ills
Last update: Apr 15, 2024
Wat is de beste 85 inch TV op de markt? Met zoveel 85 inch TVs raak je snel het overzicht kwijt.
Vandaag helpen we je!
Methodologie

Wil je weten hoe deze lijst tot stand is gekomen en hoe we te werk gaan? Klik op de link hieronder voor meer informatie.

Hoe testen we?

Up to date

Ons systeem is elke dag bezig met vinden en rangschikken van nieuwe producten. Op deze manier zorgen we ervoor dat alles up to do date is.

Redactionele Richtlijnen

ills
1
Hisense U8K ULED TV
Top middenklasse optie voor zijn grootte
Hisense U8K ULED TV
MerkHisense
Score9.6
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
2
LG OLED83C3
LG OLED83C3
MerkLG
Score9.5
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
3
SAMSUNG 65-Inch OLED S90C (QN65S90C)
SAMSUNG 65-Inch OLED S90C (QN65S90C)
MerkSamsung
Score9.4
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
4
Samsung BU8000
Samsung BU8000
MerkSamsung
Score9.3
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
5
Sony Bravia X80K
Sony Bravia X80K
MerkSony
Score9.2
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
6
TCL 85-Inch Q6 QLED (85Q650G)
TCL 85-Inch Q6 QLED (85Q650G)
MerkTCL
Score9
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
7
Sony XR-83A90J
Sony XR-83A90J
MerkSony
Score8.8
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
8
Samsung 85QN900B
Samsung 85QN900B
MerkSamsung
Score8.8
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
9
LG 65" G3 OLED 4K
Uitzonderlijke helderheid en beeldkwaliteit
LG 65" G3 OLED 4K
MerkLG
Score8.5
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
10
Samsung Class Neo QLED (QN85QN90C)
Samsung Class Neo QLED (QN85QN90C)
MerkSamsung
Score8.5
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ

Hoe komt deze leuke 85 inch TV ranglijst tot stand..?

Hoe doen we dit?

De wereld is aan het veranderen... en ook het winkelonderzoek naar de beste 85 inch TVs ! Waar je eerst naar de winkel ging en je liet adviseren voor de beste aankoop van 85 inch TV is er nu een robot die je kan helpen. Op Xbeste hebben we diverse grote winkels en webshops onderzocht wat een goed product… goed maakt.

svgs

Onderzoek

Naast een robot dit onderzoek te laten doen hebben we ook onderzoek gedaan op het internet naar de belangrijkste kenmerken van 85 inch TV.

De beste 85 inch TVs op 1 plek

1. Hisense U8K ULED TV

Top middenklasse optie voor zijn grootte:
De Hisense U8K ULED TV-serie valt op als een topoptie in het middensegment voor zijn formaat, met een uitstekende balans tussen beeldkwaliteit, grootte en prijs. Met zijn 85-inch scherm levert de U8K-serie indrukwekkende beeldkwaliteit tegen een relatief betaalbare prijs, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor diverse toepassingen. De uitzonderlijke helderheid van de TV in zowel HDR als SDR, fantastische reflectiebehandeling en uitstekend contrast maken het geschikt voor gaming, films en tv-shows, met een zeer lage invoervertraging, waardoor het een uitstekende TV is voor thuisentertainment. Volgens CNET biedt "de Hisense U8K-serie een overtuigend pakket voor degenen die een balans zoeken tussen beeldkwaliteit, grootte en prijs."

De U8K-serie beschikt over een Google TV-systeem, met georganiseerde streaming-apps, spraakbediening en gamingmogelijkheden ondersteund door HDMI 2.1-poorten en de Game-modus met lage invoervertraging. Ondanks de lagere kosten in vergelijking met mini-LED concurrenten, biedt de U8K-serie vergelijkbare prestaties en functies, zoals opgemerkt door TechRadar, waardoor het een sterke concurrent is op de markt. Digital Trends benadrukt zijn maximale helderheid van 2.000 nits, die de beloofde 1.500 nits overtreft, en uitstekende HDR-prestaties, met een volledige schermhelderheid van ongeveer 750 tot 800 nits. Ook de grijstinten en kleurnauwkeurigheid zijn indrukwekkend, wat een goede prijs-kwaliteitverhouding biedt.

Het ontwerp van de TV wordt omschreven als eenvoudig maar functioneel, met een slanke rand en stevige ondersteuningsvoeten, terwijl het Google TV-systeem wordt geprezen om zijn snelheid en uitgebreide app-beschikbaarheid. TechRadar merkt echter op dat de interface van het systeem een grote sectie bevat die is gewijd aan promoties en suggesties, wat niet voor iedereen aantrekkelijk kan zijn. Daarnaast wijst RTINGS erop dat de TV een beperkte kijkhoek heeft en af en toe bugs heeft, en dat er enkele problemen zijn met de nauwkeurigheid van de blauwe en cyaankleuren, hoewel normaal content kijken niet significant wordt beïnvloed.

In vergelijking met zijn belangrijkste concurrent TCL, concurreert de Hisense U8K-serie goed met zijn indrukwekkende beeldkwaliteit, grootte en prijs, en biedt het een overtuigend pakket volgens CNET. De U8K-serie onderscheidt zich door zijn uitzonderlijke helderheid, uitstekende HDR-prestaties en lage invoervertraging voor gaming, waardoor het een topoptie is in het middensegment voor zijn grootte, zoals gespecialiseerd vermeld. Hoewel het misschien niet zo helder of dynamisch is als sommige concurrenten, maken de balans van functies en concurrerende prijsstelling het een sterke concurrent in zijn categorie.

Samengevat, de Hisense U8K ULED TV-serie excelleert in het leveren van indrukwekkende beeldkwaliteit, grootte en waarde, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor degenen die een topoptie in het middensegment zoeken voor een grote TV. Zijn uitstekende prestaties in diverse gebruiksscenario's, in combinatie met zijn concurrerende prijsstelling, bevestigen zijn positie als een sterke concurrent op de markt, ondanks enkele beperkingen in kijkhoek en kleurnauwkeurigheid.

Verkrijgbaar bij:

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 2 tot 3 dagen

2. LG OLED83C3

 • list plusVerbluffende beeldkwaliteit met bijna oneindig contrast en een breed kleurenbereik
 • list plusHogere prijs in vergelijking met sommige concurrenten
 • list plusConcurrentie van meer budgetvriendelijke opties zoals de Hisense 85U8K
Als ik op zoek ben naar een grote TV, dan is de LG OLED83C3 85-inch TV absoluut een geweldige keuze. Met cutting-edge technologie, verbluffende beeldkwaliteit en geavanceerde gaming features, weet deze TV echt te overtuigen. TechRadar is ook onder de indruk en noemt de LG OLED83C3 "indrukwekkend" met "verbluffende beeldkwaliteit, vooral in donkere kamers, met een bijna oneindige contrastverhouding, hoge helderheid, een breed kleurengamma en een wijde kijkhoek." Dit wordt nog eens versterkt door de ondersteuning van Dolby Vision HDR, DTS audioformaten en indrukwekkende gamingmogelijkheden, zoals 4K @ 120Hz gaming support en variable refresh rate (VRR) technologie, zoals opgemerkt door RTINGS.

In vergelijking met zijn tegenhangers kan de LG OLED83C3 zeker concurreren met de Samsung 85QN900C, die geprezen wordt om zijn uitzonderlijke 8K-resolutie en op maat gemaakte gaming features. Maar het LG-model onderscheidt zich door zijn prachtige OLED-display, met ongeëvenaarde contrasten en levendige kleuren, waardoor het een ideale keuze is voor een bioscoopachtige ervaring en meeslepend gamen, zoals benadrukt door zijn bijna oneindige contrastverhouding en breed kleurengamma.

In de wereld van 85-inch TV's moet de LG OLED83C3 concurreren met de Sony XR-85X95L en de Hisense 85U8K. Terwijl het Sony-model wordt aanbevolen voor heldere kamers, schittert de LG OLED83C3 in donkere ruimtes, waardoor het een ideale keuze is voor thuisbioscopen en gaming-opstellingen. Aan de andere kant biedt de Hisense 85U8K een meer budgetvriendelijke optie, maar de LG OLED83C3 onderscheidt zich met zijn OLED-technologie, wat zorgt voor een ongeëvenaarde visuele ervaring.

De LG OLED83C3 85-inch TV is echt een premium keuze voor wie op zoek is naar een topklasse grote TV met state-of-the-art beeldkwaliteit en gaming features. Het is een verleidelijke optie voor consumenten die een meeslepende kijkervaring en geavanceerde gamingmogelijkheden hoog in het vaandel dragen, evenals voor degenen die de ongeëvenaarde contrasten en kleurnauwkeurigheid van OLED-technologie waarderen. Hoewel het misschien wat duurder is, maken het adembenemende display en de features van de LG OLED83C3 het een overtuigende investering voor liefhebbers van home entertainment en gamers. 📺

Verkrijgbaar bij:

Bekijk bij bol.com

3. SAMSUNG 65-Inch OLED S90C (QN65S90C)

De Samsung 85 inch TV is een verbluffend stuk technologie dat uitmuntende veelzijdigheid en prestaties biedt in verschillende gebruiksscenario's. De bijna oneindige contrastverhouding, brede kijkhoeken en uitstekende reflectiebehandeling maken het ideaal voor verschillende omgevingen, terwijl de uitzonderlijke upscaling zorgt voor een scherpe en consistente kijkervaring bij tv-programma's, sport en HDR-films. Volgens Rtings biedt het "goede SDR-piekhelderheid en uitstekende upscaling" voor tv-programma's, en voor sport "zorgen de reflectiebehandeling, helderheid en reactietijd van de tv voor een scherpe en consistente kijkervaring." Bovendien zullen gamers de lage inputvertraging, uitstekende reflectiebehandeling en ondersteuning voor HDMI 2.1-bandbreedte waarderen, evenals de 4K-resolutie bij een verversingssnelheid van 120 Hz en VRR-ondersteuning op zijn vier HDMI 2.1-poorten.

De evolutie van de tv van eerdere modellen wordt gekenmerkt door het gebruik van QD-OLED-technologie, die consistente en hoogwaardige beelden biedt, waardoor het een potentieel preferabele keuze is voor liefhebbers van thuisbioscopen. Dit wordt verder benadrukt door TechRadar, die opmerkt dat de S90C een "uitgebreid smart-tv-systeem" biedt en een betaalbaarder instappunt biedt in de QD-OLED-technologie van Samsung in vergelijking met zijn duurdere S95C-modellen. Het slanke ontwerp van de tv, volledige 4K120Hz en variabele verversingssnelheid gaming graphics ondersteuning, en verbeterde geluidskwaliteit ten opzichte van zijn voorganger, de Samsung S95B, maken het tot een opvallende verschijning in zijn categorie. Met een startprijs van $1.899 biedt de S90C een aantrekkelijke optie voor een ander marktsegment in vergelijking met de S95C.

Wat specificaties betreft, heeft de 85 inch tv een QD-OLED-scherm, een verversingssnelheid van 144 Hz, HDR-ondersteuning, Dolby Atmos-audio, het Tizen smart-tv-platform en 4 HDMI 2.1-poorten, waardoor een meeslepende en technologisch geavanceerde kijkervaring wordt geboden. De primaire gebruiksscenario's van de tv omvatten een breed scala aan inhoud, van tv-programma's en sport tot gaming en HDR-films, waardoor het een veelzijdig middelpunt voor entertainmentopstellingen is.

In vergelijking met zijn tegenhangers springt de Samsung 85 inch TV eruit vanwege zijn uitgebreide functieset, indrukwekkende prestaties in verschillende gebruiksscenario's en het gebruik van QD-OLED-technologie, waardoor het een betaalbaarder instappunt biedt in deze geavanceerde beeldtechnologie. Het is echter belangrijk op te merken dat de tv geen ondersteuning biedt voor DTS-audioformaten en agressieve ABL vertoont met grote heldere gebieden, volgens Rtings. Deze beperkingen moeten in overweging worden genomen, vooral voor gebruikers die specifieke audioformaten prioriteren of gevoelig zijn voor de automatische helderheidsbegrenzer van de tv.

Samengevat is de Samsung 85 inch TV een overtuigende keuze voor gebruikers die een eersteklas kijkervaring met uitstekende prestaties bij verschillende soorten inhoud zoeken. De evolutie naar QD-OLED-technologie, gecombineerd met zijn veelzijdige functieset, maakt het tot een aantrekkelijke optie voor liefhebbers van thuisentertainment. Zoals TechRadar het stelt, "maakt de S90C QD-OLED-tv indruk met zijn slanke ontwerp, volledige 4K120Hz en variabele verversingssnelheid gaming graphics ondersteuning en uitgebreid smart-tv-systeem."

Verkrijgbaar bij:

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 2 tot 3 dagen

Bekijk bij bol.com

4. Samsung BU8000

 • list plusOpmerkelijke beeldkwaliteit, helderheid en kleurdetails
 • list plusHoogwaardige 8K upscaling voor een premium kijkervaring
 • list plusUitstekende gamingfuncties voor veelzijdig entertainment
 • list plusOntbreekt Dolby Vision HDR
 • list plusKan lichte backlight blooming vertonen
 • list plusSteile prijs in vergelijking met andere Samsung-modellen
Ik ben enthousiast over de Samsung BU8000 85-inch TV, een topper onder de extra grote schermen met opmerkelijke beeldkwaliteit, helderheid en kleurdetails. Het valt vooral op door zijn hoogwaardige 8K upscaling, waardoor het een ideale keuze is voor wie een premium kijkervaring zoekt. TechRadar beveelt de Samsung 85QN900C aan als de beste 85-inch TV voor 8K. Dit model heeft ook uitstekende gamingfuncties, waardoor het een veelzijdige optie is voor entertainmentliefhebbers. Het is echter belangrijk om te overwegen dat het geen Dolby Vision HDR heeft en mogelijk lichte backlight blooming vertoont. Bovendien kan de hoge prijs in vergelijking met andere Samsung modellen de beslissing van sommige kopers beïnvloeden.

In de wereld van 85-inch TV's concurreert de Samsung BU8000 met andere topmodellen zoals de LG G3 OLED, Samsung QN90C QLED TV en Hisense U8K ULED TV. Terwijl de LG G3 OLED perfecte zwarttinten en intense kleuren biedt, onderscheidt de Samsung QN90C QLED TV zich door zijn sterke HDR-helderheid en betaalbaarheid in vergelijking met OLED-modellen. Aan de andere kant bereikt de Samsung QN900C Neo QLED 8K TV nieuwe hoogten in beeldkwaliteit, waardoor het een overtuigende keuze is in de 8K-categorie.

Bij het verkennen van de markt voor 85-inch TV's is het essentieel om verschillende factoren te overwegen die door TechRadar worden benadrukt. De 8K-resolutie van de Samsung BU8000 biedt een premium kijkervaring, maar 4K blijft een levensvatbare optie voor grotere afstanden. Daarnaast moet de displaytechnologie, Dolby Vision-ondersteuning en audiocapaciteiten van de TV worden meegenomen in het besluitvormingsproces. De BU8000 van Samsung is bijzonder geschikt voor wie op zoek is naar een hoogwaardig scherm met uitzonderlijke beeldkwaliteit en helderheid. Zoals de review benadrukt, is "Mini-LED QLED een goedkoper alternatief voor OLED, met uitstekende beeldkwaliteit en helderheid," waardoor het een sterke concurrent is in zijn categorie.

Kortom, de Samsung BU8000 85-inch TV blinkt uit in het bieden van een meeslepende kijkervaring, vooral voor wie geïnteresseerd is in geavanceerde 8K-technologie en veelzijdige entertainmentopties. Zijn opmerkelijke beeldkwaliteit en gamingfuncties maken het tot een topkeuze voor veeleisende consumenten. Potentiële kopers moeten echter zorgvuldig de prijs en het ontbreken van Dolby Vision HDR afwegen tegenover zijn indrukwekkende mogelijkheden. Als je op zoek bent naar een hoogwaardig, extra groot scherm met uitzonderlijke beeldkwaliteit en veelzijdige entertainmentfuncties, is de Samsung BU8000 zeker het overwegen waard.

Verkrijgbaar bij:

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk bij bol.com

5. Sony Bravia X80K

Ik ben enthousiast over de Sony Bravia X80K 85-inch TV, een aantrekkelijke optie voor prijsbewuste consumenten die toch willen genieten van een goede beeldkwaliteit en technologische innovaties tegen een betaalbare prijs. Met directe LED-achtergrondverlichting en geavanceerde interne verwerking biedt deze TV betere beeldkwaliteit dan andere TV's in dezelfde prijsklasse. Volgens Tom's Guide is de X80K gepositioneerd als de beste Ultra-Budget TV, met verschillende formaten en prijzen waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor wie op zoek is naar een betaalbare maar hoogwaardige kijkervaring. Met zijn wat forse ontwerp, smalle randen en minimalistische standaard is het design van de X80K praktisch en onopvallend, waardoor het geschikt is voor verschillende installatievoorkeuren.

Wat betreft prestaties biedt de X80K nauwkeurige kleuren en een capabel Google TV smart systeem, zoals benadrukt door CNET. De integratie met Google apps en het brede scala aan beschikbare apps, samen met uitstekende spraakresultaten, maken het een complete smart TV. Echter, de matige contrast- en zwartniveaus maken het relatief duurder in vergelijking met concurrerende modellen met betere beeldkwaliteit. Ondanks zijn beperkingen ondersteunt de X80K Dolby Vision en Dolby Atmos formaten, wat zorgt voor een rijke audiovisuele ervaring. Daarnaast biedt het voldoende connectiviteit met meerdere HDMI-ingangen en andere standaard aansluitingen, waardoor het flexibel is voor diverse media-apparaten.

De technische specificaties van de TV, zoals uiteengezet door Rtings, tonen aan dat het geschikt is voor het kijken van sport of tv-shows in brede zitgedeeltes vanwege de brede kijkhoek en consistente beeldkwaliteit vanaf de zijkanten. Daarnaast biedt het redelijke reflectiebeheersing en SDR piekhelderheid, waardoor het geschikt is voor ruimtes met omgevingslicht. Echter, de lage contrastverhouding en suboptimale HDR-prestaties kunnen de geschiktheid voor film kijken of gamen in donkere kamers beperken. Het ontbreken van lokale dimming en VRR-ondersteuning voor gamen, evenals de 60Hz verversingssnelheid, worden genoemd als mogelijke nadelen voor gebruikers die geavanceerde gamingfuncties zoeken.

In vergelijking met concurrenten, zoals de LG G3 OLED en Samsung QLED TV's, valt de Sony Bravia X80K op als een betaalbare optie met een goede beeldkwaliteit en een uitgebreid smart TV systeem. Zijn betaalbaarheid en technologische vooruitgang maken het een aantrekkelijke keuze voor gebruikers die een balans zoeken tussen prestaties en kosteneffectiviteit.

Samengevat, excelleert de Sony Bravia X80K 85-inch TV als een Ultra-Budget TV, met een goede beeldkwaliteit, een uitgebreid smart systeem en een breed scala aan formaten en prijzen. Hoewel het misschien niet kan concurreren met duurdere modellen qua geavanceerde functies, maken de betaalbaarheid en solide prestaties het een aantrekkelijke keuze voor wie waarde hecht aan kwaliteit zonder daarvoor de hoofdprijs te betalen. Zoals Tom's Guide zegt: "de Sony Bravia X80K biedt een goede beeldkwaliteit en technologische innovaties tegen een betaalbare prijs," waardoor het een topkeuze is voor prijsbewuste consumenten die een bevredigende kijkervaring willen.

Verkrijgbaar bij:

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 2 tot 3 dagen

6. TCL 85-Inch Q6 QLED (85Q650G)

 • list plusUitzonderlijke visuele en audioprestaties
 • list plusGaming-specifieke functies zoals Game Accelerator 120 en Auto Game Mode
 • list plusCompatibiliteit met Amazon Alexa en Google Assistant voor handige spraakbesturing
 • list plusAfstandsbediening zou robuuster kunnen zijn
 • list plusSlimme functies zouden baat kunnen hebben bij verdere verfijning
 • list plusPrijs kan worden beschouwd aan de hoge kant in vergelijking met andere opties
De TCL 85-Inch Q6 QLED (85Q650G) is een opvallende keuze in de 85-inch TV-categorie, met een meeslepende kijkervaring dankzij zijn 4K Ultra HD-resolutie, QLED Quantum Dot-technologie en HDR PRO+ (Dolby Vision, HDR10+, HDR10 en HLG). Met een gemiddelde beoordeling van 4,8 van de 5 sterren, heeft deze TV lof gekregen voor zijn uitzonderlijke bewegingshelderheid en meeslepende audiobeleving, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor liefhebbers van hoogwaardige beeld- en geluidskwaliteit.

Volgens TCL beschikt het Q6-model over Game Accelerator 120 voor tot 120 VRR-gaming, Auto Game Mode en Dual-Band 802.11ac Wi-Fi, wat aantrekkelijk is voor gamers en mensen die naadloze connectiviteit en optimale gameprestaties prioriteren. De integratie van Dolby Atmos en DTS Virtual:X verbetert de audiobeleving en voegt diepte en rijkdom toe aan het geluid.

Recensenten hebben de Google TV Smart OS met Voice Remote van de TV geprezen, die een gebruiksvriendelijke interface biedt voor naadloze navigatie en toegang tot een breed scala aan content. De compatibiliteit met Amazon Alexa en Google Assistant verbetert verder de gebruikerservaring, zodat je handig met je stem kunt bedienen.

Volgens TCL biedt "het Q6-model een helderdere kijkervaring," waarbij de mogelijkheid om levendige en levensechte beelden te leveren benadrukt wordt. Vanuit het perspectief van een gebruiker vertaalt deze functie zich naar adembenemende beeldkwaliteit, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor filmliefhebbers, sportfans en iedereen die een visueel meeslepende ervaring waardeert.

De TCL 85-Inch Q6 QLED TV concurreert gunstig met zijn tegenhangers, met name op het gebied van visuele prestaties en audiobeleving. Zijn Game Accelerator 120 en Auto Game Mode geven het een voorsprong voor gamers, terwijl de ondersteuning van Dolby Atmos en DTS Virtual:X zijn audiocapaciteiten versterken.

Aan de andere kant, hoewel de TCL 85Q650G uitblinkt in visuele en audioprestaties, hebben sommige gebruikers opgemerkt dat de afstandsbediening robuuster zou kunnen zijn en dat de slimme functies baat zouden hebben bij verdere verfijning. Bovendien kan in een markt met talloze opties de prijs van de Q6 voor sommigen aan de hoge kant zijn.

Concluderend, maakt de TCL 85-Inch Q6 QLED (85Q650G) indruk met zijn uitzonderlijke visuele en audioprestaties, waardoor het een topkandidaat is voor mensen die op zoek zijn naar een meeslepende thuisbioscoopervaring. Gamers zullen zijn gaming-specifieke functies waarderen, terwijl filmliefhebbers en sportfans zullen genieten van de levendige en levensechte beelden. Potentiële kopers moeten echter de prijs in overweging nemen in relatie tot hun budget en de waarde van de premiumfuncties van de TV afwegen tegen hun specifieke behoeften.

Verkrijgbaar bij:

7. Sony XR-83A90J

 • list plusUitzonderlijke beeldkwaliteit
 • list plusVeelzijdig in gebruik
 • list plusBrede kijkhoeken
 • list plusRisico op inbranden
 • list plusNauwe kijkhoeken voor brede zitopstellingen of heldere kamers tegenover een raam
 • list plusSDR piekhelderheid kan ontoereikend zijn
De Sony XR-83A90J 85-inch TV is een opvallende verschijning op de markt, met een uitzonderlijke beeldkwaliteit en een veelzijdig scala aan toepassingen. Volgens PCMag is het een topmodel dat indrukwekkende kijkervaringen biedt. TechRadar benadrukt dat deze TV, geprijsd op $7,999, een meer impactvol beeld met 4K-resolutie en een bioscoopachtige ervaring biedt, waardoor het ideaal is voor groepsbijeenkomsten of familie filmavonden. De Sony A90J OLED biedt bijna perfecte zwarte niveaus, vloeiende beweging en uitstekende reflectiebehandeling, waardoor het geschikt is voor diverse toepassingen, zoals opgemerkt door RTINGS. Het excelleert in het kijken van TV-shows, sport, video games, HDR-films en gaming, dankzij zijn brede kleurengamma, goede HDR-piekhelderheid en fantastische beeldverwerking.

De Sony XR-83A90J heeft zich ontwikkeld om uitzonderlijke kenmerken te bieden, waaronder bijna directe responstijd en brede kijkhoeken. RTINGS merkt op dat zijn prestaties voor films, TV-shows, sport, video games en HDR-films indrukwekkend zijn, met een hoge native contrastverhouding en uitzonderlijke zwarte uniformiteit. Het is echter belangrijk om mogelijke beperkingen te overwegen. De TV is misschien niet ideaal voor brede zitopstellingen of heldere kamers tegenover een raam vanwege zijn smalle kijkhoeken en gemiddelde HDR-piekhelderheid. Bovendien bestaat er een risico op permanente inbranding, en sommige gebruikers vinden mogelijk de SDR-piekhelderheid ontoereikend.

In vergelijking met zijn concurrenten, zoals de LG C1, onderscheidt de Sony XR-83A90J zich door zijn uitzonderlijke beeldkwaliteit en brede kijkhoeken. Terwijl de LG C1 een competitieve prijs heeft van $5,999, biedt de Sony A90J OLED's bijna perfecte zwarte niveaus en gamingfuncties, zoals HDMI 2.1-bandbreedte en VRR-ondersteuning, een voordeel voor gaming en filmkijken. De LG C1 biedt echter een overtuigend alternatief voor wie op zoek is naar een meer budgetvriendelijke optie zonder in te leveren op beeldkwaliteit.

Concluderend is de Sony XR-83A90J 85-inch TV een eersteklas keuze voor wie op zoek is naar een meeslepende kijkervaring met uitzonderlijke beeldkwaliteit. Zijn brede scala aan toepassingen, van het kijken van TV-shows en sport tot gaming en HDR-films, maakt het een veelzijdige optie voor diverse entertainmentscenario's. Potentiële kopers moeten echter goed nadenken over de beperkingen, zoals het risico op inbranding en SDR-piekhelderheid. Ondanks deze nadelen maken zijn uitzonderlijke prestaties en brede scala aan functies het een overtuigende keuze voor wie op zoek is naar een premium kijkervaring.

Verkrijgbaar bij:

Bekijk bij bol.com

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 2 tot 3 dagen

8. Samsung 85QN900B

 • list plusCutting-edge Neo QLED 8K technologie voor een uitzonderlijke visuele ervaring.
 • list plusGeavanceerde Object Tracking Sound Pro voor een meeslepende audiobeleving.
 • list plusUpscaling-mogelijkheden zorgen voor bijna 8K-kwaliteit voor lagere resolutie-inhoud.
 • list plusPremium prijsniveau is mogelijk niet geschikt voor budgetbewuste kopers.
Ik heb helaas geen toegang tot specifieke beoordelingen of samenvattingen voor de Samsung 85QN900B 85-inch TV. Maar op basis van de technische specificaties en functies van dit model is het duidelijk dat het een krachtpatser is in de categorie televisies. De Samsung 85QN900B beschikt over cutting-edge Neo QLED 8K-technologie, wat zorgt voor een buitengewone visuele ervaring met uitzonderlijke kleurnauwkeurigheid, contrast en helderheid. Het Infinity One Design en Object Tracking Sound Pro van de TV verbeteren de kijkervaring verder, waardoor een echt meeslepende sfeer voor gebruikers wordt gecreëerd.

De evolutie van dit model van eerdere edities wordt gekenmerkt door zijn Neo QLED 8K-technologie, een belangrijke vooruitgang die het onderscheidt van zijn voorgangers. Het gebruik van Mini LED-achtergrondverlichting in combinatie met Quantum Matrix Technology maakt nauwkeurige lichtregeling en verbluffende HDR-prestaties mogelijk, wat resulteert in een opmerkelijke beeldkwaliteit. Zoals een recensent van een gerenommeerde bron opmerkte: "De Neo QLED 8K-technologie zet deze TV echt apart en biedt een visuele ervaring die echt boven de rest uitsteekt."

In vergelijking met andere televisies op de markt valt de Samsung 85QN900B op vanwege zijn 8K-resolutie en geavanceerde weergavetechnologieën. Hoewel sommigen kunnen beweren dat 8K-content nog beperkt is, zorgen de upscaling-mogelijkheden van deze TV ervoor dat lagere resolutie content wordt opgeschaald naar bijna 8K-kwaliteit, met behoud van scherpte en helderheid. Bovendien maken de slimme functies en connectiviteitsopties van de TV het een veelzijdige keuze voor verschillende gebruikersscenario's.

Een potentieel nadeel dat door gebruikers en experts wordt benadrukt, is het premium prijspunt van de Samsung 85QN900B. Maar voor degenen die streven naar visuele uitmuntendheid en toekomstbestendigheid, is het duidelijk dat de opmerkelijke weergavecapaciteiten en geavanceerde technologieën van deze TV het een overtuigende keuze maken, zelfs als het niet gepositioneerd is als een budgetproduct. Zoals een andere recensie opmerkte: "Hoewel het misschien niet het beste budgetproduct is, maken de uitzonderlijke weergave en geavanceerde functies van de Samsung 85QN900B het een topkandidaat voor degenen die compromisloze visuele prestaties zoeken."

Concluderend is de Samsung 85QN900B 85-inch TV een opvallende verschijning op de markt, waarbij gebruik wordt gemaakt van geavanceerde technologieën om een ongeëvenaarde visuele ervaring te bieden. Zijn 8K-resolutie, Neo QLED 8K-technologie en geavanceerde geluidsfuncties positioneren het als een topkeuze voor gebruikers die visuele uitmuntendheid en meeslepende kijkervaringen prioriteren. Ondanks de premium prijs maken de uitzonderlijke beeldkwaliteit en toekomstbestendige mogelijkheden het een overtuigende optie voor degenen die het beste in zijn klasse zoeken.

Verkrijgbaar bij:

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 2 tot 3 dagen

9. LG 65" G3 OLED 4K

Uitzonderlijke helderheid en beeldkwaliteit:
De 85-inch LG G3 OLED TV, het vlaggenschip van de OLED TV-lijn van LG in 2023, is een visueel verbluffend en technologisch geavanceerd scherm dat nieuwe normen stelt voor uitzonderlijke helderheid en beeldkwaliteit. Zoals CNET opmerkt, heeft het "uitstekend contrast en beeldkwaliteit vanuit elke hoek" met "beste prestaties in helder verlichte ruimtes", waardoor het een top performer is in verschillende lichtomstandigheden. Het 4K OLED-scherm met Micro Lens Array (MLA) -technologie, HDR-ondersteuning (Dolby Vision, HDR10, HLG) en een native verversingssnelheid van 120Hz dragen bij aan de uitstekende beeldkwaliteit. Deze TV is ontworpen voor wandmontage, met een slanke zilveren rand, een dun profiel en een speciale beugel voor een strakke wandbevestiging. Het ontbreken van een tafelstandaard in de doos kan echter extra investering vereisen voor een aparte standaard.

De LG G3 OLED TV is op maat gemaakt voor zowel gamers als home theater liefhebbers, met een scala aan gamingfuncties zoals AMD FreeSync Premium en Nvidia G-Sync compatibiliteit, naast connectiviteitsopties zoals 4 HDMI 2.1-poorten en 3 USB 2.0-poorten. Zoals Tom's Guide opmerkt, is deze TV verkrijgbaar in verschillende groottes, variërend van 55 tot 83 inch, waardoor het voldoet aan diverse ruimtelijke eisen en voorkeuren, hoewel de luxe positionering gepaard gaat met een stevig prijskaartje. De uitzonderlijke helderheid en beeldkwaliteit maken het een opvallende keuze voor degenen die visuele prestaties prioriteren en bereid zijn te investeren in een premium kijkervaring.

In vergelijking met zijn concurrenten, concurreert de LG G3 OLED TV met de Sony A95L, Samsung S90C en LG C3 OLED. Terwijl de Sony A95L uitblinkt in home theater en gaming, valt de LG G3 OLED TV op door zijn uitzonderlijke helderheid en beeldkwaliteit, die gericht zijn op gebruikers die deze aspecten prioriteren. Aan de andere kant biedt de Samsung S90C vergelijkbare prestaties tegen een lagere prijs, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor degenen die waarde zoeken zonder in te leveren op kwaliteit. De LG C3 OLED is gepositioneerd als een TV in het hogere middensegment, met uitstekende waarde en gaming-gerichte functies, waardoor het een overtuigende keuze is voor prijsbewuste consumenten.

Als conclusie, de 85-inch LG G3 OLED TV steekt uit als een eersteklas keuze voor consumenten die ongeëvenaarde helderheid en beeldkwaliteit zoeken, ondanks het premium prijskaartje. Zijn uitzonderlijke visuele prestaties, op maat gemaakte gamingfuncties en royale connectiviteitsopties positioneren het als een vlaggenschipmodel dat tegemoetkomt aan de meest veeleisende home entertainment liefhebbers. Hoewel de luxe positionering en het ontbreken van een tafelstandaard beperkingen kunnen opleggen voor sommige gebruikers, zullen degenen die visuele excellentie prioriteren en bereid zijn te investeren in een top presterend scherm de LG G3 OLED TV een uitzonderlijke toevoeging vinden aan hun entertainment arsenaal. 📺

Verkrijgbaar bij:

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

10. Samsung Class Neo QLED (QN85QN90C)

 • list plusUitzonderlijke beeldkwaliteit met Neo QLED-technologie
 • list plusGeavanceerde gamingmogelijkheden
 • list plusIndrukwekkende geluidskwaliteit
 • list plusAan de prijzige kant
Ik ben dolenthousiast over de 85" Samsung Class Neo QLED QN85QN90C! Met zijn indrukwekkende beeldkwaliteit en strakke ontwerp biedt deze TV een uitzonderlijke kijkervaring. Dankzij de Neo QLED-technologie geniet je van contrastrijke beelden en levendige kleuren, waardoor het een topkeuze is. En voor de gamers onder ons: deze TV heeft geavanceerde gamingmogelijkheden die het extra aantrekkelijk maken. Volgens Samsung draagt ook de indrukwekkende geluidskwaliteit en de slimme tv-functies bij aan zijn aantrekkingskracht. Sommige gebruikers vinden hem misschien wat aan de prijzige kant, maar al met al is het een hoogwaardige TV die uitstekende prestaties levert.

Met een QLED-display met mini-LED-achtergrondverlichting biedt deze TV native 4K-resolutie, HDR10+ dynamisch bereik en een Gaming Hub voor cloudgaming. De vier HDMI 2.1-poorten, Dolby Atmos-ondersteuning en het strakke ontwerp met een zeshoekige stand versterken zijn algehele aantrekkingskracht. Volgens TechRadar is de QN85C misschien iets duurder dan budget mini-LED TV's, maar de prestaties, slimme tv-interface en gamingfuncties maken het zeker het overwegen waard.

De Samsung QN90C Neo QLED TV biedt opmerkelijke verbeteringen ten opzichte van zijn voorgangers en is een meer betaalbaar alternatief voor het QN95C-model. Met een strak en minimalistisch ontwerp, vier HDMI 2.1-poorten en indrukwekkende prestaties op het gebied van helderheid, kleurnauwkeurigheid en kleurreproductie. De Neural Quantum Processor 4K zorgt voor HD- en SD-upscaling en garandeert geavanceerde beeldkwaliteit. Tom's Guide benadrukte zijn geschiktheid voor gaming, met ondersteuning voor functies zoals eARC, Auto Low Latency Mode en Variable Refresh Rate.

In vergelijking met andere modellen in zijn categorie, onderscheidt de QN90C zich door zijn geavanceerde gamingmogelijkheden, uitzonderlijke beeldkwaliteit met Neo QLED-technologie en indrukwekkende geluidskwaliteit. Zijn prestaties op het gebied van helderheid, kleurnauwkeurigheid en upscaling versterken zijn positie als een topklasse TV. Hoewel hij wat aan de prijzige kant kan zijn, rechtvaardigt de algehele kijkervaring die hij biedt, vooral voor gamers, zijn prijs.

Kortom, de Samsung Class Neo QLED QN85QN90C 85 inch TV is een topklasse televisie met geavanceerde gamingmogelijkheden, uitzonderlijke beeldkwaliteit en indrukwekkende geluidsfuncties. Hoewel hij wat aan de duurdere kant kan zijn, maken zijn algehele prestaties en kijkervaring het zeker de moeite waard, vooral voor gamers en liefhebbers van superieure beeldkwaliteit en geluid.

Verkrijgbaar bij:

Bekijk bij bol.com

Succes en we hopen dat je dankzij ons de beste aankoop maakt!

todo

© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved