ills
Last update: Mar 04, 2024
Wat is de beste Wifi Adapter op de markt? Met zoveel Wifi Adapters raak je snel het overzicht kwijt.
Vandaag helpen we je!
Methodologie

Wil je weten hoe deze lijst tot stand is gekomen en hoe we te werk gaan? Klik op de link hieronder voor meer informatie.

Hoe testen we?

Up to date

Ons systeem is elke dag bezig met vinden en rangschikken van nieuwe producten. Op deze manier zorgen we ervoor dat alles up to do date is.

Redactionele Richtlijnen

ills
1
MSI AX1800 WiFi USB Adapter
Uitgebalanceerde prestatie-kostenverhouding
MSI AX1800 WiFi USB Adapter
MerkMSI
Score9.6
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
2
Linksys Dual-Band AC1200 Adapter
Linksys Dual-Band AC1200 Adapter
MerkLinksys
Score9.3
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
3
Netgear Nighthawk AC1900 Wi-Fi Adapter
Best Wifi Adapter
Netgear Nighthawk AC1900 Wi-Fi Adapter
MerkNetgear
Score8.9
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
4
TP-Link Archer T2U Plus
Ideaal voor essentiële internetverbinding
TP-Link Archer T2U Plus
MerkTP-Link
Score8.4
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
5
EDUP Wi-Fi Adapter
EDUP Wi-Fi Adapter
MerkEDUP
Score7.9
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
6
Netgear Nighthawk A8000 (AXE3000)
Geoptimaliseerd voor hoge snelheden
Netgear Nighthawk A8000 (AXE3000)
MerkNetgear
Score7.5
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
7
OURLiNK AC600 Wi-Fi Dongle
OURLiNK AC600 Wi-Fi Dongle
MerkOURLiNK
Score7.1
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
8
TRENDnet AC1900 High Power Wireless
TRENDnet AC1900 High Power Wireless
MerkTRENDnet
Score6.7
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
9
TP-Link Archer T4U V3
TP-Link Archer T4U V3
MerkTP-Link
Score6.2

Hoe komt deze handige Wifi Adapter ranglijst tot stand..?

Hoe doen we dit?

De wereld is aan het veranderen... en ook het winkelonderzoek naar de beste Wifi Adapters ! Waar je eerst naar de winkel ging en je liet adviseren voor de beste aankoop van Wifi Adapter is er nu een robot die je kan helpen. Op Xbeste hebben we diverse grote winkels en webshops onderzocht wat een goed product… goed maakt.

svgs

Onderzoek

Naast een robot dit onderzoek te laten doen hebben we ook onderzoek gedaan op het internet naar de belangrijkste kenmerken van Wifi Adapter.

De beste Wifi Adapters op 1 plek

1. MSI AX1800 WiFi USB Adapter

Uitgebalanceerde prestatie-kostenverhouding:
 • list plusIk ervaar waanzinnig snelle overdrachtssnelheden tot wel 1800 Mbps dankzij de WiFi 6-technologie.
 • list plusDe router heeft een uitgebreide set functies, waaronder dual-band capaciteit, OFDMA, MU-MIMO, 1024-QAM-technologie{"e}n en beamforming-technologie voor een betrouwbare verbinding en veelzijdige connectiviteit.
 • list plusVeiligheid staat voorop met WPA3-versleuteling, een externe antenne en flexibele positionering voor optimale dekking.
 • list plusVoor gebruikers met extreem hoge snelheidseisen is dit misschien niet de aller snelste optie die er op de markt beschikbaar is.
De MSI GUAX18 WiFi USB-adapter is een topper in zijn categorie, met een uitgebalanceerde verhouding tussen prestaties en kosten die moeilijk te verslaan is. Met de nieuwste WiFi 6-technologie levert deze adapter razendsnelle overdrachtssnelheden tot 1800 Mbps, een functie die door PCMag wordt erkend, waarbij wordt gesteld dat het "wordt benadrukt vanwege zijn solide prestaties en betaalbaarheid." De mogelijkheid om op zowel de 2,4 GHz als 5 GHz banden te werken, zorgt voor veelzijdige connectiviteit, terwijl de inbegrepen OFDMA, MU-MIMO en 1024 QAM-technologieën de snelheid en betrouwbaarheid optimaliseren. Bovendien zorgt de beamforming-technologie van de adapter voor een betrouwbare verbinding over een groter bereik, een functie die wordt geprezen door Wirecutter, waarbij de "solide prestaties en betaalbaarheid" worden benadrukt.

Een van de belangrijkste verkoopargumenten van de MSI GUAX18 is de focus op beveiliging, met WPA 3-encryptie voor verbeterde gegevensbescherming. De adapter wordt ook geleverd met een externe antenne en een standaard met een gevlochten kabel, waardoor flexibele positionering voor optimale dekking mogelijk is, zoals opgemerkt in de eigen review van MSI. Bovendien maakt de eenvoudige installatie op meerdere besturingssystemen het een probleemloze upgrade voor gebruikers die een naadloze overgang naar de nieuwste WiFi-technologie zoeken.

In vergelijking met zijn tegenhangers valt de MSI GUAX18 op door zijn uitgebreide set functies en betaalbaarheid. Terwijl de TP-Link Archer T2U Plus wordt aanbevolen voor basisconnectiviteitsbehoeften en de Netgear Nighthawk A8000 (AXE3000) wordt aanbevolen voor frequent gebruik met hoge snelheid, slaat de MSI GUAX18 een balans tussen prestaties en kosten die het aantrekkelijk maakt voor een breed scala aan gebruikers.

Het is echter essentieel om op te merken dat de MSI GUAX18, hoewel uitblinkend op de meeste gebieden, mogelijk niet de aller snelste optie op de markt is. Gebruikers met extreem hoge snelheidseisen kunnen andere modellen geschikter vinden. Desalniettemin maakt de combinatie van snelheid, betrouwbaarheid, beveiliging en betaalbaarheid de GUAX18 tot een uitstekende keuze voor de meerderheid van gebruikers, waardoor het een welverdiende plek krijgt als een topaanbeveling in de categorie USB WiFi-adapters.

Verkrijgbaar bij:

Bekijk bij bol.com

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

2. Linksys Dual-Band AC1200 Adapter

 • list plusSnelle en betrouwbare Wi-Fi-verbinding
 • list plusOndersteunt de 802.11ac-standaard voor zowel 2,4 GHz als 5 GHz frequenties
 • list plusUSB 3.0-ondersteuning voor verminderde latentie, geschikt voor gaming
 • list plusOntbreekt externe antennes voor verbeterde connectiviteit
 • list plusBiedt mogelijk niet geavanceerde functies die sommige concurrenten wel bieden
De Linksys Dual-Band AC1200-adapter is een uitstekende USB Wi-Fi-adapter die uitblinkt in snelheid en gemak. Met ondersteuning voor de 802.11ac-standaard voor zowel 2,4 GHz als 5 GHz draadloze frequenties, biedt het een snelle en betrouwbare Wi-Fi-verbinding. De adapter, gehuld in zwart plastic, is ontworpen voor USB 3.0-poorten en heeft een Wi-Fi Protected Setup-knop voor versleutelde verbindingen. Ondanks het ontbreken van externe antennes, heeft het twee interne antennes en een gestroomlijnde, taps toelopende vorm met informatieve LED's voor de verbindingsstatus. Volgens pcmag.com is het een apparaat zonder poespas, "snel en betrouwbaar". Het ontbreken van externe antennes, zoals opgemerkt door tomshardware.com, beperkt echter het potentieel voor verbeterde connectiviteit.

De Linksys Dual-Band AC1200-adapter concurreert op een drukke markt met producten zoals de Netgear Nighthawk AC1900 Wi-Fi-adapter, EDUP Wi-Fi-adapter, OURLiNK AC600 Wi-Fi-dongle en TRENDnet AC1900 High Power draadloze USB-adapter. De uitgebreide review van PCGuide, die prestaties, prijsstelling en geschiktheid voor gaming omvat, positioneert de Linksys-adapter als een sterke concurrent. Het artikel benadrukt met name het belang van USB 3.0 voor verminderde latentie bij gaming, een functie die de Linksys-adapter biedt.

Ondanks zijn sterke punten heeft de Linksys Dual-Band AC1200-adapter beperkingen, met name zijn onvermogen om externe antennes te gebruiken voor verbeterde connectiviteit. Bovendien, hoewel het geprezen wordt om zijn prestaties, wijst pcmag.com erop dat het een apparaat zonder poespas is, wat suggereert dat het mogelijk niet de geavanceerde functies biedt die sommige concurrenten wel hebben.

Samengevat, de Linksys Dual-Band AC1200-adapter is een snelle en betrouwbare USB Wi-Fi-adapter, die goed geschikt is voor gebruikers die snelheid en gemak vooropstellen. Zijn ontwerplimieten, zoals het ontbreken van externe antennes, kunnen een factor zijn voor degenen die verbeterde connectiviteitsopties zoeken. In vergelijking met zijn concurrenten staat hij zijn mannetje, met name in de context van gaming, dankzij zijn USB 3.0-ondersteuning voor verminderde latentie. Als je op zoek bent naar een no-nonsense, high-performance USB Wi-Fi-adapter, is de Linksys Dual-Band AC1200-adapter een sterke keuze.

Verkrijgbaar bij:

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

3. Netgear Nighthawk AC1900 Wi-Fi Adapter

Best Wifi Adapter:
 • list plusSnel en betrouwbare connectiviteit voor gaming en gebieden met hoge connectiviteit
 • list plusIndrukwekkende langeafstandsprestaties met signaalversterking en vier beamforming-antennes
 • list plusDual-band USB 3.0-adapter die compatibiliteit biedt met zowel Windows als Mac-platforms
 • list plusComplex installatieproces
 • list plusNiet het meest compacte of onopvallende ontwerp
De Netgear Nighthawk AC1900 Wi-Fi Adapter is een krachtige oplossing voor snelle, betrouwbare connectiviteit, waardoor het een topkeuze is voor gaming en gebieden met veel connectiviteit. Met zijn stevige ontwerp, inclusief een verticale dockingpoort met magnetische eigenschappen en vier beamforming-antennes, zorgt het voor een signaalversterking en biedt het indrukwekkende prestaties op lange afstand. Zoals benadrukt door Lifewire, bereikt het een verbazingwekkende 92,4Mbps op een 2,4GHz netwerk vanaf drie verdiepingen verderop, waardoor het ideaal is voor situaties waar signaalsterkte cruciaal is. Deze adapter blinkt uit in het bieden van een naadloze game-ervaring, met minimale vertraging en frame drops, waardoor het een go-to optie is voor online gaming liefhebbers. Zoals Lifewire opmerkt: "Het stevige ontwerp omvat een verticale dockingpoort met magnetische eigenschappen en ontvouwt vier beamforming-antennes voor signaalversterking."

De Netgear Nighthawk AC1900 valt op met zijn dual-band USB 3.0 adapter, met compatibiliteit voor zowel Windows als Mac platforms. Het installatieproces, zoals vermeld in de Netgear ondersteunings samenvatting, wordt ondersteund door gebruikershandleidingen en documentatie voor installatie, waardoor een soepele integratie in verschillende systemen wordt gegarandeerd. Bovendien weerspiegelt de beschikbaarheid van firmware- en software downloads, samen met gratis technische ondersteuning gedurende 90 dagen vanaf de oorspronkelijke aankoopdatum, de toewijding van Netgear aan een probleemloze gebruikerservaring. Deze ondersteuningsstructuur wordt aangevuld met premium ondersteuningsopties voor thuis- en zakelijk gebruik, wat het aantrekkingskracht van het product verder versterkt.

In de wereld van Wi-Fi adapters staat de Netgear Nighthawk AC1900 bekend als een toonaangevende optie vanwege zijn opvallende kenmerken en prestaties. Hoewel het misschien een complex installatieproces heeft, maken de indrukwekkende prestaties op lange afstand en naadloze game-ervaring dit zeker goed. Als een eersteklas keuze voor scenario's met veel connectiviteit en online gaming, overtreft het veel concurrenten. In vergelijking met andere adapters onderscheidt de signaalsterkte en stabiliteit van de Nighthawk AC1900 het, waardoor het een uitstekende keuze is voor gebruikers die deze aspecten prioriteit geven. Het kan echter niet de meest compacte of onopvallende optie zijn, wat een overweging kan zijn voor degenen die op zoek zijn naar een discreter ontwerp.

Tot slot is de Netgear Nighthawk AC1900 Wi-Fi Adapter een uitstekende keuze, vooral voor gaming en scenario's waar betrouwbare, langeafstandsconnectiviteit vereist is. Zijn krachtige prestaties en signaalversterkende mogelijkheden maken het een topkandidaat op de markt. Hoewel het installatieproces ingewikkeld kan zijn, positioneert de naadloze game-ervaring en indrukwekkende prestaties op lange afstand het als een geduchte keuze in de wereld van Wi-Fi adapters.

Verkrijgbaar bij:

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

5. EDUP Wi-Fi Adapter

 • list plusEen lange verbindingafstand en brede dekking
 • list plusEen externe antenne kan voor sommige gebruikers een nadeel zijn
De EDUP Wi-Fi Adapter is een opvallend product in de categorie USB Wi-Fi adapters. Met een solide ontwerp, plug-and-play installatie en indrukwekkende netwerkprestaties is het een logische keuze voor iedereen die op zoek is naar een kleine USB Wi-Fi adapter. Met een verbazingwekkend goede prijs van €13 overtreft het zijn concurrenten, waardoor het een zeer aanbevolen optie is voor iedereen die betrouwbare connectiviteit nodig heeft binnen een budget. De adapter's high-gain 6dBi externe antenne zorgt voor een breder bereik en betere prestaties, met een dekkingsbereik van 50-150 meter, waardoor het ideaal is voor online gaming en 4K Ultra HD video streaming. Zoals één recensie opmerkt, "De adapter presteert beter dan een concurrent en wordt aanbevolen als een bijna perfect product."

De EDUP Wi-Fi Adapter valt op door zijn lange verbindingsbereik, dual-band connectiviteit en eenvoudige installatie, die allemaal de bruikbaarheid en effectiviteit verbeteren. De hoge signaalsterkte en brede verbinding dekking maken het bijzonder geschikt voor gaming en het streamen van high-definition video's. Bovendien stelt de Soft AP-functie gebruikers in staat om een hotspot te creëren, wat bijdraagt aan de veelzijdigheid ervan. Zoals één recensie benadrukt, "De EDUP WiFi Adapter wordt geprezen om zijn lange verbindingsbereik, dual-band connectiviteit, en eenvoudige installatie."

In vergelijking met andere top USB Wi-Fi adapters, houdt de EDUP Wi-Fi Adapter stand met zijn indrukwekkende prestaties, plug-and-play functionaliteit, en compatibiliteit met verschillende besturingssystemen. De ultrasnelle WiFi-verbindingssnelheid en brede dekking benadrukken verder de kwaliteit en betrouwbaarheid ervan. Bovendien toont de fabrikant zijn vertrouwen in de duurzaamheid en prestaties van het product door een vervangingsgarantie van 3 jaar en een retourbeleid van 45 dagen zonder vragen aan te bieden.

In vergelijking met concurrenten blinkt de EDUP Wi-Fi Adapter uit in het bieden van sterke signaalsterkte, brede dekking, en betrouwbare prestaties tegen een ongelooflijk betaalbare prijs. Sommige gebruikers kunnen echter de externe antenne als een potentieel nadeel ervaren. Ondanks dit maken de uitzonderlijke prestaties en het budgetvriendelijke prijskaartje het tot een topkeuze voor mensen die een betrouwbare Wi-Fi adapter nodig hebben zonder de bank te breken.

Verkrijgbaar bij:

6. Netgear Nighthawk A8000 (AXE3000)

Geoptimaliseerd voor hoge snelheden:
 • list plusSnelheden op de 6GHz-band zijn snel.
 • list plusBeperkte compatibiliteit, alleen voor Windows.
Hey daar! Ik ben de Netgear Nighthawk A8000 (AXE3000) WiFi Adapter. Ik ben ontworpen voor Windows-computers en bied een snelle en simpele upgrade naar de nieuwste Wi-Fi 6E standaard. Met een USB-standaard en drivers op een USB-drive, ben ik een handige oplossing voor het upgraden van elke desktop PC. Ik ben speciaal geoptimaliseerd voor Wi-Fi 6E systemen en lever razendsnelle snelheden over de 6GHz band.

Volgens Trusted Reviews ben ik de perfecte keuze voor gebruikers die het maximale uit hun Wi-Fi 6E systeem willen halen. Met mijn prijswinnende prestaties en snelle snelheden, ben ik een echte topper! En als kers op de taart, krijg je ook nog eens 90 dagen gratis technische ondersteuning vanaf de aankoopdatum.

Ik heb veel positieve reviews ontvangen, met een gemiddelde beoordeling van 4,6 van de 5 sterren op basis van 31 reviews. Klanten zijn dol op mijn prestaties, met opmerkingen als "Geweldige adapter," "Fantastisch," en "Krachtige adaptor." Ik ben speciaal ontworpen om 1.200 Mbps snelheden te ondersteunen op de 6GHz band en dit alles voor een scherpe prijs van $90.

Ik onderscheid me door mijn ongeëvenaarde snelheid en capaciteit voor nieuwe Wi-Fi 6E apparaten. Helaas werk ik op dit moment alleen met Windows en ondersteun ik geen Mac, maar mijn prestaties worden alom geprezen. Ik ben ideaal voor gebruikers die buitenshuis willen werken of een Wi-Fi versterker nodig hebben.

Vergeleken met andere Wi-Fi adapters, val ik op door mijn ondersteuning van de nieuwste Wi-Fi 6E standaard en mijn scherpe prijs van $90. Mijn naadloze integratie in Wi-Fi 6E systemen en positieve feedback van klanten maken mij de beste keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar snelle Wi-Fi verbinding.

Kortom, ik ben de Netgear Nighthawk A8000 (AXE3000) WiFi Adapter, een betrouwbare en snelle oplossing voor Wi-Fi 6E systemen. Mijn prestaties en snelheid zijn ongeëvenaard, en met mijn scherpe prijs en positieve feedback van klanten, ben ik dé perfecte keuze voor gebruikers die het maximale uit hun Wi-Fi 6E systeem willen halen.

Verkrijgbaar bij:

Op voorraad. Nu besteld, maandag in huis

8. TRENDnet AC1900 High Power Wireless

 • list plusHoge snelheid prestaties op Wireless AC en N banden
 • list plusEenvoudige installatie en compatibiliteit met Windows en Mac besturingssystemen
 • list plusBeamforming-technologie voor verbeterde real-time prestaties
 • list plusKan moeite hebben om een signaal over lange afstanden te behouden
 • list plusUniek ontwerp met verstelbare antennes kan leiden tot inconsistente prestaties op afstand
 • list plusAanbevolen voor gebruik in dezelfde kamer als de router vanwege mogelijke beperkingen op lange afstanden
Ik ben de TRENDnet AC1900 High Power Wireless USB Adapter, TEW-809UB. Met snelheden tot 1300 Mbps op de Wireless AC-band en 600 Mbps op de Wireless N-band, bied ik indrukwekkende prestaties, eenvoudige installatie en compatibiliteit met zowel Windows als Mac-besturingssystemen. Mijn beamforming technologie zorgt voor verbeterde real-time prestaties en mijn krachtige radio's met afneembare high-gain antennes zorgen voor uitgebreide dekking. Met mijn handige LED-indicator blijf je altijd op de hoogte van de status van je apparaat. Ik ben de ideale keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een betrouwbare en krachtige draadloze adapter.

Volgens PC Gamer ben ik uitgeroepen tot de "Beste USB Wi-Fi Adapter in 2021", vanwege mijn uitzonderlijke prestaties en betrouwbaarheid. In tests op korte afstand presteer ik beter dan interne adapters, maar ik kan moeite hebben om een signaal over lange afstanden te behouden. Mijn unieke ontwerp met verstelbare antennes draagt bij aan mijn superieure prestaties op korte afstand, maar kan leiden tot wisselende prestaties op afstand. Ik word specifiek aanbevolen voor gebruik in dezelfde ruimte als de router vanwege mijn mogelijke beperkingen op lange afstanden, wat mijn geschiktheid voor specifieke gebruikersscenario's illustreert.

Met een competitieve prijs van $59,99 bied ik een opmerkelijke upgrade naar Wi-Fi AC en N, waardoor ik een aantrekkelijke keuze ben voor gebruikers die op zoek zijn naar verbeterde draadloze connectiviteit. Mijn compatibiliteit met zowel Windows als Mac-besturingssystemen, samen met NDAA/TAA-naleving voor de Verenigde Staten en Canada, voegt toe aan mijn veelzijdigheid en aantrekkingskracht. Daarnaast word ik vaak samen met essentiële accessoires gekocht, wat mijn populariteit en praktisch nut onder consumenten aangeeft. In vergelijking met vergelijkbare producten, zoals de NETGEAR AC1900 Wi-Fi USB 3.0 Adapter, val ik op door mijn indrukwekkende klantbeoordeling van 4,1 van de 5 sterren, waarmee ik mijn positie als betrouwbaar en goed gewaardeerd product in mijn categorie verstevig.

In een markt vol draadloze adapters onderscheid ik mijzelf met mijn hoge snelheid, beamforming technologie en compatibiliteit met diverse besturingssystemen. Hoewel mijn prestaties in tests op korte afstand prijzenswaardig zijn, moeten gebruikers rekening houden met mijn mogelijke beperkingen over lange afstanden. Toch ben ik voor degenen die op zoek zijn naar een krachtige draadloze USB-adapter met uitzonderlijke prestaties op korte afstand, een topkandidaat, zeker gezien mijn erkenning als de "Beste USB Wi-Fi Adapter in 2021".

Verkrijgbaar bij:

Bekijk bij bol.com

© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved