ills
Last update: Apr 15, 2024
Wat is de beste OLED TV op de markt? Met zoveel OLED TVs raak je snel het overzicht kwijt.
Vandaag helpen we je!
Methodologie

Wil je weten hoe deze lijst tot stand is gekomen en hoe we te werk gaan? Klik op de link hieronder voor meer informatie.

Hoe testen we?

Up to date

Ons systeem is elke dag bezig met vinden en rangschikken van nieuwe producten. Op deze manier zorgen we ervoor dat alles up to do date is.

Redactionele Richtlijnen

Onze OLED TV selectie

ills
1
Samsung CU7100
Samsung CU7100
MerkSamsung
Score9.6
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
2
LG 48-inch A2 Series OLED
LG 48-inch A2 Series OLED
MerkLG
Score9.6
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
3
Sony 65-inch Bravia XR A80L
Sony 65-inch Bravia XR A80L
MerkSony
Score9.3
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
4
Sony XR-65A95K
Sony XR-65A95K
MerkSony
Score9.1
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
5
LG 65-inch B3 Series OLED
LG 65-inch B3 Series OLED
MerkLG
Score8.9
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
6
LG 65" G3 OLED 4K
LG 65" G3 OLED 4K
MerkLG
Score8.8
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
7
Samsung 55" S90C OLED 4K
Samsung 55" S90C OLED 4K
MerkSamsung
Score8.6
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
8
Panasonic TX-65LZ2000B
Panasonic TX-65LZ2000B
MerkPanasonic
Score8.4
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
9
LG G2 77" 4K OLED
LG G2 77" 4K OLED
MerkLG
Score8.2
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
10
Samsung Q60B QLED TV (QN70Q60BAF)
Samsung Q60B QLED TV (QN70Q60BAF)
MerkSamsung
Score8
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ

Hoe komt deze geweldige OLED TV reeks tot stand..?

Hoe doen we dit?

De wereld is aan het veranderen... en ook het winkelonderzoek naar de beste OLED TVs ! Waar je eerst naar de winkel ging en je liet adviseren voor de beste aankoop van OLED TV is er nu een robot die je kan helpen. Op Xbeste hebben we diverse grote winkels en webshops onderzocht wat een goed product… goed maakt.

svgs

Onderzoek

Naast een robot dit onderzoek te laten doen hebben we ook onderzoek gedaan op het internet naar de belangrijkste kenmerken van OLED TV.

De beste OLED TVs op 1 plek

1. Samsung CU7100

Ik ben enthousiast over de Samsung CU7100 OLED TV, die een aantrekkelijke optie biedt voor prijsbewuste consumenten. Met verschillende schermformaten en gaming-gerelateerde functies tegen concurrerende prijzen, is deze TV zeker het overwegen waard. Dankzij het 50Hz VA LCD-paneel en de directe LED-achtergrondverlichting levert deze TV degelijke beeldkwaliteit met een goed contrast en effectieve LED-achtergrondverlichting, waardoor hij ideaal is voor matig verlichte of donkere kamers.

De CU7100 ondersteunt HDR10, HLG en HDR10+ en draait op Samsung's Tizen OS, waardoor je toegang hebt tot populaire streaming-apps zoals Netflix, Prime Video en Disney+.

Ondanks zijn budgetvriendelijke positionering, beschikt de CU7100 over indrukwekkende functies zoals meerdere poorten, waaronder vier HDMI 2.1-poorten die tot 4K-resolutie ondersteunen met een verversingssnelheid van 120Hz, waardoor het een topkeuze is voor gamers. De TV presteert uitstekend met zijn helderheid in zowel SDR- als HDR-modi, uitstekende kleurreproductie en uitgebreide HDR-kleurengamma-dekking, waardoor hij een sterke concurrent is in zijn categorie.

Toch heeft de TV zijn beperkingen. Hij mist helderheid om schittering in heldere kamers te overwinnen en heeft beperkte HDR-effecten vanwege slechte ondersteuning van het kleurengamma en piekhelderheid, waardoor hij minder ideaal is voor brede zitarrangementen of scenario's waarbij een brede kijkhoek essentieel is. Hoewel hij goed werk levert bij het upscalen van content met lagere resolutie, kunnen het ontbreken van lokale dimming en geavanceerde gamingfuncties sommige gebruikers afschrikken.

In vergelijking met zijn voorgangers blinkt de CU7100 uit met zijn verbeterde HDR-ondersteuning en betere gamingmogelijkheden, waardoor het een gunstige keuze is voor gebruikers die op zoek zijn naar een instapmodel OLED TV met een strak ontwerp en uitgebreid smart TV-platform. In tegenstelling tot de Samsung S90C, die uitblinkt met zijn uitstekende helderheid in zowel SDR- als HDR-modi, uitstekende kleurreproductie en HDR-kleurengamma-dekking, waardoor het een topkeuze is in zijn categorie, zij het tegen een hogere prijs.

Al met al is de Samsung CU7100 OLED TV een solide instapmodel dat evenwichtige prijsstelling, een uitgebreid smart TV-platform en gaming-gerelateerde functies combineert. Het is het meest geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare OLED TV met degelijke beeldkwaliteit, terwijl degenen met een hoger budget de S90C aantrekkelijk kunnen vinden vanwege zijn superieure prestaties.

Verkrijgbaar bij:

Bekijk bij bol.com

2. LG 48-inch A2 Series OLED

De LG 48-inch A2-serie OLED 4K TV is een aantrekkelijk instapmodel dat aantrekkelijk geprijsd is en toch uitstekende prestaties levert. Met een prijs van $999 biedt het een strak ontwerp met minimale randen en handig geplaatste poorten. Zoals benadrukt door Tom's Guide, "biedt de A2 bijna perfecte zwartniveaus en uitstekende kleuren," en legt het meer dan 99% van het Rec. 709 kleurengamma vast in Filmmaker Mode. Hoewel de kleurnauwkeurigheid mogelijk iets minder is dan andere OLED TV's, is de prestatie nog steeds uitstekend, vooral gezien de lagere prijs.

In vergelijking met zijn tegenhanger, de C2-serie, is de A2-serie gepositioneerd als een budgetvriendelijke optie die geschikt is voor filmliefhebbers en casual gamers. TechRadar merkt op dat de A2-serie geen HDMI 2.1-poorten heeft, waardoor de ondersteuning voor next-gen gamingconsoles beperkt is, en features de α7 Gen 5 AI-processor in plaats van de Alpha a9 Gen 5-processor die te vinden is in de C2-serie. Het beschikt echter wel over functies zoals Dolby Vision IQ, Filmmaker Mode, en gaming-gerelateerde functies zoals ALLM en HGiG. Dit maakt het een waardevolle keuze, vooral voor degenen die filmonderzoek en af en toe gamen prioriteren boven geavanceerde gamingmogelijkheden.

Volgens de review van RTINGS.com blinkt de LG A2 OLED TV uit in het kijken van films in donkere ruimtes vanwege zijn perfecte zwartniveaus en brede kijkhoek, waardoor het ideaal is voor meeslepende filmische ervaringen. Het biedt ook vloeiende beweging en lage inputvertraging voor gaming, wat aantrekkelijk is voor casual gamers. Desalniettemin kan het beperkt zijn in fel verlichte omgevingen vanwege de helderheidsniveaus en ontbreken van geavanceerde gamingfuncties voor current-gen consoles.

In vergelijking met de C2-serie is de A2-serie het meest geschikt voor degenen die op zoek zijn naar een budgetvriendelijke optie voor filmonderzoek en casual gaming. De C2-serie, met zijn OLED Evo-paneel, Alpha a9 Gen 5-processor en gamingvriendelijke functies, is beter uitgerust voor een hoge lichtopbrengst en geavanceerd gamen, waardoor het geschikt is voor dagelijkse kijkervaringen en serieuze gamers.

Samengevat biedt de LG 48-inch A2-serie OLED 4K TV uitstekende waarde voor zijn prijs, vooral voor filmliefhebbers en casual gamers. Zijn sterke punten liggen in zijn bijna perfecte zwartniveaus, brede kijkhoek, vloeiende beweging en lage inputvertraging. Het is echter mogelijk niet de ideale keuze voor fel verlichte omgevingen of degenen die geavanceerde gamingfuncties zoeken. Zoals TechRadar suggereert, is de A2-serie een overtuigende optie voor degenen die op zoek zijn naar een budgetvriendelijke TV die goede helderheid en functies biedt voor filmonderzoek en casual gaming.

Verkrijgbaar bij:

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 7 tot 8 dagen

Bekijk bij bol.com

3. Sony 65-inch Bravia XR A80L

Ik ben enthousiast over de Sony 65-inch Bravia XR A80L OLED 4K Google TV, een toptoestel in de categorie OLED TV's. Met cutting-edge technologie en uitstekende prestaties is dit toestel een echte winnaar. Het strakke design met minimale randen en een dun paneel past perfect in het moderne interieur. De Cognitive Processor XR, XR Triluminos Pro en XR Clear Image zijn de sterke punten van dit toestel. Samen verbeteren ze de beeldkwaliteit en kleurnauwkeurigheid, wat resulteert in levendige kleuren en gedetailleerde beelden. Zoals Tom's Guide opmerkt: "Het scherm van de TV maakt indruk met levendige kleuren en gedetailleerde beelden, waardoor films visueel verbluffend lijken."

Daarnaast zorgt het prachtige OLED-beeld en premium geluid voor een geweldige kijk- en luisterervaring, ook bij het gamen, zoals aanbevolen door Home Theater Review en Tech Radar. De gamefuncties, lage invoervertraging en snelle responstijd voegen nog meer toe aan de aantrekkingskracht, hoewel er wel een dip in HDR-helderheid is in de gamemodus. Daarnaast wordt de TV geprezen om zijn uitzonderlijke HDR-piekhelderheid, waardoor hij ideaal is voor films in donkere kamers, en fantastische reflectiebeheersing, waardoor hij geschikt is voor kijkplezier in lichte kamers. Zoals RTINGS opmerkt: "Het is een geweldige TV voor elke context, waaronder tv-shows, sport, videospellen en HDR-films, met specifieke sterke punten en kleine nadelen voor elk gebruiksscenario."

De Sony A80L OLED TV heeft een scala aan poorten, waaronder vier HDMI-poorten, waarvan er slechts twee HDMI 2.1 ondersteunen, en is uitgerust met de Cognitive Processor XR™, zoals benadrukt door Sony. Hoewel de SDR-helderheid als redelijk wordt beschouwd maar lager dan bij de concurrentie, zijn de voordelen onder andere perfecte zwarte uniformiteit, een bijna oneindige contrastverhouding en uitstekende kijkhoeken. Het risico op inbranden vanwege het OLED-scherm is echter een potentieel nadeel, vooral bij langdurig gebruik als PC-monitor, zoals opgemerkt door RTINGS. Desalniettemin wordt zijn prestatie bij verschillende toepassingen, waaronder tv-shows, sport, videospellen en HDR-films, zeer geprezen.

In vergelijking met zijn tegenhangers onderscheidt de Sony 65-inch Bravia XR A80L OLED 4K Google TV zich door zijn uitzonderlijke beeldkwaliteit, gamecapaciteiten en veelzijdige prestaties bij verschillende soorten content. De beperking van slechts twee HDMI 2.1-poorten en het risico op inbranden kunnen echter gebieden zijn waar concurrerende modellen meer veelzijdigheid en gemoedsrust bieden. Desalniettemin maken zijn algehele sterke punten in beeldkwaliteit, gamen en veelzijdige prestaties het tot een topkandidaat in de OLED TV-markt.

Samenvattend is de Sony 65-inch Bravia XR A80L OLED 4K Google TV een indrukwekkende OLED TV die uitblinkt in levendige kleuren, gedetailleerde beelden en een geweldige game-ervaring. Ondanks enkele beperkingen, zoals een beperkt aantal HDMI 2.1-poorten en het risico op inbranden, maakt zijn algehele prestatie bij verschillende gebruiksscenario's het tot een aantrekkelijke keuze voor consumenten die op zoek zijn naar een toptoestel in de categorie OLED TV's.

Verkrijgbaar bij:

Bekijk bij bol.com

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

4. Sony XR-65A95K

Ik ben enthousiast om de Sony XR-65A95K OLED TV aan te kondigen, die zich heeft gevestigd als een topconcurrent op de televisiemarkt. Met een prijs van $2,999.99 voor het 55-inch model en $3,999.99 voor de 65-inch variant, biedt deze TV een strak ontwerp met minimale randen en een opvallende boogvormige standaard, zoals opgemerkt door Tom's Guide. Trusted Reviews vermeldt de introductie van duurzame materialen zoals Sorplas in de constructie, wat Sony's toewijding aan milieubewustzijn aantoont. Bovendien bevat het functies zoals Dolby Vision Gaming ondersteuning, een nieuw gamemenu en een Eco Dashboard voor het beheren van energieverbruik, waardoor het een overtuigende keuze is voor gaming en entertainment.

De A95K toont een combinatie van Sony's Cognitive XR-processor en Quantum Dot OLED-schermtechnologie, die, zoals TechRadar opmerkt, uitstekende beeldkwaliteit en geluid levert via zijn Acoustic Surface-technologie. Deze combinatie van geavanceerde technologieën is een belangrijk verkoopargument, waardoor levendige kleuren, superieure helderheid en indrukwekkende SDR-helderheid mogelijk zijn, zoals benadrukt door Tom's Guide. De 4K/120-mogelijkheid van de TV onderscheidt het voor gaming en entertainment, een functie die goed is ontvangen door consumenten en critici.

De A95K staat echter tegenover taaie concurrentie van Samsung's S95B QD OLED vanwege de hogere prijs, zoals opgemerkt door TechRadar. De Samsung-variant biedt vergelijkbare functies zoals een indrukwekkend 4K Quantum Dot OLED-scherm, Acoustic Surface Audio+ geluidssysteem en HDMI 2.1-functies voor gaming. De prijs van de A95K kan een beperking vormen, maar zijn uitzonderlijke beeldkwaliteit en geluid, in combinatie met de Cognitive Processor XR-engine voor geavanceerde slimme mogelijkheden, positioneren het als een premium optie in Sony's 2022 4K-assortiment.

In het landschap van OLED TV's valt de Sony XR-65A95K OLED TV op door zijn indrukwekkende combinatie van technologieën, waardoor het zich onderscheidt als een topkeuze voor consumenten die op zoek zijn naar hoogwaardige beeldkwaliteit, geavanceerde gamingmogelijkheden en duurzaam ontwerp. Zijn superieure helderheid, brede kleurengamma en lage invoervertraging, in combinatie met de innovatieve Cognitive Processor XR-engine, maken het een sterke concurrent op de markt. Hoewel de prijs een overweging kan zijn, blinkt de A95K uit in het leveren van een meeslepende kijk- en game-ervaring, waardoor het een waardevolle investering is voor degenen die compromisloze kwaliteit en geavanceerde functies zoeken.

Verkrijgbaar bij:

Uiterlijk 20 februari in huis

5. LG 65-inch B3 Series OLED

De LG 65-inch B3 Series OLED 4K TV is een budgetvriendelijk wonder dat een echt meeslepende kijkervaring biedt, waardoor het een sterke concurrent is op de OLED TV-markt. Met uitstekende beeldkwaliteit, levendige kleuren, diepe zwartniveaus en geweldig contrast, kan het concurreren met duurdere modellen en biedt het opmerkelijke gameprestaties. Volgens Tom's Guide komt de B3 qua prestaties dicht in de buurt van het duurdere C2-model, met vergelijkbare kleurverzadiging en nauwkeurigheid, ondanks een iets lagere HDR-helderheid. Zoals opgemerkt door TechRadar, blinkt het uit in gameprestaties en heeft het een slank ontwerp met een smalle rand, waardoor het een OLED-ervaring biedt voor een klein budget. Bovendien biedt de webOS 23 smart TV-software een overzichtelijker startscherm en meer aanpassingsmogelijkheden.

De LG B3 blinkt uit in verschillende gebruiksscenario's. Het wordt hoog gewaardeerd voor het kijken van films in een donkere kamer, met een bijna oneindig contrastverhouding en levendige kleuren, zoals benadrukt door Rtings. Bovendien levert het indrukwekkende reflectiebeheer voor het bekijken in een heldere kamer, waardoor het geschikt is voor sport en tv-shows. Zijn gameprestaties zijn bijzonder opmerkelijk, gekenmerkt door een lage inputvertraging, bijna onmiddellijke responstijd en HDMI 2.1-bandbreedte, zoals benadrukt door Rtings en TechRadar. Het is echter belangrijk op te merken dat de B3 het moeilijk kan hebben in zeer heldere kamers vanwege de SDR-helderheid, een beperking die wordt genoemd door Rtings.

In een marktvergelijking concurreert de B3 nauw met de LG C2 OLED, waarbij kostenbesparingen worden geboden zonder significante compromissen in prestaties, vooral voor niet-gamers. De C2 wordt echter de voorkeur gegeven aan gamers met meerdere invoerapparaten vanwege de vier HDMI 2.1-poorten, in vergelijking met de twee van de B3, volgens Tom's Guide. Bij het overwegen van de evolutie van de TV van eerdere modellen, is het duidelijk dat de B3 stappen heeft gezet om een betaalbare OLED-ervaring te bieden zonder essentiële functies op te offeren. Zoals opgemerkt door TechRadar, zijn de prijzen gedaald sinds de release, waardoor het een meer concurrerende optie is op de OLED TV-markt.

Hoewel de LG B3 sterke punten heeft, zoals uitstekende beeldkwaliteit en gameprestaties, heeft het ook enkele nadelen. De geluidskwaliteit wordt als ondermaats beschouwd, terwijl de standaard goedkoop aanvoelt, volgens TechRadar. Bovendien zijn de HDR-piekhelderheid en toonafstemming van de TV gebieden voor verbetering, zoals benadrukt door Rtings. Ondanks deze beperkingen schittert de LG 65-inch B3 Series OLED 4K TV als een budgetvriendelijke optie voor gebruikers die een meeslepende kijkervaring zoeken met indrukwekkende gamecapaciteiten.

Concluderend is de LG B3 OLED TV een lovenswaardige optie, uitblinkend in verschillende gebruik

Verkrijgbaar bij:

Bekijk bij bol.com

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 3 tot 4 dagen

6. LG 65" G3 OLED 4K

 • list plusUitzonderlijke beeldkwaliteit
 • list plusSuperieur contrast
 • list plusPrestaties in een helder verlichte ruimte
 • list plusFraai ontwerp
 • list plusOndersteuning voor Dolby Vision voor HDR
 • list plusGeen tafelstandaard
 • list plusComplexe afstandsbediening
 • list plusRommelige en minder gebruiksvriendelijke smart TV-interface
De LG 65" G3 OLED 4K TV is een toonaangevend product in de OLED TV-reeks van LG, met een uitzonderlijke beeldkwaliteit, uitstekend contrast en prestaties in een heldere ruimte. Volgens CNET wordt het geprezen om zijn "uitzonderlijke beeldkwaliteit, uitstekend contrast, beeld vanuit een hoek en prestaties in een heldere ruimte." Het slanke ontwerp, de mogelijkheid tot wandmontage en de ultradunne zilveren rand maken het een opvallende verschijning op esthetisch gebied. Het ontbreekt echter aan een tafelstandaard en de afstandsbediening wordt als complex beschouwd. De smart TV-interface is bekritiseerd vanwege de rommeligheid en het minder gebruiksvriendelijk zijn in vergelijking met andere opties. Ondanks de hoge prijs, wordt het gezien als het hoogtepunt van LG's OLED TV-aanbod voor 2023, waarbij het 83-inch model enkele geavanceerde technologieën mist die in de kleinere maten wel aanwezig zijn.

De LG G3 OLED TV valt op door zijn strakke ontwerp en kritische poorten die naar buiten zijn gericht vanaf de linkerkant, en extra poorten die naar beneden zijn gericht, die allemaal de HDMI 2.1-standaard ondersteunen. De installatie voor wandmontage is echter complex, hoewel de apart verkrijgbare standaard eenvoudige installatie- en kabelroutingsfuncties biedt.

In vergelijking met de Samsung S95C QD-OLED ondersteunt de LG G3 OLED Dolby Vision voor HDR, terwijl de Samsung S95C HDR10+ ondersteunt. De LG G3 OLED is 70% helderder dan zijn voorganger, met een verwachte maximale helderheid van ongeveer 1274.422 nits. De Samsung S95C behaalde een maximale helderheid van 1369.364 nits. Volgens Tom's Guide overtrof de kleurverzadiging en nauwkeurigheid van de Samsung S95C de voorganger van de LG G3, maar mogelijke verbeteringen in het G3-model zouden tot een gelijkspel kunnen leiden in dit opzicht. Vroege testresultaten geven aan dat de Samsung S95C QD-OLED mogelijk een lichte voorsprong heeft op de LG G3 OLED wat betreft prestaties.

Samenvattend, de LG 65" G3 OLED 4K TV blinkt uit in het leveren van uitzonderlijke beeldkwaliteit, uitstekend contrast en prestaties in een heldere ruimte, waardoor het een topkeuze is voor wie een meeslepende kijkervaring wil. Het strakke ontwerp en de ondersteuning voor Dolby Vision voor HDR versterken verder zijn aantrekkingskracht. Echter, in vergelijking met zijn concurrenten, rechtvaardigen de hoge prijs en bepaalde gebruiksvriendelijkheidsproblemen mogelijk niet de aanschaf voor sommige high-end TV-kopers. Als beeldkwaliteit en helderheid de hoogste prioriteiten zijn, is de LG G3 OLED een overtuigende keuze, maar voor wie de beste kleurnauwkeurigheid en prestaties zoekt, is de Samsung S95C QD-OLED misschien iets beter geschikt.

Verkrijgbaar bij:

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

7. Samsung 55" S90C OLED 4K

 • list plusIndrukwekkende bijna oneindige contrastverhouding voor perfecte zwarttinten en heldere kleuren
 • list plusGoede piekhelderheid in SDR en ondersteuning voor 4k @ 144Hz gaming
 • list plusOndersteuning voor variabele vernieuwingsfrequentie bij gaminggraphics en volledige 4K120Hz via alle HDMI-poorten
 • list plusAgressieve ABL in heldere gebieden kan afleidend zijn
 • list plusLage kwaliteit content smoothing niet optimaal voor streamingdiensten met lage bitrates
 • list plusOverheersende en frustrerende gebruikersinterface met beperkte snelle menu-opties
De Samsung 55" S90C OLED 4K TV excelleert in verschillende gebruiksscenario's, waardoor het een topkeuze is voor gemengd gebruik, tv-shows, sport, videogames en HDR-films. Het heeft een indrukwekkende bijna oneindige contrastverhouding, perfecte zwarttinten, uitstekende reflectiebehandeling, ongelooflijk heldere kleuren en uitzonderlijk brede kijkhoeken. "De fantastische responstijd van de tv en de ongelooflijk lage invoervertraging maken het een fantastische keuze voor gamers," want het ondersteunt 4k @ 144Hz, wat zorgt voor een uitzonderlijke game-ervaring. De goede piekhelderheid in SDR en ondersteuning voor 4k @ 144Hz (120Hz op het 83-inch model) verbeteren verder zijn veelzijdigheid. Gebruikers kunnen echter de agressieve ABL storend vinden in heldere gebieden en de lage kwaliteit van content smoothing is mogelijk niet optimaal voor streamingdiensten met lage bitrates.

Het dunne paneelontwerp van de S90C en de ondersteuning voor volledige 4K120Hz en variabele verversingssnelheid voor gaming graphics op alle vier HDMI-poorten maken het opvallend. Het wordt geleverd met een Tizen smart TV-systeem, Dolby Atmos-audio-ondersteuning en 4x HDMI 2.1-poorten, en biedt indrukwekkende functies tegen een toegankelijkere prijs. Met een strak en elegant ontwerp heeft de tv een donker geborsteld aluminium achterkant en een stijlvolle standaard, waardoor het de esthetiek van elke ruimte verbetert. Bovendien biedt het slimme thuisfunctionaliteit, waaronder Amazon Alexa-ondersteuning, Apple AirPlay 2 en Samsung SmartThings-compatibiliteit. De gebruikersinterface wordt echter bekritiseerd vanwege het overdreven en frustrerend zijn, met beperkte snelle menu-opties en een omslachtig invoerwisselingsproces.

Met een prijs van $1,899 / £1,999 / AU$3,299 voor de 55-inch versie, biedt de S90C een betaalbaardere route naar QD-OLED-technologie in vergelijking met zijn tegenhangers. De geluidskwaliteit is een verbetering ten opzichte van zijn voorganger en kan concurreren met mid-range tv's. De 65 en 77-inch versies zijn verkrijgbaar voor respectievelijk $2,099 / £2,499 / AU$4,299 en $3,199 / £3,599 / AU$6,799, en bieden verschillende opties voor uiteenlopende voorkeuren en budgetten. De 83-inch versie met een regulier OLED-paneel heeft echter een prijs van $4,999, wat flexibiliteit toevoegt om aan diverse consumentenbehoeften te voldoen.

In vergelijking met het S95C-model valt de S90C iets tekort in helderheid, maar biedt consistente en aantrekkelijke beelden. Zijn betaalbaarheid en indrukwekkende functies positioneren het als een mogelijke optie voor een andere markt, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor degenen die een toegangspunt zoeken tot QD-OLED-technologie. Over het algemeen levert de Samsung 55" S90C OLED 4K TV uitstekende prestaties in een scala van gebruiksscenario's, waardoor het een opmerkelijke concurrent is in de categorie OLED TV.

Verkrijgbaar bij:

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

8. Panasonic TX-65LZ2000B

De Panasonic TX-65LZ2000B OLED TV valt op als vlaggenschipmodel met uitzonderlijke beeldkwaliteit en meeslepend geluid. Met een prijs van £2899 concurreert het met topklasse OLED TV's zoals de Sony A95KQD-OLED en de Philips OLED937, beide bekend om hun geavanceerde geluidssystemen. Het ontwerp van de TV richt zich op functionaliteit boven vorm, met een zichtbare luidsprekerbalk en een forse achterkast met speciale zij- en omhoog gerichte luidsprekers. Opvallende kenmerken zijn meerdere connectiviteitsopties, HDMI 2.1-poorten voor gaming en ondersteuning voor Dolby Vision gaming. Deze TV heeft ook het predikaat Master OLED Pro, waarbij gebruik wordt gemaakt van de nieuwste LG OLED-paneeltechnologie en een warmtebeheersingssysteem.

Volgens What Hi-Fi biedt de Panasonic TX-65LZ2000B de beste beeldkwaliteit van Panasonic, waarbij de TX-65LZ1500B een betaalbaarder alternatief is voor degenen die het geïntegreerde geluidssysteem niet nodig hebben. De Panasonic MZ2000, zoals benadrukt door TechRadar, levert uitstekende beeldkwaliteit, levendige kleuren en diepe zwartniveaus, vergezeld van een krachtige 5.1.2-kanaals luidsprekerconfiguratie die meeslepend geluid met heldere Dolby Atmos-verwerking levert. De smart TV-platform wordt echter als onhandig en traag beschouwd, en de TV is omvangrijker dan sommige concurrenten.

De Panasonic MZ2000 maakt ook gebruik van MLA-technologie voor verhoogde helderheid en stabiliteit van de kijkhoek, naast eigen warmteafvoerders en de HCX PRO AI-beeldprocessor, zoals opgemerkt door AVForums. De TV biedt topklasse beelden voor filmliefhebbers en videospelenthousiastelingen, met een reeks schermformaten en prijsopties. De Panasonic LZ2000, zoals beoordeeld door AVForums, heeft een Master OLED Pro-paneel met warmteafvoertechnologie, uitgebreide kleurweergave en bijna 1000 nits piekhelderheid. Het beschikt over een Technics-afgestemde soundbar, zijluidsprekers en omhoog gerichte Atmos-drivers voor een complete thuisbioscoopervaring. Het concurreert met de LG G2, met vergelijkbare beeldkwaliteit en piekhelderheid, met superieure gaming-opties en ondersteuning voor verschillende HDR-formaten en voorinstellingen.

In vergelijking met zijn tegenhangers is de Panasonic TX-65LZ2000B een sterke keuze voor filmliefhebbers en degenen die op zoek zijn naar een complete thuisbioscoopervaring. De hoge piekhelderheid, uitstekende gaming-opties en ondersteuning voor verschillende HDR-formaten maken het een topkeuze voor zowel filmische als gaming-ervaringen. De onhandige smart TV-platform en omvangrijkere ontwerp in vergelijking met sommige concurrenten kunnen echter mogelijke nadelen zijn voor degenen die strakke esthetiek en naadloze gebruikersinterfaces prioriteren.

Kortom, de Panasonic TX-65LZ2000B OLED TV biedt een aantrekkelijk pakket met uitzonderlijke beeldkwaliteit, meeslepend geluid en geavanceerde gaming-functies, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor thuisentertainmentliefhebbers. Zijn sterke punten liggen in zijn filmische beeldkwaliteit, geavanceerd geluidssysteem en uitgebreide gaming-ondersteuning, waardoor het een topoptie is op de OLED TV-markt.

Verkrijgbaar bij:

Bekijk bij bol.com

9. LG G2 77" 4K OLED

 • list plusExceptionele beeldkwaliteit en prestaties
 • list plusUniformiteitsproblemen
 • list plusAgressieve automatische helderheidsbegrenzer
 • list plusHoge prijs
De LG G2 77" 4K OLED TV heeft veel lof gekregen voor zijn uitzonderlijke prestaties in verschillende toepassingen. Geprezen om zijn bijna oneindige contrastverhouding, levert het diepe zwarttinten en perfecte gelijkmatigheid, waardoor het een uitstekende keuze is voor het kijken naar films in donkere kamers. Met zijn helderheid en brede kijkhoek is het even geschikt voor goed verlichte kamers en biedt het opmerkelijke prestaties als een pc-monitor, met indrukwekkende gamingfuncties, lage invoervertraging en ondersteuning voor variabele vernieuwingsfrequenties. Zoals opgemerkt door rtings.com, "wordt de tv sterk aanbevolen voor gemengd gebruik, tv-programma's, sport, videogames en HDR-films, met zijn uitzonderlijke beeldkwaliteit en prestaties." Sommige gebruikers hebben echter uniformiteitsproblemen en een agressieve automatische helderheidsbegrenzer genoemd als nadelen.

De LG G2 OLED TV, op de markt gebracht als de "Gallery Edition," staat bekend om zijn verbluffende beelden en eersteklas functies. Het ontwerp, geoptimaliseerd voor wandmontage, biedt een opgeruimde interface via de nieuwe webOS-versie en toegang tot populaire streaming-apps. Bovendien beschikt de tv over een nieuw gamingmenu, HDMI 2.1-poorten en ondersteuning voor Google en Apple AirPlay-casting. De OLED evo-paneeltechnologie zorgt voor heldere en nauwkeurige kleuren, waardoor de impact van HDR-content wordt versterkt. Ondanks de hoge prijs wordt de LG G2 geprezen om zijn uitzonderlijke visuele prestaties, zoals benadrukt door stuff.tv.

Vanuit technisch oogpunt is de LG G2 OLED TV uitgerust met OLED evo, 4 HDMI 2.1-poorten, de nieuwste webOS-versie en de Alpha 9 Gen 5-processor in alle configuraties. Het ontwerp benadrukt een minimalistische zilveren rand met een randloos uiterlijk en een body van slechts één inch diep, met een strakke esthetiek. De tv biedt ook functies zoals NVIDIA G-sync, Google Stadia cloud gaming, AMD FreeSync en ingebouwde NextGen TV ATSC 3.0-tuners. Zoals vermeld door Tom's Guide, "levert de LG G2 OLED TV ongeëvenaarde helderheid en controle, met een prestatievoordeel ten opzichte van de LG C-serie."

In vergelijking met zijn tegenhangers valt de LG G2 OLED TV op door zijn uitzonderlijke beeldkwaliteit, uitgebreide functies voor gaming en streaming, en zijn geschiktheid voor verschillende gebruiksscenario's. Het concurreert gunstig in zijn prijsklasse en biedt een eersteklas ervaring voor gebruikers die op zoek zijn naar eersteklas visuele prestaties en geavanceerde gamingmogelijkheden.

Ondanks zijn indrukwekkende eigenschappen heeft de LG G2 OLED TV enkele nadelen, zoals uniformiteitsproblemen en een agressieve automatische helderheidsbegrenzer. Bovendien kan de hoge prijs een uitdaging vormen voor prijsbewuste consumenten. Voor degenen die echter op zoek zijn naar ongeëvenaarde beeldkwaliteit en een eersteklas kijkervaring, is de LG G2 OLED TV een eersteklas keuze, die uitblinkt in verschillende gebruiksscenario's, van het kijken naar films tot gamen en gebruik als pc-monitor.

Verkrijgbaar bij:

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, maandag in huis

10. Samsung Q60B QLED TV (QN70Q60BAF)

De Samsung Q60B QLED TV is een wisselend product, met een hoge native contrast en ongelooflijke zwarte uniformiteit, perfect voor het kijken van films in een donkere ruimte. Volgens RTings is het "geschikt voor tv-shows en sporten in heldere kamers" vanwege de geweldige SDR piekhelderheid. Echter, het gebrek aan lokale dimming resulteert in uitgewassen donkere scènes met felle hoogtepunten. Daarnaast heeft het moeite met bewegingsonscherpte en het soepel maken van lage kwaliteit content in verschillende scenario's. De TV mist ook VRR en HDMI 2.1 bandbreedte, wat de aantrekkingskracht voor gamers beperkt.

Aan de positieve kant wordt de TV geprezen om zijn degelijke beeldkwaliteit, lage input lag voor gaming, en solide geluid, allemaal voor een betaalbare prijs, volgens Tom's Guide. Het ontwerp heeft randen om het scherm en een standaard die eenvoudig zonder schroeven kan worden bevestigd. Echter, het valt achter op HDR kleurdekking in vergelijking met zijn concurrenten.

TechRadar benadrukt de Quantum Dot-kleuren en Object Tracking Sound-technologie van de Q60B, evenals het slanke en premium ontwerp, indrukwekkende helderheid en 4K streaming ondersteuning. Echter, het merkt op dat de beeldkwaliteit van de TV relatief vlak en grijs is in donkere scènes, en dat de bewegingsverwerking niet zo schoon en natuurlijk is als bij andere Samsung TV's. Daarnaast ontbreekt het audiosysteem aan kracht voor actiefilmsoundtracks.

In vergelijking met de TCL 6-Series Roku TV, suggereert TechRadar dat de Samsung Q60B zware concurrentie ondervindt op de UK-markt, vooral vanwege de mini-LED-achtergrondverlichting en betere bewegingsverwerking van het TCL-model.

CNET prijst het slanke ontwerp van de TV en het heldere beeld met solide contrast, waardoor het geschikt is voor heldere kamers en HDR-content. Echter, het wordt benadrukt als duurder dan concurrerende TV's met betere beeldkwaliteit en bekritiseerd vanwege de rommelige smart TV-menu's, met name het overweldigende volledige Smart Hub-menu en enkele vertragingen in vergelijking met andere smart TV-interfaces.

In een markt waar OLED TV's veel voorkomen, concurreert de Samsung Q60B QLED TV met zijn Quantum Dot-kleuren, uitgebreid smart-systeem en Object Tracking Sound-technologie voor een betaalbare prijs. Desalniettemin schiet het tekort in beeldkwaliteit, bewegingsverwerking, en de rommelige smart TV-interface in vergelijking met zijn concurrenten, zoals de TCL 6-Series Roku TV en andere Samsung QLED modellen. Hoewel het een geschikte budgetoptie kan zijn voor degenen die een heldere TV zoeken voor goed verlichte ruimtes, kunnen de beperkingen in prestaties van donkere scènes en HDR kleurdekking enthousiastelingen teleurstellen in hun kijkervaring.

Verkrijgbaar bij:

Succes en we hopen dat je dankzij ons de beste aankoop maakt!

todo

© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved