ills
Last update: Apr 15, 2024
Wat is de beste 3D Printer op de markt? Met zoveel 3D Printers zie je al snel door de bomen het bos niet meer.
Vandaag helpen we je!
Methodologie

Wil je weten hoe deze lijst tot stand is gekomen en hoe we te werk gaan? Klik op de link hieronder voor meer informatie.

Hoe testen we?

Up to date

Ons systeem is elke dag bezig met vinden en rangschikken van nieuwe producten. Op deze manier zorgen we ervoor dat alles up to do date is.

Redactionele Richtlijnen

ills
1
Bambu Lab P1P
Beste 3D Printer
Bambu Lab P1P
MerkBambu Lab
Score9.7
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
2
MakerBot Replicator+
Ideaal voor metaalprinten en professioneel ontwerp/engineering
MakerBot Replicator+
MerkMakerBot
Score9.6
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
3
Dremel DigiLab 3D45 3D Printer
Dremel DigiLab 3D45 3D Printer
MerkDremel
Score9.5
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
4
AnkerMake M5
Ultrasnel printen met gebruiksvriendelijke installatie en uitstekende ondersteuning
AnkerMake M5
MerkAnker
Score9.5
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
5
Prusa Mini+
Prusa Mini+
MerkPrusa
Score9.3
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
6
Anycubic Kobra 2 Max
Anycubic Kobra 2 Max
MerkAnycubic
Score9.4
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
7
FlashForge Adventurer 3 Lite FDM
Gebruiksvriendelijk voor beginners met kleinere filamentcompatibiliteit
FlashForge Adventurer 3 Lite FDM
MerkFlashForge
Score9.3
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
8
Creality CR-30
Creality CR-30
MerkCreality
Score9.1
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
9
Formlabs Form 3+
Formlabs Form 3+
MerkFormlabs
Score9
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ
10
Ultimaker S5
Ultimaker S5
MerkUltimaker
Score9
GO TO VERKRIJGBAAR BIJ

Hoe komt deze super 3D Printer reeks tot stand..?

Hoe doen we dit?

De wereld is aan het veranderen... en ook het winkelonderzoek naar de beste 3D Printers ! Waar je eerst naar de winkel ging en je liet adviseren voor de beste aankoop van 3D Printer is er nu een robot die je kan helpen. Op Xbeste hebben we diverse grote winkels en webshops onderzocht wat een goed product… goed maakt.

svgs

Onderzoek

Naast een robot dit onderzoek te laten doen hebben we ook onderzoek gedaan op het internet naar de belangrijkste kenmerken van 3D Printer.

De beste 3D Printers op 1 plek

1. Bambu Lab P1P

Beste 3D Printer:
 • list plusGrote bouwvolume van 256 x 256 x 256 mm
 • list plusAutomatische bednivellering en filament-uitloopsensor
 • list plusCompatibiliteit met diverse materialen
 • list plusOntbreekt een aanraakscherm
 • list plusAfhankelijkheid van fabrieksondersteuning voor onderdelen en assistentie
De Bambu Lab P1P 3D-printer is een gestripte, bliksemsnelle machine met een royale bouwvolume van 256 x 256 x 256 mm en compatibiliteit met diverse materialen. Het beschikt over automatische bednivellering, een filament runout sensor en meerdere connectiviteitsopties, waaronder microSD-kaart, WiFi en Bluetooth. Het Core XY-printing systeem, de gepatenteerde automatische bednivellering en de volledig metalen hotend met een .4mm roestvrijstalen mondstuk dragen bij aan de indrukwekkende snelheid en printkwaliteit van de printer.

Volgens beoordelingen blinkt de P1P uit door zijn moderne mainboard functies, direct drive extruder, PEI bouwoppervlak en een CoreXY Kinematic System, wat een capabele 3D-printervaring biedt zonder de noodzaak voor montage of uitgebreide kalibratie. Het wordt echter opgemerkt dat het ontbreekt aan een touchscreen en sommige gebruikers vinden het LCD-scherm verouderd. Ondanks deze nadelen zijn de printkwaliteit en snelheid van de P1P vergelijkbaar met duurdere modellen, waardoor het een overtuigende optie is voor gebruikers die hoge prestaties zoeken zonder de complexiteit van montage en kalibratie.

In vergelijking met de Creality K1, biedt de P1P een groter printoppervlak en een gebruiksvriendelijkere app-interface. Terwijl beide printers op vergelijkbare snelheden werken, liggen de voordelen van de P1P in zijn grotere bouwvolume en een meer gestroomlijnde app. De Creality K1 heeft daarentegen kostenvoordelen en een gebruiksvriendelijkere touchscreen-interface.

De Bambu Lab P1P 3D-printer biedt een aantrekkelijke optie voor gebruikers die snelheid, bouwvolume en moderne functies prioriteren boven een gebruiksvriendelijke touchscreen-interface. Zijn bliksemsnelle snelheid en compatibiliteit met diverse materialen maken het een overtuigende keuze voor degenen die een capabele 3D-printer zoeken zonder de noodzaak voor uitgebreide montage of kalibratie. Potentiële kopers moeten echter de afweging maken tussen de snelheid en het bouwvolume van de P1P tegenover het ontbreken van een touchscreen en de behoefte aan onderdelen en ondersteuning van de fabrikant. Zoals een recensie opmerkt, "De Bambu Lab P1P is een gestripte printer met bliksemsnelle snelheid," waarbij het opvallende kenmerk wordt benadrukt, terwijl het mogelijk niet de beste keuze is voor degenen die meer gebruiksgemak en onafhankelijke hardware-ondersteuning wensen.

Samengevat, de Bambu Lab P1P 3D-printer valt op als een toppresteerder op het gebied van snelheid en bouwvolume, waardoor het een uitstekende optie is voor gebruikers die deze eigenschappen prioriteren. Potentiële kopers moeten echter de beperkingen afwegen, zoals het ontbreken van een touchscreen en de behoefte aan fabrikantondersteuning, tegenover de hoge snelheidsmogelijkheden en moderne functies.

Verkrijgbaar bij:

2. MakerBot Replicator+

Ideaal voor metaalprinten en professioneel ontwerp/engineering:
 • list plusGeoptimaliseerd voor metaal printen en professionele design toepassingen
 • list plus22% toename in bouwvolume en 30% snellere printsnelheid vergeleken met zijn voorganger
 • list plusSmart Extruder+ lost betrouwbaarheidsproblemen op en zorgt voor een soepelere printervaring
 • list plusVervangingskosten voor Smart Extruder+ bedragen $199
 • list plusAfwezigheid van een verwarmd printbed kan materiaalopties beperken
 • list plusHoge prijs wordt mogelijk niet gerechtvaardigd door algehele prestaties en ontbreekt aan ondersteuning en tutorials
Ik ben de MakerBot Replicator+ 3D-printer en ik ben geoptimaliseerd voor metaalprinten en professionele ontwerptoepassingen, waardoor ik een uitstekende keuze ben voor gebruikers met specifieke behoeften aan hoogwaardige output. Mijn prijs is $2,499 en ik ben gericht op educatieve en gebruikers met veel printvolume. Ik bied een 22% grotere bouwvolume en print 30% sneller dan mijn voorganger. Met een printvolume van 11,6 x 7,6 x 6,3 inch bied ik voldoende ruimte om gedetailleerde en grootschalige ontwerpen te maken. Mijn Smart Extruder+ zorgt voor betrouwbaarheid en een soepel printproces. Met een 3-inch LCD, USB, Wi-Fi, Ethernet verbindingen en een webcam voor afstandsbediening, ben ik toegankelijk en veelzijdig.

Volgens Tom's Guide richt ik mij op efficiëntie en productiviteit voor mijn beoogde gebruikersgroep. Mijn Smart Extruder+ zorgt voor een soepel printproces, maar de vervangingskosten zijn $199 en het is lastig om de resterende filament te monitoren. Mijn compatibiliteit met filament van derden biedt gebruikers meer flexibiliteit in materiaalopties, maar het ontbreken van een verwarmd printbed kan de keuze aan materialen beperken. De review van 3D Beginners benadrukt dat mijn printkwaliteit gemiddeld tot goed is, maar mijn hoge prijs wordt mogelijk niet gerechtvaardigd door mijn algehele prestaties. Daarnaast ontbreekt het aan ondersteuning en tutorials, wat het voor gebruikers moeilijker kan maken om hun ervaring met mij te optimaliseren.

Ik val op door mijn focus op professionele ontwerptoepassingen en metaalprinten, waardoor ik een geschikte keuze ben voor diegenen die hoogwaardige output zoeken. Mijn vergrote bouwvolume, snellere printsnelheid en Smart Extruder+ dragen bij aan mijn efficiëntie en betrouwbaarheid, wat aansluit bij de behoeften van educatieve en gebruikers met veel printvolume. Potentiële kopers moeten echter rekening houden met de extra kosten van vervangingsonderdelen en de beperkingen van het niet-verwarmde printbed, vooral in vergelijking met andere opties in een vergelijkbare prijsklasse. Voor professionals die een betrouwbare 3D-printer nodig hebben die is geoptimaliseerd voor metaalprinten, bied ik ondanks mijn nadelen een robuuste oplossing en ben ik een overtuigende keuze voor gespecialiseerde toepassingen.

Verkrijgbaar bij:

Bekijk bij bol.com

3. Dremel DigiLab 3D45 3D Printer

Ik ben trots om de Dremel DigiLab 3D45 3D-printer aan te bieden, een premium, professionele 3D-printer die uitblinkt in veelzijdigheid, betrouwbaarheid en geavanceerde functies. Met een prijs van $1,899 biedt deze printer een gebruiksvriendelijke ervaring met een breed scala aan mogelijkheden, waardoor het een topkeuze is voor verschillende omgevingen.

Een opvallende eigenschap van de Dremel 3D45 is het vermogen om een diverse reeks materialen te gebruiken, waaronder ABS, PETG en Nylon, dankzij de verwarmingsplaat en extruder-mogelijkheden. De printer wordt geleverd met accessoires zoals filament spoelen, lijm, een spatel en een mondstuk ontgrendelingsgereedschap. Daarnaast beschikt het over een 4,5" touchscreen, een verwijderbare printlade en een filamentladingssysteem met RFID-herkenning voor automatische materiaaldetectie. Bovendien is de printer uitgerust met een luchtfiltratiesysteem en een speciale ruimte voor filament spoelen, waardoor het geschikt is voor professionele en educatieve omgevingen.

De gebruiksvriendelijkheid van de 3D45 wordt versterkt door de semi-automatische bednivellering, automatische filamentdetectie en een ingebouwde HD-camera voor op afstand monitoring. De betrouwbaarheid, printconsistentie en open filament systeem van de printer zijn bijzonder opmerkelijk, met de mogelijkheid om speciale filamenten zoals nylon te printen. De inclusie van Dremel's 3D Slicer software, vergelijkbaar met Cura maar met ingebouwde aanbevolen instellingen voor de 3D45, verbetert verder de gebruiksvriendelijkheid.

Ondanks de sterke punten heeft de Dremel 3D45 enkele beperkingen. Beschikbaarheid van vervangingsonderdelen wordt genoemd als een zwakte, volgens 3DPrinting.com. Bovendien wordt de responsiviteit van het aanraakscherm bekritiseerd, wat een kleine ergernis kan zijn voor gebruikers.

Bij het vergelijken van de Dremel DigiLab 3D45 met zijn tegenhangers, onderscheidt het vermogen om een breed scala aan materialen te gebruiken, gecombineerd met betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijke functies, het als een topkeuze voor professionele en educatieve omgevingen. De mogelijkheden voor op afstand monitoring en cloud print management maken het ook geschikt voor verschillende omgevingen zoals kantoren, maker spaces en universiteiten.

Kortom, de Dremel DigiLab 3D45 3D-printer blinkt uit in het bieden van een premium, professionele 3D-print ervaring met geavanceerde functies en materiaal veelzijdigheid. Ondanks mogelijke kleine tekortkomingen zoals de responsiviteit van het aanraakscherm en de beschikbaarheid van onderdelen, maken zijn algehele prestaties en gebruiksvriendelijke karakter het tot een opvallende keuze in de 3D-printer markt, met name voor degenen die betrouwbaarheid en geavanceerde mogelijkheden zoeken. Zoals 3Dnatives treffend samenvat: "De Dremel DigiLab 3D45 biedt een gebruiksvriendelijke ervaring met geavanceerde functies voor een prijs van $1,899."

Verkrijgbaar bij:

Bekijk bij Amazon

Bekijk bij bol.com

4. AnkerMake M5

Ultrasnel printen met gebruiksvriendelijke installatie en uitstekende ondersteuning:
 • list plusUitzonderlijke snelheid voor ultrasnelle printmogelijkheden
 • list plusEfficiënt assemblageproces en automatisch bedniveausysteem voor moeiteloze installatie en onderhoud
 • list plusSterke ondersteuning voor beginners met een gebruiksvriendelijk ontwerp en toegankelijkheid
 • list plusGebrek aan diepgaande informatie over prestaties en functies vanuit sommige recensies
 • list plusBehoefte aan meer uitgebreide informatie over functies en gebruikerservaring
 • list plusMogelijke beperkingen in gedetailleerde recensies over prestaties en mogelijkheden
De AnkerMake M5 3D-printer is een game-changer, bekend om zijn uitzonderlijke snelheid en gebruiksvriendelijk ontwerp, waardoor het ideaal is voor zowel beginners als experts. Dankzij het gestroomlijnde assemblageproces, automatische bednivelleringssysteem en eenvoudig laden van filament, is het een fluitje van een cent om op te zetten en te onderhouden. Zoals Tom's Hardware opmerkt, "Het wordt geleverd met een uitgebreide starterskit en reserveonderdelen, waardoor het gemakkelijk is om op te zetten en te onderhouden." De stabiele en verfijnde uitstraling van de printer, gemaakt van hoogwaardige materialen, zorgt voor uitstekende prestaties, zelfs tijdens het snel afdrukken.

Een van de opvallende kenmerken van de AnkerMake M5 is zijn ultrahoge afdruksnelheid, waardoor het zich onderscheidt op de markt. Zoals The Verge benadrukt, "De AnkerMake M5 3D-printer staat bekend om zijn indrukwekkende snelheid." Dit maakt het een uitstekende optie voor degenen die efficiëntie en productiviteit hoog in het vaandel hebben staan bij hun 3D-printactiviteiten. De sterke ondersteuning voor beginners versterkt verder de aantrekkingskracht, omdat het een soepele en toegankelijke entree biedt in de wereld van 3D-printen.

In vergelijking met zijn tegenhangers blinkt de AnkerMake M5 uit in het leveren van een naadloze gebruikerservaring, vooral voor degenen die op zoek zijn naar een probleemloze installatie en bediening. Zijn snelheid en stabiliteit maken het een opvallende keuze voor gebruikers die deze eigenschappen prioriteit geven. Het is echter belangrijk op te merken dat hoewel de snelheid van de printer opmerkelijk is, zoals benadrukt door meerdere beoordelingen, sommige beoordelingen, zoals die van The Verge, erop wijzen dat er een gebrek is aan diepgaande informatie over zijn prestaties en functies, wat wijst op gebieden waar het product kan verbeteren.

Hoewel de AnkerMake M5 indruk maakt met zijn snelheid en toegankelijkheid, is het duidelijk dat er gebieden zijn waarop het zich verder zou kunnen ontwikkelen. Het gebrek aan gedetailleerde beoordelingen over zijn prestaties en mogelijkheden, zoals opgemerkt door The Verge, wijst op een potentieel beperking. Bovendien zou de behoefte aan meer uitgebreide informatie over zijn functies en gebruikerservaring een overweging kunnen zijn voor degenen die een dieper inzicht wensen voordat ze tot aankoop overgaan.

Samenvattend, de AnkerMake M5 3D-printer schittert als een ultrasnelle afdrukoplossing, op maat gemaakt voor zowel beginners als ervaren gebruikers. Zijn gestroomlijnde assemblage, gebruiksvriendelijke functies en indrukwekkende snelheid maken het een geduchte concurrent in de markt. Hoewel het uitblinkt in het bieden van een probleemloze ervaring en ongeëvenaarde snelheid, zouden potentiële kopers rekening moeten houden met de behoefte aan meer gedetailleerde informatie over zijn mogelijkheden en prestaties. Over het algemeen presenteert de AnkerMake M5 zich als een sterke concurrent, met name als een opvallende keuze voor degenen die snelheid en gebruiksvriendelijkheid hoog in het vaandel hebben staan in hun 3D-printreis.

Verkrijgbaar bij:

5. Prusa Mini+

 • list plusExceptionele printkwaliteit
 • list plusIets hogere kosten
De Prusa Mini+ 3D-printer is een toonaangevende keuze, met indrukwekkende resultaten en uitzonderlijk gebruiksgemak. Dankzij gedetailleerde optimalisatie-instructies kan de printer schone en gladde prints produceren met minimale stringing. Met ondersteuning voor een breed scala aan filamenten kan hij, mits goed gekalibreerd, effectief omgaan met ingewikkelde modellen en functionele objecten. Zijn compacte formaat onderscheidt hem van andere kleine 3D-printers, waardoor het een uitstekende keuze is voor mensen met beperkte ruimte.

Een opvallende eigenschap van de Prusa Mini+ is zijn gebruiksvriendelijke ontwerp en handige montage, waardoor het een uitstekende keuze is voor beginners. Met een printgebied van 7x7x7 inch en stille motoren kan hij voldoen aan een breed scala aan printbehoeften, terwijl de meegeleverde filamentspoelhouder met lagers en een filament sensor bijdragen aan de algehele efficiëntie. De eigen Prusa Slicer-software vereenvoudigt het sliceproces, waardoor het aantrekkelijk is voor gebruikers die een gestroomlijnde printervaring zoeken.

De Prusa Mini+ biedt waarde voor zijn iets hogere kosten in vergelijking met andere instapniveau 3D-printers, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor degenen die willen investeren in kwaliteit. De semi-gemonteerde en complete kit versies bieden flexibiliteit in het installatieproces, en de ondersteuning voor onderwijsinstellingen en makerspaces benadrukt de toewijding van Prusa Research om een uitgebreid 3D-printecosysteem te bieden.

In vergelijking met andere kleine 3D-printers blinkt de Prusa Mini+ uit in uitzonderlijke printkwaliteit en gebruiksgemak. Zijn vermogen om een breed scala aan filamenten en ingewikkelde prints te verwerken, gecombineerd met zijn compacte formaat en gebruiksvriendelijke ontwerp, maakt hem tot een opvallende keuze in de markt. Hoewel de iets hogere kosten budgetbewuste kopers kunnen afschrikken, biedt de algehele waarde en kwaliteit ervan een lonende investering voor degenen die topklasse 3D-printmogelijkheden zoeken.

Kortom, de Prusa Mini+ 3D-printer schittert als een topklasse optie, met uitmuntende printkwaliteit, gebruiksgemak en veelzijdigheid. Zijn compacte formaat, brede filamentondersteuning en gebruiksvriendelijk ontwerp onderscheiden hem van zijn tegenhangers, waardoor het een ideale keuze is voor zowel beginners als ervaren gebruikers. Ondanks de iets hogere kosten levert de Prusa Mini+ uitzonderlijke waarde, waardoor het een van de beste opties is in de categorie kleine 3D-printers.

Verkrijgbaar bij:

6. Anycubic Kobra 2 Max

 • list plusHoge printsnelheid
 • list plusHandmatige aanpassingen vereist voor perfecte niveauregeling
 • list plusMogelijke bedvervorming
 • list plusBeperkte Wi-Fi-connectiviteit en grote omvang kunnen passingsproblemen veroorzaken
De Anycubic Kobra 2 Max is een grote 3D-printer die indruk maakt met zijn hoge snelheid en betaalbaarheid, waardoor het een opmerkelijke optie is op de markt. Met een royale bouwvolume van 420 x 420 x 500mm en ondersteuning voor diverse materialen tot 260 graden, voldoet het aan een breed scala aan printbehoeften. Zoals TechRadar opmerkt, is het een "upgrade van de standaard Kobra 2 Neo," met een robuuste gereedschapskop, dubbele schroefdraad en USB-poorten voor bestandsdownloads. Dit maakt het met name aantrekkelijk voor beginners vanwege de gebruiksvriendelijke open-frame Cartesian-stijl en de semi-geassembleerde ontwerp, waardoor het snel en gemakkelijk in elkaar te zetten is.

De Kobra 2 Max valt op met zijn indrukwekkende 10X verhoging van de printsnelheid, bereikt door een krachtige processor en geoptimaliseerde directe extruder, zoals vermeld in de review van TechRadar. Deze snelle printsnelheid onderscheidt het in de markt, waardoor het een overtuigende keuze is voor degenen die efficiëntie zoeken zonder concessies te doen aan de kwaliteit. Het geavanceerde LeviQ 2.0 automatische nivelleringssysteem, filament-run-out-sensor en Dual-shaft Core met SG15-lagers dragen bij aan de functionaliteit, zorgen voor een soepele printervaring.

Het is echter vermeldenswaardig dat hoewel het automatische bed-nivelleringssysteem en het filament-laadproces handig zijn, er aanpassingen nodig kunnen zijn voor een perfecte nivellering, zoals vermeld in de review van Tom's Hardware. Bovendien zijn er zorgen geuit over het mogelijk kromme bed dat arriveert. Bovendien kan de beperkte Wi-Fi-connectiviteit met de Anycubic-slicer en app, evenals de grote omvang van de printer, uitdagingen vormen in bepaalde ruimtes.

In vergelijking met zijn voorgangers biedt de Kobra 2 Max opmerkelijke verbeteringen, waaronder een metalen PEI flexplate en een directe aandrijving, zoals benadrukt in de review van Tom's Hardware. Deze verbeteringen dragen bij aan de algehele prestaties en printmogelijkheden. De integratie met alternatieve software zoals CURA, naast de AnycubicSlicer-software, draagt bij aan de veelzijdigheid en het gebruiksgemak.

In het competitieve landschap van 3D-printers onderscheidt de Anycubic Kobra 2 Max zich door zijn indrukwekkende printsnelheid, grote bouwvolume en gebruiksvriendelijk ontwerp, waardoor het een ideale keuze is voor zowel beginners als ervaren gebruikers. De geavanceerde functies en opmerkelijke verbeteringen van eerdere modellen positioneren het als een sterke concurrent op de markt.

Samengevat is de Anycubic Kobra 2 Max een overtuigende optie voor degenen die op zoek zijn naar een grote 3D-printer met hoge snelheid tegen een betaalbare prijs. Hoewel het opmerkelijke prestaties en gebruiksvriendelijke functies biedt, moeten potentiële kopers rekening houden met de noodzaak van handmatige aanpassingen, mogelijke bedvervorming en de ruimtevereisten, vooral in vergelijking met andere modellen op de markt.

Verkrijgbaar bij:

Uiterlijk 23 februari in huis

7. FlashForge Adventurer 3 Lite FDM

Gebruiksvriendelijk voor beginners met kleinere filamentcompatibiliteit:
De FlashForge Adventurer 3 Lite FDM 3D-printer is een budgetvriendelijke, uitgebreide 3D-printer die gemak en efficiëntie biedt voor gebruikers die prioriteit geven aan printen boven knutselen. Deze bijgewerkte versie behoudt belangrijke functies zoals een volledig gesloten ontwerp, Wi-Fi-printen en een gebruiksvriendelijke installatie. Het is indrukwekkend dat de printer volgens Learn Robotics "99% geassembleerd uit de doos kwam", wat wijst op zijn gebruiksvriendelijke karakter. Het installatieproces wordt beschreven in drie eenvoudige stappen: stroom aansluiten, filament laden en de print starten, waardoor het een probleemloze ervaring is voor zowel beginners als liefhebbers.

De 2,8-inch aanraakscherminterface van de machine, zoals opgemerkt door Tom's Hardware, maakt verschillende bewerkingen mogelijk en draagt bij aan een naadloze gebruikerservaring. Het volledig gesloten ontwerp vermindert effectief geluid en dampen tijdens het printen, waardoor het geschikt is voor thuis- of kantoorgebruik. Het is echter vermeldenswaardig, zoals Tom's Hardware opmerkt, dat de geïntegreerde filamentspoelhouder mogelijk geen standaard spoelen van 1 kg kan bevatten, waardoor externe oplossingen nodig zijn. Desalniettemin valt de FlashForge Adventurer 3 Lite op vanwege zijn betaalbaarheid en handige 3D-printervaring.

In vergelijking met zijn voorganger, de Adventurer 3, mist de Lite-versie de ingebouwde HD-camera en de sensor voor het detecteren van filamentuitval, zoals benadrukt door 3D SourcED. Desalniettemin biedt de Lite nog steeds een scala aan handige eigenschappen, waaronder een ingebouwde filamentkamer, automatisch filament laden, een verwijderbaar printbed en een aanraakscherminterface. Deze kenmerken maken het een aantrekkelijke optie voor degenen die gemak en betrouwbaarheid zoeken bij 3D-printen.

De FlashForge Adventurer 3 Lite 3D-printer, zoals gedetailleerd door Flashforge USA, is een minimalistische, lichte en compacte printer met een verwijderbare spuitmond die in slechts 50 seconden tot 200°C opwarmt. Met een bouwvolume van 150 x 150 x 150 mm ondersteunt het verschillende filamentsoorten, waaronder PLA, ABS en meer. Bovendien werkt de printer op een ultrastille 45 decibel, waardoor hij geschikt is voor stille omgevingen.

In de markt van budgetvriendelijke 3D-printers concurreert de FlashForge Adventurer 3 Lite gunstig vanwege zijn gebruiksvriendelijke installatie, volledig gesloten ontwerp en een reeks handige functies. Echter, het ontbreken van een ingebouwde HD-camera en een sensor voor filamentuitval, zoals te zien is bij de Adventurer 3, kan een nadeel zijn voor sommige gebruikers die deze kenmerken prioriteit geven. In dergelijke gevallen is de originele Adventurer 3 misschien een betere keuze.

Tot slot blinkt de FlashForge Adventurer 3 Lite FDM 3D-printer uit als een gebruiksvriendelijke, betaalbare optie voor degenen die een probleemloze 3D-printervaring zoeken. Het volledig gesloten ontwerp, efficiënte installatieproces en compatibiliteit met verschillende filamenttypen maken het een aantrekkelijke keuze voor beginners en liefhebbers van printen. Potentiële kopers moeten echter de afweging maken van ontbrekende functies in vergelijking met zijn voorganger, waarbij ze de voordelen afwegen tegen de specifieke behoeften van hun 3D-printprojecten.

Verkrijgbaar bij:

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, maandag in huis

8. Creality CR-30

 • list plusRotating conveyor belt for batch printing
 • list plusOngebruikelijke Y-as beweging en spanning van beugels
 • list plusIndustrieel uiterlijk en bediening is misschien niet geschikt voor alle gebruikers
 • list plusGeprijsd op $949,00, wat voor sommigen een aanzienlijke investering kan zijn
Ik ben hier om je voor te stellen aan de Creality CR-30, ook bekend als de 3DPrintMill. Deze 3D-printer is anders dan andere FDM-printers, omdat hij een roterende transportband introduceert voor batch printing. Met de schuine spuitmond die op de bewegende transportband print, biedt deze printer een oneindige Z-as, waardoor efficiëntie en stabiliteit tijdens lange printoperaties worden verbeterd. Voor een prijs van $949,00 is deze printer perfect voor gebruikers die op zoek zijn naar efficiënte en handige 3D-printoplossingen. Zoals Tom's Hardware opmerkt, heeft de CR-30 een meer industriële uitstraling en werking in vergelijking met zijn tegenhangers, waardoor het een opvallende keuze is voor degenen die batch printing en langdurige stabiele werking prioriteren.

De CR-30 is uitgerust met stevige hardware, een deels geassembleerd pakket en een CoreXY-bewegingssysteem dat zorgt voor sneller en nauwkeuriger printen. De lage zwaartepunt van de printer en stevige structuur dragen bij aan zijn betrouwbaarheid. Zoals een recensie benadrukt, "De machine wordt sterk aanbevolen vanwege zijn gebruiksvriendelijkheid, indrukwekkende snelheid en stabiliteit bij hoge snelheden dankzij zijn lineaire rails." Bovendien positioneert het unieke ontwerp van de printer, inclusief de mogelijkheid voor oneindig Z-as printen, het als een baanbrekende machine in het 3D-print landschap.

Wat betreft technische specificaties, biedt de CR-30 een printvolume dat geschikt is voor batch printing, en het CoreXY-bewegingssysteem verbetert de precisie en snelheid van het printproces. Daarnaast dragen functies zoals de CR-Touch voor automatisch bednivellering en een PEI-veerstalen printbed met een flexibele en verwijderbare PEI-coating bij aan de gebruiksvriendelijkheid van de printer.

In vergelijking met andere modellen in de Creality CR-serie, zoals de CR-10 SE en CR-10 Smart, onderscheidt de CR-30 zich door zijn focus op batch printing en de unieke roterende transportband. Hoewel de CR-10 SE en CR-10 Smart gebruikersvriendelijke functies, indrukwekkende snelheid en stabiliteit bieden, maakt de industriële aanpak van de CR-30 en de mogelijkheid voor oneindig Z-as printen het tot een gespecialiseerde keuze voor specifieke printbehoeften.

Sommige ontwerpkeuzes, zoals de Y-as beweging en het spannen van beugels, kunnen echter als ongebruikelijk worden beschouwd, zoals vermeld in de review van Tom's Hardware. Ondanks dit maken de innovatieve benadering van de CR-30 voor batch printing en zijn vermogen om langdurige stabiele werking te vergemakkelijken het tot een overtuigende optie voor degenen met industriële schaal 3D-print behoeften.

Kortom, de Creality CR-30 3D-printer onderscheidt zich als een unieke en industriële optie, die efficiënte batch printing en de mogelijkheid voor oneindig Z-as printen biedt. Zijn stevige hardware, gebruiksvriendelijke functies en focus op stabiliteit maken het tot een sterke concurrent voor degenen die op zoek zijn naar een gespecialiseerde 3D-printoplossing, met name voor batch productiescenario's.

Verkrijgbaar bij:

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

9. Formlabs Form 3+

 • list plusOpmerkelijke printkwaliteit en betrouwbaarheid
 • list plusIndustriële ontwerp en geavanceerde functies
 • list plusMogelijkheid om complexe details met precisie te verwerken
 • list plusUitdagingen verbonden aan harsbehandeling en het printproces
Ik ben blij om de Formlabs Form 3+ 3D-printer aan te kondigen, een eersteklas, op hars gebaseerde 3D-printer die uitblinkt in snelle prototyping met zijn professionele mogelijkheden. Met een prijs van $3,750, beschikt de Form 3+ over een industriële vormgeving en een ruim bouwgebied van 5,7 x 5,7 x 7,3 inch, waardoor het een ideale keuze is voor professionele toepassingen. Belangrijke kenmerken van de printer zijn onder andere een helder touchscreen voor nauwkeurige printbediening, een liter hars in een cartridge en een nieuw printbakje ontwerp voor verbeterde harsbehandeling.

De Form 3+ wordt geprezen om zijn opmerkelijke printkwaliteit en betrouwbaarheid, waarbij het een hoge standaard zet in de categorie SLA-printers. De UV-blokkerende oranje plastic kap maakt monitoring mogelijk zonder interferentie van extern licht, en de innovatieve functies van de printer, zoals Low Force Stereolithography en een afgesloten laser- en optica-pakket, dragen bij aan de mogelijkheid om prints van hoge kwaliteit te produceren met fijne details en gladde oppervlakken. Ondanks zijn prijs springt de Form 3+ eruit vanwege zijn uitzonderlijke prestaties en betrouwbaarheid.

Door gebruik te maken van low-force stereolithography (LFS) technologie, vermindert de Form 3+ de krachten die worden uitgeoefend op geprinte onderdelen, resulterend in gladde en gedetailleerde prints. Het afwerkingspakket van de printer bevat tanks voor het reinigen van prints en gereedschap voor het hanteren van hars en isopropylalcohol. Het Complete Pakket biedt zelfs was- en uithardingsunits.

Formlabs biedt niet alleen de Form 3+ aan, maar levert ook een scala aan industriële kwaliteit SLA- en SLS 3D-printers, geautomatiseerde reinigings- en polijstoplossingen, en materialen zoals elastomere en biocompatibele opties. Het bedrijf ondersteunt diverse toepassingen, zoals snelle prototyping, snelle gereedschapsfabricage, fabricagehulpmiddelen, modellen en rekwisieten, en productie van eindgebruiksonderdelen. Bovendien bieden ze een materiaalwizard om te helpen bij het selecteren van het juiste materiaal op basis van specifieke toepassingseisen.

In vergelijking met zijn tegenhangers valt de Form 3+ op door zijn superieure printkwaliteit, betrouwbaarheid en zijn vermogen om complexe details met precisie af te handelen. Potentiële kopers moeten echter rekening houden met de uitdagingen die gepaard gaan met het hanteren van hars en het printproces, zoals benadrukt in de beoordelingen.

Al met al biedt de Formlabs Form 3+ 3D-printer uitzonderlijke waarde voor professionals die op zoek zijn naar hoogwaardige, gedetailleerde prints voor snelle prototyping. Zijn industriële ontwerp, geavanceerde functies en focus op printkwaliteit maken het een sterke concurrent in de markt voor hars 3D-printers. Hoewel het beperkingen kan hebben in het hanteren van hars en het printproces, maken zijn sterke punten in professionele toepassingen het een overtuigende keuze voor degenen die printkwaliteit en betrouwbaarheid prioriteren.

Verkrijgbaar bij:

Bekijk bij bol.com

10. Ultimaker S5

 • list plusWereldwijd toonaangevende materiaalcompatibiliteit
 • list plusBekroonde aanraakinterface
 • list plusDetectie van filament-tekort
 • list plusAf en toe hardware-/softwareproblemen
 • list plusHogere prijs in vergelijking met andere modellen
 • list plusConnectiviteitszorgen
Ik ben blij om de Ultimaker S5 3D-printer aan te bevelen als een veelzijdige en betrouwbare optie. Met zijn wereldwijd toonaangevende materiaalcompatibiliteit, bekroonde aanraakinterface en filamentuitloopdetectie, maakt hij het gemakkelijker om grotere onderdelen in 3D te printen. Met een breed scala aan materiaalkeuzes, waaronder stevig PLA, PETG, ABS, Nylon, en meer, is het een uitstekende keuze in de markt, met meer dan 280 beschikbare materialen.

De grotere bouwvolume en NFC-ingeschakelde spoelen, samen met optionele add-ons zoals de Air Manager, maken het een betrouwbare keuze voor grootschalig 3D-printen. De Ultimaker S5 maakt deel uit van een reeks modellen die voldoen aan verschillende 3D-printbehoeften. Zijn onderscheidende kenmerken, zoals dubbele extrusie voor printen in meerdere kleuren of materialen, onderscheiden het binnen de Ultimaker-reeks en maken het meer geschikt voor professionele en creatieve omgevingen.

De Ultimaker S5 wordt geprezen vanwege zijn indrukwekkende printprestaties, gemakkelijk laden en lossen van materialen, en automatische bednivellering, wat tijd bespaart en mislukte prints voorkomt. De geluidsniveaus van de printer zijn beheersbaar, en het online portaal biedt onderhoudsherinneringen.

De connectiviteit van de Ultimaker S5 via WiFi en een op een browser gebaseerde interface is handig, hoewel er af en toe hardware-/softwareproblemen werden opgemerkt. Het wordt beschouwd als een werkpaard voor ontwerpstudio's, prototypingbedrijven en architectonische firma's, met betrouwbaarheid en gebruiksgemak.

In vergelijking met andere Ultimaker-modellen valt de S5 op vanwege zijn grotere bouwvolume, NFC-ingeschakelde spoelen en een breder scala aan beschikbare materialen. Zijn mogelijkheden en kwaliteitskenmerken maken het geschikt voor soepele productieworkflows, waardoor het zich onderscheidt van andere aanbiedingen van het merk.

Hoewel de Ultimaker S5 uitblinkt in zijn brede materiaalcompatibiliteit, gebruiksgemak en geschiktheid voor professionele omgevingen, kunnen potentiële beperkingen voortvloeien uit af en toe hardware-/softwareproblemen, zoals vermeld in de beoordelingen. Ook kan de hogere prijs in vergelijking met andere modellen in het Ultimaker-assortiment een overweging zijn voor degenen met een beperkt budget.

Kortom, de Ultimaker S5 3D-printer is een uitstekende keuze voor professionele en creatieve omgevingen, met een uitgebreid assortiment materialen, indrukwekkende printprestaties en gebruiksgemak. Hoewel het een hoger prijskaartje en af en toe connectiviteitsproblemen met zich mee kan brengen, maken de betrouwbaarheid en veelzijdigheid ervan het een waardevolle investering voor ontwerpstudio's, prototypingbedrijven en architectonische firma's.

Verkrijgbaar bij:

Uiterlijk 23 februari in huis

Succes en we hopen dat je dankzij ons de beste aankoop maakt!

todo

© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved