
 • list plusSnelle framerates en veelzijdige videomogelijkheden
 • list plusWordt kritisch bekeken in prestatievergelijkingen met specifieke modellen
 • list plusGemengde meningen over de prestaties in vergelijking met andere modellen
 • list plusSuggesties voor verbeteringen, zoals het toevoegen van een eersteklas EVF
De Canon EOS 90D is een veelzijdige DSLR die moeiteloos klassiek gebruiksgemak combineert met geavanceerde videomogelijkheden, waardoor het optimaal is voor video onder de mid-range DSLR's. Met een 32.5 Megapixel APS-C CMOS sensor, 45-punts cross-type AF en 7 fps burst shooting, levert de 90D uitzonderlijke prestaties. Zijn opvallende kenmerk is de 4K/30p videocapture zonder crop, wat het onderscheidt van zijn concurrenten. Zoals Digital Camera World opmerkt, "De EOS 90D wordt geprezen om zijn hoge-resolutie sensor, snelle framerates en veelzijdige videomogelijkheden, waarbij het de beste eigenschappen van DSLR- en spiegelloze technologieën combineert."

In vergelijking met zijn voorganger, de EOS 80D, biedt de 90D aanzienlijke verbeteringen. Het heeft een hogeresolutiesensor, een snellere Digic 8 beeldprocessor, een uitgebreid ISO-bereik en een verbeterde belichtingsmetingssensor voor nauwkeurigere belichtingen. Deze verbeteringen, samen met de mogelijkheid om tot 10 frames per seconde te schieten met de zoeker en 11 fps in live-view, tonen zijn evolutie aan. Zoals benadrukt door Digital Trends, "De 90D biedt verschillende upgrades ten opzichte van de EOS 80D, wat meer details biedt voor grote prints en meer vrijheid om bij te snijden."

Het ergonomische ontwerp, comfortabele grip en goed ontworpen bedieningselementen van de Canon EOS 90D maken het een genot om te gebruiken, zoals benadrukt door Digital Camera World. Echter, de camera wordt vergeleken met andere modellen zoals de Sony a6500 en krijgt gemengde meningen over zijn prestaties. Sommigen hebben verbeteringen voorgesteld, zoals het toevoegen van een hoogwaardige EVF om het concurrerender te maken met spiegelloze camera's. Ondanks dit is de aantrekkingskracht van de 90D op enthousiaste en gevorderde amateurfotografen duidelijk, omdat het geavanceerde functies combineert met indrukwekkende beeldkwaliteit.

In de wereld van mid-range DSLR's onderscheidt de Canon EOS 90D zich door zijn uitzonderlijke videomogelijkheden, waardoor het een topkeuze is voor videografie-enthousiastelingen. Zijn vermogen om 4K-video te schieten zonder crop en de volledige sensorbreedte te benutten, onderscheidt het van veel concurrenten. Hoewel het kritiek kan krijgen in prestatievergelijkingen met specifieke modellen, maken zijn hoge-resolutiesensor, snelle framerates en veelzijdige videomogelijkheden het een overtuigende keuze voor degenen die willen uitblinken in videografie binnen het DSLR-domein.

Concluderend excelleert de Canon EOS 90D als een mid-range DSLR met de focus op video, met geavanceerde functies en indrukwekkende beeldkwaliteit. Zijn evolutie van eerdere modellen, onderscheidende kenmerken en optimale videoprestaties maken het een opvallende keuze in zijn categorie. Ondanks kritiek en ruimte voor verbetering, positioneren zijn sterke punten het als een overtuigende optie voor enthousiastelingen die een balans zoeken tussen klassieke DSLR-bediening en geavanceerde videomogelijkheden.

Verkrijgbaar bij:

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

3. Nikon D850

Uitzonderlijke beeldkwaliteit voor professionals:
 • list plusUitzonderlijke beeldkwaliteit en oplossend vermogen
 • list plusHoge snelheid continue opname en autofocus systeem
 • list plusBrede scala aan F-mount lenzen en compatibiliteit met FTZ-adapter
 • list plusGrotere omvang en gewicht in vergelijking met spiegelloze camera's
De Nikon D850 SLR-camera staat in 2023 als bewijs van de blijvende relevantie van DSLR-camera's, met uitzonderlijke beeldkwaliteit die voldoet aan de behoeften van enthousiastelingen en professionele fotografen. Met een 45,7MP backside-verlichte CMOS-sensor biedt deze camera ongeëvenaarde resolutie en dynamisch bereik, vooral bij zijn basis-ISO van 64. Met zijn 7 fps continu-opnames, 153-punts AF-systeem en UHD 4K-video-opname, is de D850 een overtuigende keuze voor fotografen die zowel hoge resolutie als snelheid zoeken in één camera. De betaalbaarheid van F-mount lenzen en de duurzaamheid van Nikon's FTZ-adapter voegen nog meer toe aan de aantrekkingskracht van deze camera, wat het een opmerkelijke investering maakt voor professioneel gebruik, zelfs in het tijdperk van spiegelloze camera's.

De BSI-sensor van de D850 verbetert de prestaties bij weinig licht en de beeldkwaliteit aan de randen, terwijl de ISO 64-modus dynamische voordelen biedt, zoals benadrukt in de review van DPReview. Bovendien maakt het ontbreken van een anti-aliasingfilter fijnere detailopnamen mogelijk, en de camera krijgt de volledige AF-mogelijkheden van Nikon's vlaggenschip spiegelreflexcamera, de D5, wat bijdraagt aan zijn hoge scherpstelvermogen en opnamesnelheid. De recensie van Ken Rockwell benadrukt verder de kracht van de camera aan de hand van voorbeeldafbeeldingen die zijn capaciteiten laten zien in verschillende omgevingen, zoals landschappen, verlaten mijnen en weinig licht, waarbij de hoge resolutie en het dynamisch bereik over verschillende ISO-instellingen worden gedemonstreerd.

De Nikon D850 concurreert met verschillende andere opties op de markt, zoals vermeld in de recensie van SLR Lounge. Het overtreft zijn tegenhangers zowel bij lage als hoge ISO's, met geavanceerde functies zoals ongecropte 4K-video met focus peaking en een vlaggenschip autofocus-systeem. Ondanks dat het slechts één jaar oud is, wordt de D850 geprezen om zijn uitzonderlijke resolutie, dynamisch bereik en geavanceerde functies, waardoor het een sterke concurrent is op de DSLR-markt.

In vergelijking met spiegelloze camera's ligt de primaire kracht van de Nikon D850 in zijn uitzonderlijke beeldkwaliteit en het uitgebreide assortiment F-mount lenzen dat het ondersteunt, waardoor het een ideale keuze is voor professioneel gebruik. Echter, net als elke DSLR, kan het grotere formaat en gewicht beperkingen opleggen in situaties waar draagbaarheid van groot belang is. Terwijl spiegelloze camera's blijven evolueren, maken de blijvende aantrekkingskracht en opmerkelijke mogelijkheden van de D850 het een opvallende optie voor fotografen die beeldkwaliteit en veelzijdigheid vooropstellen, zoals elegant uitgedrukt in de recensie van Mike Harris: "De Nikon D850 is mijn favoriete camera voor bijna alles."

Samengevat handhaaft de Nikon D850 SLR-camera zijn reputatie als topkeuze voor professionals en enthousiastelingen, met uitzonderlijke beeldkwaliteit, geavanceerde functies en compatibiliteit met een breed scala aan lenzen. De combinatie van hoge resolutie, dynamisch bereik en snelheid zet hem apart op de DSLR-markt, waardoor het een waardevolle investering is voor degenen die beeldkwaliteit boven alles stellen.

Verkrijgbaar bij:

Bekijk bij bol.com

4. Nikon D5600

 • list plusCompact ontwerp
 • list plusGebruiksvriendelijke interface
 • list plusIndrukwekkende beeldkwaliteit
 • list plusConnectiviteitsproblemen met het SnapBridge-systeem
 • list plusBeperkingen in videomogelijkheden, zoals het ontbreken van 4k-video-opname en teleurstellende FHD-video kwaliteit
 • list plusOmvangrijk ontwerp
De Nikon D5600 DSLR-camera heeft lof gekregen voor zijn compacte ontwerp, gebruiksvriendelijke interface en indrukwekkende beeldkwaliteit, waardoor het een overtuigende keuze is voor fotografie liefhebbers. Met een 24.2MP sensor en 39 autofocuspunten biedt de D5600 uitstekend beelddetail en nauwkeurige scherpstelling. Het 3.2-inch vari-angle touch-gevoelige LCD-scherm voegt een laag van gemak toe, waardoor de algehele opname-ervaring wordt verbeterd. Zoals opgemerkt door Digital Camera World, maken de kleine afmetingen en lichte gewicht van de camera het gemakkelijk te hanteren, en de nieuwe AF-P 18-55mm lens draagt bij aan verbeterde Live View-prestaties en autofocus-snelheid.

Volgens RTINGS is de D5600 een veelzijdige camera die geschikt is voor diverse fotografiebehoeften, met uitstekende prestaties in reis- en landschapsfotografie. Het levert scherpe en gedetailleerde beelden zelfs bij hoge ISO-niveaus, waardoor hoogwaardige resultaten worden gegarandeerd in diverse opnameomstandigheden. Bovendien is de indrukwekkende FHD-videostabilisatie goed geschikt voor vloggen, wat waarde toevoegt voor gebruikers die geïnteresseerd zijn in videografie. Ken Rockwell benadrukt de uitzonderlijke beeldkwaliteit, resolutie en stille sluiter van de camera, waardoor het ideaal is voor discrete opnamen en aantrekkelijk voor degenen die uitstekende foto's willen zonder de omvang van grotere DSLR's.

Echter, het SnapBridge-systeem, benadrukt door Digital Camera World, kan connectiviteitsproblemen opleveren, met name met iPhone-connectiviteit, wat de naadloze overdracht van foto's kan beïnvloeden. RTINGS wijst ook op beperkingen in video-mogelijkheden, zoals teleurstellende FHD-videokwaliteit en het ontbreken van 4k-videoregistratie, wat gebruikers die zich richten op videoproductie zou kunnen afschrikken. Bovendien kan het omvangrijke ontwerp van de camera, zoals vermeld door RTINGS, een nadeel zijn in verschillende fotografie- en videotoepassingen, wat mogelijk van invloed is op de draagbaarheid en het gebruiksgemak in bepaalde scenario's.

In vergelijking met zijn tegenhangers houdt de Nikon D5600 stand met zijn compacte formaat, uitzonderlijke beeldkwaliteit en gebruiksvriendelijke functies. In tegenstelling tot de Canon EOS Rebel T7i, zoals benadrukt door PCMag, valt de D5600 op door zijn draagbaarheid en gebruiksgemak, waardoor het een uitstekende optie is voor liefhebbers die een lichtgewicht maar toch krachtige camera zoeken. Hoewel de Canon EOS Rebel T7i misschien concurrerende functies biedt op andere gebieden, maken de sterke punten van de D5600 op het gebied van beeldkwaliteit en gebruikersinterface het een sterke concurrent, vooral voor reis- en discrete opnamescenario's.

Concluderend presenteert de Nikon D5600 DSLR-camera een overtuigende optie voor fotografie liefhebbers, met uitzonderlijke beeldkwaliteit, gebruiksvriendelijke bediening en een compact ontwerp. De veelzijdigheid in diverse fotografiegenres, zoals reis- en landschapsfotografie, maakt het een waardevol hulpmiddel voor het vastleggen van hoogwaardige beelden. Echter, mogelijke beperkingen in video-mogelijkheden en connectiviteitsproblemen met het SnapBridge-systeem moeten worden overwogen, vooral voor gebruikers met specifieke eisen op het gebied van videografie en connectiviteit. Over het algemeen is de D5600 een overweging waard voor individuen die een lichtgewicht en krachtige camera zoeken voor diverse fotografiebehoeften.

Verkrijgbaar bij:

Bekijk bij bol.com

5. Nikon D7500

 • list plus20.9MP APS-C CMOS-sensor voor hoogwaardige afbeeldingen en 4K UHD-videomogelijkheid voor veelzijdige videografie.
 • list plus8fps continue opnamesnelheid en uitgebreid ISO-bereik voor flexibiliteit in verschillende opnameomstandigheden.
 • list plusWeersbestendige koolstofvezel body en verbeterde ergonomie voor duurzaamheid en gebruiksvriendelijke bediening.
 • list plusGebrek aan een tweede geheugenkaartsleuf in vergelijking met zijn voorganger, de D7200.
 • list plusOnvermogen om een batterijgrip te ondersteunen kan de mogelijkheden voor langdurig fotograferen beperken voor bepaalde gebruikers.
Ik ben de Nikon D7500, een indrukwekkende DSLR die naadloos snelheid, functies en duurzaamheid combineert tegen een verlaagde prijs. Met een 20,9 MP APS-C CMOS-sensor, 4K UHD-videomogelijkheden, 8fps continu-opnamesnelheid en een uitgebreid ISO-bereik van 100-51.200 (uitbreidbaar tot 50-1.640.000), ben ik een krachtpatser voor fotografie en videografie. Mijn 51-punts fasedetectie-autofocussysteem en een kantelbaar 3,2-inch touchscreen maken mij veelzijdig en gebruiksvriendelijk. Mijn koolstofvezel body is weerbestendig, wat zorgt voor veerkracht in verschillende opnamesituaties. Zoals benadrukt door Digital Camera World, "De Nikon D7500 wordt geprezen om zijn combinatie van snelheid, functies en robuustheid, samen met een verlaagde prijs."

Speciaal ontworpen voor sport- en natuurfotografie, excelleer ik met mijn snelle framesnelheid, grote buffer en uitgebreide autofocusmogelijkheden. Mijn verbeterde ergonomie en uitstekende bediening maken mij ideaal voor fotografen die gebruiksgemak belangrijk vinden, zoals benadrukt door Photography Life. Bovendien doet mijn lagere resolutie in vergelijking met mijn voorgangers geen afbreuk aan mijn kwaliteit, waardoor ik geschikt ben voor landschapsfotografie en detailgerichte behoeften.

Mijn weglating van een laagdoorlaatfilter zorgt voor uitzonderlijke details, en mijn ISO-flexibiliteit biedt meer creatieve mogelijkheden, zoals opgemerkt door TechRadar. Bovendien verbetert de inclusie van Nikon's SnapBridge-technologie voor automatische beeldoverdracht naar slimme apparaten mijn connectiviteit en gemak. Het is echter belangrijk om op te merken dat ik geen tweede geheugenkaartsleuf heb, in tegenstelling tot mijn voorganger, de D7200, zoals benadrukt door verschillende reviewers, waaronder TechRadar en Digital Camera World.

In vergelijking met mijn voorgangers introduceer ik welkome verbeteringen, zoals een kantelbaar touchscreen, diepere grip en weerbestendigheid, wat aansluit bij de behoeften van zowel enthousiastelingen als professionals, zoals vermeld door DPReview. Met een body-only optie geprijsd op $1249 in de VS en een kitoptie beschikbaar voor $1749, bied ik een uitstekend waardevoorstel voor mijn mogelijkheden.

In het competitieve landschap van DSLRs spring ik eruit als een overtuigende optie voor enthousiastelingen en professionals die op zoek zijn naar een veelzijdige en duurzame camera met indrukwekkende snelheid en beeldkwaliteit. Mijn specialisatie in sport- en natuurfotografie, gecombineerd met mijn robuuste functies, maken mij een waardige concurrent. Echter, het ontbreken van een tweede geheugenkaartsleuf en de onmogelijkheid om een batterijgrip te ondersteunen zijn beperkingen om rekening mee te houden voor bepaalde gebruikers.

Samengevat ben ik de Nikon D7500, een lovenswaardige DSLR die uitblinkt in snelheid, veelzijdigheid en duurzaamheid, waardoor ik een opmerkelijke keuze ben voor fotografie enthousiastelingen. Zoals benadrukt door de recensies, positioneren mijn robuuste functies, verbeterde ergonomie en concurrerende prijsstelling mij als een sterke concurrent in mijn categorie, die tegemoetkomt aan een breed scala van fotografiebehoeften.

Verkrijgbaar bij:

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk bij bol.com

6. Canon EOS 6D Mark II

Instapmodel full-frame met sterke waardepropositie:
Hey daar! Ik ben de Canon EOS 6D Mark II, een veelzijdige instap full-frame DSLR die een sterke prijs-kwaliteitverhouding biedt voor gevorderde amateurs, enthousiastelingen en professionals die op zoek zijn naar een tweede Canon DSLR body. Met een 26MP sensor met Dual Pixel technologie, een 45-punts autofocus systeem, volledig kantelbaar touchscreen, Wi-Fi, GPS en 6.5 fps burst shooting, combineer ik prestaties met toegankelijkheid, wat lof heeft opgeleverd van recensenten. Volgens Digital Camera World is mijn "een aanzienlijke verbetering ten opzichte van zijn voorganger, met een nieuwe 26.2-megapixel sensor, een verbeterd autofocus systeem en een vergroot ISO-bereik." Deze evolutie positioneert mij als een modernere en capabelere keuze voor enthousiastelingen, benadrukt door het vergrote ISO-bereik van 100-40,000 (uitbreidbaar tot 50-104,400) en de aanzienlijke verbeteringen in resolutie, autofocus, burst shooting en batterijduur.

Ondanks dat ik geen 4K-video ondersteun, bied ik Full HD video tot 60fps en in-camera digitale stabilisatie, wat tegemoet komt aan de behoeften van videografen. Daarnaast, Canon's DIGIC 7 verwerkingsmotor, snellere verwerkingsmogelijkheden en verbeterde ruisonderdrukking bij hogere gevoeligheden verbeteren mijn prestaties, zoals opgemerkt door TechRadar. De inclusie van connectiviteitsopties zoals Wi-Fi, NFC en low-energy Bluetooth maakt het mogelijk om snel afbeeldingen over te zetten naar slimme apparaten, wat een extra laag van gemak toevoegt voor gebruikers. Zoals mooi uitgedrukt door DPReview, maakt mijn kleinere, lichtere en meer betaalbare aard mij "een aantrekkelijke instap in de wereld van full-frame Canon camera's," waardoor ik een sterke concurrent ben op de markt voor betaalbare full-frame camera's.

In de competitieve markt, concurreer ik met modellen zoals de Canon 5D IV, Nikon D750, Sony a7 II en Pentax K-1. Hoewel ik bepaalde functies mis die aanwezig zijn in hogere modellen, zoals 4K-video en een high-speed sluitermechanisme, maken mijn balans van functies, prestaties en betaalbaarheid mij een overtuigende optie voor mensen die op zoek zijn naar een instap full-frame DSLR. In vergelijking met mijn voorgangers onderscheiden de opmerkelijke verbeteringen in sensor, autofocus systeem, ISO-bereik en connectiviteitsopties de 6D Mark II als een waardige opvolger, volgens Digital Camera World.

Echter, potentiële gebruikers moeten de afwezigheid van 4K-video-opname en een high-speed sluitermechanisme overwegen als beperkingen, vooral als deze functies essentieel zijn voor hun fotografie- of videografiebehoeften. Ondanks dit, steek ik eruit als een goed afgeronde, instap full-frame DSLR, die een formidabele prijs-kwaliteitverhouding biedt met mijn mix van prestaties, functies en betaalbaarheid.

Verkrijgbaar bij:

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

7. Nikon D3500

 • list plusIndrukwekkende batterijduur
 • list plusGebrek aan moderne functies zoals 4K-video en touchscreen
Ik ben dol op de Nikon D3500, een geweldige instap-DSLR die indrukwekkende functies en functionaliteit biedt tegen een betaalbare prijs. Met een 24,2MP APS-C sensor en EXPEED 4 processor levert deze camera gedetailleerde beelden en ondersteunt hij Full HD video-opnamen tot 59,94fps. Met een burstsnelheid van 5fps is deze camera geschikt voor allerlei situaties en de batterij gaat maar liefst 1.550 opnamen mee, ideaal voor lange opnamesessies.

Volgens Digital Camera World is de D3500 een uitstekende optie voor beginnende fotografen en videografen, hoewel de D5600 een klein voordeel heeft voor videografen vanwege de externe microfoonaansluiting. Ondanks het ontbreken van in-body stabilisatie, compenseert de D3500 dit met lenzen die zijn uitgerust met VR, en de Bluetooth-connectiviteit maakt beeldoverdracht en afstandsbediening mogelijk. De herontworpen bedieningsindeling en grip verbeteren de handelbaarheid, zoals opgemerkt in de review van Digital Camera World.

TechRadar benadrukt de uitzonderlijke batterijduur, handelbaarheid en waarde van de D3500, waardoor het een topkeuze is voor beginners die creatieve fotografie willen leren. De 24,2MP sensor levert indrukwekkende resultaten en het assortiment compatibele lenzen is geschikt voor verschillende fotografie-stijlen. Hoewel het moderne functies zoals 4K-video en een touchscreen mist, is de 'Guide'-modus van de D3500 nuttig voor beginners. De APS-C sensor zonder optisch laagdoorlaatfilter en een ISO-bereik van 100-25.600 dragen bij aan de veelzijdigheid.

De evolutie van eerdere modellen plaatst de Nikon D3500 als een instapoptie met mogelijkheden die verder gaan dan de basisfunctionaliteit, aantrekkelijk voor zowel beginners als ervaren gebruikers. Hoewel het bepaalde moderne functies mist, maken de nadruk op batterijduur, handelbaarheid en waarde het tot een efficiënte en betrouwbare keuze voor degenen die hun fotografie-avontuur beginnen.

In vergelijking met zijn concurrenten concurreert de D3500 op gunstige wijze op het gebied van batterijduur en waarde voor beginners, hoewel het mogelijk achterloopt op functies zoals 4K-video en een touchscreen. Voor de behoeften van beginnende fotografen en videografen kan de D5600 met zijn externe microfoonaansluiting een lichte voorsprong bieden aan videografen.

Samengevat, de sterke punten van de Nikon D3500 liggen in zijn indrukwekkende batterijduur, efficiënte handelbaarheid en uitzonderlijke waarde, waardoor het een ideale keuze is voor beginners die creatieve fotografie willen verkennen. Hoewel het bepaalde moderne functies mist, maken de betrouwbare prestaties en gebruiksvriendelijke ontwerp het tot een aantrekkelijke instap-DSLR.

Verkrijgbaar bij:

Bekijk bij bol.com

8. Nikon D500

 • list plusOpmerkelijk autofocussysteem
 • list plusUitstekende bouwkwaliteit
 • list plusMooie beeldkwaliteit bij zowel lage als hoge ISO-instellingen
 • list plusGroot en zwaar in vergelijking met zijn APS-C concurrenten
 • list plusMinder capabel bij gebruik in live view
 • list plus20.9-megapixel resolutie kan worden gezien als een beperking
De Nikon D500 is een hoog aangeschreven APS-C DSLR die opvalt door zijn opmerkelijke autofocus systeem, uitstekende bouwkwaliteit en prima beeldkwaliteit bij zowel lage als hoge ISO-instellingen. Met een 20,9 MP DX CMOS-sensor en een 153-punts fasedetectie AF-systeem biedt het professionele prestaties. "De D500 is nog steeds effectief voor fotografie, vooral voor sportfotografie, met zijn hoge-snelheidopnamen en professionele raw-buffercapaciteit," waardoor het een ideale keuze is voor enthousiastelingen en semi-professionele fotografen.

Een van de belangrijkste hoogtepunten is de maximale continue opnamesnelheid van 10 frames per seconde, waardoor het een uitstekende keuze is voor het vastleggen van snelle actie. De mogelijkheid van de camera om 4K UHD-video op te nemen gedurende maximaal 29 minuten en 59 seconden verhoogt verder de veelzijdigheid ervan. Bovendien maken zijn duurzame metalen chassis en verbeterde weerbestendigheid het geschikt voor zware opnameomstandigheden, wat bijdraagt aan zijn aantrekkingskracht voor buiten- en sportfotografie.

Echter, de D500 is opgemerkt als groot en zwaar in vergelijking met zijn APS-C collega's en minder capabel wanneer gebruikt in live view. Het heeft ook een resolutie van 20,9 megapixels, wat kan worden gezien als een beperking in vergelijking met sommige concurrerende modellen. Ondanks deze nadelen, kan het concurreren met spiegelloze camera's en staat het zijn mannetje met zijn indrukwekkende specificaties en robuuste prestaties in zowel stilstaande fotografie als videografie.

Hoewel de D500 officieel is stopgezet, is er een sterke wens van Nikon om een spiegelloze opvolger van deze legendarische APS-C-camera uit te brengen. Van de potentiële opvolger wordt verwacht dat het de topfuncties van de D500 behoudt of verbetert, waaronder zijn prestaties bij weinig licht, autofocus systeem, 4K video mogelijkheden en weerbestendigheid. "Een spiegelloze versie met vergelijkbare of verbeterde technologie, inclusief geavanceerde autofocus, CFexpress-kaartsleuven, hoogwaardige displays, GPS, IBIS en weerbestendigheid, kan een concurrentievoordeel bieden op de APS-C spiegelloze markt."

In vergelijking met zijn tegenhangers positioneert de robuuste bouw, professionele prestaties en veelzijdige opnamemogelijkheden van de Nikon D500 het als een sterke concurrent in het APS-C DSLR-segment. Zijn compatibiliteit met zowel DX- als FX-formaat lenzen voegt nog meer toe aan zijn aantrekkingskracht, waardoor fotografen een breed scala aan lenzen kunnen benutten voor hun creatieve bezigheden.

Concluderend blijft de Nikon D500 een capabele APS-C DSLR, uitblinkend in stilstaande fotografie, vooral voor sport- en actiefoto's, en biedt indrukwekkende 4K video mogelijkheden. Hoewel het nadelen kan hebben zoals zijn grootte en gewicht, maken zijn professionele prestaties en bouwkwaliteit het een overtuigende keuze voor enthousiastelingen en semi-professionele fotografen. Naarmate de fotografie markt evolueert, zou de mogelijke release van een spiegelloze opvolger van de D500 de positie van Nikon in het APS-C spiegelloze segment verder kunnen versterken.

Verkrijgbaar bij:

Bekijk bij bol.com

9. Canon EOS 5D Mark IV

Vlaggenschip full-frame met erfgoed en innovatie:
 • list plusVeelzijdige functieset
 • list plusSolide prestaties voor verschillende fotografie- en videografiebehoeften
 • list plusUitstekende prestaties bij weinig licht
 • list plusOmvangrijke en zware constructie
 • list plusBeperkingen voor vloggen en actievideo-opnamen
 • list plusVast 3,2-inch scherm zonder kantel- of vari-angle mechanisme
De Canon EOS 5D Mark IV is mijn betrouwbare werkpaard dat lof krijgt van professionals vanwege zijn veelzijdigheid en solide prestaties. Met een 30,4 MP full-frame sensor, 4K video mogelijkheid en Dual Pixel AF-technologie biedt het een indrukwekkende reeks functies. Het 61-punts AF-systeem, uitstekende prestaties bij weinig licht en een breed scala aan connectiviteitsopties, waaronder microfoon- en hoofdtelefoonaansluitingen, HDMI en USB 3.0-poorten, maken het een veelzijdig gereedschap voor verschillende fotografie- en videobehoeften. De ISO-bereik van 100-32000 (uitbreidbaar tot 102400) en 7 fps continu-opnamen versterken zijn aantrekkingskracht, terwijl de ingebouwde GPS, WiFi en NFC het gebruiksgemak vergroten. Zijn prestaties bij wildlife- en landschapsfotografie zijn bijzonder goed ontvangen, waardoor het een optie is boordevol functies, veelzijdig en van hoge kwaliteit voor zowel professionals als liefhebbers.

Volgens www.digitalcameraworld.com "blinkt het misschien niet uit op een specifiek gebied, maar is het een betrouwbaar werkpaard dat solide prestaties levert op alle fronten." De 5D Mark IV is uitgerust met een vast 3,2-inch display zonder kantel- of vari-angle mechanisme, en biedt DCI 4K videocapture bij 30/25/24fps met de mogelijkheid om 8,8 MP JPEG-beelden te extraheren uit 4K-video. Het is geschikt voor reizen, landschap- en studiovideofotografie, uitblinkend in beeldkwaliteit en stevigheid. De omvang en het gewicht zijn misschien niet ideaal voor alle gebruikers, en het is mogelijk niet de beste keuze voor vloggen of actievideo-opnames vanwege beperkingen zoals het vaste scherm en de forse crop bij het filmen in 4k.

Als nadeel kan de omvangrijke en zware constructie, zoals opgemerkt door rtings.com, sommige gebruikers afschrikken. Bovendien verminderen zijn beperkingen bij vloggen en actievideo-opnamen vanwege het vaste scherm, de omvangrijkheid en de forse crop bij 4k van zijn algehele aantrekkingskracht voor bepaalde gebruiksscenario's. Desalniettemin levert het scherpe en heldere videokwaliteit in 4k en heeft het een ruime keuze aan poorten en ingangen voor videografie-accessoires.

Vergeleken met zijn concurrenten valt de Canon EOS 5D Mark IV op door zijn solide algehele prestaties, indrukwekkende reeks functies en betrouwbaarheid bij verschillende fotografie- en videobehoeften. Hoewel het misschien niet de eerste keuze is voor specifieke scenario's zoals vloggen of actievideo-opnamen, maakt zijn bekwaamheid bij wildlife-, landschaps- en studiovideofotografie het een veelzijdige en hoogwaardige optie. Zijn belangrijkste gebruiksscenario's zijn professionele fotografie, videografie en contentcreatie voor liefhebbers.

Samenvattend schittert de Canon EOS 5D Mark IV als een betrouwbaar werkpaard met een veelzijdige reeks functies, uitstekende prestaties bij wildlife- en landschapsfotografie en solide mogelijkheden voor studiovideofotografie. Zijn beperkingen op het gebied van gewicht, omvang en bepaalde video-opnamescenario's worden tenietgedaan door zijn algehele betrouwbaarheid en indrukwekkende beeldkwaliteit, waardoor het een overtuigende keuze is voor professionals en liefhebbers die op zoek zijn naar een robuuste en aanpasbare SLR-camera.

Verkrijgbaar bij:

Bekijk bij bol.com

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 2 tot 3 dagen

10. Canon EOS Rebel T8i

 • list plusIk ben onder de indruk van de 24,1MP APS-C CMOS-sensor die haarscherpe beelden vastlegt.
 • list plusHet ontbreken van weersbestendigheid is een minpunt voor mij.
 • list plusIn situaties met weinig licht kan ik merken dat de standaardkitlens wat moeite heeft.
 • list plusHet is wat omvangrijker dan zijn spiegelloze concurrenten, wat ik merk tijdens het dragen.
Ik ben enthousiast over de veelzijdige en gebruiksvriendelijke Canon EOS Rebel T8i DSLR-camera, ideaal voor zowel beginners als enthousiastelingen. Met een 24.1MP APS-C CMOS-sensor, DIGIC 8-processor en 7fps continue opnames levert de T8i indrukwekkende prestaties. Het beschikt ook over 4K-filmcapaciteit, iTR-autofocustechnologie en een 45-punts all cross-type AF-systeem, wat zorgt voor verbeterde scherpstelling en uitzonderlijke beeldkwaliteit. De Wi-Fi en Bluetooth-connectiviteit maakt naadloos delen van afbeeldingen mogelijk, terwijl het 3-inch Vari-Angle touchscreen en compacte ontwerp het gemakkelijk maken om te hanteren en te fotograferen. Zoals Digital Camera World opmerkt, is de Rebel T8i een lichte, veelzijdige DSLR die perfect is voor reizen en dagelijkse fotografie.

Ondanks de verschuiving naar spiegelloze camera's, valt de T8i op met zijn vertragingsvrije zoeker en compatibiliteit met een breed scala aan EF- en EF-S-mount lenzen. Geprijsd concurrerend op $749,99 alleen de body of $900 met een kitlens, beschikt deze camera over Dual Pixel AF, 7 fps continue opnames en 4K-videomogelijkheden, zoals benadrukt door DPReview. Het verfijnde autofocussysteem met oogdetectie en gezichtsdetectie via de zoeker verhoogt zijn aantrekkingskracht voor zowel fotografie als videografie. Het is echter belangrijk op te merken dat, zoals Tom's Guide vermeldt, de T8i geen weerbestendigheid en verlichte knoppen heeft, wat een nadeel kan zijn voor sommige gebruikers.

De mogelijkheid van de T8i om Full HD te filmen met 60fps of 4K UHD met 25fps, in combinatie met zijn 24.1-megapixelsensor en 100-25600 ISO-bereik, zorgt ervoor dat het hoogwaardige beelden en video's levert in verschillende omstandigheden. Zoals Tom's Guide opmerkt, kan het echter moeite hebben in situaties met weinig licht, vooral met de standaard kitlens. In vergelijking met zijn spiegelloze rivalen zoals de Nikon Z50 en Sony a6100, biedt de T8i een langere batterijduur maar is hij groter en heeft hij geen weerbestendigheid, zoals benadrukt door DPReview.

Al met al biedt de Canon EOS Rebel T8i een overtuigende optie voor wie op zoek is naar een betrouwbare en functierijke DSLR. Zijn lichte ontwerp, 4K-videomogelijkheden en verbeterde autofocussysteem maken het een sterke concurrent voor beginners en fotografie-enthousiastelingen. Hoewel het misschien niet de compactheid heeft van spiegelloze camera's, maken de compatibiliteit met een breed scala aan lenzen en indrukwekkende prestaties in verschillende opnamescenario's het een waardevolle keuze. Zoals bij elk product heeft de T8i zijn beperkingen, zoals het ontbreken van weerbestendigheid en mogelijke prestatieproblemen bij weinig licht met de standaard kitlens. Desalniettemin positioneren zijn concurrerende prijsstelling en robuuste functieset het als een opvallende keuze op de DSLR-markt.

Verkrijgbaar bij:

Bekijk bij bol.com

Succes en we hopen dat je dankzij ons de beste aankoop maakt!

todo

© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved