ills
Last update: Apr 15, 2024
Wat is de beste Full frame camera op de markt? Met zoveel Full frame camera’s raak je snel het overzicht kwijt.
Vandaag helpen we je!
Methodologie

Wil je weten hoe deze lijst tot stand is gekomen en hoe we te werk gaan? Klik op de link hieronder voor meer informatie.

Hoe testen we?

Up to date

Ons systeem is elke dag bezig met vinden en rangschikken van nieuwe producten. Op deze manier zorgen we ervoor dat alles up to do date is.

Redactionele Richtlijnen

ills
1
Sony WH-1000XM4 Zwart
Sony WH-1000XM4 Zwart
MerkSony
Score9.9
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
2
Canon EOS R6 Mark II
Canon EOS R6 Mark II
MerkCanon
Score9.7
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
3
Nikon Z 30
Nikon Z 30
MerkNikon
Score9.6
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
4
Sony Alpha a6100
Sony Alpha a6100
MerkSony
Score9.6
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
5
Nikon Z 5
Nikon Z 5
MerkNikon
Score9.5
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
6
Fujifilm X-T30 II
Fujifilm X-T30 II
MerkFujifilm
Score9.3
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
7
Canon EOS R5
Canon EOS R5
MerkCanon
Score9.3
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
8
Canon EOS R8
Canon EOS R8
MerkCanon
Score9.1
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
9
Nikon Z 8
Geoptimaliseerd voor hoge-resolutie fotografie en onbewerkte video-opnamen
Nikon Z 8
MerkNikon
Score9
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
10
Fujifilm X-S20
Fujifilm X-S20
MerkFujifilm
Score9
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ

Hoe komt deze super Full frame camera lijst tot stand..?

Hoe doen we dit?

De wereld is aan het veranderen... en ook het winkelonderzoek naar de beste Full frame camera’s ! Waar je eerst naar de winkel ging en je liet adviseren voor de beste aankoop van Full frame camera is er nu een robot die je kan helpen. Op Xbeste hebben we diverse grote winkels en webshops onderzocht wat een goed product… goed maakt.

svgs

Onderzoek

Naast een robot dit onderzoek te laten doen hebben we ook onderzoek gedaan op het internet naar de belangrijkste kenmerken van Full frame camera.

De beste Full frame camera’s op 1 plek

1. Sony WH-1000XM4 Zwart

Check nu ook de nieuwe Sony WH-1000XM5!

De Sony WH-1000XM4 is iets voor jou wanneer je op zoek bent naar een slimme koptelefoon met topklasse noise cancelling. De noise cancelling zorgt ervoor dat omgevingsgeluiden en ruis gedempt worden. Schakel deze functie in en geniet van je favoriete nummers zonder gestoord te worden. Wanneer je een gesprek begint met iemand, pauzeert de muziek automatisch en wordt omgevingsgeluid versterkt. Zo hoef je de koptelefoon niet af te zetten. Download de Sony Headphones Connect app om deze slimme functie af te stellen op jouw wensen. Om het geluid aan te passen, kies je in de app de equalizer. Hier bepaal je zelf hoe jouw favoriete nummers klinken.

Noise cancelling
Noise cancelling is een technologie die omgevingsgeluid meet en vervolgens met een tegengeluid dempt. Zo hoor je minder van je omgeving en meer van je muziek. Met de noise cancelling ingeschakeld, luister je op een volgeladen accu voor 30 uur naar muziek.


Draagdetectie
De koptelefoon heeft niet alleen door wanneer je begint met praten, maar ook wanneer je hem af- of opzet. In de linker oorschelp zit een sensor, die weet wanneer de koptelefoon op je oren zit. Zet je hem af? Dan gaat de muziek op pauze. Zet je hem weer op? Dan gaat het nummer verder.

Multipoint pairing
Je koppelt de XM4 via multipoint pairing eenvoudig aan 2 afspeelapparaten tegelijk. De koptelefoon wisselt automatisch tussen beide verbonden apparaten, zoals een computer en smartphone. Wanneer je op je telefoon een nummer afspeelt en daarna op je computer een video kijkt, wisselt de koptelefoon automatisch de verbinding.
Klank volgens specialist
Deze koptelefoon produceert een krachtig basgeluid. De bas is dankzij een accent rond de 125 Hertz zeer nadrukkelijk aanwezig. De middelhoge tonen zijn in balans, wat betekent dat instrumenten en vocalen niet meer of minder hoorbaar zijn. Zo wijken ze niet af van hoe de artiest het bedoeld heeft. Je gebruikt de equalizer wanneer je de nadruk op de lage, middel- en hoge tonen anders wil. Zo pas je het geluid naar eigen smaak aan.

Let op: Sony levert naast de oplaadkabel geen oplader mee. Gebruik daarom je huidige accessoires of schaf ze los aan.

Verkrijgbaar bij:

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

2. Canon EOS R6 Mark II

De Canon EOS R6 Mark II is een full-frame spiegelloze camera die indruk maakt met een 24,2MP-sensor, 12fps mechanische sluiter (40fps elektronische sluiter) en een indrukwekkende 8,0 stops ingebouwde beeldstabilisatie. Het geavanceerde autofocussysteem omvat mensen, dieren en voertuigen, waardoor het een veelzijdige optie is voor verschillende fotografiescenario's. Volgens DPReview levert de camera "opmerkelijke upgrades in sensorresolutie en videofunctionaliteit", waardoor het een verleidelijke keuze is voor liefhebbers en videografen.

Een van de opvallende kenmerken van de R6 II is zijn verbeterde videomogelijkheden. Het biedt 4K/60p video overgesampled van 6K, 6K ProRes RAW-video met een compatibele Atomos-recorder en raw burst-modus met pre-capture, zoals benadrukt in de beoordeling van DPReview. Bovendien beschikt de camera over een 3,68M-dot EVF die tot 120 fps kan vernieuwen, een 1,62M-dot, 3-inch achteraanraakscherm en dubbele UHS-II SD-kaartsleuven, wat het aantrekkelijk maakt voor contentmakers en professionals.

De nieuwe functies van de R6 II, waaronder verbeterde videomogelijkheden en een sensor met hogere resolutie, onderscheiden het van zijn voorganger. Bovendien introduceert het verbeteringen zoals een video-georiënteerde Q-menu-interface, aanpasbare beeldverhoudingsmarkeringen en een valse kleurendisplay voor videoregistratie. Deze verbeteringen maken het volgens DPReview een overtuigende optie op de markt.

De beoordeling van PCMAG benadrukt de positie van de R6 II als een mid-range optie in Canon's full-frame spiegelloze line-up. Hoewel het wordt geleverd met verbeterde functies zoals extra megapixels, sneller fotograferen en verbeterde videomogelijkheden, richt het zich op een doelgroep van hardcore liefhebbers en professionele gebruikers vanwege zijn relatief hoge prijs.

Tom's Guide merkt op dat de R6 II geprijsd is op $2.499 voor alleen de body, met ook kitopties. De beoordeling benadrukt de robuuste bouwkwaliteit van de camera en de grote ergonomische grip, maar merkt ook op dat het ontwerp minder avontuurlijk is in vergelijking met andere Canon R-System bodies.

De Canon EOS R6 Mark II concurreert met de Sony A7 IV en Panasonic Lumix S5 II en biedt een uitgebreid pakket voor potentiële kopers, volgens Cameralabs. Dit plaatst het als een sterke concurrent in het segment van full-frame spiegelloze camera's.

In vergelijking met zijn tegenhangers valt de R6 II op door zijn geavanceerde autofocusmogelijkheden, indrukwekkende beeldstabilisatie en verbeterde videofuncties. De relatief hoge prijs kan echter een beperking vormen voor sommige potentiële gebruikers, met name degenen die op zoek zijn naar een meer budgetvriendelijke optie. Zoals Cameralabs suggereert, biedt de camera een overtuigende keuze voor degenen die een full-frame spiegelloze camera overwegen en op zoek zijn naar een veelzijdige en goed presterende optie.

Al met al verdient de Canon EOS R6 Mark II lof voor zijn geavanceerde functies, verbeterde videomogelijkheden en verbeterde prestaties, waardoor het een overtuigende keuze is voor liefhebbers en professionals die op zoek zijn naar een veelzijdige en hoog presterende full-frame camera.

Verkrijgbaar bij:

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Uiterlijk 20 februari in huis

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

3. Nikon Z 30

De Nikon Z 30 is een indrukwekkende full-frame spiegelloze camera voor beginners, die een goede balans biedt tussen prestaties en betaalbaarheid. Zoals opgemerkt door Digital Camera World, is het "ideaal voor beginners of amateurs die willen overstappen naar full-frame" en wordt geleverd met "4K-video mogelijkheden, in-body stabilisatie en dubbele kaartsleuven." Dit plaatst de Z 30 als een sterke concurrent voor degenen die op zoek zijn naar een budgetvriendelijke instap in de wereld van full-frame fotografie en videografie.

In vergelijking met zijn concurrenten, zoals de Sony α7 IV en de Canon EOS R5, mag de Z 30 misschien niet de hoogste resolutie of de meest geavanceerde videomogelijkheden hebben, maar het blinkt uit in het leveren van een overtuigend pakket tegen een toegankelijke prijs. Zoals Photography Life benadrukt, is de Z 30 gericht op videomakers, met een volledig kantelbaar LCD-scherm, video eye-AF en een indicatielampje. Dit maakt het een bijzonder aantrekkelijke keuze voor vloggers en content creators die op zoek zijn naar een gebruiksvriendelijke tool voor het produceren van hoogwaardige visuele inhoud.

Hoewel de Z 30 misschien niet kan tippen aan de specificaties van sommige van zijn concurrenten, maken zijn betaalbaarheid en respectabele functieset het een overtuigende optie voor liefhebbers en beginnende fotografen. Zoals de review van Digital Camera World aangeeft, is de Z 30 "ideaal voor beginners of amateurs die willen overstappen naar full-frame," en biedt het een toegangspoort voor aspirant-fotografen om in de wereld van full-frame fotografie te stappen zonder de bank te breken.

In het competitieve landschap van full-frame spiegelloze camera's onderscheidt de Nikon Z 30 zich door zijn betaalbaarheid, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor degenen die willen overstappen naar full-frame fotografie zonder een grote investering. Het is echter belangrijk op te merken dat de Z 30 misschien niet kan tippen aan de geavanceerde mogelijkheden van duurdere modellen. Zoals benadrukt door Photography Life, bieden de Z5 en de Z6 II betere sensoren en autofocusprestaties, en biedt de Z50 een meer budgetvriendelijke optie in het APS-C bereik. Desalniettemin biedt de Nikon Z 30 een overtuigende balans tussen prestaties en waarde voor diegenen die op zoek zijn naar een instap full-frame camera.

Tot slot onderscheidt de Nikon Z 30 zich als een opmerkelijke instap full-frame spiegelloze camera, die uitblinkt in het bieden van een kosteneffectieve toegangspoort tot de wereld van full-frame fotografie en videografie. Zijn uitgebreide functieset, gericht op videomakers, maakt het een sterke concurrent in zijn klasse. Hoewel het misschien niet kan wedijveren met de topmodellen op het gebied van specificaties, maken de toegankelijkheid en gebruiksvriendelijke ontwerp het een opvallende keuze voor liefhebbers en aspirant-professionals.

Verkrijgbaar bij:

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

4. Sony Alpha a6100

De Sony Alpha a6100 is een indrukwekkende toevoeging aan de Alpha-lijn van Sony, die zowel geschikt is voor gezinsgebruik als voor beginnende fotografen. Met een prijs van $750 heeft deze full-frame camera een 24MP APS-C CMOS-sensor, een geavanceerd autofocussysteem, 4K-videocapture en handige Wi-Fi-connectiviteit voor naadloze beeldoverdracht. Recensenten prijzen zijn verbeterde JPEG-kleurweergave, uitstekende sensor en krachtige autofocusmogelijkheden. Volgens DPReview levert "de verbeterde JPEG-kleur, goede sensor en geavanceerde verwerking aantrekkelijke beelden," waardoor het een ideale keuze is voor het vastleggen van memorabele gezinsmomenten en beginnende fotografie.

Het opvallende kenmerk van de a6100 is zijn geavanceerde autofocussysteem, dat Real-Time Tracking en Real-Time Eye AF omvat, met 425 fase- en contrastdetectiepunten. Dit, in combinatie met een continu-opnamesnelheid van 11 frames per seconde, maakt het een overtuigende optie voor het vastleggen van snelle gezinsactiviteiten of beginnende fotografie. Zoals beschreven door DigitalTrends, "de autofocusmogelijkheden van de camera en de opnamesnelheid maken het een overtuigende optie voor beginnende fotografen."

Het compacte ontwerp en de gebruiksvriendelijke bediening van de camera maken het een uitstekende reisgenoot. Zijn polycarbonaat constructie, 3-inch kantelbaar touchscreen en 420-opnames batterijlevensduur verbeteren zijn draagbaarheid. Daarnaast bieden de 0,39-inch OLED-elektronische zoeker en het 921.000-pixel LCD-scherm een heldere en gedetailleerde kijkervaring. TechRadar merkt op: "De A6100 biedt een solide polycarbonaat constructie met goed formaat bedieningselementen, een 3-inch kantelbaar touchscreen en een 420-opnames batterijlevensduur," waardoor het een veelzijdig en betrouwbaar gereedschap is voor het vastleggen van verschillende scènes onderweg.

De a6100 heeft echter ook zijn beperkingen. Gebruikers hebben ontevredenheid gemeld over de beperkte functionaliteit van het touchscreen, het ontbreken van een externe oplader en het gebrek aan in-body beeldstabilisatie en een hoofdtelefoonaansluiting. Ondanks deze nadelen blijven de beeldkwaliteit en autofocusmogelijkheden van de camera zijn voornaamste sterke punten. Het is belangrijk om op te merken dat de a6100 bepaalde geavanceerde functies mist die te vinden zijn in duurdere modellen, zoals S-log gamma-profielen en een hoogwaardige zoeker. Volgens Digital Camera World, "de camera mist in-body stabilisatie, S-log gamma-profielen en een hoogwaardige zoeker, maar heeft een kantelbaar scherm aan de voorkant voor selfies en vlogs."

In vergelijking met zijn voorganger, de A6000, biedt de a6100 aanzienlijke verbeteringen, waaronder dierenoog-AF, op AI gebaseerde real-time tracking en 4K-videocapture. Zijn kantelbare scherm aan de voorkant verbetert zijn aantrekkingskracht voor vloggers en selfie-liefhebbers. Hoewel het misschien niet beschikt over de meest geavanceerde sensor, maakt de combinatie van beeldkwaliteit, autofocusmogelijkheden en compact ontwerp de a6100 tot een overtuigende optie voor gezinsgebruikers en beginnende fotografen.

In de voortdurend veranderende markt van full-frame camera's, concurreert de Sony Alpha a6100 gunstig door zijn uitgebreide functies en gebruiksvriendelijk ontwerp. Het is een uitstekende keuze voor degenen die op zoek zijn naar een veelzijdige en betrouwbare camera voor alledaagse fotografie en gezinsgebruik, en biedt een aantrekkelijke balans tussen prestaties en betaalbaarheid.

Verkrijgbaar bij:

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk bij bol.com

5. Nikon Z 5

 • list plusUitzonderlijke beeldkwaliteit en handzaamheid
 • list plusGeweldige waarde en concurrerende prijzen
 • list plusVeelzijdig en ideaal voor reis- en landschapsfotografie
 • list plusBeperkingen in videomogelijkheden in vergelijking met duurdere modellen
 • list plusTrage verwerkingssnelheid met SD-kaarten in plaats van snellere XQD-kaarten
 • list plusLogheid en beperkingen in 4K-opname kunnen vloggers en actiefotografen afschrikken
Ik ben enthousiast over de Nikon Z 5, een instapmodel full-frame spiegelloze camera die veelzijdig en betaalbaar is voor enthousiastelingen en professionals die uitzonderlijke beeldkwaliteit en bediening zoeken. Met een 24MP CMOS-sensor en een hybride AF-systeem met 273 punten levert de Z5 indrukwekkende foto's en indrukwekkende 4K/30p video-opnamen. Hoewel het bepaalde functies van zijn duurdere tegenhangers mist, compenseert het met geweldige waarde, en verdient het de titel "beste camera voor stilstaande beelden op de markt" en een gouden award. Digital Trends merkt op: "De camera heeft ook verschillende poorten en een elektronische zoeker met 3,69 miljoen pixels," wat de bruikbaarheid verbetert.

De bediening van de camera lijkt sterk op die van de duurdere Z6, met verbeterde firmware-updates voor betere oogfocus en prestaties bij weinig licht, waardoor het een aantrekkelijk budgetvriendelijk alternatief is. Nikon's nadruk op het bevorderen van creativiteit en het leveren van hoogwaardige beelden is duidelijk te zien aan de 24,3 MP CMOS-sensor van de Z 5, de veelzijdige ISO-bereik en de 4K UHD-videomogelijkheden. De compatibiliteit met Nikon's SnapBridge-app voor naadloos delen en bewerken van foto's verhoogt verder de aantrekkingskracht in dit digitale tijdperk.

Hoewel de Z 5 uitblinkt in stilstaande fotografie, kunnen de beperkingen op het gebied van video in vergelijking met de Z6 en de 1,7x crop in 4K-modus een zorg zijn voor videografen. Bovendien kan de langzame verwerkingssnelheid als gevolg van het gebruik van SD-kaarten in plaats van snellere XQD-kaarten de prestaties belemmeren, vooral voor degenen die gewend zijn aan snellere workflows. Zoals rtings.com benadrukt: "zijn beperkingen op het gebied van video-opname en draagbaarheid moeten worden overwogen op basis van specifieke fotografiebehoeften."

De robuuste, weerbestendige bouw, lange batterijduur en compatibiliteit met een breed scala aan lenzen maken het een ideale metgezel voor reis- en landschapsfotografie. De stevige constructie, inclusief een frame van magnesiumlegering, draagt bij aan zijn aantrekkingskracht in buitenomgevingen. Maar de omvang en beperkingen bij 4K-opname kunnen vloggers of degenen die snel bewegende acties vastleggen, afschrikken, zoals opgemerkt door rtings.com. De langzamere maximale burst-rate en beperkte bufferdiepte kunnen uitdagingen vormen voor sport- en natuurfotografie, zoals benadrukt door dezelfde bron.

In vergelijking met zijn concurrenten staat de Nikon Z 5 zijn mannetje met zijn uitzonderlijke beeldkwaliteit, bediening en waarde. Het concurreert gunstig met andere instap full-frame spiegelloze camera's en biedt een overtuigende balans tussen prestaties en betaalbaarheid. Hoewel het misschien niet kan tippen aan de snelheid en geavanceerde videomogelijkheden van sommige concurrenten, maken de nadruk op het leveren van hoogwaardige stilstaande beelden en de aantrekkelijke prijs het tot een opvallende keuze voor enthousiastelingen en professionals die een budgetvriendelijke full-frame camera zoeken, voornamelijk voor stilstaande fotografie.

Kortom, de Nikon Z 5 maakt indruk met zijn opmerkelijke mogelijkheden voor stilstaande fotografie, stevige bouw en concurrerende prijsstelling, waardoor het een uitstekende keuze is voor fotografen die beeldkwaliteit en veelzijdigheid boven geavanceerde videofuncties stellen. Zoals een recensent van DPReview opmerkt: het is "de beste camera voor stilstaande beelden op de markt," waardoor het een overtuigende optie is voor degenen die een budgetvriendelijke full-frame camera zoeken zonder concessies te doen aan de prestaties.

Verkrijgbaar bij:

Bekijk bij bol.com

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

6. Fujifilm X-T30 II

 • list plusLevendige kleuren en gedetailleerde beelden
 • list plusCompact ontwerp, geschikt voor reizen en dagelijks gebruik
 • list plusGoede prijs-kwaliteitverhouding voor beginners en liefhebbers
 • list plusGebrek aan in-body stabilisatie
 • list plusOnhandige knoppenplaatsing
 • list plusScherm kantelt alleen, beperkt in bepaalde scenario's
De Fujifilm X-T30 II, met een prijs van $899 voor alleen de body, is een compacte en veelzijdige camera in het middensegment die levendige kleuren en gedetailleerde beelden levert, waardoor het een goede allrounder is voor dagelijks gebruik en op reis. Met een 26,1MP sensor en ongecropte 4K videomogelijkheden biedt het incrementele verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger, waardoor het een verleidelijke optie is voor degenen die op zoek zijn naar een kleiner en betaalbaarder pakket. De kleine omvang van de camera en de belichtingsregelingen worden benadrukt als de belangrijkste kenmerken, waardoor het geschikt is voor zowel beginners als liefhebbers. Het ontbreekt echter aan in-body stabilisatie en heeft wat onhandige knopplaatsing, met een scherm dat alleen kantelt, waardoor het minder aantrekkelijk is in bepaalde situaties.

Volgens TechRadar is de X-T30 II een "goed geprijsde camera in het middensegment, vooral voor reisfotografie en als een beginners systeemcamera." De levendige kleuren en gedetailleerde beelden maken het geschikt voor een breed scala aan fotografiescenario's. Digital Camera World merkt op dat, ondanks zijn beperkingen, de camera geschikt is voor casual video's en vlogging, waardoor het een uitstekende optie is voor degenen die op zoek zijn naar een compacte en veelzijdige camera. De XF18-55mm lens wordt aanbevolen vanwege de optische kwaliteit en beeldstabilisatie, wat zorgt voor een verbeterde opname-ervaring.

In vergelijking met andere Fujifilm camera's, concurreert de X-T30 II met modellen zoals de X-T5, X-S20 en X100V. Terwijl de X-T5 een hogere resolutie en in-body beeldstabilisatie biedt, en de X-S20 wordt geprezen om zijn uitzonderlijke videomogelijkheden, valt de X-T30 II op door zijn klassieke Fujifilm-stijl in een kleiner en betaalbaarder pakket, waardoor het een overtuigende keuze is voor degenen die draagbaarheid en waarde prioriteren.

De X-T30 II krijgt echter kritiek vanwege het ontbreken van in-body stabilisatie, onhandige knopplaatsing en een scherm dat alleen kantelt, waardoor het minder aantrekkelijk is in bepaalde situaties. Ondanks deze beperkingen blijft de X-T30 II een uitstekende allrounder, geschikt voor reis- of videofotografie met een beperkt budget, waardoor het een veelzijdige optie is voor beginners en liefhebbers.

Kortom, de Fujifilm X-T30 II biedt een overtuigende optie met zijn levendige kleuren, gedetailleerde beelden en compacte ontwerp. Hoewel het misschien niet de meest geavanceerde functies heeft in vergelijking met andere Fujifilm-modellen, maken de betaalbaarheid en allround prestaties het een geweldige keuze voor degenen die op zoek zijn naar een veelzijdige en draagbare camera voor dagelijks gebruik en op reis.

Verkrijgbaar bij:

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, woensdag in huis

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

7. Canon EOS R5

 • list plusUitzonderlijke beeldcapaciteiten met hoge-resolutiesensor en geavanceerde beeldverwerkingsprocessor.
 • list plusVeelzijdige prestaties die aansluiten bij diverse opnamesituaties.
 • list plusErgonomisch ontwerp dat de bruikbaarheid verbetert voor professionals en liefhebbers.
 • list plusAfwezigheid van zebra-strepen voor stilstaande fotografie.
 • list plusHoge kosten van RF-lenzen kunnen beperkingen opleggen voor bepaalde gebruikers.
 • list plusVoldoet mogelijk niet aan elke nichebehoefte.
De Canon EOS R5 is een geduchte concurrent in de professionele cameramarkt, met een mix van geavanceerde technologie en veelzijdige prestaties. Met een 45MP full-frame sensor, 8K video mogelijkheden en geavanceerde autofocus, voldoet het aan een breed scala aan fotografiebehoeften. Zoals opgemerkt in een recensie, is het "een sterke toevoeging aan de spiegelloze markt" en zet het de lat hoog voor zijn concurrenten. Het ergonomische ontwerp van de camera verbetert de bruikbaarheid, waardoor het een ideale keuze is voor professionals en enthousiastelingen.

Een recensie benadrukt de uitzonderlijke beeldcapaciteiten van de camera, waarbij wordt gesteld dat het de "beste spiegelloze camera ter wereld" is. Voorbeelden van foto's genomen in verschillende scenario's en lichtomstandigheden laten zijn kracht zien, waarbij de mogelijkheid om scherpe en gedetailleerde beelden te produceren in verschillende fotografie stijlen wordt benadrukt. Dit onderstreept de veelzijdigheid en aanpasbaarheid, waardoor het geschikt is voor diverse opnamesituaties. De hoge resolutie sensor en geavanceerde beeldverwerker zijn duidelijke sterke punten, waardoor topkwaliteit beeld en prestaties mogelijk zijn.

Hoewel de Canon EOS R5 uitblinkt op vele gebieden, zijn er wel wat reserves. Gebruikers hebben bezorgdheid geuit over het ontbreken van zebra strepen voor stilstaande fotografie en de hoge kosten van RF lenzen. Deze factoren kunnen beperkingen opleggen voor bepaalde gebruikers, vooral degenen die specifieke functies zoeken voor hun fotografiebehoeften. Desondanks bevestigen de algehele positieve feedback en de erkenning als een waardige opvolger van Canon's 5D-serie DSLR's de positie van de camera op de markt.

In vergelijking met andere modellen zoals de Canon EOS R3, R8, 5D Mark IV, R50 en R6, valt de EOS R5 op met zijn indrukwekkende functies en specificaties. Zijn 8K videomogelijkheden en hoge resolutie sensor onderscheiden het van de concurrentie, waardoor het een overtuigende keuze is voor professionals en enthousiastelingen die topprestaties op het gebied van beeld en video prioriteren. Ondanks de hogere prijs en bepaalde beperkingen, maken de robuuste capaciteiten en veelzijdigheid van de Canon EOS R5 het tot een uitstekende optie in het full-frame camera landschap.

Tot slot verdient de Canon EOS R5 zijn reputatie als een toonaangevende spiegelloze camera, met uitzonderlijke beeldprestaties en videomogelijkheden. Hoewel het misschien niet aan elke nichebehoefte voldoet, positioneren de algehele sterke punten het als een toonaangevende keuze voor professionals en enthousiastelingen die compromisloze beeldkwaliteit en veelzijdige functionaliteit zoeken. Zoals een recensie treffend zegt, belichaamt de EOS R5 een combinatie van "hoge beeldkwaliteit, een ISO-bereik van 100-51200 en een heldere f/1.2 diafragma L-lens", waardoor het een overtuigend pakket is voor veeleisende fotografen.

Verkrijgbaar bij:

Op voorraad. Voor 19:00 uur besteld, maandag in huis

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

8. Canon EOS R8

 • list plusUitzonderlijke 40fps continue opname met elektronische sluiter
 • list plusOpmerkelijke 30fps Raw Burst-modus met 1/2-seconde pre-buffering
 • list plusGeavanceerde onderwerpsherkenning en -tracking voor autofocus
 • list plusAfwezigheid van een mechanische eerste gordijn sluiter beïnvloedt de hoge snelheidsmogelijkheden
 • list plusAfwezigheid van een AF-joystick kan worden gezien als een beperking
 • list plusBeperkte beschikbaarheid van goedgekeurde bronnen voor aankoop
Ik ben enthousiast om de Canon EOS R8 te introduceren, een echte game-changer in de categorie full-frame camera's met uitzonderlijke functies tegen een aantrekkelijke prijs. Met een 24,2MP full-frame CMOS-sensor onderscheidt hij zich met maximaal 40fps continue opnames met de elektronische sluiter en een opmerkelijke 30fps Raw Burst-modus met 1/2-seconde voorbuffering. Dit alles resulteert in een uitzonderlijk autofocus systeem dat een breed scala aan onderwerpen herkent, inclusief menselijke en dierlijke hoofden, gezichten en ogen.

Met de mogelijkheid om 4K-video's op te nemen, inclusief 6K oversampled opnames tot 60p en een 10-bit HDR HEIF-optie, is de EOS R8 een veelzijdig instrument voor zowel fotografie als videografie.

Met een gewicht van slechts 461g met batterij en SD-kaart is de EOS R8 de "lichtste full-frame camera ter wereld," ideaal voor reizen en on-the-go fotografie. Het ontwerp combineert het beste van beide werelden, met het lichaam van de EOS RP en de sensor en AF-systeem van de EOS R6 II. Hierdoor is het een sterke concurrent voor modellen van Nikon en Sony.

In vergelijking met zijn tegenhangers, zoals de EOS RP en EOS R6 II, valt de EOS R8 op door zijn indrukwekkende combinatie van functies tegen een toegankelijke prijs. Met 4.897 AF-posities en diverse connectiviteitsopties versterkt dit zijn positie als een competitieve optie op de markt.

Ondanks zijn opmerkelijke functies kunnen het ontbreken van een AF-joystick en een mechanische eerste sluiter voor sommige gebruikers als beperkingen worden gezien. Desalniettemin is de Canon EOS R8 een uitstekende keuze voor fotografen en videografen die op zoek zijn naar een compacte, krachtige full-frame camera zonder de bank te breken. Het kopen bij geautoriseerde verkopers zorgt voor de beste prijzen, service en retourbeleid, waardoor de EOS R8 een nog aantrekkelijkere optie is voor zowel enthousiastelingen als professionals.

Verkrijgbaar bij:

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

9. Nikon Z 8

Geoptimaliseerd voor hoge-resolutie fotografie en onbewerkte video-opnamen:
Ik ben de Nikon Z 8, een full-frame systeemcamera die geoptimaliseerd is voor hoge-resolutie fotografie en raw video-opnamen. Met een 45,7MP gestapelde CMOS-sensor bied ik uitzonderlijke mogelijkheden voor fotografie, met tot 20fps in Raw en 30fps in full-sized JPEG. Mijn geavanceerde autofocus systeem, 8K video-opname bij 30p in verschillende formaten en een 3,68M dot EVF met een 2,1M dot scherm maken mij een veelzijdig gereedschap voor zowel fotografen als videografen. Daarnaast beschik ik over dubbele USB-C poorten, een CFexpress Type B slot en een UHS II SD slot, wat tegemoetkomt aan professionele workflow behoeften. Mijn compatibiliteit met een batterij grip en een speciale vliegtuigonderwerp detectiemodus benadrukt verder mijn geschiktheid voor diverse opnamescenario's. Zoals beschreven door DPReview, "De Nikon Z8 is een high-performance camera."

In vergelijking met mijn tegenhangers, de Sony α7 IV en de Panasonic LUMIX S5 II, concurreer ik fel met mijn nadruk op hoge-resolutie fotografie en raw video-opname. Mijn 8K video mogelijkheden en indrukwekkende fotografie functies geven mij een voorsprong voor professionals en liefhebbers die compromisloze beeldkwaliteit en videoprestaties zoeken. Zoals benadrukt in de review van Photography Life, "De Nikon Z8 is een high-performance camera met een 45,7MP gestapelde CMOS-sensor, die tot 20fps schieten met Raw en 30fps in full-sized JPEG biedt."

Ondanks mijn opmerkelijke eigenschappen, sta ik tegenover concurrentie van mijn broertje, de Nikon Z 5, die gericht is op beginnende gebruikers. De Z 5 biedt grote waarde voor fotografie, met een 24MP CMOS-sensor, 5-assige in-body beeldstabilisatie en 4K/30p video-opname. De gouden onderscheiding van DPReview benadrukt zijn aantrekkingskracht voor stilstaande fotografen. Echter, de beperkte video prestaties van de Z 5 worden erkend, vooral in vergelijking met mijn raw video mogelijkheden. Gebruikers waarderen de Z 5's waar voor hun geld, vooral voor fotografie, maar erkennen zijn beperkingen op het gebied van video. Zoals vermeld in de review van DPReview, "De Nikon Z5 wordt geprezen om zijn stilstaande mogelijkheden, beeldkwaliteit en bediening, wat hem een gouden onderscheiding oplevert."

Concluderend, excelleer ik als een high-performance full-frame systeemcamera, geschikt voor professionals en liefhebbers die topmogelijkheden zoeken voor hoge-resolutie fotografie en raw video-opname. Mijn 8K video-opname, geavanceerde autofocus en hoge-resolutie sensor maken mij een aantrekkelijke keuze voor degenen die compromisloze beeldkwaliteit en videoprestaties prioriteren. Echter, voor gebruikers die zich voornamelijk richten op fotografie en op zoek zijn naar grote waarde, biedt de Nikon Z 5 een meer budgetvriendelijke optie met lovenswaardige beeldkwaliteit maar beperkte videomogelijkheden.

Verkrijgbaar bij:

Bekijk bij bol.com

10. Fujifilm X-S20

 • list plusVeelzijdige full-frame camera die voldoet aan verschillende fotografie- en videobehoeften
 • list plusUitstekende draagbaarheid, batterijduur, beeldkwaliteit en autofocus voor reis- en landschapsfotografie
 • list plusOpmerkelijke 4K-video mogelijkheden met vlog-specifieke instellingen en ondersteuning voor de nieuwste film simulaties van Fujifilm
 • list plusNeiging tot oververhitting tijdens lange opnamesessies
 • list plusOpvallend rolling shutter-effect in videoscenario's
 • list plusEnkele UHS-II-kaartsleuf kan de prestaties beperken in situaties met hoge vraag naar opnamen
De Fujifilm X-S20 is een veelzijdige full-frame camera die voldoet aan diverse behoeften op het gebied van fotografie en videografie. Met een 26MP X-Trans BSI-CMOS sensor, 5-assige in-body beeldstabilisatie en een 3" volledig kantelbaar touchscreen, biedt het indrukwekkende functies voor zowel fotografie als videografie. Het excelleert in reis- en landschapsfotografie, met uitstekende draagbaarheid, batterijduur, beeldkwaliteit en autofocus. De verbeterde batterij biedt 800 extra frames op één lading in vergelijking met het vorige model, waardoor gebruikers uitgebreide opnamemogelijkheden hebben.

De videomogelijkheden van de camera zijn opmerkelijk, met 4K-video tot 30p met 10-bits F-Log en F-Log2 ondersteuning, 20 fps burst-opnamen en 6.2K 30p video-opname. De vlog-specifieke instellingen en ondersteuning voor Fujifilm's nieuwste filmsimulaties maken het een aantrekkelijke optie voor content creators en vloggers. Echter, het is vermeldenswaardig dat de X-S20 neiging heeft tot oververhitting tijdens lange opnamesessies en last heeft van een merkbare rolling shutter-effect, wat het gebruik ervan in bepaalde video-scenario's kan beperken.

Het ontwerp van de X-S20 wordt geprezen om zijn retro-stijl, bouwkwaliteit en metalen behuizing, met verbeterde ergonomie en een 1.84 miljoen dots vari-angle LCD touchscreen. Echter, sommige ergonomische problemen en knoppenplaatsing worden genoemd. Daarnaast kan de enkele UHS-II-kaartsleuf een nadeel zijn voor professioneel gebruik, aangezien dit de prestaties van de camera in veeleisende opnamesituaties kan beperken.

In vergelijking met zijn concurrenten, zoals de Sony a6700 en Canon EOS R7, houdt de X-S20 stand met zijn 4K video mogelijkheden, diepe leertechnologie en indrukwekkende batterijduur. Echter, de beperkingen op het gebied van oververhitting tijdens video-opnames en het merkbare rolling shutter-effect kunnen zijn rivalen een voorsprong geven in specifieke video-georiënteerde scenario's.

Al met al is de Fujifilm X-S20 een aantrekkelijke optie voor fotografen en videografen die op zoek zijn naar een veelzijdige full-frame camera met uitstekende draagbaarheid, geavanceerde videofuncties en indrukwekkende batterijduur. Terwijl het uitblinkt in diverse fotografie-scenario's, met name in reis- en landschapsfotografie, moeten de beperkingen op het gebied van video-opnames, zoals oververhitting en rolling shutter, worden overwogen bij het evalueren van de geschiktheid voor specifieke gebruiksscenario's. Zoals benadrukt door DPReview, "De X-S20 is een sterke concurrent in de drukke APS-C mirrorless camera markt."

Verkrijgbaar bij:

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 6 tot 7 maanden

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Succes en we hopen dat je dankzij ons de beste aankoop maakt!

todo

© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved