ills
Last update: Jun 12, 2024
Wat is de beste Intel Processor op de markt? Met zoveel Intel Processors zie je al snel door de bomen het bos niet meer.
Vandaag helpen we je!
Methodologie

Wil je weten hoe deze lijst tot stand is gekomen en hoe we te werk gaan? Klik op de link hieronder voor meer informatie.

Hoe testen we?

Up to date

Ons systeem is elke dag bezig met vinden en rangschikken van nieuwe producten. Op deze manier zorgen we ervoor dat alles up to do date is.

Redactionele Richtlijnen

Onze Intel Processor selectie

ills
1
Intel Core i7-9700K
Beste Intel-processor
Intel Core i7-9700K
MerkIntel
Score9.7
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
2
Intel Core i5-10600K
Intel Core i5-10600K
MerkIntel
Score8.8
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
3
Intel Core i5-9400F
Intel Core i5-9400F
MerkIntel
Score8
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
4
Intel Core i3-9100F
Intel Core i3-9100F
MerkIntel
Score7
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
5
Intel Core i9-10900K
Intel Core i9-10900K
MerkIntel
Score6.1
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ

Hoe komt deze leuke Intel Processor lijst tot stand..?

Hoe doen we dit?

De wereld is aan het veranderen... en ook het winkelonderzoek naar de beste Intel Processors ! Waar je eerst naar de winkel ging en je liet adviseren voor de beste aankoop van Intel Processor is er nu een robot die je kan helpen. Op Xbeste hebben we diverse grote winkels en webshops onderzocht wat een goed product… goed maakt.

svgs

Onderzoek

Naast een robot dit onderzoek te laten doen hebben we ook onderzoek gedaan op het internet naar de belangrijkste kenmerken van Intel Processor.

De beste Intel Processors op 1 plek

1. Intel Core i7-9700K

Beste Intel-processor:
 • list plusKrachtige gaming prestaties
 • list plusEvenwichtige combinatie van prijs en prestaties
 • list plusVerbeterde overklokcapaciteiten
 • list plusOntbreekt hyper-threading
 • list plusAchterblijvend bij multi-threaded werkbelasting in vergelijking met AMD's aanbod
 • list plusGeïntegreerde UHD 630 grafische engine
Ik ben de Intel Core i7-9700K, een krachtige processor die een overtuigende balans tussen prijs en prestaties biedt, waardoor ik een uitstekende keuze ben voor een breed scala aan taken. Met een prijs van $374, beschik ik over 8 cores en 8 threads, met een basisklok van 3.6GHz en een boostklok van 4.9GHz. Mijn gesoldeerde geïntegreerde heatspreader maakt beter overklokken mogelijk, waardoor mijn prestaties worden verbeterd. Volgens TechRadar overtreft ik mijn voorganger in single-thread prestaties en gaming, waardoor ik een favoriete optie ben voor gamingliefhebbers. Echter, ik presteer minder goed in multi-threaded taken in vergelijking met AMD's Ryzen 7 2700X, die uitblinkt in mediaproductie.

Mijn technische bekwaamheid wordt verder benadrukt door mijn gebrek aan hyper-threading, geïntegreerde UHD 630 grafische engine en ondersteuning voor dual-channel DDR4-2666 geheugen. Tom's Hardware benadrukt mijn geschiktheid voor kantoor- en productiviteitstaken, en merkt mijn indrukwekkende per-core prestaties op en mijn gelijkspel met de i9-9900K in Adobe Creative Cloud benchmarks. De review benadrukt ook mijn dominantie in single-core prestaties, waardoor ik ideaal ben voor applicatie-start-upmetingen.

Wat betreft gamingprestaties blijf ik concurrenten overtreffen, waarmee ik Intel's sterke positie op dit gebied aantoon. Echter, zoals PCMAG opmerkt, wordt mijn superioriteit in gamingprestaties tenietgedaan door de vaardigheid van AMD's Ryzen-processors in mediaproductietaken, waardoor er een duidelijk onderscheid is in gebruiksscenario's voor deze processoren.

De evolutie van mijn voorganger is duidelijk te zien in mijn verbeterde overklokmogelijkheden, waardoor ik een sterke concurrent ben voor gebruikers die optimale prestaties zoeken. Mijn superieure gamingprestaties bevestigen mijn positie als een topkeuze voor gamingliefhebbers, terwijl mijn indrukwekkende per-core prestaties en balans tussen prijs en mogelijkheden mij een overtuigende optie maken voor kantoor- en productiviteitstaken.

Kortom, de Intel Core i7-9700K blinkt uit als een hoog presterende processor, vooral in gamingscenario's. Mijn gebalanceerde combinatie van prijs en prestaties maakt mij aantrekkelijk voor een breed scala aan gebruikers, van gamingliefhebbers tot degenen die productiviteit en kantoortaken zoeken. Hoewel ik achterblijf in multi-threaded taken in vergelijking met AMD's aanbod, zijn mijn single-thread prestaties en gamingvaardigheden onmiskenbaar, waardoor ik mijn positie als topklasse processor op de markt versterk.

Verkrijgbaar bij:

Bekijk bij bol.com

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 6 tot 7 dagen

2. Intel Core i5-10600K

If you're passionate about IT and electronics, like being up to date on technology and don't miss even the slightest details, buy Processor Intel i5-10600K i5-10600K 4.1 GHz 12 MB LGA LGA1200 LGA 1200 at an unbeatable price.

 • Nuclei:
  • 6 Nuclei
  • 1 core
 • Speed: 4.1 GHz
 • Processor Family: Intel Core i5
 • Requirements: 64 bits
 • Resolution: 4K Ultra HD

Verkrijgbaar bij:

Uiterlijk 26 april in huis

3. Intel Core i5-9400F

Ik ben enthousiast over de Intel Core i5-9400F processor, onderdeel van Intel's Coffee Lake refresh, en een geweldige keuze voor mid-range gamers die op zoek zijn naar een betaalbare oplossing. Met 6 cores, 6 threads, een basiskloksnelheid van 2,9 GHz en een boostkloksnelheid van 4,1 GHz, biedt het een gematigde verbetering ten opzichte van zijn voorganger, de 8400, met een toename van 100 MHz in zowel de basiskloksnelheid als de Turbo Boost-snelheid. Zoals opgemerkt in de review van Tom's Hardware, "zijn de basiskloksnelheid en Turbo Boost-snelheid van de 9400F met 100 MHz verhoogd in vergelijking met zijn voorganger, de 8400, wat lichte prestatievoordelen biedt."

Een van de belangrijkste verschillen van de 9400F met zijn broertje, de 9400, is het ontbreken van geïntegreerde graphics, wat resulteert in een iets lagere prijs. Dit maakt het een aantrekkelijke keuze voor degenen die de voorkeur geven aan speciale grafische oplossingen, vooral mid-range gamers. Het staat echter voor stevige concurrentie van de AMD Ryzen 5 2600X, die, zoals Tom's Hardware benadrukt, "betere prestaties en functies biedt voor een iets hogere prijs." De superieure prijs-prestatieverhouding van de Ryzen-processor en de compatibiliteit met budgetvriendelijke moederborden maken het een sterke alternatief, vooral voor algemene productiviteitstoepassingen.

Wat betreft technische specificaties, heeft de Core i5-9400F een 6-core, 6-thread configuratie met 9 MB SmartCache, ondersteuning voor DDR4-2666 geheugentypes met een maximale geheugengrootte van 128 GB, en een TDP van 65 W. Het beschikt over functies zoals AES New Instructions, Virtualization Tech (VT-x), en Turbo Boost Tech 2.0, wat bijdraagt aan zijn prestaties in de echte wereld en waar voor je geld. De UserBenchmark review benadrukt de positieve ontvangst van "prestaties in de echte wereld en waar voor je geld."

De belangrijkste gebruiksscenario's voor de Intel Core i5-9400F draaien om mid-range gaming en algemene productiviteitstaken. De voordelen liggen in zijn competitieve prestaties, verbeterde kloksnelheden en aantrekkelijke prijs, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor gebruikers die een balans zoeken tussen kosten en mogelijkheden. Potentiële beperkingen worden echter duidelijk wanneer het wordt vergeleken met zijn AMD-tegenhanger, vooral op het gebied van langetermijnwaarde en upgrade-paden.

Samengevat, de Intel Core i5-9400F is een budgetvriendelijke processor die is ontworpen voor mid-range gaming, met verbeterde prestaties ten opzichte van zijn voorganger. Het staat echter voor stevige concurrentie van de AMD Ryzen 5 2600X, die een overtuigende prijs-prestatieverhouding biedt en betere langetermijnwaarde. Hoewel de 9400F voldoet aan prestaties en betaalbaarheid, moeten gebruikers zorgvuldig de eigenschappen ervan afwegen tegen de aanbiedingen van zijn concurrenten, met name op het gebied van upgrade-paden en algehele systeemcompatibiliteit.

Verkrijgbaar bij:

Bekijk bij bol.com

4. Intel Core i3-9100F

 • list plusSolide prestaties voor dagelijkse taken en kantoorproductiviteit
 • list plusVerbeterde prestaties ten opzichte van zijn voorganger
 • list plusEvenwichtige TDP en compatibiliteit met verschillende geheugentypes en geavanceerde technologieën
 • list plusGebrek aan HyperThreading/SMT-ondersteuning en geïntegreerde graphics, minder geschikt voor high-end gaming of veeleisende toepassingen
 • list plusUitdagingen in de concurrentie met AMD Ryzen-rivalen en zelfs Intel's vorige generatie 10e generatie CPU's
 • list plusStopgezette status, wat beperkingen en mogelijke veroudering impliceert
De Intel Core i3-9100F, onderdeel van de 9e generatie van Intel voor desktops, biedt solide prestaties voor dagelijkse taken en kantoorproductiviteit. Met 4 cores/4 threads, een basiskloksnelheid van 3,60 GHz en een boostkloksnelheid van 4,20 GHz, biedt het een prestatieverbetering van 12% ten opzichte van zijn voorganger. Toch maakt het gebrek aan HyperThreading/SMT-ondersteuning en geïntegreerde graphics het minder geschikt voor high-end gaming of veeleisende toepassingen. Volgens Laptops Reviewer biedt AMD betere opties binnen dezelfde prijsklasse voor veeleisendere taken zoals gaming, videobewerking en 3D-rendering.

In vergelijking met de Core i3-8100 levert de i3-9100F ongeveer 10 tot 15 procent betere prestaties, zoals opgemerkt door Notebookcheck. Het TDP van de processor van 65W zorgt ervoor dat het geen grote koeloplossing nodig heeft en in kleine behuizingen kan worden geplaatst, wat bijdraagt aan de veelzijdigheid voor verschillende typen builds. De benchmarks op Notebookcheck benadrukken de concurrentiepositie met andere CPU's op de markt en geven aan dat het geschikt is voor taken op het gebied van mid-range computing.

In de wereld van Intel-processoren hebben de 11e generatie desktopprocessoren (Rocket Lake) moeite om te concurreren met de AMD Ryzen-rivalen en zelfs de vorige generatie 10e generatie CPU's van Intel, zoals benadrukt door Trusted Reviews. Het artikel suggereert ook de Intel Core i5-11400F voor budget gaming desktops, aangevuld met een grafische kaart. Dit benadrukt de positie van de i3-9100F als een solide budgetproduct voor algemene rekenbehoeften, zij het niet als de beste keuze voor gaming of resource-intensieve activiteiten.

De Intel Core i3-9100F ondersteunt DDR4-2400 RAM tot 64 GB, Intel Optane Memory, Turbo Boost Technology 2.0 en ECC-geheugen. Het bevat ook geavanceerde technologieën zoals Intel AES New Instructions, Intel Software Guard Extensions en Intel Virtualization Technology, zoals gedetailleerd op de officiële productpagina van Intel. Deze functies, gecombineerd met zijn stopgezette status, geven aan dat ondanks de beperkingen, de processor nog steeds een breed scala aan functionaliteiten en compatibiliteitsopties omvat.

Concluderend dient de Intel Core i3-9100F als een betrouwbare keuze voor budgetbewuste gebruikers die een processor zoeken voor dagelijkse computertaken en kantoorproductiviteit. De verbeterde prestaties ten opzichte van zijn voorganger, gebalanceerde TDP en compatibiliteit met verschillende geheugentypes en geavanceerde technologieën maken het een veelzijdige keuze. Voor degenen die neigen naar gaming, videobewerking of 3D-rendering, kunnen alternatieve opties van AMD mogelijk een betere oplossing bieden. Zoals treffend verwoord door Laptops Reviewer, "geschikt voor dagelijkse taken en kantoorproductiviteit," staat de i3-9100F als een betrouwbare budgetoptie voor algemene computertaken. 🖥️

Verkrijgbaar bij:

Bekijk bij bol.com

5. Intel Core i9-10900K

 • list plusVerbeterde kloksnelheden en extra cores voor verbeterde prestaties
 • list plusVerlaagde prijzen, waardoor het een aantrekkelijke optie is in het high-end mainstream segment
 • list plusGeavanceerde technologieën voor beveiliging en betrouwbaarheid
 • list plusHoge stroomverbruik, wat zorgvuldig moet worden geëvalueerd door potentiële kopers
De Intel Core i9-10900K Processor is een krachtpatser, met 10 cores, 20 threads en een basis/boost kloksnelheid van 3,7/5,3 GHz. Dit aanbod van Intel Comet Lake-S wordt geleverd met 20 MB L3-cache, een TDP van 125W en ondersteunt dual DDR4-2933 geheugen. De processor wordt geprezen om zijn hogere kloksnelheden, extra cores en verbeterde prestaties dankzij Turbo Boost Max 3.0 en Thermal Velocity Boost technologieën. Volgens Tom's Hardware positioneert de prijsverlaging het als een overtuigende optie in het high-end mainstream segment, waardoor het een "waardevolle keuze" is. De verhoogde prestaties gaan echter gepaard met een hoog energieverbruik, een compromis waar gebruikers rekening mee moeten houden.

De focus van Intel op verbeterde prestaties en geavanceerde technologieën voor beveiliging en betrouwbaarheid is duidelijk bij de i9-10900K. De maximale snelheid van 5,30 GHz, gecombineerd met 20M Cache, belooft een aanzienlijke sprong in rekenkracht. Intel benadrukt de noodzaak om de nieuwste drivers en software te installeren om het gebruik van deze krachtige processor te optimaliseren en benadrukt daarmee hun inzet om gebruikers een eersteklas computerervaring te bieden.

Ondanks zijn indrukwekkende prestaties is de i9-10900K niet zonder overwegingen. Het hoge energieverbruik, zoals opgemerkt door Tom's Hardware, is een opvallende factor die potentiële kopers moeten overwegen. Bovendien, terwijl de verminderde prijsstelling van de processor het tot een sterke concurrent maakt, kan het hoge energieverbruik een beperking zijn voor gebruikers die energie-efficiëntie prioriteren.

In het competitieve landschap van high-end processors valt de Intel Core i9-10900K op door zijn combinatie van verbeterde prestaties en relatief lagere prijsstelling, waardoor het een overtuigende keuze is voor degenen die eersteklas rekenkracht zoeken zonder de bank te breken. Echter, gebruikers met strikte eisen voor energieverbruik zouden zich kunnen afvragen tussen de prestatievoordelen en het verhoogde energieverbruik van deze processor. In vergelijking met zijn tegenhangers wordt de waardepropositie van de i9-10900K benadrukt, waardoor het een opmerkelijke optie is in het high-end mainstream segment.

Kortom, de Intel Core i9-10900K Processor schittert als een high-performance optie met verbeterde kloksnelheden en extra cores, allemaal tegen een lagere prijs. Zijn kracht wordt onderstreept door zijn geavanceerde technologieën en verbeterde rekenmogelijkheden. Het compromis van hoog energieverbruik moet echter zorgvuldig worden geëvalueerd. Zoals Tom's Hardware terecht opmerkt, is de i9-10900K een "waardevolle keuze" in het high-end mainstream segment, waardoor het een overtuigende optie is voor gebruikers die top-prestaties zoeken zonder hun budget te overbelasten.

Verkrijgbaar bij:

Bekijk bij bol.com

Succes en we hopen dat je dankzij ons de beste aankoop maakt!

todo

© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved