ills
Last update: Jun 11, 2024
Wat is de beste Optical Drive op de markt? Met zoveel Optical drive's zie je al snel door de bomen het bos niet meer.
Vandaag helpen we je!
Methodologie

Wil je weten hoe deze lijst tot stand is gekomen en hoe we te werk gaan? Klik op de link hieronder voor meer informatie.

Hoe testen we?

Up to date

Ons systeem is elke dag bezig met vinden en rangschikken van nieuwe producten. Op deze manier zorgen we ervoor dat alles up to do date is.

Redactionele Richtlijnen

Onze Optical Drive selectie

ills
1
Pioneer BDR-XD07B
Snelle dvd-prestaties
Pioneer BDR-XD07B
MerkPioneer
Score9.8
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
2
LG GP65NB60
LG GP65NB60
MerkLG
Score8.6
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
3
Asus ZenDrive U9M
Asus ZenDrive U9M
MerkAsus
Score7.2
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
4
LG BP60NB10
LG BP60NB10
MerkLG
Score6.1
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ

Hoe komt deze geweldige Optical Drive ranglijst tot stand..?

Hoe doen we dit?

De wereld is aan het veranderen... en ook het winkelonderzoek naar de beste Optical drive's ! Waar je eerst naar de winkel ging en je liet adviseren voor de beste aankoop van Optical Drive is er nu een robot die je kan helpen. Op Xbeste hebben we diverse grote winkels en webshops onderzocht wat een goed product… goed maakt.

svgs

Onderzoek

Naast een robot dit onderzoek te laten doen hebben we ook onderzoek gedaan op het internet naar de belangrijkste kenmerken van Optical Drive.

De beste Optical drive's op 1 plek

1. Pioneer BDR-XD07B

Snelle dvd-prestaties:
 • list plusSnelle Blu-ray schrijf- en leessnelheid van 6x
 • list plusOndersteunt veelzijdige schijfformaten, waaronder BDXL en M-Disc
 • list plusBetrouwbare brandprestaties en naadloze werking op verschillende besturingssystemen
 • list plusKleine compatibiliteitsuitdagingen met specifieke besturingssystemen, zoals macOS
Ik ben de Pioneer BDR-XD07B, een slanke draagbare USB 3.0 BD/DVD/CD-brander die razendsnelle prestaties levert met een maximale Blu-ray schrijf- en leessnelheid van 6x. Deze optische drive is ontworpen voor gebruiksgemak, met een lichtgewicht ontwerp en USB 3.0-aansluiting voor snelle gegevensoverdracht. Mijn compatibiliteit met verschillende besturingssystemen en ondersteuning voor diverse schijfformaten, waaronder BDXL en M-Disc, maken mij een veelzijdige keuze. Een opmerkelijke functie is mijn PureRead 3+ mogelijkheid, die de muziekervaring verbetert met unieke algoritmen en zorgt voor minimale foutcorrectie bij het importeren van audio-cd's.

Klanten waarderen mij, de BDR-XD07B, om mijn solide en betrouwbare brandprestaties, die naadloos werken met verschillende besturingssystemen. Zoals één recensie opmerkt, bied ik "snelle en gemakkelijke brandmogelijkheden," waardoor ik een efficiënte keuze ben voor gebruikers die een draagbare oplossing zoeken voor Blu-ray branden en lezen. In vergelijking met mijn tegenhangers zoals de BDR-XD05B, schijn ik met iets snellere schrijf- en leessnelheden, waardoor ik een overtuigende optie ben voor degenen die snelheid en efficiëntie prioriteren.

Mijn prijs van $105 maakt mij een aantrekkelijke optie in het middensegment, omdat ik een balans bied tussen prestaties en betaalbaarheid. Mijn lichtgewicht ontwerp en compatibiliteit met USB bus power maken mij een handige keuze voor gebruik onderweg. Het is echter belangrijk om rekening te houden met de compatibiliteit met specifieke besturingssystemen, zoals macOS, en op de hoogte te zijn van de benodigde updates voor naadloze integratie.

In de wereld van optische drives, blink ik uit als een betrouwbare en efficiënte oplossing voor gebruikers die behoefte hebben aan draagbare Blu-ray brand- en leesmogelijkheden. Mijn snelle prestaties, ondersteuning voor diverse schijfformaten en naadloze werking op verschillende systemen maken mij een solide keuze voor verschillende gebruikersscenario's. Hoewel ik te maken heb met kleine compatibiliteitsuitdagingen met specifieke besturingssystemen, positioneren mijn algehele prestaties en functies mij als een competitieve optie in de markt voor optische drives. 📀

Verkrijgbaar bij:

Bekijk bij bol.com

2. LG GP65NB60

 • list plusBetaalbare optie
 • list plusOndersteunt geen Blu-ray discs
 • list plusMist geavanceerde functies in vergelijking met concurrenten
De LG GP65NB60 externe optische drive is een betaalbare optie die betrouwbare prestaties biedt voor het lezen en schrijven van CD's en DVD's. Deze slanke en discrete drive is compatibel met zowel Windows als macOS, waardoor het een veelzijdige keuze is voor gebruikers van verschillende besturingssystemen. Het vereist slechts één USB-poort voor stroom en gegevensoverdracht, wat bijdraagt aan het gemak en de draagbaarheid. Zoals opgemerkt in een review van XDA-Developers, wordt de LG GP65NB60 geprezen vanwege "een basis- en betaalbare optie met een slank ontwerp, lees- en schrijfmogelijkheden voor de meeste CD- en DVD-formaten, en ondersteuning voor M-schijven."

Hoewel de LG GP65NB60 uitblinkt in betaalbaarheid en compatibiliteit, is het belangrijk om op te merken dat het geen Blu-ray-schijven ondersteunt. Voor gebruikers die voornamelijk geïnteresseerd zijn in CD- en DVD-functionaliteit, is deze drive echter een kosteneffectieve oplossing die voldoet aan essentiële functies. De M-Disc-ondersteuning zorgt voor langdurige gegevensbewaring, waardoor het geschikt is voor archiveringsdoeleinden.

In vergelijking met zijn concurrenten, zoals de ASUS BW-16D1X-U Blu-ray drive, springt de LG GP65NB60 eruit als een betaalbaar alternatief met een focus op essentiële CD- en DVD-functies. De ASUS-drive biedt snellere lees- en schrijfsnelheden, Blu-ray-ondersteuning en aanvullende functies zoals BDXL- en M-Disc-ondersteuning, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor gebruikers die geavanceerde mogelijkheden zoeken. Echter, voor degenen die op zoek zijn naar een basis- en betaalbare optische drive zonder Blu-ray-functionaliteit, biedt de LG GP65NB60 een overtuigende optie.

Hoewel de ASUS ZenDrive V1M en Dell DW316 betaalbare alternatieven bieden, maakt de compatibiliteit van de LG GP65NB60 met zowel Windows als macOS, evenals het slanke en draagbare ontwerp, het een praktische keuze voor gebruikers met uiteenlopende behoeften. Zoals benadrukt in een review van Make Tech Easier, wordt de LG GP65NB60 geprezen vanwege "een slanke en discrete optie zonder Blu-ray-ondersteuning, met M-Disc-ondersteuning en compatibiliteit met Windows en macOS."

Samengevat richt de LG GP65NB60 externe optische drive zich op gebruikers die een kosteneffectieve oplossing nodig hebben voor CD- en DVD-functionaliteit. Zijn slanke ontwerp, M-Disc-ondersteuning en brede compatibiliteit maken het een praktische keuze voor dagelijks gebruik. Hoewel het geen Blu-ray-ondersteuning biedt, positioneert de focus op essentiële functies en betaalbaarheid het als een waardevolle optie voor individuen en professionals die op zoek zijn naar een betrouwbare externe optische drive voor standaard schijfformaten.

Verkrijgbaar bij:

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, donderdag in huis

3. Asus ZenDrive U9M

 • list plusSleek en veelzijdig ontwerp met Zen-geïnspireerde esthetiek
 • list plusFlexibiliteit met zowel USB Type-C als Type-A interfaces
 • list plusM-DISC ondersteuning voor langdurige gegevensbehoud en schijfversleutelingsmogelijkheden
 • list plusSommige gebruikers meldden moeilijkheden bij de installatie, hoewel de functionaliteit verbeterde na raadpleging van de handleiding
 • list plusGebrek aan Blu-ray ondersteuning, wat de besluitvorming van gebruikers die specifiek op zoek zijn naar een Blu-ray drive kan beïnvloeden
De ASUS ZenDrive U9M valt op als een slanke en veelzijdige externe dvd-schrijver, die lof krijgt voor zijn Zen-geïnspireerd ontwerp en flexibiliteit met zowel USB Type-C als Type-A interfaces. Het onderscheidt zich met M-DISC ondersteuning voor langdurige gegevensbewaring en een meegeleverde back-up software, waardoor het aantrekkelijk is voor gebruikers die geruststelling en duurzaamheid zoeken. Deze "ultra-slanke externe dvd-schrijver" heeft lof gekregen voor zijn functionaliteit, waarbij een recensie opmerkte: "Een positieve recensie noemde het een uitstekende optische drive." Zijn compatibiliteit met zowel PC als Mac, samen met zijn doordachte ontwerp, maken het een overtuigende keuze voor gebruikers op verschillende platforms.

In een markt vol opties, concurreert de ASUS ZenDrive U9M als een budgetvriendelijke USB-C drive met M-DISC ondersteuning. Terwijl sommigen het ontwerp van de ASUS BW-16D1X-U misschien log vinden, biedt de U9M een slank en draagbaar alternatief zonder in te leveren op essentiële functies. Het wordt gepositioneerd als een subtopper in de compacte categorie, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor degenen die draagbaarheid prioriteren. De toevoeging van schijfversleuteling versterkt verder zijn waardepropositie, waardoor gegevensbeveiliging voor gebruikers wordt gegarandeerd. Zoals een gebruiker het elegant verwoordde: "De ASUS ZenDrive U9M is slank, ondersteunt M-Discs en biedt schijfversleuteling."

In vergelijking met zijn tegenhangers onderscheidt de ASUS ZenDrive U9M zich door essentiële functies aan te bieden tegen een toegankelijk prijspunt. Terwijl de LG GP65NB60 een goedkope en capabele dvd-drive is, en de Dell DW316 dienst doet als een budgetoptie, slaat de U9M een balans tussen betaalbaarheid en functionaliteit. Zijn M-DISC ondersteuning en schijfversleutelingsmogelijkheden onderscheiden het van andere budgetvriendelijke opties, waardoor het een verleidelijke propositie is voor gebruikers die een betrouwbare en veilige externe optische drive zoeken zonder de bank te breken.

Echter, de ASUS ZenDrive U9M is niet zonder zijn beperkingen. Sommige gebruikers hebben moeilijkheden gemeld met de installatie, hoewel de functionaliteit verbeterde na het raadplegen van de handleiding. Dit suggereert dat hoewel de initiële installatie uitdagend kan zijn voor sommigen, de prestaties en betrouwbaarheid van de drive uiteindelijk prijzenswaardig zijn. Bovendien is het belangrijk op te merken dat de U9M geen Blu-ray ondersteuning heeft, wat invloed kan hebben op het besluitvormingsproces voor gebruikers die specifiek op zoek zijn naar een Blu-ray drive.

Samenvattend, de ASUS ZenDrive U9M komt naar voren als een overtuigende keuze voor degenen die een budgetvriendelijke, maar betrouwbare externe optische drive zoeken. Zijn slanke ontwerp, M-DISC ondersteuning en schijfversleutelingsmogelijkheden positioneren het als een veelzijdige en veilige optie voor gegevensopslag en back-up behoeften. Hoewel het misschien niet voldoet aan de wensen van degenen die specifiek Blu-ray ondersteuning nodig hebben en aanvankelijke installatie-uitdagingen kan presenteren, maken zijn algehele prestaties en functies het een opvallende concurrent in de externe optische drive markt.

Verkrijgbaar bij:

Op voorraad. Voor 13:00 uur besteld, morgen in huis

4. LG BP60NB10

 • list plusVeelzijdig en ondersteunt UHD 4K, Blu-ray en DVD+/-RW formaten
 • list plusCompatibel met een breed scala aan besturingssystemen, waaronder Windows, Linux en Mac OS
 • list plusVerlaagt ruis tijdens het afspelen en verbetert beschadigde Blu-ray- of DVD-weergave
 • list plusPrestaties bij het omgaan met aangepaste firmware of firmware-updates kunnen variëren
 • list plusVoldoet mogelijk niet aan zeer gespecialiseerde behoeften
 • list plusGebruikers met specifieke eisen of voorkeuren vinden mogelijk andere stations meer geschikt voor hun individuele behoeften
Ik ben dol op de LG BP60NB10 externe Blu-ray/DVD-drive. Hij is slank, draagbaar en biedt ondersteuning voor 3D Blu-ray disc-weergave, DVD M-DISC™ en vermindert geluid tijdens het afspelen van films. Ook is hij geschikt voor beschadigde Blu-ray of DVD-weergave. Met zijn USB 3.0 compatibiliteit en M-DISC ondersteuning is hij perfect voor verschillende besturingssystemen zoals Windows, Linux en Mac OS. Niet voor niets heeft hij een 4,3 van de 5-sterren beoordeling op Amazon. Gebruikers zijn lovend over zijn prestaties en functies. Een gebruiker zegt zelfs: "De LG BP60NB10 Ultra Slim Portable Hybrid Drive is een UHD 4K/Blu-ray/DVD+/-RW drive met USB 3.0 compatibiliteit en M-DISC ondersteuning."

De compatibiliteit met diverse besturingssystemen en de mogelijkheid om UHD 4K, Blu-ray, en DVD+/-RW te ondersteunen maken de LG BP60NB10 tot een uitstekende keuze voor gebruikers die veelzijdigheid en topprestaties vereisen. De lees- en schrijfsnelheden van 6x max zorgen voor efficiënte gegevensoverdracht en brandprocessen. Met een gewicht van slechts 9,6 ounce en afmetingen van 6,1 x 5,7 x 0,6 inch is hij ook nog eens zeer draagbaar, zoals een andere gebruiker benadrukt: "Deze drive is geweldig! Hij is draagbaar, gemakkelijk te gebruiken en werkt perfect op mijn Mac." Zijn #20 best verkochte positie in Externe Blu-ray Drives op Amazon bevestigt zijn populariteit en betrouwbaarheid.

In vergelijking met andere drives op de markt valt de LG BP60NB10 op door zijn ondersteuning voor UHD 4K, Blu-ray en DVD+/-RW, evenals zijn compatibiliteit met een breed scala aan besturingssystemen. De mogelijkheid om geluid tijdens het afspelen te verminderen en beschadigde Blu-ray of DVD-weergave te verbeteren onderscheidt hem van de concurrentie. Hoewel andere drives misschien uitblinken op bepaalde gebieden, zoals snelheid of ondersteuning voor specifieke formaten, biedt de LG BP60NB10 een compleet pakket dat geschikt is voor een breed scala aan gebruikers.

Het is echter belangrijk om op te merken dat de prestaties van de drive in specifieke scenario's, zoals het omgaan met aangepaste firmware of firmware-updates, kunnen variëren. Gebruikers die geavanceerde functionaliteiten zoals LibreDrive-modus of specifieke firmware-updates zoeken, kunnen relevantere discussies vinden op platforms zoals het MakeMKV-ondersteuningsforum. Bovendien kunnen gebruikers met specifieke vereisten of voorkeuren andere drives vinden die beter geschikt zijn voor hun individuele behoeften.

Kortom, de LG BP60NB10 externe Blu-ray/DVD-drive is een topkeuze voor gebruikers die een veelzijdige, betrouwbare en draagbare optische drive zoeken met indrukwekkende prestaties op verschillende formaten en besturingssystemen. Zijn vermogen om geluid tijdens het afspelen te verminderen en beschadigde Blu-ray of DVD-weergave te ondersteunen maken hem tot een uitstekende optie op de markt. Hoewel hij misschien niet voldoet aan zeer gespecialiseerde behoeften, biedt hij een compleet pakket dat een breed scala aan gebruikers aanspreekt.

Verkrijgbaar bij:

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 5 tot 6 dagen

Succes en we hopen dat je dankzij ons de beste aankoop maakt!

todo

© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved