ills
Last update: Apr 15, 2024
Wat is de beste Mesh Router op de markt? Met zoveel Mesh Routers raak je snel het overzicht kwijt.
Vandaag helpen we je!
Methodologie

Wil je weten hoe deze lijst tot stand is gekomen en hoe we te werk gaan? Klik op de link hieronder voor meer informatie.

Hoe testen we?

Up to date

Ons systeem is elke dag bezig met vinden en rangschikken van nieuwe producten. Op deze manier zorgen we ervoor dat alles up to do date is.

Redactionele Richtlijnen

ills
1
Eero 6 dual-band mesh Wi-Fi
Eero 6 dual-band mesh Wi-Fi
MerkEero
Score9.9
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
2
Google Nest Wifi
Google Nest Wifi
MerkGoogle
Score9.8
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
3
Asus ZenWiFi AX (XT8)
Asus ZenWiFi AX (XT8)
MerkAsus
Score9.6
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
4
Asus ROG Rapture GT6
Asus ROG Rapture GT6
MerkAsus
Score9.6
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
5
Amazon Eero 6+
Amazon Eero 6+
MerkAmazon
Score9.4
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
6
Linksys MX10 Velop AX
Linksys MX10 Velop AX
MerkLinksys
Score9.3
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
7
Linksys Atlas Max 6E
Linksys Atlas Max 6E
MerkLinksys
Score9.2
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
8
Netgear Orbi AC1200 (RBK13)
Netgear Orbi AC1200 (RBK13)
MerkNetgear
Score9.2
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
9
TP-Link Deco X20
TP-Link Deco X20
MerkTP-Link
Score9.2
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
10
TP-Link Deco XE75 Pro 3-pack
TP-Link Deco XE75 Pro 3-pack
MerkTP-Link
Score9.1
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ

Hoe komt deze super Mesh Router reeks tot stand..?

Hoe doen we dit?

De wereld is aan het veranderen... en ook het winkelonderzoek naar de beste Mesh Routers ! Waar je eerst naar de winkel ging en je liet adviseren voor de beste aankoop van Mesh Router is er nu een robot die je kan helpen. Op Xbeste hebben we diverse grote winkels en webshops onderzocht wat een goed product… goed maakt.

svgs

Onderzoek

Naast een robot dit onderzoek te laten doen hebben we ook onderzoek gedaan op het internet naar de belangrijkste kenmerken van Mesh Router.

De beste Mesh Routers op 1 plek

1. Eero 6 dual-band mesh Wi-Fi

 • list plusIndrukwekkende dekking en snelheden voor de meeste huishoudens
 • list plusSlimme thuisintegratie met Matter-ondersteuning en ingebouwde Zigbee-hub
 • list plusBetaalbare prijzen en meerdere pakketopties
 • list plusZorgen over gegevensverzameling en routeringsproblemen
 • list plusMogelijke prestatievariaties voor de Eero Pro 6E
 • list plusVragen over algemene waarde en mogelijke ruimte voor verbetering
Hey daar! Ik ben de Eero 6 dual-band mesh Wi-Fi 6 en ik ben hier om jouw Wi-Fi-ervaring te verbeteren. Met snelheden tot 500 Mbps en dekking tot 4.500 vierkante voet, ben ik perfect voor de meeste huishoudens. Als je op zoek bent naar nog sneller internet, dan is mijn grote broer, de Eero 6+ Mesh System, met snelheden tot 1 Gbps misschien meer jouw ding. En voor huizen met bovengemiddelde eisen is er de Eero Pro 6 Mesh System, die een dekking biedt tot 2.000 vierkante voet per router.

Ik ben trots op mijn snelle en betrouwbare Wi-Fi 6 mesh router. Met mijn eenvoudige installatie en controle via de Eero app, bied ik consistente snelheden en ondersteuning voor gigabit netwerken. Ik heb zelfs Matter support en een ingebouwde Zigbee hub voor slimme huizen. Mijn AX3000 build en 1GHz dual-core processor zorgen voor krachtige prestaties, en met de intuïtieve Eero app houd je al je apparaten in de gaten, beheer je je datagebruik en volg je je snelheid. En met de mogelijkheid om WPA3-encryptie in te schakelen en te kiezen voor geavanceerde beveiligingsfuncties via Eero Secure Plus, ben ik er om ervoor te zorgen dat je veilig blijft.

Als het op prijs aankomt, kun je me in verschillende pakketten krijgen. Een set van drie kost $300, een set van twee kost $240 en één enkel apparaat kost $140. Ik heb een strak design met gigabit Ethernet-poorten en een USB-C-stroomaansluiting op elk apparaat. Ondanks wat zorgen over dataverzameling en routing problemen, bied ik een aantrekkelijke mix van prestaties, dekking en integratie in slimme huizen.

Ik onderscheid me van mijn voorgangers en concurrenten door mijn uitgebreide dekking, betrouwbare snelheden en compatibiliteit met slimme huizen. Mijn betaalbaarheid en brede scala aan opties maken mij tot een aantrekkelijke keuze voor verschillende gebruiksscenario's.

Hoewel ik op verschillende fronten goed presteer, is het belangrijk om de afweging te maken tussen mijn sterke functies en de zorgen over dataverzameling en routing problemen. Uiteindelijk ben ik een veelzijdige en krachtige speler in de mesh router markt, die tegemoet komt aan een breed scala aan gebruikersbehoeften.

Verkrijgbaar bij:

Uiterlijk 31 januari in huis

2. Google Nest Wifi

 • list plusStabiele bandsturing voor efficiënte connectiviteit
 • list plusRange-extending Points fungeren als Google Assistant slimme speakers
 • list plusAantrekkelijk ontwerp verkrijgbaar in meerdere kleuren
 • list plusOntbreekt de nieuwste WiFi-6 technologie
 • list plusBeperkte geavanceerde aanpassingsopties
Als ik kijk naar de Google Nest Wifi mesh router, ben ik echt onder de indruk van de naadloze combinatie van prestaties en slimme functies voor thuis. Het biedt aanzienlijke verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger, de Google Wifi, en voldoet aan een breed scala van gebruikersbehoeften. De opvallende kenmerken van de Nest Wifi zijn onder meer stabiele bandsturing, Points die dienen als Google Assistent slimme speakers en een aantrekkelijk ontwerp verkrijgbaar in meerdere kleuren. Volgens CNET biedt "Nest Wifi indrukwekkende topsnelheden, stabiele bandsturing en Points die dienen als Google Assistent slimme speakers." Deze combinatie van functies maakt het een veelzijdige optie voor gebruikers die zowel wifi-dekking als slimme thuisfunctionaliteit willen.

Het herontwerp van de Nest Wifi, de zachtere randen en de kleuropties maken het esthetisch onderscheidend. Het bereik van het systeem is uitgebreid, met de router die 2.200 vierkante voet bestrijkt en de drie-pack die zich uitstrekt tot 5.400 vierkante voet. Tom's Guide benadrukt zijn moderne, onopvallende uitstraling en uitgebreide dekking, en zegt: "De apparaten hebben een moderne, onopvallende uitstraling en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren om verschillende interieurs aan te vullen." Bovendien handelt het Nest Wifi-systeem de connectiviteit efficiënt af, met ondersteuning voor maximaal 100 apparaten per apparaat, dankzij de dual-band aanpak, proactieve bandsturing en beamforming-technologie.

Hoewel het de nieuwste WiFi-6-technologie mist, integreert het Nest Wifi-systeem Bluetooth en 802.15.4 Thread mesh-netwerken voor verbinding met energiezuinige thuisautomatiseringsapparaten. Dit maakt het een aantrekkelijke keuze voor gebruikers die een allesomvattende oplossing zoeken voor wifi-dekking en slimme thuisfunctionaliteit.

In vergelijking met zijn broertje, de Nest Wifi Pro, biedt de standaard Nest Wifi compatibiliteit met de vorige Google mesh wifi-systemen, waaronder Google Wifi. De Nest Wifi Pro daarentegen gebruikt Wi-Fi 6E en heeft een glanzende afwerking met meer kleuropties. Het prijsniveau van de Nest Wifi maakt het een aantrekkelijke optie, vooral voor gebruikers die op zoek zijn naar een mesh-router die geen concessies doet aan prestaties. Zoals benadrukt door Tom's Guide, "Google Wifi wordt geprezen om zijn gebruiksgemak, sterke dekking en betaalbaarheid."

In het competitieve landschap van mesh-routers onderscheidt de Google Nest Wifi zich door zijn combinatie van prestaties, integratie van slimme thuisfunctionaliteit en betaalbaarheid. Zijn beperkingen, zoals het ontbreken van geavanceerde aanpassingsopties, worden overschaduwd door zijn sterke punten in dekking, snelheid en slimme functionaliteit. Hoewel de Nest Wifi Pro geavanceerde Wi-Fi 6E-technologie biedt, maken de veelzijdigheid en compatibiliteit met eerdere Google mesh wifi-systemen van de standaard Nest Wifi het tot een sterke concurrent op de markt.

Samengevat is de Google Nest Wifi mesh router een overtuigende keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een naadloos mesh-netwerk met uitgebreide dekking en geïntegreerde slimme thuisfuncties. Zijn balans tussen prestaties, ontwerp en betaalbaarheid maakt het tot een opvallende optie in de categorie mesh-routers.

Verkrijgbaar bij:

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

3. Asus ZenWiFi AX (XT8)

 • list plusHoge Wi-Fi 6-prestaties
 • list plusKosteneffectieve dekking voor de meeste huizen
 • list plusCompact ontwerp
 • list plusOntbreekt aan wandmontagevoorzieningen
 • list plusBeperkte aanvullende add-on apparaten
De Asus ZenWiFi AX (XT8) mesh-router is een strakke en compacte oplossing die hoge snelheid Wi-Fi 6-prestaties en efficiënte gegevensoverdracht levert. Voor een prijs van €448 ontvang je een pakket met twee identieke apparaten die een oppervlakte van 5.500 vierkante meter kunnen bestrijken, waardoor het een kosteneffectieve keuze is voor de meeste huizen. Met een tri-band Wi-Fi 6-netwerk, Broadcom's BCM 43684-netwerkchip, een 1,5 GHz quad-core processor en geavanceerde functies zoals MU-MIMO en brede 160 MHz datakanalen, is de ZenWiFi AX beoordeeld op AX6600 voor hoge snelheid gegevensoverdracht. Daarnaast beschikt het over meerdere LAN-poorten, een USB 3.0-poort en veelzijdige functionaliteit als router of satelliet. Het ontbreekt echter aan voorzieningen voor wandmontage en extra add-on apparaten.

Volgens Tom's Guide is de ZenWiFi AX (XT8) een "aantrekkelijke optie voor de meeste huizen" vanwege zijn compacte ontwerp, efficiënte prestaties en redelijke prijs. Het biedt een "tri-band Wi-Fi 6-netwerk met een mesh-systeem voor efficiënte gegevensoverdracht en verminderde congestie," waardoor het een optimale keuze is voor gebruikers die hoge internetsnelheden nodig hebben, zoals gamers. De recensie benadrukt de kosteneffectiviteit van het pakket, dat een groot oppervlak bestrijkt met slechts twee apparaten. Er wordt echter ook opgemerkt dat het apparaat mogelijk niet beter presteert dan sommige concurrenten.

In vergelijking met andere mesh-routers op de markt, valt de Asus ZenWiFi AX (XT8) op vanwege zijn efficiënte prestaties, compacte ontwerp en kosteneffectiviteit. Het concurreert goed in situaties waar een betrouwbaar, snel Wi-Fi-netwerk essentieel is, vooral voor gaming en datarijke activiteiten. Zijn AX6600-beoordeling en geavanceerde functies maken het een sterke concurrent voor gebruikers die optimale prestaties zoeken.

Hoewel de Asus ZenWiFi AX (XT8) uitblinkt in het bieden van hoge internetsnelheden en efficiënte gegevensoverdracht, schiet het tekort op het gebied van wandmontage en add-on apparaten, zoals benadrukt in de recensies. Deze beperkingen kunnen van invloed zijn op gebruikers die op zoek zijn naar specifieke installatieopties of uitbreidbaarheid. Toch maken zijn algehele prestaties, compacte ontwerp en concurrerende prijsstelling het een sterke kandidaat voor degenen die op zoek zijn naar een betrouwbare en snelle oplossing voor een mesh-router.

Verkrijgbaar bij:

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 4 tot 5 dagen

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

4. Asus ROG Rapture GT6

 • list plusIndrukwekkende prestaties en snelheid, ondersteuning van 160 MHz kanaalbreedte over het 5,9 GHz-spectrum.
 • list plusDekt 5.800 vierkante voet, geschikt voor grote huizen of gaming-opstellingen.
 • list plusVisueel opvallend ontwerp met instelbare Aura RGB-regeling voor LED-verlichting.
 • list plusOntbreekt Wi-Fi 6E-ondersteuning voor de 6 GHz-band.
 • list plusOccasionele problemen met het routeren van verbindingen via de extender.
 • list plusOntbreekt muurbevestigingsbeugels.
Hey, ik ben enthousiast om je te vertellen over de Asus ROG Rapture GT6 Mesh Router! Dit Wi-Fi 6-systeem is speciaal ontworpen voor gamers en gebruikers met veel data, en biedt indrukwekkende prestaties voor een scherpe prijs. Voor $600 krijg je een set van twee, die een bereik heeft van 5.800 vierkante voet - perfect voor grote huizen of gaming-opstellingen. Met zijn stoere hoekige uitstraling en negen niet-vervangbare antennes, samen met aanpasbare Aura RGB-regelingen voor LED-verlichting, is dit echt een blikvanger.

Reviewers zijn erg te spreken over de ongelooflijke snelheid, die 160MHz kanaalbreedte ondersteunt over het 5.9GHz-spectrum, en de aanwezigheid van multigig Ethernet-aansluitingen en USB-poorten op elk apparaat. Volgens tests behaalde het een pieksnelheid van 1.398Gbps, mogelijk gemaakt door Broadcom's Wi-Fi chips en een 1.7GHz tri-core ARM-gebaseerde processor. De Asus ROG Rapture GT6 wordt geprezen vanwege zijn hoogwaardige Wi-Fi 6-mogelijkheden, terwijl het een opvallend design behoudt. Volgens Tom's Guide is het "een hoogwaardige Wi-Fi 6-router ontworpen voor gamers en gebruikers met veel data, beschikbaar tegen een scherpe prijs in vergelijking met andere mesh-kits."

In vergelijking met andere mesh-routers valt de Asus ROG Rapture GT6 op vanwege zijn focus op gamers en gebruikers met veel data. Het is echter belangrijk op te merken dat het geen ondersteuning biedt voor Wi-Fi 6E voor de 6GHz-band, en er zijn af en toe problemen geweest met het routeren van verbindingen via de versterker wanneer dat niet zou moeten, zoals benadrukt door CNET. Bovendien ontbreken muurbevestigingen, een tekortkoming die door Tom's Guide wordt genoemd.

Vergeleken met andere top mesh Wi-Fi-systemen wordt de Asus ROG Rapture GT6 specifiek aanbevolen voor gamers, zoals aangegeven door Tom's Guide, die het als de beste keuze voor gamers beschouwt. Daarentegen wordt de Netgear Orbi RBE973 geprezen voor algemene prestaties, en wordt de TP-Link Deco X20 geprezen vanwege de budgetvriendelijkheid.

Samengevat is de Asus ROG Rapture GT6 Mesh Router een overtuigende optie voor gebruikers die op zoek zijn naar een hoogwaardig Wi-Fi 6-systeem met een opvallend design. Het biedt indrukwekkende snelheden en dekking, en voldoet vooral aan de behoeften van gamers en gebruikers met veel data. Het is echter belangrijk om rekening te houden met zijn beperkingen, zoals het ontbreken van Wi-Fi 6E-ondersteuning en af en toe routingproblemen via de versterker. Als je op zoek bent naar een mesh-router die gamingprestaties en esthetiek prioriteert, is de Asus ROG Rapture GT6 een sterke concurrent op de markt. 🎮

Verkrijgbaar bij:

Bekijk bij bol.com

5. Amazon Eero 6+

Als ik kijk naar de Amazon eero 6+ mesh Wi-Fi router, dan zie ik een toptoestel dat razendsnelle en betrouwbare gigabitsnelheden levert, moeiteloos tot wel 75 apparaten verbindt in een gebied tot 1.500 vierkante meter. Deze Wi-Fi 6 mesh router is een Editors' Choice, met snellere en betrouwbaardere snelheden dan zijn voorganger. Hij heeft een uitgebreide reeks functies, zoals ondersteuning voor 160MHz kanalen, Matter ondersteuning en een ingebouwde Zigbee hub voor slimme huizen, waardoor het een veelzijdige toevoeging is voor elk modern huishouden. Het toestel wordt aangedreven door een AX3000 build, een 1GHz dual-core processor, 512MB RAM en 4GB opslag, met elk toestel uitgerust met twee gigabit Ethernet poorten.

De eero 6+ mesh router biedt een naadloos installatieproces en eenvoudige bediening via de Eero app, waardoor gebruikers prestaties kunnen monitoren en instellingen gemakkelijk kunnen aanpassen. De app maakt ook functies zoals ad blocking, ouderlijk toezicht en WPA3-encryptie mogelijk. Zoals benadrukt door CNET, "De Eero 6 Plus is een Wi-Fi 6 mesh router die snellere en betrouwbaardere snelheden levert dan zijn voorganger," waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor degenen die op zoek zijn naar hoogwaardige netwerken. Bovendien biedt het toestel ondersteuning voor Eero Secure Plus, een abonnementsdienst met geavanceerde beveiligingsopties, die tegemoetkomt aan gebruikers met strengere beveiligingsbehoeften.

Een van de kenmerkende eigenschappen van de eero 6+ is zijn vermogen om hoge internetgebruik aan te kunnen, met snelheden tot 1 Gbps en dekking tot 1.500 vierkante meter. Dit maakt het zeer geschikt voor huizen met veeleisende internetvereisten. Bovendien maakt de ingebouwde Zigbee smart home hub naadloze integratie mogelijk met diverse smart home apparaten die werken met Alexa, waardoor het zijn functionaliteit en aantrekkingskracht verder vergroot. Zoals benadrukt door Wired, "Ideaal voor sneller internet, de Eero 6+ biedt snelheden tot 1 Gbps en dekking tot 4.500 vierkante meter," waarbij de uitzonderlijke prestaties en veelzijdigheid worden benadrukt.

In vergelijking met andere eero systemen onderscheidt de eero 6+ zich door zijn indrukwekkende snelheden en uitgebreide dekking, waardoor het de voorkeur heeft voor gebruikers met een hoog internetgebruik en grotere huizen. Het overtreft zijn tegenhangers door snellere snelheden te leveren en uitgebreide dekking te bieden, waardoor het een uitstekende optie is voor degenen die op zoek zijn naar een hoogwaardige mesh router.

Het is echter belangrijk op te merken dat het toestel mogelijk lichte vertragingen kan ondervinden bij het routeren naar de verkeerde extender en de optie mist om gegevensverzameling te beperken, zoals vermeld in de review van CNET. Bovendien, hoewel het toestel geavanceerde beveiligingsfuncties biedt, verzamelt het wel netwerkgegevens om de systeemprestaties te verbeteren, wat voor sommige gebruikers privacyzorgen kan oproepen.

Samengevat blinkt de Amazon eero 6+ mesh Wi-Fi router uit in het leveren van snelle en betrouwbare gigabitsnelheden, waardoor het een ideale keuze is voor gebruikers met een hoog internetgebruik en behoefte aan uitgebreide dekking. De naadloze integratie met slimme thuisapparaten en uitgebreide functies plaatst het als een toptoestel in de markt voor mesh routers. Potentiële kopers moeten echter rekening houden met de beperkingen op het gebied van gegevensverzameling en routering naar de verkeerde extender.

Verkrijgbaar bij:

Op voorraad. Voor 19:00 uur besteld, morgen in huis

6. Linksys MX10 Velop AX

Als ik kijk naar de Linksys MX10 Velop AX Mesh Router, zie ik een krachtige speler in de wereld van mesh Wi-Fi systemen, met indrukwekkende functies en mogelijkheden. Het systeem is uitgerust met Wi-Fi 6 technologie, optionele bedrade backhaul en meerdere gigabit ethernetpoorten op elke node, waardoor het een topkeuze is voor degenen die op zoek zijn naar high-performance netwerken. Volgens Android Central staat de MX10 bekend om zijn "snellere Wi-Fi 6 snelheden" en optionele bedrade backhaul, wat essentieel is voor gebruikers die hun netwerkprestaties willen maximaliseren. Ondanks de hogere prijs in vergelijking met de AX4200, biedt de MX10 snellere theoretische Wi-Fi 6 snelheden, waardoor het een overtuigende optie is voor gebruikers die netwerksnelheid en prestaties prioriteren.

De Linksys MX10 Velop AX valt op door zijn uitzonderlijke Wi-Fi 6 mogelijkheden, waarmee gebruikers een robuust en betrouwbaar netwerk krijgen. Zoals benadrukt in de review van Android Central, biedt de MX10 "meer dekking" en wordt beschouwd als een betere waarde dan zijn tegenhanger, de Velop AX4200. Dit maakt de MX10 een uitstekende keuze voor gebruikers die grotere gebieden willen bestrijken met high-speed Wi-Fi, waardoor het geschikt is voor grote huizen of kantoren waar naadloze connectiviteit cruciaal is.

Een van de onderscheidende kenmerken van de MX10 is de ondersteuning voor optionele bedrade backhaul, een cruciaal aspect van mesh Wi-Fi systemen, omdat het gebruikers in staat stelt om de prestaties en betrouwbaarheid van hun netwerk te maximaliseren. Deze functie zorgt ervoor dat gebruikers een stabiele en efficiënte netwerkomgeving kunnen creëren, vooral in scenario's waar draadloze verbindingen mogelijk niet voldoende zijn.

In vergelijking met andere mesh Wi-Fi systemen op de markt, biedt de Linksys MX10 Velop AX een mix van geavanceerde technologie en prestaties, waardoor het een sterke concurrent is in zijn categorie. Volgens Tom's Guide omvatten de beste mesh Wi-Fi systemen van 2024 diverse opties die zijn afgestemd op specifieke behoeften, zoals gaming, budgetvriendelijke opties en compatibiliteit met slimme apparaten. De Linksys MX10 Velop AX valt op met zijn focus op high-speed Wi-Fi 6 prestaties, waardoor het een ideale keuze is voor gebruikers die snelheid en betrouwbaarheid in hun netwerk prioriteren.

Hoewel de Linksys MX10 Velop AX uitblinkt in het bieden van eersteklas Wi-Fi 6 prestaties en optionele bedrade backhaul, is het essentieel om rekening te houden met de hogere prijs in vergelijking met sommige van zijn tegenhangers. Zoals opgemerkt in de review van Android Central is de MX10 "aanzienlijk duurder" dan de AX4200, wat een beperkende factor kan zijn voor gebruikers met een beperkt budget. Echter, voor gebruikers die netwerksnelheid, dekking en prestaties prioriteren, blijkt de Linksys MX10 Velop AX een overtuigende investering te zijn.

Kortom, de Linksys MX10 Velop AX Mesh Router biedt ongeëvenaarde Wi-Fi 6 prestaties, optionele bedrade backhaul en uitgebreide dekking, waardoor het een uitstekende keuze is voor gebruikers die op zoek zijn naar een high-performance mesh Wi-Fi systeem. Hoewel de prijs een potentiële beperking kan zijn voor sommigen, positioneren de geavanceerde functies en indrukwekkende mogelijkheden van de MX10 het als een topconcurrent in de markt voor mesh routers, met name voor gebruikers die snelheid en betrouwbaarheid in hun netwerk waarderen.

Verkrijgbaar bij:

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 5 tot 6 dagen

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

7. Linksys Atlas Max 6E

 • list plusBiedt een razendsnelle doorvoersnelheid
 • list plusBevat een 5Gbps multi-gig WAN-poort voor snelle netwerkverbindingen
 • list plusBiedt naadloze dekking en betrouwbare prestaties
 • list plusVereist een veilige verbinding met ingeschakelde JavaScript en cookies
 • list plusConcurrentie op gebieden zoals dekking en extra functies kan een uitdaging zijn
De Linksys Atlas Max 6E Mesh Router heeft een plekje veroverd in het competitieve landschap van mesh Wi-Fi systemen. Het trekt de aandacht door zijn specifieke sterke punten en concurreert in het landschap van mesh routers van 2024, waar de Netgear Orbi RBE973 heerst als het beste algehele systeem. Toch maakt de Atlas Max 6E een overtuigende case voor overweging, vooral voor degenen die op zoek zijn naar een mesh router die uitblinkt in waarde en prestaties.

PCMag duikt in de technische complexiteit en prijst de Linksys Atlas Max 6E voor zijn "razendsnelle doorvoerprestaties" en de inclusie van een 5 Gbps multi-gig WAN-poort. Deze nadruk op snelheid en connectiviteit toont zijn evolutie van eerdere modellen en presenteert een overtuigende propositie voor gebruikers die snelle en betrouwbare internettoegang zoeken.

Consumer Reports benadrukt de groeiende trend van mesh routers en benadrukt hun vermogen om efficiënt Wi-Fi door huizen te verspreiden. De Atlas Max 6E sluit aan bij deze trend, en biedt naadloze dekking en betrouwbare prestaties, afgestemd op de moderne behoefte aan ononderbroken connectiviteit in huizen en kantoren. Zoals Wired opmerkt, elimineren de beste mesh Wi-Fi routers dode zones en zorgen ze voor een robuuste connectiviteit, waarbij de Linksys Atlas Max 6E opvalt met zijn geavanceerde beveiligingsopties, ondersteuning voor een groot aantal apparaten, en extra functies zoals ouderlijk toezicht en integratie met smart home-apparaten.

In vergelijking met zijn tegenhangers staat de Atlas Max 6E zijn mannetje, met name op het gebied van waarde en prestaties. Het staat echter tegenover stevige concurrentie van de Netgear Orbi RBE973 voor de algehele toppositie en de TP-Link Deco XE75 voor zijn specifieke sterke punten in smart homes. Terwijl de Orbi uitblinkt met Wi-Fi 7-aangedreven mesh en een aanzienlijk bereik van 3.300 vierkante voet, schittert de Atlas Max 6E met zijn "razendsnelle doorvoerprestaties" en multi-gig WAN-poort, waardoor het gebruikers een overtuigend alternatief biedt.

De Atlas Max 6E is niet zonder zijn potentiële beperkingen, waarbij de behoefte aan een beveiligde verbinding en ingeschakeld JavaScript en cookies benadrukt worden door PCMag. Daarnaast moet het zich in een markt boordevol opties continu bewijzen tegenover concurrenten op gebieden zoals dekking en extra functies, om ervoor te zorgen dat het een verleidelijke keuze blijft voor consumenten.

Concluderend staat de Linksys Atlas Max 6E Mesh Router als een sterke concurrent in het landschap van mesh Wi-Fi systemen, met name uitblinkend in waarde en prestaties. Zijn evolutie van eerdere modellen is duidelijk in de nadruk op snelheid en connectiviteit, waardoor het zich onderscheidt van concurrenten. Ondanks uitdagingen in een competitieve markt, maakt zijn combinatie van functies en prestaties het een overtuigende optie voor degenen die op zoek zijn naar een betrouwbare en efficiënte mesh router.

Verkrijgbaar bij:

8. Netgear Orbi AC1200 (RBK13)

De Netgear Orbi AC1200 (RBK13) Mesh Router is een betaalbare optie die brede wifi-dekking biedt voor huizen tot 3.250 vierkante voet. Met een dual-band systeem met één 2.4GHz en één 5GHz band, biedt het een maximale theoretische snelheid van 1.2Gbps. Het installatieproces is eenvoudig met behulp van de Orbi app, terwijl de hardware units een compact en identiek ontwerp hebben, met de router unit met twee netwerkpoorten. De RBK13 biedt een standaard initiële installatieproces en is eenvoudig te installeren. Het ontbreekt echter aan een dedicated of bekabelde backhaul, wat resulteert in signaalverlies en lagere snelheden van de satellieten in werkelijk gebruik.

Volgens PCMag is "The Netgear Orbi AC1200 (RBK13) een meer betaalbaar mesh-netwerksysteem," waardoor het een sterke concurrent is voor degenen die een betaalbare optie zoeken met brede wifi-dekking. Echter, zoals opgemerkt door TechRadar, biedt het mogelijk niet hetzelfde niveau van extra functies als sommige concurrerende mesh-systemen, zoals beperkte extra functies in de Orbi app, en de noodzaak van betaalde abonnementen voor geavanceerde controles en beveiligingsfuncties. Daarnaast benadrukt Dong Knows de bescheiden specificaties van het systeem, waaronder het ontbreken van bekabelde backhaul en het resulterende signaalverlies, wat van invloed is op de werkelijke snelheden van de satellieten.

Ondanks deze beperkingen biedt de RBK13 een compact en modern ontwerp, compatibiliteit met Amazon Alexa ™ en de Google Assistant, en Circle Smart Parental Controls voor online tijdslimieten en websitefiltering. Dit maakt het geschikt voor huishoudens die een basis, betaalbaar mesh wifi-systeem zoeken met brede dekking en essentiële functies. Echter, voor gebruikers die geavanceerde functies en maximale prestaties prioriteren, kunnen andere mesh-systemen met robuustere specificaties en extra functionaliteiten meer geschikt zijn.

Samengevat is de Netgear Orbi AC1200 (RBK13) Mesh Router een betaalbare optie die geschikt is voor brede wifi-dekking, met een eenvoudig installatieproces en essentiële functies zoals ouderlijk toezicht. Hoewel het mogelijk ontbreekt aan sommige geavanceerde functionaliteiten en last heeft van signaalverlies door het ontbreken van bekabelde backhaul, biedt het een betaalbare oplossing voor huishoudens die betrouwbare, basis wifi-dekking zoeken.

Verkrijgbaar bij:

Bekijk bij bol.com

© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved