ills
Last update: Mar 04, 2024
Wat is de beste PC voor fotobewerking op de markt? Met zoveel Pc's voor fotobewerking zie je al snel door de bomen het bos niet meer.
Vandaag helpen we je!
Methodologie

Wil je weten hoe deze lijst tot stand is gekomen en hoe we te werk gaan? Klik op de link hieronder voor meer informatie.

Hoe testen we?

Up to date

Ons systeem is elke dag bezig met vinden en rangschikken van nieuwe producten. Op deze manier zorgen we ervoor dat alles up to do date is.

Redactionele Richtlijnen

ills
1
Apple iMac 24-inch M3 (2023)
Beste pc voor fotobewerking
Apple iMac 24-inch M3 (2023)
MerkApple
Score9.8
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
2
Mac mini (M1, 2020)
Mac mini (M1, 2020)
MerkApple
Score9.7
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
3
Lenovo ThinkCentre M900
Lenovo ThinkCentre M900
MerkLenovo
Score9.3
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
4
Apple iMac Pro
Apple iMac Pro
MerkApple
Score9
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
5
Lenovo Yoga A940
Lenovo Yoga A940
MerkLenovo
Score8.8
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
6
HP Pavilion Wave
HP Pavilion Wave
MerkHP
Score8.6
7
Intel Hades Canyon NUC
Intel Hades Canyon NUC
MerkIntel
Score8.4
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
8
Apple Mac Studio 2023
Apple Mac Studio 2023
MerkApple
Score8
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
9
Apple Mac Mini (2024)
Apple Mac Mini (2024)
MerkApple
Score7.8
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
10
Dell XPS Desktop (2023)
Dell XPS Desktop (2023)
MerkDell
Score7.6
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ

Hoe komt deze geweldige PC voor fotobewerking opsomming tot stand..?

Hoe doen we dit?

De wereld is aan het veranderen... en ook het winkelonderzoek naar de beste Pc's voor fotobewerking ! Waar je eerst naar de winkel ging en je liet adviseren voor de beste aankoop van PC voor fotobewerking is er nu een robot die je kan helpen. Op Xbeste hebben we diverse grote winkels en webshops onderzocht wat een goed product… goed maakt.

svgs

Onderzoek

Naast een robot dit onderzoek te laten doen hebben we ook onderzoek gedaan op het internet naar de belangrijkste kenmerken van PC voor fotobewerking.

De beste Pc's voor fotobewerking op 1 plek

1. Apple iMac 24-inch M3 (2023)

Beste pc voor fotobewerking:
 • list plusIndrukwekkende prestaties voor fotobewerking en gaming
 • list plusNiet opwaardeerbare aard van het apparaat
 • list plusRelatief klein schermformaat voor uitgebreide bewerkingssessies
 • list plusHogere startprijs in vergelijking met zijn voorganger
De Apple iMac 24-inch M3 (2023) is een indrukwekkende PC die is afgestemd op fotobewerking en verdient zijn plaats als de beste in zijn categorie. Met zijn 8-core Apple M3-chip, 8-10 core Apple M3-GPU, en opties voor 8-24GB aan RAM en tot 2TB SSD-opslag, is deze iMac een krachtpatser die is ontworpen om veeleisende bewerkingstaken aan te kunnen. Zijn 4.5K retina-display, Thunderbolt 3, USB4-connectiviteit, en een ingebouwde 1080p FaceTime HD-camera maken het een ideale keuze voor foto- en videobewerking.

Volgens Digital Camera World biedt "de Apple iMac M3 merkbare prestatieverbeteringen, vooral voor intensieve taken en gaming." Dit benadrukt zijn bekwaamheid in het omgaan met fotobewerkingssoftware en het verwerken van afbeeldingen met hoge resolutie. Het is echter vermeldenswaardig dat de niet-upgradebare aard van het apparaat en de 24-inch schermgrootte beperkingen kunnen zijn voor uitgebreide bewerkingssessies, zoals ook wordt opgemerkt door dezelfde bron.

De evolutie van het M1-model brengt verbeterde interne prestaties, levendige kleuropties, en uitstekende kleurnauwkeurigheid met zich mee. Echter, zoals TechRadar opmerkt, is de startprijs gestegen naar $1,399, wat een nadeel kan zijn voor prijsbewuste gebruikers. Bovendien zou de 8GB geheugen en 256GB SSD van het basismodel mogelijk niet voldoende zijn voor de fotobewerkingsbehoeften van sommige gebruikers.

In vergelijking met zijn voorgangers valt de M3 op met zijn verbeterde verwerkingskracht, waardoor het bijzonder geschikt is voor resource-intensieve taken zoals fotobewerking. De afhankelijkheid van de M3 van Lightning-aansluitingen voor randapparatuur en de ongemakken van de plaatsing van de oplaadpoort zijn aspecten die potentiële kopers kunnen afschrikken, zoals benadrukt in de review van TechRadar.

In vergelijking met de 27-inch iMac van 2020 biedt de 24-inch M3 verbeterde interne architectuur en een compacter, ruimtebesparend ontwerp, waardoor het een gunstige keuze is voor degenen die prestaties prioriteren binnen een kleinere ruimte. Hoewel de M3 misschien niet overeenkomt met de maximale RAM- en opslagopties van het 27-inch model, blinkt het uit in het bieden van een balans tussen kracht en formaat, waardoor het een ideale keuze is voor professionele fotobewerkers en liefhebbers die een compact en krachtig systeem zoeken.

Concluderend is de Apple iMac 24-inch M3 (2023) de beste PC voor fotobewerking, met opmerkelijke prestaties en een levendig display. Zijn beperkingen, zoals het ontbreken van upgrade-opties en een relatief klein scherm, worden overschaduwd door zijn krachtige M3-chip en GPU, waardoor het een topkeuze is voor fotobewerking, vooral voor degenen die prestaties boven upgrade-opties waarderen.

Verkrijgbaar bij:

Bekijk bij bol.com

Dit item wordt uitgebracht op 21 februari 2024. Nu voorbestellen.

2. Mac mini (M1, 2020)

 • list plusIconische aluminium behuizing
 • list plusBetaalbare optie voor fotobewerking
 • list plusVeel poorten, waaronder ethernet, dual Thunderbolt 3, HDMI, USB 3.0 en een koptelefoonaansluiting
 • list plusCompact ontwerp
 • list plusIndrukwekkende kracht
 • list plusMinder Thunderbolt 3-poorten in vergelijking met zijn voorganger
 • list plusOndersteunt slechts twee beeldschermen met beperkingen op het type aansluiting voor elk
 • list plusGeen 10-gigabit ethernetoptie
De Mac mini met M1-chip is een krachtpatser en een betaalbare optie voor fotobewerking, met zijn iconische aluminium behuizing en een overvloed aan poorten, waaronder ethernet, dubbele Thunderbolt 3, HDMI, USB 3.0 en een koptelefoonaansluiting. Het heeft echter minder Thunderbolt 3-poorten in vergelijking met zijn voorganger en ondersteunt slechts twee schermen, met beperkingen voor het type verbinding voor elk. Het ontbreken van de 10-gigabit ethernet optie kan bepaalde professionele gebruikers hinderen.

Geprezen als de beste Mac voor de meeste fotografen, staat de M1 Mac mini bekend om zijn compacte ontwerp en scala aan poorten, waardoor meerdere schermopstellingen mogelijk zijn. Het presteert beter dan de M1 MacBook Pro bij verschillende taken, waarbij de GPU-prestaties de enige kleine zwakte zijn, die verwaarloosbaar is voor fotobewerking. De geteste volledig geladen versie kost $1,700, maar het wordt aanbevolen om te kiezen voor een lagere SSD-capaciteit om geld te besparen.

In het mini-PC-landschap worden de Mac mini M2 en Mac Studio M2 erkend als opvallende opties. De eerste wordt geprezen als een krachtpatser in zakformaat met een snelle M2-chip, terwijl de laatste uitstekend wordt bevonden voor creatieven vanwege zijn stille en goed ontworpen behuizing. De Mac mini M2 is ook geschikt voor lichte fotobewerking, een uitzonderlijke functie voor fotografen die op zoek zijn naar een compacte maar krachtige oplossing.

De evolutie van de M1 Mac mini, met zijn M1-chip en verbeterde prestaties, positioneert het als een futuristische optie voor fotobewerking en een veelzijdige oplossing voor creatieven. Zijn compacte ontwerp, scala aan poorten en indrukwekkende kracht maken het een sterke concurrent in de categorie mini-PC's. De beperkingen op het gebied van schermondersteuning en bepaalde poortopties kunnen echter van invloed zijn op gebruikers met specifieke professionele eisen. Ondanks dit maken de betaalbaarheid en robuuste prestaties van de Mac mini M1 het tot een overtuigende keuze voor fotobewerking, vooral voor fotografen die op zoek zijn naar een budgetvriendelijke maar capabele pc.

Verkrijgbaar bij:

Bekijk bij bol.com

3. Lenovo ThinkCentre M900

 • list plusDe 10e generatie Intel Core i5-processor zorgt voor soepele prestaties.
 • list plus256GB SSD voor snelle opstarttijden en snelle toegang tot fotobestanden.
 • list plusBudgetvriendelijk met aanzienlijke besparing van $1,190.
 • list plus8GB RAM kan beperkend zijn voor projecten met hoge resolutie of meerdere lagen in fotobewerking.
 • list plusEen bescheiden 256GB SSD vraagt wellicht om aanvullende externe opslagoplossingen voor uitgebreide opslagbehoeften.
Ik ben de Lenovo ThinkCentre M900, een veelzijdige desktop PC die geschikt is voor verschillende taken, waaronder foto bewerking. Met een 10e generatie Intel Core i5 processor, geïntegreerde Intel UHD Graphics 630 en 8GB RAM, ben ik goed uitgerust voor veeleisend creatief werk. Mijn 256GB SSD biedt voldoende opslagruimte voor fotobestanden, zodat bewerken soepel verloopt. Mijn 23,8-inch Full HD scherm biedt heldere beelden, ideaal voor gedetailleerde foto aanpassingen. Als een voordelige keuze, bied ik een aantrekkelijke kans voor shoppers, momenteel afgeprijsd van $1,739 naar $549, met aanzienlijke besparingen van $1,190.

Volgens Digital Trends is de ThinkCentre M900 een handige desktop oplossing die een CPU en monitor combineert in één apparaat, waardoor rommel wordt verminderd en bureau ruimte wordt vrijgemaakt. De meegeleverde USB-muis en traditioneel toetsenbord verbeteren de bruikbaarheid voor fotobewerkingstaken en bieden een complete setup voor gebruikers. De vooraf geïnstalleerde Windows 11 Pro zorgt voor een modern en veilig besturingssysteem, afgestemd op de behoeften van fotobewerkingssoftware en applicaties.

Mijn technische specificaties, waaronder de 10e generatie Intel Core i5 processor en 8GB RAM, voldoen aan de eisen van fotobewerkingssoftware, zodat ik soepel presteer. Mijn 256GB SSD zorgt voor snelle opstarttijden en snelle toegang tot fotobestanden, wat de workflow-efficiëntie verbetert. Zoals benadrukt door de aanzienlijke korting, onderscheidt de ThinkCentre M900 zich als een voordelige optie voor gebruikers die op zoek zijn naar een capabele fotobewerkings-PC zonder de bank te breken.

In vergelijking met andere PC's in dezelfde prijsklasse, valt de ThinkCentre M900 op door zijn combinatie van rekenkracht, voldoende opslagruimte en een kwalitatief scherm, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor fotobewerkingstaken. Mijn naadloze integratie van essentiële onderdelen en betaalbaarheid geven mij een voorsprong als een voordelig product voor fotobewerking.

Hoewel ik indrukwekkende specificaties en betaalbaarheid bied, kan mijn 8GB RAM beperkingen opleggen voor extreem hoge resolutie of multi-gelaagde fotobewerkingsprojecten. Bovendien hebben gebruikers met uitgebreide opslagbehoeften mogelijk extra externe opslagoplossingen nodig vanwege de relatief bescheiden 256GB SSD.

Kortom, de Lenovo ThinkCentre M900 is een voordelige PC voor fotobewerking, die een aantrekkelijke combinatie van prestaties, betaalbaarheid en een opgeruimd ontwerp biedt. Mijn mogelijkheden maken mij een sterke concurrent voor individuen die op zoek zijn naar een betrouwbare fotobewerkingswerkstation zonder het premium prijskaartje.

Verkrijgbaar bij:

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis.

4. Apple iMac Pro

 • list plusEfficiënte M1-processor met 7-core GPU en 8-core CPU voor snelle prestaties.
 • list plus4,5K Retina-display met P3-breed kleurengamutondersteuning en 500 nits helderheid voor uitzonderlijke visuele kwaliteit.
 • list plusNaadloze gebruikerservaring met macOS Big Sur-besturingssysteem en M1-hardware.
 • list plusMaximaal 16 GB RAM en niet opwaardeerbaar, beperkt lange termijn geschiktheid voor hoge-resolutie bewerking.
 • list plusBeperkingen in grafische mogelijkheden zijn mogelijk niet geschikt voor intensieve fotobewerkingstaken.
 • list plusMogelijk niet ideaal voor gebruikers met een voorkeur voor opwaardeerbaarheid.
Ik ben de Apple iMac 24" en ik ben een krachtige PC voor fotobewerking. Met mijn efficiënte M1-processor met 7-core GPU en 8-core CPU, ben ik de perfecte keuze voor fotobewerkingsliefhebbers. Mijn 4,5K Retina-display, met P3 brede kleurweergave en 500 nits helderheid, biedt uitzonderlijke visuele kwaliteit voor gedetailleerde fotobewerkingstaken. Volgens TechRadar heb ik een "aanzienlijke en welkome herontwerp" ondergaan, met een modern en slank ontwerp met een groter 24-inch scherm, en ik kom in zeven levendige kleuren, die doen denken aan de iMac G3. De overstap naar Apple's M1-chip heeft geleid tot "snelle en responsieve prestaties", waardoor ik ideaal ben voor het moeiteloos verwerken van fotobewerkingstaken met een hoge resolutie. Bovendien draait mijn macOS Big Sur-besturingssysteem apps die zijn ontworpen voor de M1-hardware uitstekend.

In vergelijking met mijn voorgangers bied ik een compacter formaat en levendige kleuropties, waardoor ik een visueel aantrekkelijke toevoeging ben aan elke werkruimte. Het is echter vermeldenswaard dat ik een maximum van 16 GB RAM heb en niet kan worden geüpgraded, wat mijn langdurige geschiktheid voor bewerkingen met een hoge resolutie kan beperken, zoals benadrukt door Digital Camera World. Desondanks word ik geprezen om mijn 4,5K Retina-scherm, geweldige luidsprekers en fantastische webcam, waardoor ik een meeslepende en hoogwaardige bewerkingservaring bied.

Hoewel ik beperkingen kan hebben op het gebied van grafische en geheugen, maken mijn efficiënte prestaties en prachtige display mij een uitstekende keuze voor fotobewerking. Het is belangrijk om te overwegen dat ik een balans bied van kracht en visuele kwaliteit die geschikt is voor fotobewerking, maar gebruikers met een voorkeur voor upgradebaarheid kunnen de beperkingen op het gebied van RAM en grafische kaart als een nadeel ervaren. De HP Pavilion 27 All-In-One, zoals opgemerkt door PhotoWorkout, heeft een 12-core processor en 64 GB DDR4 RAM, waardoor het een ideale keuze is voor het verwerken van fotobewerkingen en multitaskingtaken. Echter, mijn naadloze integratie van hardware en software, samen met mijn uitzonderlijke displaykwaliteit, plaatst mij als een sterke concurrent in de categorie PC voor fotobewerking.

Samengevat ben ik de Apple iMac 24" en ik ben een visueel verbluffende en efficiënte PC voor fotobewerking, met een naadloze gebruikerservaring met mijn M1-chip en hoogwaardige Retina-display. Hoewel ik beperkingen kan hebben op het gebied van upgradebaarheid, maken mijn prestaties en displaykwaliteit mij tot de beste keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een krachtige en visueel meeslepende bewerkingservaring.

Verkrijgbaar bij:

Bekijk bij bol.com

5. Lenovo Yoga A940

 • list plusVeelzijdig ontwerp met verstelbare schermhoek en tekenondersteuning
 • list plusReflecterend display kan de kleur nauwkeurigheid en visuele prestaties in heldere omgevingen beïnvloeden
 • list plusTeleurstellende beeldkwaliteit
Ik ben de Lenovo Yoga A940, een alles-in-één pc die is ontworpen voor creatieve taken, met name fotobewerking en ontwerpwerk. Met configuraties variërend van een 8e generatie Intel Core i7-8700 processor met 32 GB RAM tot een 9e generatie Intel Core i7-9700 CPU met 16 GB RAM, biedt deze pc verschillende opties om aan verschillende gebruikersbehoeften te voldoen. Het 27-inch 4K-scherm, met ondersteuning voor AdobeRGB en Dolby Vision, zorgt voor een hoogwaardige visuele ervaring, ideaal voor 4K-videobewerking en fotomanipulatie.

Mijn unieke ontwerp bevat een dun scherm met de pc ingebouwd in de voet van de standaard, waardoor schermhoeken en tekenen met de meegeleverde stylus mogelijk zijn. Dit biedt veelzijdige gebruiksscenario's, vooral voor grafische kunstenaars en ontwerpers. De ingebouwde Dolby Atmos-luidsprekers verbeteren verder de meeslepende audiovisuele ervaring, waardoor ik een ideale keuze ben voor multimediawerk.

Mijn robuuste hardware, waaronder een AMD Radeon RX 560 GPU, 256GB SSD en 1TB harde schijf, zorgt voor soepele prestaties voor algemene taken en veeleisender werk. Bovendien dragen de verborgen USB-poorten aan weerszijden van het scherm bij aan het gemak van connectiviteit, waardoor het eenvoudiger wordt om externe apparaten aan te sluiten voor fotobewerking, zoals camera's en opslagschijven.

Ondanks mijn sterke punten heb ik ook enkele beperkingen. Volgens Lifewire schiet de beeldkwaliteit tekort en kan het reflecterende display problematisch zijn in heldere omgevingen, wat de kleurnauwkeurigheid en algehele visuele prestaties beïnvloedt.

Ik concurreer met de iMac Pro en het 27-inch model van de iMac. Ik bied een betaalbaar alternatief voor de iMac Pro, zij het met iets minder kracht, en ik heb een uniek ontwerp dat me onderscheidt van het 27-inch model van de iMac. Bovendien ben ik volgens Windows Central een sterke concurrent van de Surface Studio 2, met vergelijkbare prestaties tegen een meer budgetvriendelijke prijs.

Kortom, ik excelleer als pc voor fotobewerking en ontwerpwerk, met sterke prestaties, een veelzijdig ontwerp en een hoogwaardig display. Echter, mijn reflecterende display en tegenvallende beeldkwaliteit kunnen uitdagingen vormen voor gebruikers die in heldere omgevingen werken of nauwkeurige kleurrepresentatie nodig hebben. Over het algemeen ben ik een overtuigende optie voor gebruikers die op zoek zijn naar een krachtige alles-in-één pc voor creatieve taken.

Verkrijgbaar bij:

Bekijk bij bol.com

6. HP Pavilion Wave

 • list plusOpmerkelijke prestaties
 • list plusKan mogelijk niet matchen met de verwerkingskracht van high-end modellen zoals de Mac Studio
 • list plusKan mogelijk niet hetzelfde niveau van beeldkwaliteit hebben als high-end modellen zoals de Mac Studio
Ik ben fan van de HP Pavilion Wave voor foto bewerking. Met 64GB DDR4 RAM en een Intel i7 processor levert het topprestaties en kan het moeiteloos zware bewerkingstaken aan. De HP Pavilion 27 All-In-One heeft een indrukwekkend display en is perfect voor toekomstige bewerkingsprogramma's. Het compacte ontwerp en efficiënte prestaties maken het een uitstekende keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar visuele kwaliteit en krachtige foto bewerkingsmogelijkheden.

Terwijl Apple's Mac Studio en iMac series de markt domineren, biedt de HP Pavilion Wave een budgetvriendelijk alternatief zonder in te leveren op kracht en functionaliteit. De HP Pavilion Wave concurreert met indrukwekkende specificaties, zoals de M2-chip en 4.5K Retina-display, en biedt een aanzienlijke RAM-capaciteit en Intel i7-processor. Het is een overtuigende keuze voor het bewerken van hoge-resolutie afbeeldingen en het draaien van moderne bewerkingsprogramma's zoals Photoshop en Lightroom.

Het unieke verkoopargument van de HP Pavilion Wave ligt in de balans tussen betaalbaarheid en prestaties, perfect voor gebruikers die zowel budget als capaciteit belangrijk vinden. In tegenstelling tot de Apple Mac Studio, die duurder is en minder upgrademogelijkheden biedt, schittert de HP Pavilion Wave met uitbreidingsmogelijkheden en een concurrerende prijs. Vergeleken met de Apple iMac 24-inch M3, die beperkt geheugen en poorten heeft, biedt de HP Pavilion Wave uitgebreide RAM en connectiviteitsopties voor soepel multitasken en efficiënte gegevensoverdracht.

Hoewel de HP Pavilion Wave misschien niet kan tippen aan de pure verwerkingskracht van duurdere modellen zoals de Mac Studio, is het wel klaar voor toekomstige bewerkingsprogramma's. Met opmerkelijke prestaties, aanzienlijke RAM en een hoogwaardig display, is de HP Pavilion Wave de beste keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een krachtige, betaalbare PC voor foto bewerkingstaken.

Verkrijgbaar bij:

7. Intel Hades Canyon NUC

 • list plusOpvallend ontwerp met een verlichte schedeldecoratie
 • list plusHoog energieverbruik (125W onder belasting)
 • list plusOpslag, geheugen en besturingssysteem niet inbegrepen
De Intel Hades Canyon NUC is een krachtige mini-PC met een opvallend ontwerp. Zijn compacte maar robuuste hoekige doos, versierd met een lichtgevende schedelsticker, herbergt een opmerkelijke combinatie van de Intel Core i5-8705G processor en de AMD Radeon RX Vega M GL grafische kern. "Ondanks zijn omvang biedt het een breed scala aan poorten, waaronder USB, Thunderbolt 3 en HDMI, waardoor het een connectiviteitskrachtpatser is." Deze PC is op maat gemaakt voor foto- en videobewerking, multitasking en ondersteunt tot zes onafhankelijke displays, waardoor het een veelzijdige optie is voor professionals.

De prestaties van deze NUC bij games en computer taken zijn uitzonderlijk en kan games als Far Cry 5 en Warhammer: Vermintide 2 aan bij 60 fps met hoge kwaliteitsinstellingen op een resolutie van 1080p. Het high-end model, uitgerust met een quad-core Intel Core i7 en grafische prestaties gelijk aan de Nvidia GTX 1060, is bijzonder indrukwekkend in grafisch intensieve toepassingen. Echter, het is de moeite waard om op te merken dat opslag, geheugen en een besturingssysteem niet zijn inbegrepen, waardoor gebruikers deze componenten apart moeten aanschaffen.

In vergelijking met andere mini-PC's valt de Intel Hades Canyon NUC op door zijn unieke ontwerp, uitstekende connectiviteit en indrukwekkende grafische mogelijkheden. Zijn naaste concurrenten hebben moeite om zijn combinatie van krachtige verwerking en grafische prestaties te evenaren in zo'n compact formaat. Echter, het energieverbruik van 125W onder belasting is een opmerkelijke beperking die de energie-efficiëntie beïnvloedt.

Hoewel de Intel Hades Canyon NUC uitblinkt in het bieden van eersteklas prestaties voor foto- en videobewerking, kan het hoge energieverbruik gebruikers afschrikken die op zoek zijn naar een meer energiezuinige optie. Desalniettemin is het voor professionals en enthousiastelingen die op zoek zijn naar een compact maar krachtig systeem voor beeld- en videobewerking, multitasking en gaming, een overtuigende keuze.

Verkrijgbaar bij:

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 2 tot 3 dagen

8. Apple Mac Studio 2023

 • list plusUitzonderlijke prestaties bij foto- en videobewerking
 • list plusGebrek aan hoogteverstelling zonder extra kosten
 • list plusBeperking in formaat
Ik ben enthousiast om de Apple Mac Studio 2023 aan te kondigen, een compacte maar krachtige pc die speciaal is ontworpen voor foto- en videobewerking, waardoor het een ideale keuze is voor creatieve professionals. Met de M2-chip biedt het indrukwekkende functionaliteit, snelheid en design, waardoor naadloze bewerking mogelijk is. Volgens Digital Camera World wordt de Mac Studio M2 geprezen om zijn uitzonderlijke prestaties op het gebied van foto- en videobewerking en wordt het beschouwd als een topkeuze voor 2023. Met name de M1 Max en M1 Ultra-versies worden geprezen om hun krachtige prestaties en meerdere poorten, waardoor het een droommachine is voor makers, vooral die in de fotografie- en videografiedomein.

De strakke vormgeving, krachtige verwerkingsmogelijkheden en concurrerende startprijs van $1999 van de Mac Studio worden benadrukt in verschillende recensies. Photofocus merkt op dat de pc een "droommachine voor makers" is en prijst zijn functionaliteit, snelheid en meerdere poorten. De Mac Studio wordt ook geprezen om zijn ingebouwde luidsprekers en de mogelijkheid om deze te koppelen met de nieuwe iPad Air, met vergelijkbare interne eigenschappen als de iPad Pro tegen een meer toegankelijke prijs. Het ontbreken van hoogteverstelling zonder extra kosten en de beperkte grootte worden echter genoemd als kleine nadelen, volgens dezelfde bron.

Bovendien wordt de Mac Studio erkend om zijn professionele prestaties en indrukwekkende videobewerkings- en fotobewerkingsmogelijkheden, zoals besproken in The New York Times. Het is een uitstekende keuze voor intensieve fotobewerkingstaken en versterkt daarmee zijn positie als een eersteklas pc voor creatieve professionals.

In vergelijking met andere opties op de markt onderscheidt de compacte maar krachtige vormgeving van de Mac Studio, samen met de M2-chip, zich. Hoewel de Apple iMac M3 wordt geprezen om zijn strakke vormgeving en krachtige M3-chip, wordt opgemerkt dat het beperkt geheugen en poorten heeft. Aan de andere kant wordt de Acer Aspire TC voorgesteld als een budgetvriendelijke optie, maar het kan mogelijk niet dezelfde prestaties leveren als de Mac Studio. De Microsoft Surface Studio 2+ wordt aanbevolen voor grafisch ontwerp, met name vanwege het grote touchscreen en de tekentafelmogelijkheden, hoewel het mogelijk niet kan tippen aan de verwerkingskracht van de Mac Studio.

Kortom, de Apple Mac Studio 2023 is een eersteklas pc voor fotobewerking, met uitzonderlijke prestaties, krachtige verwerkingsmogelijkheden en een concurrerende startprijs. Hoewel het mogelijk kleine beperkingen heeft, zoals het ontbreken van hoogteverstelling zonder extra kosten, maakt de indrukwekkende combinatie van functionaliteit, snelheid en design het een uitstekende keuze voor creatieve professionals die op zoek zijn naar een compacte maar krachtige desktop-pc voor intensieve fotobewerkingstaken.

Verkrijgbaar bij:

Bekijk bij bol.com

9. Apple Mac Mini (2024)

De Apple Mac Mini (2024) is een gamechanger voor fotobewerking dankzij de krachtige M2 en M2 Pro chips, waardoor het geschikt is voor zowel gaming als lichte fotobewerking. Volgens Tom's Guide brengt de upgradebare M2 Pro-optie van deze compacte mini-pc verbeterde prestaties met behoud van een klein formaat, stille werking en strak design. Met een startprijs van $599 biedt de Mac Mini (2024) uitstekende waar voor je geld, zoals opgemerkt door TechRadar. De prestatieverbetering ten opzichte van de vorige generatie, in combinatie met de kosteneffectiviteit, maakt het volgens Digital Trends een aantrekkelijke keuze voor fotobewerking.

"Ik ben onder de indruk van de nieuwe M2-processor van de Mac Mini, die een prestatieverbetering van 15% biedt ten opzichte van de vorige generatie, met een startprijs van $600 en opgewaardeerde Thunderbolt-poorten," merkte Digital Trends op.

De Mac Mini (2024) onderscheidt zich door zijn combinatie van krachtige prestaties, compact design en kosteneffectiviteit en is geschikt voor een breed scala aan taken, waaronder fotobewerking. Dankzij de opgewaardeerde Thunderbolt-poorten en 512GB SSD is het goed geschikt voor veeleisende fotobewerkingsapplicaties. Digital Trends adviseert echter tegen de 256GB opslagoptie vanwege de langzamere prestaties, een belangrijke overweging voor fotobewerkingswerk.

"Het basismodel begint nu tegen een lagere prijs van $599, wat het een uitstekende waarde voor je geld maakt," merkte TechRadar op.

In vergelijking met zijn tegenhangers schittert de Mac Mini (2024) als een veelzijdige en budgetvriendelijke optie voor fotobewerking. Dankzij de krachtige M2 en M2 Pro chips, in combinatie met een compact design, is het een opvallende keuze voor gebruikers die specifiek op zoek zijn naar een pc voor fotobewerking. Terwijl andere mini-pc's gericht zijn op gaming, creatief werk, knutselen of kantoorgebruik, blinkt de Mac Mini (2024) uit als een budgetvriendelijke oplossing voor fotobewerkingliefhebbers.

De Mac Mini (2024) biedt aanzienlijke voordelen als een compacte en budgetvriendelijke pc voor fotobewerking, met krachtige prestaties en kosteneffectiviteit. Potentiële kopers moeten echter wel letten op de opslagopties, met name de langzamere 256GB variant. Over het algemeen is deze pc een serieuze concurrent voor degenen die een budgetvriendelijke maar krachtige oplossing zoeken voor fotobewerkingstaken.

Verkrijgbaar bij:

Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, maandag in huis

10. Dell XPS Desktop (2023)

 • list plusKrachtige verwerkingscapaciteit voor het gemakkelijk uitvoeren van veeleisende fotobewerkingstaken.
 • list plusHoogwaardig display voor nauwkeurige en levendige beelden die essentieel zijn voor fotobewerking.
 • list plusMeer budgetvriendelijke optie in vergelijking met concurrenten zonder in te leveren op prestaties.
 • list plusBiedt mogelijk geen naadloze integratie met bepaalde fotobewerkingssoftware zoals zijn Apple tegenhangers.
 • list plusBeperkte upgrade-opties in vergelijking met sommige andere pc's in zijn categorie.
De Dell XPS Desktop (2023) is een geduchte concurrent in de wereld van fotobewerkings-pc's, met een overtuigende mix van kracht, efficiëntie en waarde. In een landschap gedomineerd door Apple's aanbod, vindt de XPS Desktop zijn plek als een robuust en betaalbaarder alternatief. Met de nadruk op prestaties en veelzijdigheid, bewijst deze pc een sterke keuze te zijn voor professionals en enthousiastelingen.

Deze pc valt op door zijn verwerkingskracht, in staat om de veeleisende taken van fotobewerking moeiteloos aan te kunnen. Met zijn geavanceerde componenten biedt het naadloze prestaties en snelle verwerking, waardoor gebruikers moeiteloos door ingewikkelde bewerkingssoftware kunnen navigeren en aan hoge resolutie afbeeldingen kunnen werken zonder vertragingen of haperingen. Zoals opgemerkt door Digital Camera World, "maakt de Dell XPS Desktop indruk met zijn verwerkingskracht", wat het tot een betrouwbare optie maakt voor het verwerken van intensieve creatieve werklasten.

De Dell XPS Desktop (2023) schittert ook op het gebied van beeldkwaliteit, met levendige en nauwkeurige visuals die essentieel zijn voor fotobewerkingstaken. Het hoogwaardige scherm zorgt ervoor dat kleuren nauwkeurig worden weergegeven, waardoor gebruikers precieze aanpassingen en verbeteringen aan hun foto's kunnen maken. Deze functie, benadrukt door PhotoWorkout, onderstreept de geschiktheid van de pc voor fotobewerking, aangezien het een uitstekende visuele omgeving biedt om aan afbeeldingen te werken.

In vergelijking met zijn concurrenten, zoals de Apple Mac Studio M2 en iMac M3, onderscheidt de Dell XPS Desktop zich als een meer budgetvriendelijke optie zonder in te leveren op prestaties. Hoewel de Apple-aanbiedingen indrukwekkende specificaties hebben, valt de Dell XPS Desktop op door zijn betaalbaarheid, en biedt het een competitieve oplossing voor degenen die een krachtige pc zoeken voor fotobewerking zonder de bank te breken.

Het is echter belangrijk op te merken dat de Dell XPS Desktop mogelijk niet hetzelfde naadloze integratieniveau biedt met bepaalde fotobewerkingssoftware als zijn Apple-tegenhangers. Bovendien kunnen de upgrade-opties beperkter zijn in vergelijking met sommige andere pc's in zijn categorie. Ondanks deze overwegingen blijft de Dell XPS Desktop (2023) een sterke keuze voor personen die een betrouwbare en capabele pc zoeken voor fotobewerking, vooral voor degenen die prestaties binnen een redelijk budget prioriteren.

In essentie presenteert de Dell XPS Desktop (2023) zich als een overtuigende optie voor fotobewerking, met indrukwekkende prestaties en beeldkwaliteit tegen een concurrerend prijspunt. Zijn vermogen om duurdere alternatieven te evenaren en tegelijkertijd te voldoen aan essentiële vereisten voor fotobewerking maakt het tot een opmerkelijke keuze voor professionals en enthousiastelingen die een betrouwbare en kosteneffectieve pc zoeken voor hun creatieve inspanningen.

Verkrijgbaar bij:

Bekijk bij bol.com

Succes en we hopen dat je dankzij ons de beste aankoop maakt!

todo

© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved