ills
Last update: Jun 13, 2024
Wat is de beste Wifi Modem op de markt? Met zoveel Wifi Modems zie je al snel door de bomen het bos niet meer.
Vandaag helpen we je!
Methodologie

Wil je weten hoe deze lijst tot stand is gekomen en hoe we te werk gaan? Klik op de link hieronder voor meer informatie.

Hoe testen we?

Up to date

Ons systeem is elke dag bezig met vinden en rangschikken van nieuwe producten. Op deze manier zorgen we ervoor dat alles up to do date is.

Redactionele Richtlijnen

ills
1
Netgear LM1200 - Draadloze mobiele
Netgear LM1200 - Draadloze mobiele
MerkNetgear
Score9.9
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
2
E5785-320 Huawei 4G LTE MiFi
E5785-320 Huawei 4G LTE MiFi
MerkHuawei
Score9.6
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
3
Rextech WiFi Module iBox 1
Rextech WiFi Module iBox 1
MerkRextech
Score9.2
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
4
Huawei B535-235a draadloze router Dual-band
Huawei B535-235a draadloze router Dual-band
MerkHuawei
Score9.1
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
5
Huawei E5783-330 LTE7 Mobile WiFi
Huawei E5783-330 LTE7 Mobile WiFi
MerkHuawei
Score8.6
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
6
US Robotics 56K PCI Faxmodem
US Robotics 56K PCI Faxmodem
MerkUs Robotics
Score8.4
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ

Hoe komt deze geweldige Wifi Modem reeks tot stand..?

Hoe doen we dit?

De wereld is aan het veranderen... en ook het winkelonderzoek naar de beste Wifi Modems ! Waar je eerst naar de winkel ging en je liet adviseren voor de beste aankoop van Wifi Modem is er nu een robot die je kan helpen. Op Xbeste hebben we diverse grote winkels en webshops onderzocht wat een goed product… goed maakt.

svgs

Onderzoek

Naast een robot dit onderzoek te laten doen hebben we ook onderzoek gedaan op het internet naar de belangrijkste kenmerken van Wifi Modem.

De beste Wifi Modems op 1 plek

1. Netgear LM1200 - Draadloze mobiele

 • list plusBetrouwbare internetverbinding via het LTE-netwerk
 • list plusVerhoogt internetsnelheid tot wel 150 Mbps
 • list plusEenvoudige installatie en compatibiliteit met alle WiFi-routers of -systemen
 • list plusMogelijke beperkte dekking in afgelegen gebieden
Ik ben dol op de Netgear LM1200! Deze draadloze mobiele modem biedt een betrouwbare internetverbinding via het LTE-netwerk. Perfect voor huizen met langzame internetverbindingen of zonder vaste breedbandservice. Met de LM1200 kun je jouw internetsnelheid verhogen tot wel 150 Mbps, zodat trage downloadsnelheden tot het verleden behoren, zowel thuis als onderweg.

Een van de beste eigenschappen van de LM1200 is de snelle en betrouwbare LTE-verbinding. Het maximaliseert de snelheden in gebieden waar kabel-, DSL- of glasvezelinternet beperkt of niet beschikbaar is. Ideaal voor mensen die vaak onderweg zijn of in gebieden komen waar de verbinding beperkt is.

Wat ik geweldig vind aan de LM1200 is dat het volgens gebruikersreviews probleemloos te installeren is. Het is dus een gebruiksvriendelijk apparaat dat gemakkelijk in te stellen is. Sluit gewoon een actieve Nano SIM-kaart van je serviceprovider aan en je hebt direct toegang tot het LTE-netwerk als primaire verbinding voor jouw huis of bedrijf.

Een ander voordeel van de LM1200 is dat het werkt met alle WiFi-routers of -systemen. Je kunt dus eenvoudig verbinding maken met een willekeurige WiFi-router of -systeem voor een hoger bereik en hogere snelheid voor alle apparaten in het hele huis of kantoor. Dit geeft je de flexibiliteit om de modem te integreren in je bestaande netwerkopstelling.

Hoewel de Netgear LM1200 vele voordelen heeft, heb ik geen specifieke nadelen gevonden in de gebruikersreviews. Dit kan erop wijzen dat de gebruikers over het algemeen tevreden zijn met dit product.

Al met al is de Netgear LM1200 een geweldige keuze voor mensen die behoefte hebben aan een betrouwbare internetverbinding in gebieden met een trage internetverbinding. Met zijn snelle en betrouwbare LTE-verbinding, eenvoudige installatie en compatibiliteit met alle WiFi-routers of -systemen, biedt de LM1200 een oplossing voor mensen die op zoek zijn naar een betere internetervaring. Wel is het altijd belangrijk om rekening te houden met de beperkingen van het LTE-netwerk, zoals mogelijke beperkte dekking in afgelegen gebieden. 📶

Verkrijgbaar bij:

Bekijk bij bol.com

2. E5785-320 Huawei 4G LTE MiFi

 • list plusSnelle downloadsnelheid van 300 Mbps
 • list plusOndersteuning voor 10 gelijktijdige WiFi-gebruikers
 • list plusKan als powerbank worden gebruikt om smartphone op te laden
 • list plusGeen Nederlandse beschrijving meegeleverd
Ik ben enthousiast over de Huawei E5785-320, een geweldige 4G LTE MiFi-router die perfect is voor onderweg. Met een downloadsnelheid van 300 Mbps en de mogelijkheid om maar liefst 10 apparaten tegelijkertijd te verbinden, biedt deze router een betrouwbare en snelle internetverbinding. Wat deze router echt uniek maakt, is de krachtige 3000 mAh batterij, waarmee je zelfs je smartphone kunt opladen.

Dankzij dual-band WiFi kun je profiteren van zowel de 2,4 GHz- als de 5 GHz-frequentieband, wat zorgt voor een stabiele en snelle draadloze verbinding. Met ondersteuning voor 10 gelijktijdige WiFi-gebruikers kunnen meerdere apparaten moeiteloos worden verbonden, wat handig is voor gezinnen, kleine groepen of zelfs op kantoor.

Met een downloadsnelheid van 300 Mbps is de E5785-320 perfect voor surfen op het web, video's streamen en online gamen. De uploadsnelheid van 50 Mbps is snel genoeg voor het verzenden van bestanden en het uploaden van media.

Gebruikers zijn over het algemeen tevreden over de prestaties van de E5785-320 en prijzen met name de goede prijs-kwaliteitverhouding. Een minpuntje is het ontbreken van een Nederlandse beschrijving, wat het instellen van de router lastiger kan maken.

Wat deze router onderscheidt van eerdere modellen is de hogere downloadsnelheid van 300 Mbps, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor gebruikers die onderweg behoefte hebben aan een snelle internetverbinding.

De E5785-320 biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding ten opzichte van de concurrentie en heeft unieke kenmerken, zoals de mogelijkheid om 10 apparaten te verbinden en de optie om als powerbank te fungeren.

Voor mensen die veel onderweg zijn en een betrouwbare internetverbinding nodig hebben, is de E5785-320 ideaal. Het is perfect voor zakenreizen, vakanties of zelfs in situaties waar WiFi beperkt is.

Al met al is de Huawei E5785-320 een geweldige keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een betrouwbare en snelle 4G LTE MiFi-router. Met zijn snelle downloadsnelheid, ondersteuning voor 10 gelijktijdige WiFi-gebruikers en de mogelijkheid om als powerbank te fungeren, biedt deze router een goede prijs-kwaliteitverhouding en voldoet het aan de behoeften van de meeste gebruikers. Het enige nadeel is het ontbreken van een Nederlandse beschrijving, wat het instellen iets lastiger kan maken. 📶

Verkrijgbaar bij:

Bekijk bij bol.com

3. Rextech WiFi Module iBox 1

 • list plusGemakkelijke bediening via smartphone of tablet
 • list plusMogelijkheid om meerdere lampen aan te sluiten en zones te creëren
 • list plusCompatibel met zowel dual white als gekleurde ledlampen
 • list plusGebruiksaanwijzing alleen in het Engels, wat het koppelen aan het thuisnetwerk en het gebruik van de ledstrip controller lastig kan maken
 • list plusProblemen met de timerfunctie en omslachtig instellen van de tijd
Ik ben super enthousiast over de WiFi Module iBox 1 voor iOS Android! Met deze handige toevoeging aan je slimme verlichtingssysteem kun je je Milight-verlichting bedienen via de Milight App op je smartphone of tablet. Het is geweldig dat het compatibel is met zowel dual white als gekleurde ledlampen, waardoor het echt veelzijdig is.

Een van de coolste dingen aan de iBox 1 is dat je een onbeperkt aantal lampen kunt aansluiten en tot wel 8 zones kunt creëren. Dit betekent dat je je verlichting kunt indelen in verschillende zones en deze afzonderlijk kunt bedienen. Of je nu een kleurrijke sfeer wilt creëren in de woonkamer of een ontspannen sfeer in de slaapkamer wilt hebben, met de iBox 1 kun je eenvoudig verschillende zones instellen en de verlichting aanpassen aan je voorkeuren.

De WiFi-module is het centrale punt waarmee je de WiFi-verlichting bedient met de Milight App. Het werkt op zowel smartphones als tablets en is geschikt voor zowel Apple- als Android-apparaten. Het is super handig dat je eenmalig je eigen draadloze WiFi-netwerk kunt instellen en vervolgens kan iedereen die op je netwerk zit en de app heeft geïnstalleerd, de verlichting bedienen. Dit maakt het systeem perfect voor gebruik in het hele gezin.

Een van de voordelen van de iBox 1 is het gemak van WiFi-bediening. Je hoeft geen draden meer aan te sluiten of met afstandsbedieningen te rommelen. Met de app kun je eenvoudig de verlichting aanpassen aan je wensen. Bovendien wordt de iBox 1 geleverd inclusief USB-adapter en is het formaat van de module klein, waardoor het eenvoudig uit het zicht kan worden weggewerkt.

Ik moet wel zeggen dat er enkele nadelen zijn genoemd in de reviews. Zo is de gebruiksaanwijzing alleen in het Engels, wat het koppelen aan het thuisnetwerk en het gebruik van de ledstrip controller lastig kan maken. Ook schijnt de timerfunctie niet altijd even goed te werken, wat het instellen van de tijd omslachtig maakt.

Maar al met al lijkt de iBox 1 over het algemeen goed te presteren. Mensen zijn vooral te spreken over het gemak van installatie en de mogelijkheid om de verlichting aan te sturen vanuit de Milight app, domotica programma's of eigen scripts en programma's.

Dus, als je op zoek bent naar een handige manier om je Milight-verlichting te bedienen met je smartphone of tablet, dan is de WiFi Module iBox 1 voor iOS Android echt een goede keuze. Met de mogelijkheid om meerdere lampen aan te sluiten en zones te creëren, biedt het veel flexibiliteit in het aanpassen van de verlichting aan je wensen. Ja, er zijn wat nadelen, maar over het algemeen lijkt de iBox 1 echt een slimme oplossing voor je verlichting! 😊

Verkrijgbaar bij:

Uiterlijk 18 april in huis

4. Huawei B535-235a draadloze router Dual-band

 • list plusKrachtige dual-band functionaliteit met hogere datasnelheden
 • list plusNiet zo gebruiksvriendelijk voor minder technisch onderlegde gebruikers
Ik ben enthousiast om de Huawei B535-235a draadloze router te introduceren, een krachtige 4G-router met dual-band functionaliteit en indrukwekkende prestaties. Met een maximale WLAN gegevensoverdrachtsnelheid van 867 Mbit/s en ondersteuning voor Wi-Fi 5 (802.11ac), is deze router perfect voor huishoudens of kleine kantoren die snelle en betrouwbare internetverbindingen nodig hebben.

Wat deze router echt onderscheidt, is de verbeterde dual-band functionaliteit. Door gelijktijdige ondersteuning van zowel 2.4 GHz als 5 GHz frequentiebanden, biedt de B535-235a hogere datasnelheden en betere prestaties, waardoor meerdere apparaten soepel kunnen functioneren zonder vertragingen of buffering. Dit is vooral handig in omgevingen met veel draadloze interferentie, waar de 5 GHz band een stabielere verbinding kan bieden.

Een ander uniek aspect van de Huawei B535-235a is de ondersteuning van WPA3-SAE, een geavanceerd beveiligingsalgoritme dat zorgt voor een veilige en versleutelde draadloze verbinding. Dit is essentieel in een tijdperk waarin cyberbeveiliging van het grootste belang is.

Deze router is perfect voor huishoudens die op zoek zijn naar een betrouwbare 4G-router voor breedbandinternet, vooral in gebieden waar bekabelde verbindingen beperkt zijn. Het is ook handig voor kleine bedrijven die behoefte hebben aan een snelle en stabiele internetverbinding met ondersteuning voor meerdere gelijktijdige gebruikers.

Een mogelijke beperking van de Huawei B535-235a is dat het ontwerp en de interface misschien niet zo gebruiksvriendelijk zijn voor degenen die minder technisch onderlegd zijn. Het instellen van de router en het beheren van geavanceerde functies kan enige technische kennis vereisen.

Al met al biedt de Huawei B535-235a draadloze router indrukwekkende prestaties, geavanceerde beveiligingsfuncties en veelzijdigheid in een enkel apparaat. Het is een solide keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een krachtige 4G-router met uitstekende dual-band mogelijkheden en geavanceerde beveiligingsopties. 🚀

Verkrijgbaar bij:

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, dinsdag in huis

5. Huawei E5783-330 LTE7 Mobile WiFi

 • list plusSnelle en betrouwbare internettoegang
 • list plusDraadloze connectiviteit
 • list plusMeerdere connectiviteitsopties
 • list plusKorte batterijduur bij intensief gebruik
 • list plusSignaalsterkte kan zwak zijn in gebieden met een zwak mobiel signaal
Ik presenteer je de Huawei E5783-330 LTE7 Mobile WiFi Zwart, een krachtige mobiele hotspot die perfect is voor thuisgebruik en zakelijke professionals. Met diverse netwerkmodi en functionaliteiten, inclusief pakketdatadiensten en SMS-functionaliteiten, biedt deze draadloze terminal alles wat je nodig hebt voor snel en betrouwbaar internet.

Een van de belangrijkste kenmerken is de draadloze connectiviteit. Sluit hem aan op je computer via de micro-USB-poort en een micro-USB-gegevenskabel, of verbind meerdere apparaten draadloos via Wi-Fi voor een vlotte gebruikerservaring.

Wat deze mobiele hotspot echt onderscheidt, is de snelheid en betrouwbaarheid van het internet. Binnen het netwerkservicegebied geniet je van een onderbrekingsvrije online ervaring, wat vooral handig is voor zakelijke professionals onderweg.

Een ander handig kenmerk is de draadloze modemfunctie. Gebruik hem als draadloos modem wanneer Wi-Fi is ingeschakeld en configureer de APN via de webgebaseerde beheerpagina voor directe toegang tot internet.

Met meerdere connectiviteitsopties, waaronder LTE, 3G en Wi-Fi, schakelt de E5783-330 automatisch over naar Wi-Fi in gebieden met beschikbare hotspots om datagebruik te verminderen.

En vergeet het berichtenbeheer niet! Verzend en ontvang berichten eenvoudig via de webgebaseerde beheerpagina, perfect voor regelmatig gebruik.

Hoewel de batterijduur en signaalsterkte mogelijke beperkingen zijn, biedt de Huawei E5783-330 LTE7 Mobile WiFi Zwart toch veel voordelen. Met snelle internettoegang, draadloze connectiviteit en meerdere opties, is deze mobiele hotspot zeker het overwegen waard voor thuisgebruik of zakelijk gebruik. 📶

Verkrijgbaar bij:

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 7 tot 8 dagen

6. US Robotics 56K PCI Faxmodem

 • list plusStabiele en veilige verbinding met PCI-interface
 • list plusSnelle overdrachtssnelheid van 56Kbit/s
 • list plusIngebouwde faxfunctie voor het verzenden en ontvangen van faxen
 • list plusVereist een telefoonlijn voor internetverbinding
 • list plusSnelheid van 56Kbit/s kan als traag worden beschouwd in vergelijking met breedbandmodems
Mijn ervaring met de US Robotics 56K PCI Faxmodem 🚀

Als je op zoek bent naar een betrouwbaar modem voor het verzenden en ontvangen van faxen, dan is de US Robotics 56K PCI Faxmodem precies wat je nodig hebt. Met een snelheid van 56Kbit/s biedt dit modem een snelle en stabiele verbinding voor zowel thuisgebruik als zakelijke toepassingen.

Een van de beste eigenschappen van dit modem is de PCI-interface, waardoor het direct op het moederbord van je computer kan worden aangesloten voor een veilige verbinding. Het installeren is super makkelijk en het is compatibel met de meeste besturingssystemen, dus geen gedoe met extra stuurprogramma's.

Wat dit modem echt onderscheidt, is de verbeterde overdrachtssnelheid en ondersteuning voor V.90- en V.92-protocollen, waardoor je bestanden snel kunt downloaden en e-mails met bijlagen kunt verzenden. En het beste van alles? Het heeft een ingebouwde faxfunctie, perfect voor mensen die regelmatig faxen verzenden en ontvangen.

Hoewel het een inbelmodem is en een telefoonlijn nodig heeft voor internetverbinding, biedt de US Robotics 56K PCI Faxmodem toch veel voordelen. Het is betrouwbaar, gemakkelijk te installeren en heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding. Dus als je op zoek bent naar een solide modem met snelle overdrachtssnelheid, dan is dit de perfecte keuze voor jou.

Verkrijgbaar bij:

Bekijk bij bol.com

© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved