ills
Last update: Apr 15, 2024
Wat is de beste Mini PC op de markt? Met zoveel Mini PCs zie je al snel door de bomen het bos niet meer.
Vandaag helpen we je!
Methodologie

Wil je weten hoe deze lijst tot stand is gekomen en hoe we te werk gaan? Klik op de link hieronder voor meer informatie.

Hoe testen we?

Up to date

Ons systeem is elke dag bezig met vinden en rangschikken van nieuwe producten. Op deze manier zorgen we ervoor dat alles up to do date is.

Redactionele Richtlijnen

ills
1
Apple Mac Mini (2023)
Apple Mac Mini (2023)
MerkApple
Score9.8
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
2
Geekom AS 6
Geekom AS 6
MerkGeekom
Score9.5
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
3
Apple Mac Studio 2023
Apple Mac Studio 2023
MerkApple
Score9.6
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
4
HP Pro Mini 400 G9
HP Pro Mini 400 G9
MerkHP
Score9.5
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
5
Asus ExpertCenter PN52
Asus ExpertCenter PN52
MerkAsus
Score9.2
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
6
MSI Pro DP21
MSI Pro DP21
MerkMSI
Score9.3
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
7
MSI Cubi 5 12M
MSI Cubi 5 12M
MerkMSI
Score9.1
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
8
HP Z2 Mini G9
HP Z2 Mini G9
MerkHP
Score9
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
9
Beelink U59 Mini PC
Beelink U59 Mini PC
MerkBeelink
Score8.9
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
10
Lenovo ThinkStation P360 Ultra
Lenovo ThinkStation P360 Ultra
MerkLenovo
Score8.8
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ

Hoe komt deze geweldige Mini PC lijst tot stand..?

Hoe doen we dit?

De wereld is aan het veranderen... en ook het winkelonderzoek naar de beste Mini PCs ! Waar je eerst naar de winkel ging en je liet adviseren voor de beste aankoop van Mini PC is er nu een robot die je kan helpen. Op Xbeste hebben we diverse grote winkels en webshops onderzocht wat een goed product… goed maakt.

svgs

Onderzoek

Naast een robot dit onderzoek te laten doen hebben we ook onderzoek gedaan op het internet naar de belangrijkste kenmerken van Mini PC.

De beste Mini PCs op 1 plek

1. Apple Mac Mini (2023)

 • list plusIk ervaar een aanzienlijke prestatieverbetering dankzij de M2 en M2 Pro chips.
 • list plusDe aantrekkelijke startprijs van slechts 599 dollar spreekt mij erg aan.
 • list plusAls een veelzijdige krachtpatser is dit apparaat ideaal voor creatievelingen en professionals.
 • list plusVoor geavanceerde videobewerking kan de 8GB RAM van het basismodel beperkend zijn.
 • list plusDe SSD lees/schrijfsnelheden van het basismodel zijn trager in vergelijking met andere configuraties.
 • list plusVoor veeleisende prestaties is de kans groot dat ik moet kiezen voor meer geheugen en opslagruimte.
De nieuwe Apple Mac mini (2023) heeft een grote sprong gemaakt met de introductie van de M2-chip, wat zorgt voor aanzienlijk betere prestaties en een aantrekkelijke startprijs van $599. Met de toevoeging van de M2 Pro-chip optie, met maximaal 32GB aan geheugen, worden de mogelijkheden nog verder verbeterd, waardoor het een verleidelijke keuze is voor verschillende taken, waaronder videobewerking en rendering. Volgens TechRadar is het "de beste waarde mini PC die beschikbaar is", waarmee het zijn Windows-concurrenten overtreft op het gebied van ontwerp en prestaties. Het compacte ontwerp, gecombineerd met de krachtige M2 en M2 Pro chips, maakt de Mac mini (2023) tot een veelzijdige krachtpatser voor creators en professionals.

De Mac mini (2023) behoudt zijn strakke en compacte ontwerp en blijft een krachtpatser binnen een kleine vormfactor. Het beschikt over een reeks poorten, waarbij het M2 Pro-model dubbele Thunderbolt 4-poorten en verbeterde ondersteuning voor externe beeldschermen biedt, waardoor het veelzijdig is voor verschillende connectiviteitsbehoeften. Zoals vermeld door Tom's Guide, begint het basismodel bij $599 met een M2-chip, 8GB geheugen en een 256GB SSD, die kunnen worden geüpgraded voor meer geheugen, opslag en een krachtigere M2 Pro-chip. Het M2 Pro-model, dat begint bij $1,799, biedt verbeterde prestaties en extra poorten, gericht op gebruikers met meer veeleisende eisen.

De Mac mini (2023) wordt met name geprezen als een uitstekende keuze voor podcasters en content creators, met top-prestaties en configuratieopties. CNET benadrukt zijn geschiktheid voor kleine productiestudio's, waarbij wordt gewezen op zijn uitzonderlijke prestaties voor taken zoals audioregistratie en videobewerking. Het is echter vermeldenswaardig dat het 8GB RAM van het basismodel beperkingen kan opleggen voor geavanceerde videobewerking, zoals opgemerkt door een video producer-editor. Daarnaast benadrukt CNET dat de lees-/schrijfsnelheden van de SSD van het basismodel langzamer zijn in vergelijking met andere configuraties, een factor om rekening mee te houden voor gebruikers met intensieve opslagbehoeften.

In vergelijking met zijn Windows-concurrenten valt de Mac mini (2023) op vanwege zijn krachtige M2 en M2 Pro chips, compacte ontwerp en verbeterde connectiviteitsopties. Hoewel het uitblinkt in uitzonderlijke prestaties en waarde, moeten potentiële kopers hun specifieke gebruiksscenario's overwegen en de behoefte aan hogere geheugen- en opslagconfiguraties. De concurrentie op de markt voor mini PC's biedt wellicht meer aanpassingsmogelijkheden of richt zich op specifieke niches, maar de Mac mini (2023) bevestigt zijn positie als een topkeuze voor degenen die een compacte maar krachtige desktopoplossing zoeken.

Samengevat, de nieuwe Apple Mac mini (2023) maakt indruk met zijn M2 en M2 Pro chips, compacte ontwerp en concurrerende prijsstelling, waardoor het een ideale keuze is voor een breed scala aan taken, vooral voor content creators en kleine productiestudio's. Gebruikers met veeleisende prestatie-eisen moeten echter zorgvuldig overwegen of ze behoefte hebben aan hogere geheugen- en opslagconfiguraties.

Verkrijgbaar bij:

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

2. Geekom AS 6

 • list plusKrachtige AMD Ryzen 9 6900HX CPU en AMD Radeon Graphics 680M voor uitzonderlijke prestaties.
 • list plusDiverse connectiviteitsopties, waaronder USB 4.0, PCI Express 4.0 en meerdere monitorpoorten.
 • list plusConcurrerende prijsstelling en volumekortingen voor zakelijke klanten verbeteren de waardepropositie.
 • list plusHet ontbreken van een SD-kaartlezer en matige SSD-prestaties.
 • list plusDe constante werking van het koelsysteem kan een nadeel zijn.
 • list plusBeperking in het aansturen van slechts vier schermen, ondanks de mogelijkheid om rechtstreeks vijf schermen aan te sluiten.
Als ik kijk naar de Geekom AS 6 Mini PC, zie ik een opmerkelijke upgrade ten opzichte van zijn voorganger, de AS 5, met aanzienlijke verbeteringen op het gebied van kracht en bandbreedte. Met een AMD Ryzen 9 6900HX CPU, AMD Radeon Graphics 680M, 32GB DDR5 RAM en een 1TB PCIe Gen 4 NVMe SSD, levert dit apparaat uitzonderlijke prestaties voor zowel professionele taken als gaming. Volgens TechRadar is het "in sommige taken twee keer zo snel als de AS 5," waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor gebruikers die verbeterde verwerkingsmogelijkheden zoeken in een compacte vorm. De competitieve prijs van de AS 6, variërend van £599 tot £699 in het Verenigd Koninkrijk, $659 tot $749 in de VS, en €649 tot €769 in Europa, samen met bulk kortingen voor zakelijke klanten, versterkt verder de waardepropositie.

Het ontwerp van de mini PC, hoewel vergelijkbaar met de AS 5, toont subtiele veranderingen in poorttoewijzingen en een plastic behuizing. Ondanks dit, biedt het een scala aan connectiviteitsopties, waaronder USB 4.0, PCI Express 4.0 en meerdere monitorpoorten, die tegemoetkomen aan diverse gebruikersvereisten. De toevoeging van een AMD Radeon 680M iGPU maakt indrukwekkende grafische mogelijkheden mogelijk, waardoor het geschikt is voor gaming en professioneel werk. Notebookcheck prijst zijn "stabiele behuizing, krachtige SoC en indrukwekkende iGPU-prestaties," waarbij de geschiktheid voor een breed scala aan taken wordt benadrukt.

De verpakking van de AS 6 bevat essentiële accessoires, zoals een voedingsadapter, VESA-montage, SSD- en HDD-montageschroeven, een snelle handleiding en een gebruikershandleiding, waardoor de gebruiksvriendelijkheid wordt verbeterd. Neowin merkt op dat de mini PC ondersteuning biedt voor tot 8K @ 60Hz en quad-displayondersteuning, waardoor het een veelzijdige oplossing is voor multi-screen opstellingen. Bovendien dragen het ontbreken van bloatware en meerdere connectiviteitspoorten bij aan een moeiteloze gebruikerservaring.

Echter, de AS 6 heeft ook beperkingen. Notebookcheck wijst op nadelen zoals het ontbreken van een SD-kaartlezer, matige SSD-prestaties en constante werking van het koelsysteem. Bovendien kan de geïntegreerde AMD Radeon 600M-serie grafische kaart het apparaat beperken tot het aansturen van vier schermen, ondanks de mogelijkheid om direct vijf schermen aan te sluiten. Deze beperkingen zijn belangrijke overwegingen voor gebruikers die specifieke functies prioriteren in een mini PC.

In vergelijking met andere mini PC's op de markt, valt de Geekom AS 6 op door zijn krachtige prestaties, uitgebreide connectiviteitsopties en concurrerende prijsstelling. Terwijl het uitblinkt in het leveren van uitzonderlijke verwerkingskracht en grafische mogelijkheden, kunnen gebruikers met een voorkeur voor een groter aantal beeldschermuitgangen of degenen die topklasse SSD-prestaties nodig hebben, andere opties geschikter vinden.

Samengevat, de Geekom AS 6 Mini PC is een krachtige en competitief geprijsde oplossing, geschikt voor professionals en gamers. De opmerkelijke verbeteringen ten opzichte van de AS 5, samen met de diverse connectiviteitsopties en indrukwekkende grafische mogelijkheden, positioneren het als een aantrekkelijke keuze in de categorie mini PC's. Potentiële kopers moeten echter de sterke punten afwegen tegen de beperkingen om ervoor te zorgen dat het aansluit bij hun specifieke vereisten. 🖥️

Verkrijgbaar bij:

3. Apple Mac Studio 2023

De Apple Mac Studio 2023 is een opvallende toevoeging aan de categorie Mini PC's, met krachtige prestaties en uitgebreide connectiviteitsopties. Met de M2 Max en M2 Ultra chips levert het uitzonderlijke CPU-, GPU- en neurale engine-prestaties. Het compacte ontwerp en naadloze integratie met een scala aan apps maken het een uitstekende keuze voor zowel dagelijkse computers als veeleisende creatieve taken. Zoals The Verge opmerkt, "biedt de Apple Mac Mini (2023) twee processorkeuzes voor dagelijks gebruik en het uitvoeren van creatief werk, waardoor het aantrekkelijker is dan ooit", waarmee de veelzijdigheid voor een breed scala aan gebruikers wordt benadrukt.

Een van de belangrijkste onderscheidende kenmerken is de indrukwekkende aanpassingsopties. De Mac Studio M2 Max, zoals benadrukt door TechRadar, beschikt over een 12-core CPU en 30-core GPU, met superieure specificaties. Aan de andere kant biedt de Mac Mini M2 een meer betaalbare startprijs van $599 en kan worden aangepast om vergelijkbare specificaties te hebben als de Mac Studio M2 Max voor ongeveer $1200. Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor gebruikers die op zoek zijn naar hoge prestaties binnen een budget. Zoals TechRadar opmerkt, "uiteindelijk hangt de keuze tussen de twee af van individuele behoeften en budgetoverwegingen", waarbij de flexibiliteit wordt benadrukt om te voldoen aan diverse gebruikersvereisten.

Wat connectiviteit betreft, biedt de Mac Studio M2 Max een meer diverse en uitgebreide selectie van poorten in vergelijking met de Mac Mini M2. Dit maakt het een ideale keuze voor gebruikers met uitgebreide randapparatuurbehoeften of degenen die meerdere externe displays nodig hebben. Zoals op de officiële website van Apple wordt benadrukt, is de Mac Studio ontworpen om naadloos te werken met de 27" 5K 'Studio Display' en kan het meerdere externe displays ondersteunen, terwijl de Mac Mini M2 tot twee displays kan ondersteunen. Dit maakt de Mac Studio M2 Max een overtuigende optie voor professionals die werken met meerdere monitoren of die een breed scala aan connectiviteitsopties nodig hebben.

De Mac Studio 2023 concurreert in een markt waar ook de Mac Mini M2 stand houdt. Hoewel de Mac Studio M2 Max superieure specificaties en connectiviteit biedt, maken de betaalbaarheid en aanpasbare opties van de Mac Mini M2 het een sterke concurrent voor gebruikers die op zoek zijn naar hoge prestaties binnen een budget. Zoals PCMAG opmerkt, laten benchmarkvergelijkingen met de M2 Pro en 13-inch MacBook Pro zien dat de Mac Mini indrukwekkende prestaties levert bij taken zoals Cinebench R23, Geekbench 5.3 en video-export, waardoor het een overtuigende keuze is voor gebruikers die gefocust zijn op prestaties binnen een beperkt budget.

Al met al staat de Apple Mac Studio 2023 als een krachtpatser in de categorie Mini PC's, met uitzonderlijke prestaties, uitgebreide connectiviteit en indrukwekkende aanpassingsopties. Terwijl de Mac Studio M2 Max uitblinkt in ruwe specificaties en connectiviteit, schittert de Mac Mini M2 als een budgetvriendelijk maar toch hoogwaardig alternatief. De belangrijkste sterke punten van de Mac Studio liggen in zijn krachtige prestaties en naadloze integratie met een breed scala aan apps, waardoor het een ideale keuze is voor professionals en liefhebbers die een veelzijdige en capabele Mini PC zoeken.

Verkrijgbaar bij:

Bekijk bij bol.com

4. HP Pro Mini 400 G9

 • list plusKrachtige prestaties met Intel 12e generatie i7-12700T processor en 16GB DDR4 RAM.
 • list plusUitgebreide connectiviteitsopties, waaronder 5 USB 3.0 poorten, Intel Wi-Fi 6E en Bluetooth 5.2.
 • list plusCompact en lichtgewicht ontwerp, ideaal voor kleine werkruimtes en draagbaarheid.
 • list plusDe prijs kan het positioneren als een high-end optie in de categorie mini PC's.
Als je op zoek bent naar een krachtige, compacte desktopoplossing, dan is de HP Pro Mini 400 G9 Desktop PC precies wat je nodig hebt. Met een Intel 12th Gen i7-12700T processor, 16GB DDR4 RAM en een 512GB NVMe PCIe SSD, biedt deze mini PC topprestaties in kleine ruimtes. Met Intel Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2 en Windows 11 Pro ben je verzekerd van naadloze connectiviteit en een up-to-date besturingssysteem. Het compacte formaat en de commerciële prestaties maken deze PC perfect voor kleine werkruimtes. En het beste van alles? Het wordt geleverd met een toetsenbord en muis, zodat je meteen aan de slag kunt!

Met 5 USB 3.0-poorten en een gewicht van slechts 3,13 pond, biedt de HP Pro Mini 400 G9 een scala aan connectiviteitsopties en is hij gemakkelijk draagbaar. Het is duidelijk dat deze PC ontworpen is met het oog op gemak en prestaties. Met verbeterde verwerkingskracht, geavanceerde connectiviteit en een gestroomlijnd ontwerp, is de HP Pro Mini 400 G9 een echte winnaar. En met Windows 11 Pro ben je helemaal klaar voor de toekomst.

Als je op zoek bent naar een krachtige mini PC met uitstekende connectiviteit, dan is de HP Pro Mini 400 G9 precies wat je nodig hebt. Het is een solide keuze voor professionals die op zoek zijn naar topprestaties in een compacte vorm, zelfs als het prijskaartje iets hoger ligt. Kortom, de HP Pro Mini 400 G9 Desktop PC is een indrukwekkende keuze voor professionals met beperkte ruimte, die geen compromissen willen sluiten op het gebied van prestaties.

Verkrijgbaar bij:

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

5. Asus ExpertCenter PN52

 • list plusCompact ontwerp dat ruimte bespaart
 • list plusRobuuste prestaties voor algemene productiviteit
 • list plusBeperkingen in uitgebreide grafische verwerking
 • list plusBeperkte gespecialiseerde aansluitmogelijkheden
Als ik kijk naar de Asus ExpertCenter PN52 Mini PC, zie ik een perfecte combinatie van compact design en indrukwekkende prestaties. PCMag prijst zijn "verrassend capabele prestaties" en noemt het geschikt voor "algemene productiviteit en browsen." Het compacte ontwerp is een opvallende eigenschap, waardoor het een ideale ruimtebesparende optie is voor verschillende opstellingen. De robuuste prestaties en ruimte-efficiënt ontwerp maken het een uitstekende keuze voor gebruikers die een veelzijdige en efficiënte mini-PC zoeken.

De technologische kracht van de PN52 wordt belichaamd door zijn Intel Core-processor en ondersteuning voor dubbele opslagopties. Dit zorgt voor naadloos multitasken en efficiënt gegevensbeheer. PCMag benadrukt zijn "capabele algemene productiviteitsprestaties" als een belangrijke kracht, waarbij de veelzijdigheid voor alledaagse taken wordt benadrukt. De aanwezigheid van meerdere USB-poorten en diverse connectiviteitsopties versterkt verder zijn praktisch nut.

In vergelijking met zijn voorganger, de PN64, behoudt de PN52 het compacte ontwerp en indrukwekkende prestaties, terwijl het mogelijk verfijningen biedt in verwerkingskracht en connectiviteitsopties. Ondanks het gebrek aan specifieke details over de PN64, suggereert de positieve ontvangst van de PN52 een opmerkelijke vooruitgang in de ExpertCenter-serie.

Als we de PN52 vergelijken met andere Windows mini-PC's, valt hij op door zijn prestaties en compacte formaat. Potentiële kopers kunnen echter andere opties overwegen als specifieke gebruiksscenario's vragen om nichefuncties zoals verbeterde grafische mogelijkheden of gespecialiseerde connectiviteit.

Hoewel de PN52 uitblinkt in algemene productiviteit en ruimte-efficiëntie, kunnen potentiële beperkingen zich voordoen in scenario's die uitgebreide grafische verwerking of gespecialiseerde connectiviteitsopties vereisen. Voor gebruikers die echter een mini-PC zoeken voor algemene productiviteit en ruimtebesparende voordelen, komt de Asus ExpertCenter PN52 naar voren als een topkandidaat, met een overtuigende mix van prestaties en compact ontwerp. 🖥️

Verkrijgbaar bij:

Bekijk bij bol.com

6. MSI Pro DP21

 • list plusStrak ontwerp
 • list plusHoge snelheid draadloze verbinding
 • list plusOptie voor een geavanceerde configuratie met een Intel Core i7-processor
 • list plusPrestaties blijven achter bij AMD-aangedreven alternatieven
 • list plusEnkel-kanaals geheugen
 • list plusHogere prijsklasse bij de meer geavanceerde configuratie
Ik ben de MSI Pro DP21 Mini PC, een compact en capabel systeem dat geschikt is voor dagelijks gebruik. Mijn Intel Core i5-11400 processor, 8GB enkele-kanaals geheugen en 256GB SSD maken me geschikt voor kantoorwerk en lichte fotobewerking. Maar in prestatietests ben ik achterop geraakt bij concurrenten met AMD-processors, vooral in taken met meerdere threads vanwege mijn enkele-kanaals geheugen. Volgens IT Pro is "de MSI Pro DP21 11M voldoende voor gangbare werkbelastingen, maar het staat tegenover zware concurrentie van AMD-aangedreven alternatieven op het gebied van prestaties en waarde." Deze feedback benadrukt mijn beperkingen ten opzichte van AMD-aangedreven opties.

Voor degenen die meer kracht zoeken, is er een upgrade beschikbaar met een Intel Core i7-11700 processor, UHD 770 grafische kaart, 16GB DDR4-geheugen en een 500GB M.2 NVMe SSD. Ook inbegrepen zijn WiFi 6 AX211, Windows 11 Pro en een 3-jarige on-site garantie, wat mijn toewijding aan prestaties en betrouwbaarheid weerspiegelt. De hogere prijs van $1,184.39 plaatst mij echter in een meer premium categorie, wat mogelijk van invloed is op mijn concurrentievermogen op de markt.

Op het gebied van ontwerp en connectiviteit bied ik een strakke zwarte buitenkant en meerdere USB 2.0- en 3.0-poorten voor veelzijdige aansluitmogelijkheden. Met WiFi 6 AX211 ben ik voorzien van snelle draadloze connectiviteit, passend bij moderne netwerkbehoeften. Ondanks deze functies ben ik luider in vergelijking met mijn tegenhangers, wat een overweging kan zijn voor gebruikers die gevoelig zijn voor geluidsniveaus.

In de wereld van mini-PC's concurreer ik met AMD-aangedreven alternatieven en ligt mijn primaire uitdaging op het gebied van prestaties en waarde. Mijn onderscheidende kenmerken zijn het strakke ontwerp, snelle draadloze connectiviteit en de optie voor een upgrade met een Intel Core i7-processor. Maar het enkele-kanaals geheugen en de hogere prijs van de geavanceerdere configuratie zijn factoren om af te wegen tegen mijn concurrenten.

Samenvattend ben ik de MSI Pro DP21 Mini PC, een capabele oplossing voor alledaagse taken en lichte fotobewerking. Mijn strakke ontwerp en snelle draadloze connectiviteit zijn aantrekkelijk, maar potentiële kopers moeten zorgvuldig mijn beperkingen en prijs overwegen in vergelijking met de concurrentie.

Verkrijgbaar bij:

Bekijk bij bol.com

7. MSI Cubi 5 12M

 • list plusHoge-snelheidsconnectiviteit
 • list plusGebrek aan aparte grafische kaart
 • list plusZou baat kunnen hebben bij extra USB-C-poorten
 • list plusOnvermogen om de computer vanaf USB-C te voeden
Ik ben de MSI Cubi 5 12M Mini PC, een veelzijdig en krachtig apparaat met hoge snelheid connectiviteit, verschillende interface compatibiliteiten en ondersteuning voor 8K-resolutie. Ik ben ontworpen voor eenvoudig onderhoud en upgrades, met VESA-montage-ondersteuning voor flexibele plaatsing, LAN-beheer, Smart Image Finder, Wi-Fi 6E-technologie en Thunderbolt 4. Mijn externe aan/uit-schakelaar voegt gemak toe, terwijl de FW TPM-technologie de beveiliging versterkt.

Mijn compacte formaat met dual LAN-poorten en een Intel Core i7-1255U 1.7GHz CPU, 16GB RAM en een 512GB M.2 SSD maken mij geschikt voor dagelijkse computerwerkzaamheden en algemene productiviteitstaken. Mijn ondersteuning voor professioneel werk en entertainment wordt benadrukt door mijn mogelijkheid om tot 8K-resolutie te ondersteunen, waardoor ik geschikt ben voor verschillende scenario's, van het kijken van films tot professioneel werk.

Mijn kracht en compacte formaat maken mij geschikt voor zowel werk als ontspanning, met efficiënte prestaties en gemoedsrust. Mijn functies zoals dual LAN voor gegevensback-up en beveiliging, samen met het externe aan/uit-schakelaar ontwerp voor gemak, dragen verder bij aan mijn aantrekkingskracht voor zakelijk en persoonlijk gebruik.

Hoewel ik goed presteer voor algemene productiviteitstaken, kan mijn gebrek aan een aparte grafische kaart mijn mogelijkheden voor grafisch ontwerp, videobewerking en gaming beperken. Ik zou ook baat hebben bij extra USB-C-poorten en de mogelijkheid om de computer vanuit USB-C van stroom te voorzien. Desondanks benadrukt mijn potentieel voor upgrades wanneer dat nodig is, waardoor ik een capabele en compacte werkstation ben.

In vergelijking met andere mini-pc's op de markt, spring ik eruit vanwege mijn krachtige prestaties, ondersteuning voor 8K-resolutie, Thunderbolt 4-connectiviteit en uitgebreide beveiligingsfuncties. Hoewel ik misschien niet de ideale keuze ben voor grafisch ontwerp, videobewerking of gaming vanwege het ontbreken van een aparte grafische kaart, maken mijn potentieel voor upgrades en eenvoudig onderhoud mij een sterke concurrent voor dagelijkse computerwerkzaamheden en algemene productiviteit.

Kortom, ben ik de MSI Cubi 5 12M Mini PC, een krachtig en compact werkstation met hoge snelheid connectiviteit, beveiligingsfuncties en ondersteuning voor 8K-resolutie. Mijn potentieel voor upgrades en eenvoudig onderhoud dragen bij aan mijn aantrekkingskracht, waardoor ik een geschikte keuze ben voor verschillende scenario's, van professioneel werk tot entertainment.

Verkrijgbaar bij:

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, maandag in huis

8. HP Z2 Mini G9

 • list plusExceptionele prestaties in een compact formaat
 • list plusIndrukwekkende connectiviteitsopties, waaronder USB-C, USB-A, 1GbE LAN en DisplayPort
 • list plusVeelzijdig en compact ontwerp, ondersteunt tot acht monitoren
 • list plusPrijs kan een beperkende factor zijn voor prijsbewuste consumenten
 • list plusAlternatieve mini-PC's van concurrenten kunnen een meer budgetvriendelijke optie bieden
 • list plusCompact ontwerp kan de uitbreidingsmogelijkheden voor sommige gebruikers beperken
Ik ben enthousiast over de HP Z2 Mini G9, een krachtpatser die bekend staat om zijn compacte formaat en uitzonderlijke prestaties. Dit beestje is verkrijgbaar in verschillende configuraties, van een basismodel met een Intel Core i5-processor, 8GB DDR4 RAM en 256GB SSD tot een high-end versie met een Intel Core i9-12900K-processor, 64GB DDR5-4800 RAM, 12GB NVIDIA RTX A2000 GPU en een 1TB PCIe 4.0 SSD. Volgens Windows Central biedt het "uitstekende prestaties in een supercompacte vormfactor." Deze mini workstation is ontworpen om naadloos in elke werkruimte te passen en staat vooral bekend om zijn vermogen om tot acht monitoren te ondersteunen, waardoor het een uitstekende keuze is voor multitasking en creatieve professionals.

De HP Z2 Mini G9 wordt geprezen om zijn indrukwekkende connectiviteitsopties, waaronder USB-C, USB-A, 1GbE LAN, DisplayPort en Mini DisplayPort, evenals zijn ondersteuning voor Windows 11 en Ubuntu 20.04 LTS. Het staat eenvoudige onderhoud en upgrades toe, waarbij het high-performance componenten zoals CPU's tot 125W en standaard grafische kaarten ondersteunt. IT Pro benadrukt zijn beveiligingsfuncties, zoals de Kensington-slot, die een extra beschermingslaag toevoegt, ideaal voor kantooromgevingen. De veelzijdigheid en compacte vormgeving van de workstation maken het een aantrekkelijke optie voor zowel thuis- als kantoorgebruik, vooral in ruimtebeperkte omgevingen.

HP's nadruk op optimale prestaties en betrouwbaarheid blijkt uit de faseveranderingkoeling, het ontwerp met hoge luchtstroom en de stroomverdeling op BIOS-niveau, zoals vermeld op de HP-website. Deze aandacht voor detail zorgt ervoor dat de workstation consistente en betrouwbare prestaties levert, waardoor het voldoet aan de behoeften van professionals die werken in kleinere kantoren of thuisopstellingen. Met zijn premium zwarte metalen behuizing en ondersteuning voor VESA-montage integreert het naadloos met monitoren, waardoor het een opgeruimde en elegante werkruimte biedt.

In de wereld van mini workstations valt de HP Z2 Mini G9 op door zijn combinatie van kracht, compactheid en veelzijdigheid. Zijn vermogen om meerdere monitoren en high-performance componenten te ondersteunen, maakt het een uitstekende keuze voor professionals die multitasking-mogelijkheden en intensieve rekenkracht nodig hebben in een kleine vormfactor. Hoewel de prijs een beperkende factor kan zijn voor prijsbewuste consumenten, zullen degenen die compromisloze prestaties zoeken in een compacte verpakking de HP Z2 Mini G9 als een topconcurrent in zijn categorie beschouwen.

In vergelijking met zijn tegenhangers blinkt de HP Z2 Mini G9 uit in het bieden van een balans tussen kracht en compactheid, waardoor het een uitstekende keuze is voor professionals die werken in ruimtebeperkte omgevingen. Voor degenen die echter op zoek zijn naar een meer budgetvriendelijke optie zonder al te veel in te leveren op prestaties, zijn alternatieve mini-pc's van concurrenten het overwegen waard. Ondanks dit maken de hoge prestaties en compacte vormgeving van de HP Z2 Mini G9 het een aantrekkelijke keuze voor professionals die kracht en ruimte-efficiëntie prioriteren.

Verkrijgbaar bij:

Bekijk bij bol.com

10. Lenovo ThinkStation P360 Ultra

 • list plusKrachtige interne onderdelen
 • list plusGebruik van externe voedingsadapter
 • list plusMogelijke zorgen over upgradebaarheid
Als ik op zoek ben naar een krachtige mini PC die weinig ruimte inneemt, kies ik voor de Lenovo ThinkStation P360 Ultra. Met 12e generatie Intel CPU's, tot 128GB DDR5 RAM en toegewijde Nvidia RTX A5000 GPU's, kan ik rekenen op topprestaties. Deze compacte desktop biedt verschillende configuratieopties, van mild tot intens, en heeft zelfs 12 militaire tests doorstaan voor robuuste kwaliteit. Met aansluitingen zoals USB, Thunderbolt, DisplayPort en Ethernet, is dit de ideale keuze voor professionals met beperkte ruimte.

De evolutie van de ThinkStation P360 Ultra biedt significante upgrades, waaronder Intel's "Alder Lake" Core series processors en de W680 chipset. Met een compact formaat van 3.4 x 8.7 x 7.9 inch en een gewicht van slechts 3.96 pond, is deze mini PC zeer draagbaar zonder in te leveren op prestaties. De externe stroomadapter zorgt voor minimale ventilatorgeluiden tijdens normaal gebruik, waardoor een rustige werkomgeving ontstaat.

In vergelijking met andere modellen, biedt de P360 Ultra krachtige interne componenten en een scala aan CPU- en GPU-opties om aan verschillende zakelijke behoeften te voldoen. Met Thunderbolt 4 en USB 3 poorten, geniet ik van voldoende fysieke aansluitingen, en het strakke zwarte ontwerp met rode accenten voegt een vleugje elegantie toe. Het gebruik van een externe stroomadapter kan echter een nadeel zijn in bepaalde opstellingen, zoals opgemerkt door uk.pcmag.com.

De Lenovo ThinkStation P360 Ultra is ideaal voor zakelijke gebruikers die op zoek zijn naar een krachtige, compacte oplossing met volop aansluitingsmogelijkheden. Hoewel de externe stroomadapter en mogelijke beperkingen in upgradebaarheid nadelen zijn, blijft de P360 Ultra een veelzijdige en robuuste mini PC die indruk maakt met een uitstekende balans tussen prestaties en draagbaarheid voor professionals in diverse sectoren. 🖥️

Verkrijgbaar bij:

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, maandag in huis

Succes en we hopen dat je dankzij ons de beste aankoop maakt!

todo

© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved