ills
Last update: Jun 22, 2024
Wat is de beste NAS server op de markt? Met zoveel NAS servers raak je snel het overzicht kwijt.
Vandaag helpen we je!
Methodologie

Wil je weten hoe deze lijst tot stand is gekomen en hoe we te werk gaan? Klik op de link hieronder voor meer informatie.

Hoe testen we?

Up to date

Ons systeem is elke dag bezig met vinden en rangschikken van nieuwe producten. Op deze manier zorgen we ervoor dat alles up to do date is.

Redactionele Richtlijnen

ills
1
Kodi
Beste NAS-server
Kodi
MerkKodi
Score9.7
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
2
RockStor
Linux-gebaseerde NAS-server distro die CentOS gebruikt
RockStor
MerkRockStor
Score8.7
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
3
Open Media Vault
Ideale NAS-oplossing voor thuisgebruikers en kleine bedrijven
Open Media Vault
MerkOpen Media Vault
Score7.9
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
4
Universal Media Server
Populaire DLNA-compatibele mediaserver
Universal Media Server
MerkUniversal
Score7.2
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
5
EasyNAS
EasyNAS
MerkEasyNAS
Score6.2

Hoe komt deze leuke NAS server reeks tot stand..?

Hoe doen we dit?

De wereld is aan het veranderen... en ook het winkelonderzoek naar de beste NAS servers ! Waar je eerst naar de winkel ging en je liet adviseren voor de beste aankoop van NAS server is er nu een robot die je kan helpen. Op Xbeste hebben we diverse grote winkels en webshops onderzocht wat een goed product… goed maakt.

svgs

Onderzoek

Naast een robot dit onderzoek te laten doen hebben we ook onderzoek gedaan op het internet naar de belangrijkste kenmerken van NAS server.

De beste NAS servers op 1 plek

1. Kodi

Beste NAS-server:
 • list plusRobuuste prestaties
 • list plusVeelzijdige functionaliteit
 • list plusGebruiksvriendelijke interface
 • list plusVoldoet mogelijk niet aan specifieke nichevereisten
Ik ben enorm onder de indruk van de robuuste prestaties, gebruiksvriendelijke interface en veelzijdige functionaliteit van de Kodi NAS-server, waardoor het een opvallende keuze is in de NAS-markt. Of je het nu voor thuisgebruik of professioneel gebruik wilt inzetten, de Kodi NAS-server is een snelle en efficiënte oplossing voor bestandsservers en back-ups, die perfect aansluit bij de groeiende opslagbehoeften van gebruikers. Volgens de New York Times is "de QNAP TS-264-8G [Kodi NAS-server] een snelle NAS-server voor thuisgebruikers," terwijl de TS-464-8G wordt aanbevolen als de beste NAS-server voor professionals. Deze lof benadrukt de veelzijdigheid ervan voor diverse gebruikerscategorieën.

Wat de Kodi NAS-server echt onderscheidt, is de gestroomlijnde deelmogelijkheden, ondersteuning voor meerdere protocollen en controle over gegevensopslag. Dit sluit perfect aan bij de nadruk van RockStor op een intuïtieve interface en ondersteuning voor populaire netwerkprotocollen, wat aansluit bij de gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid die gebruikers zoeken in een NAS. Zoals opgemerkt door TechRadar is Open Media Vault het beste voor thuisgebruikers en kleine bedrijven, met eenvoudig beheer, ondersteuning voor meerdere bestandssystemen en diverse plugins. Echter, de kracht van de Kodi NAS-server in het bedienen van zowel thuisgebruikers als professionals onderscheidt het, wat de veelzijdigheid en schaalbaarheid ervan benadrukt.

Bovendien is de evolutie van de Kodi NAS-server duidelijk te zien in zijn geavanceerde hardware specificaties, compatibiliteit met harde schijven en ondersteuning voor meerdere bestandssystemen. Deze eigenschappen, benadrukt door Tom's Hardware, zijn cruciaal om optimale prestaties en gegevensredudentie te waarborgen, wat de Kodi NAS-server een betrouwbare keuze maakt voor naadloos gegevensbeheer.

In de fel concurrerende NAS-markt overtreft de Kodi NAS-server als een eersteklas keuze, uitblinkend in het overbruggen van de kloof tussen thuis- en professionele gebruikers. Het biedt een overtuigende mix van gebruiksvriendelijk ontwerp, hoogwaardige hardware en uitgebreide protocolondersteuning. Het is echter belangrijk om op te merken dat terwijl de Kodi NAS-server een geweldige allrounder is, gebruikers met specifieke nichebehoeften wellicht gespecialiseerde NAS-apparaten zoals Open Media Vault of EasyNAS beter op hun behoeften vinden aansluiten.

Tot slot komt de Kodi NAS-server naar voren als een toonaangevende concurrent, met een indrukwekkende combinatie van prestaties, veelzijdigheid en gebruiksgemak. Zijn vermogen om naadloos zowel thuis- als professionele gebruikers te bedienen, terwijl het pronkt met geavanceerde functies en robuuste hardware, positioneert het als een eersteklas NAS-server.

Verkrijgbaar bij:

2. RockStor

Linux-gebaseerde NAS-server distro die CentOS gebruikt:
 • list plusOp maat gemaakt voor een diverse gebruikersgroep
 • list plusConcurrentie met andere NAS-serverdistributies
RockStor, een open-source NAS-opslagplatform, is speciaal ontworpen voor een diverse gebruikersgroep, van hackers en makers tot doe-het-zelvers. Dit platform biedt aanpasbare Btrfs NAS-opslag, met traditionele NAS-serverfunctionaliteiten, een privé-cloudserver voor grote organisaties, en een persoonlijke cloudserver als alternatief voor openbare cloudopslag. Dankzij de flexibiliteit van het platform kunnen gebruikers kosten besparen, de capaciteit effectief schalen, en toegang krijgen tot gegevens vanaf verschillende apparaten. Volgens TechRadar "richt RockStor zich op het Btrfs-bestandssysteem en biedt het een intuïtieve interface," waardoor het een overtuigende keuze is voor gebruikers die flexibiliteit zoeken in gegevensopslag en toegang.

RockStor's ondersteuning voor meerdere architecturen en aanmoediging van samenwerking met systeemleveranciers en partners benadrukt de inzet voor aanpasbaarheid en samenwerking binnen het technologische ecosysteem. Het stelt gebruikers in staat om ruimte in te delen in verschillende RAID-configuraties en pools te vergroten of verkleinen, terwijl het populaire netwerkprotocollen zoals Samba/CIFS, AFP, NFS en SFTP ondersteunt, zoals benadrukt door TechRadar. Deze veelzijdigheid plaatst RockStor als een krachtige concurrent in de NAS-servermarkt, die voldoet aan een breed scala van gebruikersbehoeften.

In vergelijking met andere NAS-serverdistributies onderscheidt RockStor zich door de nadruk op het Btrfs-bestandssysteem, de intuïtieve interface en flexibiliteit in gegevensopslag en toegang. Het valt op als een op Linux gebaseerde NAS-serverdistributie op basis van CentOS, die gebruikers een naadloze ervaring biedt bij het opzetten en beheren van hun opslagoplossingen. Zoals TechRadar opmerkt, toont RockStor's vermogen om gebruikers "pools te vergroten of verkleinen" zijn toewijding aan het bieden van aanpasbare en gebruiksvriendelijke opslagoplossingen.

Hoewel RockStor concurreert met andere NAS-serverdistributies zoals Open Media Vault en EasyNAS, onderscheidt het zich door zijn focus op het Btrfs-bestandssysteem en intuïtieve gebruikersinterface. Terwijl Open Media Vault zich richt op thuisgebruikers en kleine bedrijven, en EasyNAS zich richt op beginnende NAS-gebruikers, ligt de kracht van RockStor in zijn flexibiliteit en aanpasbaarheid, waardoor het een ideale keuze is voor gebruikers die op zoek zijn naar een aanpasbaar en gebruiksvriendelijk NAS-opslagplatform. Echter, zoals bij elk product, moeten potentiële gebruikers zorgvuldig hun specifieke behoeften en voorkeuren overwegen voordat ze een beslissing nemen. Zoals TechRadar terecht beschrijft, "Deze distributies richten zich op verschillende gebruikersbehoeften," en RockStor excelleert in het bieden van een intuïtieve interface en flexibiliteit voor gegevensopslag en toegang.

Concluderend, de focus van RockStor op het Btrfs-bestandssysteem, ondersteuning voor meerdere architecturen, en intuïtieve interface maken het tot een overtuigende optie voor gebruikers die op zoek zijn naar aanpasbare en gebruiksvriendelijke NAS-opslagoplossingen. Terwijl zijn concurrenten zich richten op specifieke gebruikerssegmenten, ligt de kracht van RockStor in zijn aanpasbaarheid en flexibiliteit, waardoor het een krachtig platform biedt voor een diverse gebruikersgroep.

Verkrijgbaar bij:

Bekijk bij bol.com

3. Open Media Vault

Ideale NAS-oplossing voor thuisgebruikers en kleine bedrijven:
 • list plusGebruiksvriendelijke interface en uitgebreid rechtenbeheer
 • list plusOndersteuning voor meerdere bestandssystemen en modulair ontwerp met tal van officiële en externe plugins
 • list plusUitgebreide functionaliteit, waaronder volumemanagement, S.M.A.R.T., koppeling aggregatie, Wake On Lan, IPv6 ondersteuning, e-mailmeldingen, bestandsdeling en snapshot ondersteuning van gedeelde mappen
 • list plusVoldoet mogelijk niet aan specifieke vereisten voor native ZFS-ondersteuning en geavanceerde gegevensbeschermingsfuncties
Ik ben enthousiast over Open Media Vault (OMV), een veelzijdige NAS-oplossing die ideaal is voor thuisgebruikers en kleine bedrijven. Met een gebruiksvriendelijke interface en uitgebreid toestemmingssysteem valt OMV op. Een beoordeling van TechRadar erkent OMV als de "Beste NAS-oplossing voor thuisgebruikers en kleine bedrijven," waarbij de Debian-gebaseerde aard, ondersteuning voor meerdere bestandssystemen en modulaire ontwerp met tal van officiële en externe plugins worden benadrukt. De logische opzet van het platform, meertalige ondersteuning en uitgebreide documentatie dragen bij aan het gebruiksgemak, waardoor het een populaire keuze is voor het opzetten van een NAS. Bovendien verbeteren OMV's ondersteuning voor individueel schijfgebruik of software-RAID-integratie, verschillende bestandssystemen en RAID-niveaus de mogelijkheden.

Daarnaast tonen het webgebaseerde beheer, volumemanagement, S.M.A.R.T., linkaggregatie, Wake On Lan, IPv6-ondersteuning, e-mailmeldingen, bestandsdeling en snapshotondersteuning van gedeelde mappen van het systeem, zoals op de officiële website wordt benadrukt, de uitgebreide functieset. Recente updates, waaronder versie 6.9.11 en 6.9.10, benadrukken verder het streven van het platform naar het verbeteren van de gebruikerservaring en het aanpakken van mogelijke problemen, wat wijst op een proactieve aanpak voor systeemonderhoud en verbetering.

Wanneer OMV wordt vergeleken met TrueNAS, een andere opmerkelijke NAS-besturingssysteem, wordt duidelijk dat terwijl TrueNAS uitblinkt in native ZFS-ondersteuning en geavanceerde gegevensbeschermingsfuncties, OMV schittert in zijn gebruiksvriendelijke interface en compatibiliteit met verschillende hardware, waaronder Raspberry Pi. De beoordeling van TechRadar benadrukt dat OMV verschillende bestandssystemen ondersteunt, waaronder Ext4, XFS en BTRFS, met optionele ZFS-ondersteuning via een plugin. Dit plaatst OMV als een veelzijdige keuze voor gebruikers die streven naar een balans tussen gebruiksgemak en functionaliteit.

Ondanks zijn sterke punten kan OMV beperkingen ondervinden in situaties waar specifieke vereisten voor native ZFS-ondersteuning en geavanceerde gegevensbeschermingsfuncties van groot belang zijn. In dergelijke gevallen zou TrueNAS, met zijn native ZFS-ondersteuning en geavanceerde gegevensbeschermingsfuncties, de voorkeur genieten. Voor thuisgebruikers en kleine bedrijven die een NAS-oplossing zoeken die gebruiksvriendelijk, veelzijdig en modulair is, komt Open Media Vault naar voren als een serieuze concurrent, met een uitgebreide functieset en een scala aan officiële en externe plugins om het systeem aan individuele behoeften aan te passen. Zoals de beoordeling van TechRadar suggereert, getuigt de algehele beoordeling van 8/10 van de capaciteiten, plugins en prestaties van OMV, waardoor het een overtuigende NAS-oplossing is voor een breed scala aan gebruikers.

Verkrijgbaar bij:

Direct beschikbaar

4. Universal Media Server

Populaire DLNA-compatibele mediaserver:
 • list plusUitgebreide plug-in ondersteuning
 • list plusOndersteuning voor meerdere bestandssystemen
 • list plusGestroomlijnde deelcreatie
 • list plusGeen gesloten-source, premium oplossing
 • list plusBiedt mogelijk niet hetzelfde niveau van premium functies als sommige alternatieven
Ik ben enthousiast over de Universal Media Server (UMS) NAS-server, een veelzijdige en robuuste oplossing voor thuis- en kleinzakelijke media- en opslagbehoeften. Als een van de beste NAS-apparaten excelleert UMS in het bieden van een eenvoudig te beheren, goed gedocumenteerd en rijk aan functies platform, geschikt voor zowel technische als niet-technische gebruikers. Volgens TechRadar concurreert UMS gunstig op de NAS-servermarkt, vooral voor degenen die op zoek zijn naar een betrouwbare mediaserver. UMS valt op door zijn "ondersteuning voor meerdere bestandssystemen" en "uitgebreide functionaliteit", waardoor het een ideale keuze is voor thuismediaserver scenario's waar flexibiliteit en gebruiksgemak van groot belang zijn.

UMS is een evolutie in NAS-servers, met een naadloze en intuïtieve interface en ondersteuning voor populaire netwerkprotocollen, zoals opgemerkt door TechRadar. Het onderscheidt zich van de concurrentie door uitgebreide plug-in ondersteuning, waardoor het een uitstekende keuze is voor gebruikers die op zoek zijn naar uitgebreide functionaliteit in hun mediaserver. Bovendien onderscheidt het zich door zijn ondersteuning voor meerdere bestandssystemen en gestroomlijnde deelcreatie, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor gebruikers die een veelzijdige en aanpasbare mediaserver zoeken.

De belangrijkste gebruiksscenario's voor de Universal Media Server omvatten het dienen als een centrale hub voor mediastorage en -streaming, ondersteuning van meerdere protocollen en het bieden van een gebruiksvriendelijke ervaring. Zoals benadrukt door HowToGeek, is UMS ideaal voor degenen die een thuismediaserver willen opzetten met toegang vanaf elk apparaat. UMS biedt uitgebreide hardware specificaties, waardoor hoogwaardige streaming en meerdere gebruikerstoegang mogelijk zijn, waardoor het een geschikte keuze is voor gebruikers met diverse mediabehoeften.

In vergelijking met andere NAS-server distro's zoals Open Media Vault, EasyNAS en RockStor, valt de Universal Media Server op door zijn uitgebreide functieset en ondersteuning voor meerdere bestandssystemen en protocollen. Terwijl EasyNAS is ontworpen voor beginnende NAS-gebruikers en RockStor op Linux is gebaseerd met een intuïtieve interface, blinkt UMS uit in het bieden van uitgebreide functionaliteit en gebruiksgemak voor thuismediaservergebruik.

Ondanks zijn sterke punten kan de Universal Media Server beperkingen hebben voor gebruikers die op zoek zijn naar een gesloten-source, premium oplossing, omdat het niet dezelfde hoeveelheid premium functies biedt als sommige alternatieven. Echter, voor degenen die flexibiliteit, gebruiksgemak en uitgebreide plug-in ondersteuning prioriteren, is UMS een topmededinger op de NAS-servermarkt.

Tot slot is de Universal Media Server NAS-server een uitstekende keuze voor gebruikers die een veelzijdige, rijk aan functies en gebruiksvriendelijke oplossing zoeken voor hun mediastorage- en opslagbehoeften. Met zijn uitgebreide plug-in ondersteuning, ondersteuning voor meerdere bestandssystemen en gestroomlijnde deelcreatie, bedient het een breed scala aan gebruikers, waardoor het een topkeuze is voor thuismediaserver scenario's. 🌟

Verkrijgbaar bij:

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, donderdag in huis

5. EasyNAS

 • list plusIdeale keuze voor beginnende gebruikers
 • list plusMinder configureerbaar in vergelijking met andere oplossingen
 • list plusVoldoet mogelijk niet aan de eisen van gebruikers die uitgebreide aanpassingsopties zoeken
Mijn EasyNAS NAS-server is de ideale keuze voor gebruikers die voor het eerst een NAS willen gebruiken. Het opzetproces is eenvoudig dankzij redelijke standaardinstellingen en een webgebaseerde beheerinterface. Het is gebaseerd op OpenSUSE en richt zich op het Btrfs-bestandssysteem, waardoor een gebruiksvriendelijke ervaring wordt geboden, hoewel het misschien minder configureerbaar is dan andere oplossingen. Deze nadruk op eenvoud maakt het onderscheidend ten opzichte van andere NAS-apparaten en richt zich specifiek op mensen die nieuw zijn in deze wereld. Als "de beste NAS & mediaserver distro's" in 2024 concurreert EasyNAS in een markt waar gebruiksvriendelijkheid en eenvoud belangrijke eigenschappen zijn.

In tegenstelling tot andere NAS-oplossingen, legt EasyNAS de nadruk op gebruiksgemak voor nieuwe gebruikers, zoals benadrukt in de recensie: "Ideaal voor eerste keer NAS-gebruikers, [EasyNAS] vereenvoudigt het proces met redelijke standaardinstellingen." Dit onderstreept de focus van het product op toegankelijkheid en eenvoud, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor degenen die nieuw zijn in de wereld van NAS-servers.

Het gebruik van het Btrfs-bestandssysteem is een onderscheidend kenmerk dat het onderscheidt van andere opties op de markt. Hoewel het misschien minder configureerbaar is dan sommige concurrenten, is de focus op Btrfs een belangrijk verkoopargument voor gebruikers die gegevensintegriteit en -beheer prioriteren. Dit is een cruciaal punt van differentiatie dat met name in de smaak zou kunnen vallen bij gebruikers die op zoek zijn naar een NAS-server die is afgestemd op specifieke bestandsbeheerbehoeften of eisen voor gegevensbescherming.

In het landschap van NAS-apparaten concurreert EasyNAS met gevestigde namen zoals Open Media Vault en RockStor. Waar Open Media Vault benadrukt dat het geschikt is voor thuisgebruikers en kleine bedrijven met een goed ontworpen interface en ondersteuning voor meerdere bestandssystemen, onderscheidt EasyNAS zich door zich te richten op eerste keer gebruikers en het vereenvoudigen van het installatieproces met standaardconfiguraties. RockStor daarentegen richt zich ook op het Btrfs-bestandssysteem, maar onderscheidt zich door zijn intuïtieve interface en ondersteuning voor het organiseren van ruimte in verschillende RAID-configuraties, waardoor het een ander voorstel biedt in vergelijking met EasyNAS.

Hoewel EasyNAS uitblinkt in het bedienen van eerste keer gebruikers en het prioriteren van eenvoud, kan het beperkingen hebben qua configureerbaarheid in vergelijking met meer geavanceerde NAS-oplossingen. Voor gebruikers die een uitgebreid scala aan aanpassingsopties zoeken, voldoet EasyNAS mogelijk niet volledig aan hun eisen. Deze eenvoud kan echter een aanzienlijk voordeel zijn voor degenen die gebruiksgemak en een eenvoudige installatie boven ingewikkelde configuratiemogelijkheden stellen.

Samengevat, de EasyNAS NAS-server is een uitstekende instapoptie, vooral voor gebruikers die nieuw zijn in de wereld van NAS-apparaten, en biedt een eenvoudige en gebruiksvriendelijke ervaring. De nadruk op eenvoud en standaardconfiguraties, in combinatie met de focus op het Btrfs-bestandssysteem, maakt het tot een competitieve keuze op de NAS-markt. Hoewel het misschien niet dezelfde mate van configureerbaarheid heeft als sommige concurrenten, maakt de op de gebruiker gerichte benadering het tot een overtuigende optie voor degenen die gebruiksgemak en naadloze installatie vooropstellen.

Verkrijgbaar bij:

© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved